šta mislite o tome što profesori persiraju studente, a razlika u godinama je (uglavnom) ogromna?
jeste li primijetili da se na forumima i chatovima niko ne persira

Moderator: Krokodil Behko
Persiram osobe koje su starije od mene,ali naravno i one mlađe od mene koje ne poznajem.Maja wrote:Persirate li i koga? Jesu li to samo starije osobe od vas ili i mlađe koje ne poznajete.
šta mislite o tome što profesori persiraju studente, a razlika u godinama je (uglavnom) ogromna?
Mislim da je ovo neprirodno. Kao što je persiranje odraz poštovanja, ono predstavlja i odstojanje prema drugoj osobi. Možda se oni tako "štite" jedni od drugih.Maja wrote:znam curu koja persira svekrvu i svekra. šta mislite vi o tome?
kaže da ih je persirala dok je hodala s momkom (što je razumljivo), ali evo već je godinu dana u braku, a i dalje ih persira.
meni je to malo čudno. poštovanje prema njima možeš iskazati na mnogo načina, al eto ona kaže da to ne može promijeniti
joj vjeruj mi da me to najviše zbunjivalo. ti asistenti...neki studenti bi ih zvali imenima, neki profesorima i ja sam uvijek izbjegavala da ih bilo kako zovemgejsha wrote:Tako jednom kod nas na fakultetu,govori asistent,nemojte me zvati profesore zovite me mojim imenom..
da, slažem se s ovim.Ideja wrote: Kao što je persiranje odraz poštovanja, ono predstavlja i odstojanje prema drugoj osobi.
da nije radnja smještena prije par stotina godina u englesku :lolSad mi pade na pamet da sam nekad čitala romane u kojima se dvoje zaljubljenih persiraju...
komsija wrote:Ja imam malo problema jer cesto se nekome javim ali ne persiram ga ali ponekad bi bas trebalo ebiga
Zaboravio sam jer u USA to niko ne radi heheh
Maja wrote:Persirate li i koga? Jesu li to samo starije osobe od vas ili i mlađe koje ne poznajete.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests