TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2100 times
Been thanked: 1022 times
Status: Offline

Re: Penzioner iz BiH traži ženu da joj pokloni kuću (VIDEO)

Post by amidza idriz » 01 Dec 2024, 23:37

Nisi ti dzaba sam.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3038 times

Post by Mutevelija » 01 Dec 2024, 23:56

amidza idriz wrote: 01 Dec 2024, 23:37 Nisi ti dzaba sam.
Amidza operisan si od humora
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14319 times
Been thanked: 9906 times
Status: Online

Post by Julia-Klara » 02 Dec 2024, 10:05

dvije zene ga ostavile, 4 sina ne pricaju s njima... do koga li je? :ovaj
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9490 times
Been thanked: 11234 times

Post by Krokodil Behko » 02 Dec 2024, 10:16

Julia-Klara wrote: 02 Dec 2024, 10:05 dvije zene ga ostavile, 4 sina ne pricaju s njima... do koga li je? :ovaj

Sad je zvijezda medija, sad će sinovi da mu dotrče :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 02 Dec 2024, 10:17

A inače, muškarci ne vole ići na ženovinu, pogotovo ako ostavlja pustu očevinu.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2537 times
Been thanked: 4380 times

Post by Nora Ibsenova » 02 Dec 2024, 11:36

“Ne! Ja imam četiri pa mi nijedan ništa ne daje, onda šta će mi i peto gov*o? Ne treba”

Pametan čojk. Kćerka diže nafaku domaćinstva. :D
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49162 times
Been thanked: 8751 times

Post by ElTriconi » 02 Dec 2024, 18:43

Julia-Klara wrote: 02 Dec 2024, 10:05 dvije zene ga ostavile, 4 sina ne pricaju s njima... do koga li je? :ovaj
Vidis da ih je ocero i tako ih odgojio. Da ih je drukcije odgojio bili bi sva cetri uz njega u pedesetim godinama, ne bi iz kuce izlazili osim do kladionice i kafane :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by bosnjakinja » 02 Jan 2025, 23:07

Melek wrote: 27 Dec 2024, 22:24
bosnjakinja wrote: 27 Dec 2024, 22:20 Sda nece nazad radi bakira koji je blizi iranu i turskoj nego zapadu

Eventualno ako uklone baketa i dovedu nekog novog tihica
Ali slaba fajda jer pidmladak u stilu zahiragica i onog jahje je i radikalniji od bakira😂
Nije on bliži Iranu nego zapadu već iskazuje poštovanje zemlji koja nam je dobro pomogla da se spasimo. A to pokazuje djonovski obraz ovih drugih kojih je toga Irana sramota.
Pa i mene je stid Irana i Turske, evropljani smo i vezite nas za zapad ako je moguce

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21763 times
Been thanked: 19800 times

Re: TROSJED

Post by Masamune » 03 Jan 2025, 09:12

spacebound wrote: 10 Nov 2024, 12:14 Ja kad sam gledala ono u liftu, stavili ekran i napravili kad ti udjes kao da propadne, a ti na ivici. Jbt, nisu normalni. Idioti uopste ne razmisljaju da nekom mogu ozbiljno narusiti zdravlje ili da neko moze umrijeti.
Pa kad sam gledala kako svoju zenu prepada lik. Dao joj poklon, sjede u autu i kao ode on nesto zaboravio. Ona otvori, unutra ooogrooomne bube, kako je vrisnula i bacila ispadose po njoj. Zena vristi, place, prestravljena je. Idiot stoji ispred i smije se. I jos to stavi na internet. Ja se kunem da bih se nakon toga razvela.
Ma većina toga je fake. Dogovore se, a neki ljudi su baš dobri glumci. 80% stvari na netu tog tipa ne treba vjerovati.
Ljudi bi i matere i očeve i braću i sestre prodali za više lajkova, a da se ne dogovaraju na ovaj gore način...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4312 times
Been thanked: 3237 times

Post by Melek » 03 Jan 2025, 15:00

bosnjakinja wrote: 02 Jan 2025, 23:07
Melek wrote: 27 Dec 2024, 22:24

Nije on bliži Iranu nego zapadu već iskazuje poštovanje zemlji koja nam je dobro pomogla da se spasimo. A to pokazuje djonovski obraz ovih drugih kojih je toga Irana sramota.
Pa i mene je stid Irana i Turske, evropljani smo i vezite nas za zapad ako je moguce
A što da me bude sramota Irana koji nas je spasio? I zašto da im ne budem zahvalan zbog toga? Zahvalan, ne u smislu da se sad radikalizujem za njihov račun, već čisto, onako ljudski. Medjutim, ljigava Turska mi se gadi po istom pitanju.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 07 Jan 2025, 00:46

Pasaga wrote: 06 Jan 2025, 12:05 EMIR SULJAGIĆ OBJAVIO DOKUMENTE: "Zapad je tokom 90-ih bio sve osim neutralan, od BiH se očekivalo da ritualno izvrši samoubistvo"

Od BiH se očekivalo da ritualno izvrši samoubistvo na oltaru međunarodnog prava. To je na mnogo nivoa bila jedinstvena i neponovljiva historijska situacija - napisao je Suljagić

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, objavio je na mreži X nekoliko dokumenata koji, kako navodi, svjedoče o tome da je Zapad tokom devedesetih godina i agresije na Bosnu i Hercegovinu bio sve osim neutralan.

- Resursi uloženi da se spriječi naoružavanje jedine legalne i legitimne vojne formacije u BiH su kao što se vidi, ogromni.

Sve do kraja 1994. godine SAD su zajedno sa evropskim saveznicima rigorozno provodile i embargo na naoružanje uspostavljen rezolucijom 713 UNVS koji je jedino pogađao ARBiH i sankcije protiv tadašnje SRJ.

Da je trećina ovih resursa stavljena na raspolaganje međunarodno priznatoj, legalnoj i legitimnoj vladi RBiH - u skladu sa pravom na samoodbranu utemeljenom u članu 61. Povelje UN-a - rat bi trajao 6 mjeseci.

Međutim, od BiH se očekivalo da ritualno izvrši samoubistvo na oltaru međunarodnog prava. To je na mnogo nivoa bila jedinstvena i neponovljiva historijska situacija - napisao je Suljagić.
Hajmo se zavaditi sa zapadom jer su odbacili sda

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7735 times
Been thanked: 18222 times

Ovo je 5 najbogatijih ljudi u BiH

Post by Maja » 29 Jan 2025, 09:58

Image

Vizionarskim pristupom, kroz vrlo smjele odluke i prepoznavanje prilika, tamo gdje su drugi vidjeli samo izazove, najbogatiji Bosanci i Hercegovci izgradili su snažne biznise u sektorima trgovine, proizvodnje, distribucije, građevinarstva, poljoprivrede. Njihovi poslovni uspjesi pokazuju da iz inflacije, ratova, energetskih izazova koji su dominirali globalnim tržištem, izlaze oni najjači, prenosi Forbes. 

Iako ekonomski prostor kojem su prijeko potrebne reforme Bosna i Hercegovina sve više postaje dom inovativnih i ambicioznih poslovnih ideja koji oblikuju novu ekonomsku stvarnost. Samo za osam mjeseci ove godine bosansko-hercegovačke firme su ostvarili izvoze veće od 10 milijardi KM, dok su lideri na domaćem tržištu povećavali promete, diverzificirali svoje poslovanja, ulazeći u nove akvizicije, otvarali nove proizvodne pogone.

1. Senad Džambić

Lista pet najbogatijih Bosanaca i Hercegovaca nije doživjela značajnije promjene u protekloj godini. Još 2014. godine Forbes je vlasnika Bingo grupacije Senada Džambića proglasio jednim od najbogatijih ljudi Bosne i Hercegovine, čija je kompanija ostvarila promet veći od 500 milijuna konvertibilnih maraka. A ove godine časopis “Nedeljnik” ga pozicionira na 22.mjesto najbogatijih ljudi regije, a na prvo u Bosni i Hercegovini s imovinom, koja se procjenjuje na 1,1 milijardu eura.

Prema podacima FIA-e, kompanija Bingo d.o.o. održi lidersku poziciju u kategoriji najvećih prihoda, dobiti i broja zaposlenih. Precizno u brojkama, Bingo je 2023.godine (podaci za 2024. nisu još uvijek objavljeni) ostvario prihod od 1,94 milijarde KM, što ga čini najprofitabilnijom kompanijom u zemlji. Poslovno carstvo najbogatiji Bosanac i Hercegovac širi ne samo kroz trgovinu, već i proizvodnu djelatnost, a od ove godine njegova grupacija ima i vlasnički udio u rudniku mrkog uglja Miljevina.

2. Obitelj Hastor

Obitelj Hastor, koju u poslovnom svijetu predstavljaju Nijaz i sinovi Kenan i Damir, godinama je u vrhu liste najbogatijih u Bosni i Hercegovini i regiji. Danas, ASA i Prevent Grupacija, obuhvaća preko 40 kompanija koje u BiH zapošljavaju preko 5.000 radnika u različitim industrijama, uključujući financije, usluge, zdravstvo, nekretnine, transport, proizvodnju i trgovinu. Među ključnim članicama su ASA Banka, ASA Central Osiguranje i ASA Bolnica. Posebno se ističe Fondacija Hastor, koja pruža stipendije i mentorsku podršku perspektivnim i talentiranim mladim osobama, kao i onima iz socijalno ugroženih sredina.

3. Svjetlan Stanić

Treće mjesto najbogatijih Bosanaca i Hercegovaca zauzima Svjetlan Stanić, osnivač, vlasnik i ključni strateg i vizionar Stanić Grupe, čija vrijednost se procjenjuje na više od 680 milijuna eura. Svoju prvu kompaniju Stanić je osnovao 1993. godine. "Ono što se računa je hrabrost i odlučnost da se ide naprijed", poslovna je filozofija Stanića. Grupacija koja je svoj život počela iz obiteljskog biznisa, danas je jedna od vodećih proizvodno -distribucijskih kompanija u regiji. Od ove godine Stanić Grupa novi je vlasnik Bihaćke pivare i njenih brendova.

4. Petar Ćorluka

Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta, i ove godine je među top 5 najbogatijih poduzetnika u Bosni i Hercegovini. Vrijednost njegove imperije procjenjuje se da iznosi oko 680 milijuna eura. Prema podacima, FIA-a Violeta se našla u top 5 kompanija 2023.godine s najvećom ostvarenom dobiti koja je iznosila 49 milijuna konvertibilnih maraka. Petar Ćorluka je u biznis ušao prvo kao trgovac južnim voćem, da bi 2001. godine osnovao kompaniju Violeta, regionalnog lidera tržišta higijenskih proizvoda. Ove godine u Grudama je otvorio najmoderniju fabriku kartonske ambalaže u regiji "Corspack". Poslovna filozofija Petra Ćorluke je da investira u više djelatnosti, kako bi jedna drugoj mogla pripomoći ako se kompanija nađe u krizi.

5. Obitelj Kožul

U top 5 najbogatijih u Bosni i Hercegovini je i obitelj Kožul sa svojom firmom TT Kabeli iz Širokog Brijega. Tvrtka je vodeći proizvođač niskonaponskih kabela u Jugoistočnoj Europi, koja u ovoj godini je prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na drugom mjestu liste najvećih izvoznika. Poslovnu imperiju obitelj Kožul je proširila u 2024. godini i prisutnošću na tržištu Rumunije.

Bljesak.info

pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6443 times
Been thanked: 7738 times

Re: Ovo je 5 najbogatijih ljudi u BiH

Post by pizarro » 29 Jan 2025, 11:38

je li ovaj corluka politicki aktivan?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4312 times
Been thanked: 3237 times

Post by Melek » 29 Jan 2025, 12:26

Kako Baje nema na tom spisku?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: TROSJED

Post by Krokodil Behko » 29 Jan 2025, 23:29

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 30 Jan 2025, 19:32

Brajlovic je rekao da mjesecno "kuca" milion a nema ga.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2750 times
Been thanked: 22772 times
Status: Online

Post by HAVANA » 30 Jan 2025, 19:35

Ne moze on ove stic za 50 godina.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 30 Jan 2025, 19:59

Ma znam. Nema on kapacitet za uspjesnog poslovnog covjeka.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 29826 times
Been thanked: 27541 times

Post by Morgen » 30 Jan 2025, 23:17

SvjetlaN
IMG_8565.webp
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

mishic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 9 times
Been thanked: 191 times

Post by mishic » 06 Feb 2025, 15:57

Melek wrote: 29 Jan 2025, 12:26 Kako Baje nema na tom spisku?
Na spisku su oni koji legalno posluju i radom su stekli imetak a spisak ratnih profitera, kradljivaca, pljačkaša i probisvijeta puno je duži i milioni koji se tamo kriju, peru i obrću nisu vidljivi.

Post Reply

Return to “Pričaona”