1. Hrvatska nogometna liga
Moderator: pizarro
Re: 1. Hrvatska nogometna liga
..ma hajduku je falilo i još više i to ključni igrača ali super je da vlašić i balić nose igru...ćorić mi je isto izvanredan..fiolić se izgubio...ali šteta je da ovi klinci u ajduku igraju samo zato što nema ko a ne kao strategija...možda malo a o dinamu je skloniji neprovjerenim strancima...ali da talenata imamo to nije normalno ko što je derbi proda jedvaja i pašalića pitanje je dana kad će balić vani ali ako hajduk na njemu ne postigne cifru onda nikad... 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Ima hajduk opet štofa...
dobro , dinamo je prejak....ali ja gledam ono....taravel, sigali.... pa šta je to mila majko
mi igrače plasiramo, klince.... u chelsea, inter, barcu, real, ajax, ma da ne nabrajam.....a tu mi neki sigali igra
pa i taj machado....ok stavio ga je kako se jednom u životu sjedne, uglavnom na treningu a ne u 94oj minuti....ali to su igrači od 650.000 godišnje plaće, koji bi činili dobar dio budžeta većine hnlovaca.....a ne da bude jedan od taraba u modrom dresu.....meni je logično, da je poljud tako popunjen, kad se forsiraju mladi... eh drugo je što je to nužda, a ne strategija...kako si uočio
ja bi i tu dinamovu strategiju sa strancima prihvatio, da to ima rezultata u europi..... ali znamo kako se provedu sa realno lošijim ekipama, da ne govorim da smrznu kad nijansu bolji naleti...
dobro , dinamo je prejak....ali ja gledam ono....taravel, sigali.... pa šta je to mila majko
mi igrače plasiramo, klince.... u chelsea, inter, barcu, real, ajax, ma da ne nabrajam.....a tu mi neki sigali igra
pa i taj machado....ok stavio ga je kako se jednom u životu sjedne, uglavnom na treningu a ne u 94oj minuti....ali to su igrači od 650.000 godišnje plaće, koji bi činili dobar dio budžeta većine hnlovaca.....a ne da bude jedan od taraba u modrom dresu.....meni je logično, da je poljud tako popunjen, kad se forsiraju mladi... eh drugo je što je to nužda, a ne strategija...kako si uočio
ja bi i tu dinamovu strategiju sa strancima prihvatio, da to ima rezultata u europi..... ali znamo kako se provedu sa realno lošijim ekipama, da ne govorim da smrznu kad nijansu bolji naleti...
Habibti, ya nour el - ain... 
..ma s tim novcem da su uložili u mlade igrače triput se više isplati...pa dinamija nije ni zaradali nego na svojim dečkima ako ćemo pošteno a što kažeš nebi rezultati u evropi bili ništa gori..ako mogu bit gori...možda bi bilo koje prevenstvo manje u hrvatskoj ali to nebi u konačnici bila nikakva šteta...
kako su mogli biti gori rezultati, kad smo najgori u CL i ELlaganini wrote:..ma s tim novcem da su uložili u mlade igrače triput se više isplati...pa dinamija nije ni zaradali nego na svojim dečkima ako ćemo pošteno a što kažeš nebi rezultati u evropi bili ništa gori..ako mogu bit gori...možda bi bilo koje prevenstvo manje u hrvatskoj ali to nebi u konačnici bila nikakva šteta...
mogao sam i ja tu odigrat koji minutu, revijalno
pa da.... svaki teški transfer iz dinama je iskljućivo kadar iz juniorskog pogona ....
sa ovim strancima je uglavnom, daj što daš, da se svede gubitak na nulu ako je moguće

Baby derbi: Obilježili su ga dječaci koji ne smiju kupiti alkohol i Machadov nezaboravni gol
Hajduk - Dinamo 1:1, 25. kolo HNL-a
Za obje momčadi igrali su tinejdžeri:
Balić, Vlašić, Pjaca, Ćorić, Fiolić
Piše: Zvonko Alač
BALIĆ, Pjaca, Vlašić, Ćorić, Fiolić... zbog viših sila dobili su glavne uloge u susretu koji je po dobi protagonista podsjećao na derbi "juniorske HNL". U njemu nije bilo pobjednika, jer utakmica je završila 1:1.
Koncentrat mladog talenta derbiju je dao okus zbog nužde, a ne vizije i strategije
Golobradi Hajdukovci postali su prva imena kluba ne samo zbog nedovojbenog vanserijskog talenta, nego i jer je klub zbog izlaska iz financijskog bezdana prisiljen na povratak korijenima, odnosno svojoj dici i bilim tićima, 17-godišnjacima Baliću i Vlašiću.
Povijesni derbi za Dinamo: Bratski Internacional sa čak pet Hrvata!
Dinamovi domaći dečki dobili su priliku ne da bi se braća u dvorištu najvećeg rivala pohvalila kako je njihova škola "najbolja u Europi", nego zato što je im je momčad poharana ozljedama, pa su legiji stranaca na Poljudu priključili neobično brojnu tuzemnu kohortu, sa "čak" pet Hrvata u momčadi, ali naravno uz preslagivanja, prije svega u ofenzivnom dijelu.
Ionako ozljedama osakaćeni Dinamo kod Hajduke je morao i bez najboljeg napadača Henriqueza. U napadu ga je mijenjao 19-godišnji Pjaca, čije je mjesto lijeve polušpice preuzeo Fiolić (18) a napadača je loptama hranio Ćorić (17). Jedini koji se nije dokazo u Tinejdžerskom Dinamu bio je Fiolić, pa je već na poluvremenu zamijenjen jednako nevidljivim, ali također mladim Hodžićem (20).
Začepljena utakmica
Bez obzira na pokaznu vježbu najboljeg što su friško, ispod čekića, proizvela dva najveća hrvatska kluba, do 74. minute bio je to jedan od najgorih derbija, bez sadržaja, lijepih poteza, golove da ne spominjemo, uz samo dvije izgledne prilike, ali u sljedećih 20 minuta vidjeli smo jako lijepu akciju za Hajdukov vodeći gol koji je postigao Balić i fantastičan Machadov volej za izjednačenje, tako da je na kraju ocjena prolazna.
"Šahovska partija", "rovovska bitka", "tipična prvenstvena" i sve ostale frazetine kojih se možete sjetiti, najbolje opisuju gotovo cijeli tijek susreta velikih rivala na Poljudu, a posebno prvo poluvrijeme. Bilo je vatre, žestine i želje, ali samo jedna izgledna prilika, jer je tempo utakmice diktralo Špacino "začepi, pa odčepi".
Špaco preporodio Hajduk: Dva zadnja vezna, Avdo desno krilo, Balić desetka, MIlevski se bori (?!)
Oba trenera su promiješali momčadi: Špaco je Vršajevićevu probojnost, koja je spasila Hajduk na prošloj prvenstvenoj utakmici na Poljudu (protiv Zadra), odlučio dodatno iskoristiti tako što ga je postavio na desnu polušpicu i forsirao gađanje njega dugim loptama, jer se vidjelo da mu Taravel ne može parirati. Dirigentska palica ostala je u rukama raspoloženog Balića, kojem su leđa čuvali Sušić i Vuković i čini se kako je to ključ koji je Hajduku dao stabilnost.
Brzina i dubina: Nema carinjenja lopte, svi igraju obranu i ginu
Lijevo od Hajdukove bivše i buduće desetke bio je Vlašić, a izostanak najboljih strijelaca Maglice i Gotala, Hajdukov trener kompenzirao je Milevskim, koji je nakon niza katastrofalnih utakmica, u špici odigrao najbolju partiju u zadnje vrijeme, isticao se borbenošću i pomaganjem obrani.
Poklepović puno priča, ali nema tu previše filozofije: Od momčadi koja je nizala poraze i doslovno stajala na terenu, napravio je složnu i borbenu skupinu tako što je postavio dva zlatna pravila: agresija i borba.
Špacin Hajduk ne zamara se kombinatorikom, niti stoji otvorenog garda, nego prilike i igru traži brzim, okomitim izlaskom iz bloka i loptama na bokove. Naravno, Balić ima sve ovlasti, ali to ne zlorabi, nego evo četvrtu utakmicu zaredom spašava Hajduk.
Balićev peti u četiri utakmice nakon rotacija zbog Jozinovićeve ozljede
Jozinović je po borbenosti podsjećao na vrijeme kada mu je ta kvaliteta osigurala Hajdučko srce, ali se ozlijedio, pa je umjesto njega u igru morao Caktaš, što je značilo bitne promjene u taktici, ali koje su rezultirale Hajdukovim golom. Caktaš je preuzeo Avdino mjesto desne polušpice, s kojeg se hajdukovac kojeg se najviše tražilo loptama i koji je propustio jedinu Hajdukovu priliku na utakmici, vratio na svoju poziciju desnog bočnog, a Mikanović je popunio lijevi bok.
Caktaš će za vodstvo Hajduka početi akciju upravo s desnog krila, odakle odigrava na suprotnu stranu za Sušića. On prizemno šalje loptu na desetak metara od gola. Milevski je propušta za Balića, koji u trku pogađa donji desni kut Eduardovih vrata.
Pjaca, najbolji igrač derbija
S druge strane, za gotovo sve dobro što je na ovom derbiju napravio Dinamo (a toga nije bilo puno), zaslužan je Pjaca. Koliko je samo puta pretrčao i predriblao Maloču, Milovića i ostale suparnike. U 30. minuti Ćorić mu je sjajno šalje loptu u prostor, Pjaca u naletu s lijeve strane impresivno pretrčava nemoćnog Vukovića, izlazi sam pred Hajdukov gol, s pet metara gađa donji lijevi Kalinićev kut, ali golman Bilih skida šut nogom.
Pjaca je bio, opišimo to još jednom frazom, "nerješiva zagonetka" za Hajdukovu obranu, ali nije imao dovoljno raspoložene suigrače. Nakon što je u 35. minuti prošao tri čuvara, Fernandesu je servirao loptu na desetak metara od gola, ali ovaj umjesto da puca, pokušava igrati dupli pas.
Nije mu smetalo spuštanje na lijevu stranu, ali je što je Fernandes upropastio prilike koje mu je servirao
Spomenuli smo da je na poluvremenu Hodžić zamijenio Fiolića, što je značilo da se Pjaca iz vrška napada spustio na polušpicu lijevo, dakle Fiolićevo mjesto, a Hodžić je zauzeo mjesto napadača. Pjaci nije smetala ova rošada. U 60. minuti opet je sve napravio najbolji igrač derbija - driblingom osvojio lijevu stranu, prizemno ubacio na peterac za Fernandesa, koji efektno vara Milovića, ali s par metara puca preko gola.
Kada jedna momčad na utakmici tako siromašnoj prilikama promaši obje situacije za gol na susretu, onda je stigne zaslužena kazna u vidu Balićevog gola. Ali, Dinamo se ipak spasio.
Machado kao Zujo Mladinić '96: Jedan od najljepših golova u derbijima
[ytube][/ytube]
Naizgled odluka da se nešto sredi u hrvatskom nogometu....ali meni više sliči, da će tek onda biti po onoj..." a tko tebe plaća.... " 
neovisni?? my ass

Profesionalizacija sudaca: Imali bi plaće 11-12 tisuća kuna neto i bili neovisni
Davor Šuker želi uvesti profesionalizaciju sudaca
Dragutin Poljak smatra kako je to dobra, ali teško ostvariva ideja zbog stanja u hrvatskom nogometu
Piše: D.D. / D.R. / Media servis
DAVOR ŠUKER nedavno je poručio kako hrvatske suce treba profesionalizirati po uzoru na engleski Premiership, Nizozemsku, Italiju, Rusiju i neke druge zemlje.
"Mislim da je profesionalizacija jedan od koraka naprijed za razvoj općenito povjerenja u nogomet, ali da bi se to napravilo treba proći određeno vrijeme jer stanje u hrvatskom nogometu nije takvo da se profesionalizacija može provesti u dogledno vrijeme," poručio je sudački kontrolor na UEFA-im i FIFA-nim utakmicama i sudački kontrolor u Prvoj HNL Dragutin Poljak i pojasnio zbog čega treba barem nekoliko godina da se takva ideja realizira.
"Potrebno je imati predispozicije, a to je novac i edukativni aparat koji će popratiti sudce. Kada govorimo o novcu, to znači osigurati sucima pristojna primanja, a ona podrazumijevaju barem duplo veću plaću od prosječne plaće u toj zemlji," rekao je Poljak.
To bi u hrvatskim okvirima značilo oko 11 do 12 tisuća kuna neto.
"Uz to potrebna je i oprema za treninge, ali i ljudi koji će ih školovati i raditi s njima 2-3 dana tjedno da bi mogli provoditi zamisli profesionalizacije. To su dvije pretpostavke koje su jako bitne," rekao je Poljak.
Sve to predstavlja velik financijski, ali i organizacijski izazov za što je potrebno vrijeme, no poklope li se sve te stavke, koliko bi profesionalizacija poboljšala kvalitetu suđenja u hrvatskom nogometu? Poljak smatra da bi to bio dobar potez jer kad bi profesionalni sudac sklopio ugovor sa Savezom na primjerice četiri godine, a kad bi ga Savez isti želio raskinuti, morao bi ga financijski nadoknaditi.
"20 godina tvrdim da moramo vratiti povjerenje u suce, to će vratiti i publiku"
"Svaki normalan čovjek koji želi suditi, sudit će tako da ostane uspravan i ponosan član našeg društva. Neće dozvoliti da mu netko čačka po njegovim kriterijima, stilu i načinu suđenja. Smatram da bi suci konačno postali samosvjesni i da bi postali ono za što su se opredijelili," rekao je Poljak.
Sve to u konačnici, zaključuje Poljak, vratilo bi i povjerenje u hrvatski nogomet.
"Situacija je danas takva da nitko ne želi ići na utakmice. 20 0 godina tvrdim da je dolazak na stadion uvjetovan vraćanjem povjerenja u sudačke odluke," rekao je Poljak.
neovisni?? my ass

Profesionalizacija sudaca: Imali bi plaće 11-12 tisuća kuna neto i bili neovisni
Davor Šuker želi uvesti profesionalizaciju sudaca
Dragutin Poljak smatra kako je to dobra, ali teško ostvariva ideja zbog stanja u hrvatskom nogometu
Piše: D.D. / D.R. / Media servis
DAVOR ŠUKER nedavno je poručio kako hrvatske suce treba profesionalizirati po uzoru na engleski Premiership, Nizozemsku, Italiju, Rusiju i neke druge zemlje.
"Mislim da je profesionalizacija jedan od koraka naprijed za razvoj općenito povjerenja u nogomet, ali da bi se to napravilo treba proći određeno vrijeme jer stanje u hrvatskom nogometu nije takvo da se profesionalizacija može provesti u dogledno vrijeme," poručio je sudački kontrolor na UEFA-im i FIFA-nim utakmicama i sudački kontrolor u Prvoj HNL Dragutin Poljak i pojasnio zbog čega treba barem nekoliko godina da se takva ideja realizira.
"Potrebno je imati predispozicije, a to je novac i edukativni aparat koji će popratiti sudce. Kada govorimo o novcu, to znači osigurati sucima pristojna primanja, a ona podrazumijevaju barem duplo veću plaću od prosječne plaće u toj zemlji," rekao je Poljak.
To bi u hrvatskim okvirima značilo oko 11 do 12 tisuća kuna neto.
"Uz to potrebna je i oprema za treninge, ali i ljudi koji će ih školovati i raditi s njima 2-3 dana tjedno da bi mogli provoditi zamisli profesionalizacije. To su dvije pretpostavke koje su jako bitne," rekao je Poljak.
Sve to predstavlja velik financijski, ali i organizacijski izazov za što je potrebno vrijeme, no poklope li se sve te stavke, koliko bi profesionalizacija poboljšala kvalitetu suđenja u hrvatskom nogometu? Poljak smatra da bi to bio dobar potez jer kad bi profesionalni sudac sklopio ugovor sa Savezom na primjerice četiri godine, a kad bi ga Savez isti želio raskinuti, morao bi ga financijski nadoknaditi.
"20 godina tvrdim da moramo vratiti povjerenje u suce, to će vratiti i publiku"
"Svaki normalan čovjek koji želi suditi, sudit će tako da ostane uspravan i ponosan član našeg društva. Neće dozvoliti da mu netko čačka po njegovim kriterijima, stilu i načinu suđenja. Smatram da bi suci konačno postali samosvjesni i da bi postali ono za što su se opredijelili," rekao je Poljak.
Sve to u konačnici, zaključuje Poljak, vratilo bi i povjerenje u hrvatski nogomet.
"Situacija je danas takva da nitko ne želi ići na utakmice. 20 0 godina tvrdim da je dolazak na stadion uvjetovan vraćanjem povjerenja u sudačke odluke," rekao je Poljak.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10289 times
- Been thanked: 12148 times
- Status: Online
Nisam znao da je Šuker Bosanac 
Šuker: Nemojte pogriješiti i napisati da sam Hercegovac, ja sam Bosanac

Davor Šuker, nekadašnja zlatna kopačka, bivši napadač Reala, najbolji strijelac vatrenih svih vremena, u ekskluzivnom intervjuu u jubilarnom 2000 broju Avazovog Sporta, između ostalog je izjavio:
- Nemoj te pogriješiti i napisati da sam Hercegovac. Mojim venama ne teče hercegovačka, već bosanska krv. Ja sam Bosanac - izjavio je Šuker za Sport.
Šuker je govorio o najboljim trenerima koji su ga vodili kroz karijeru.
- Ivica Osim i Ljupko Petrović su najbolji. Ćiro Blažević je na trećem mjestu jer je moj.
Aktuelni predsjednik HNS –a i član Izvršnog komiteta UEFA –e pohvalio je Elvedina Begića, predsjednika NSBiH, zahvalio na podršci tokom kampanje i najavio zajedničke akcije.
- Moram zahvaliti svima, osobito prijatelju Begiću. Neću svoje prijatelje zvati za četiri godine kada bude novo glasanje. Već imam planove za region. Želim pomoći regionu kroz razne projekte. I Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji... Na ovim izborima mi smo pokazali jednu moć, da možemo biti složni. I ja bih glasao za svog susjeda- priznao je Šuker.
U ekskluzivnom intervjuu na tri stranice Šuker je novinari Maji Kostović otvorio dušu, pričao o danima kada je bio junior Osijeka, prisjetio se gola u Prištini, govorio o boravku u rodnom Livnu, o menadžerima itd..
Kompletan intervju možete pročitati u printanom izdanju Avazovog Sporta.
Šuker: Nemojte pogriješiti i napisati da sam Hercegovac, ja sam Bosanac

Davor Šuker, nekadašnja zlatna kopačka, bivši napadač Reala, najbolji strijelac vatrenih svih vremena, u ekskluzivnom intervjuu u jubilarnom 2000 broju Avazovog Sporta, između ostalog je izjavio:
- Nemoj te pogriješiti i napisati da sam Hercegovac. Mojim venama ne teče hercegovačka, već bosanska krv. Ja sam Bosanac - izjavio je Šuker za Sport.
Šuker je govorio o najboljim trenerima koji su ga vodili kroz karijeru.
- Ivica Osim i Ljupko Petrović su najbolji. Ćiro Blažević je na trećem mjestu jer je moj.
Aktuelni predsjednik HNS –a i član Izvršnog komiteta UEFA –e pohvalio je Elvedina Begića, predsjednika NSBiH, zahvalio na podršci tokom kampanje i najavio zajedničke akcije.
- Moram zahvaliti svima, osobito prijatelju Begiću. Neću svoje prijatelje zvati za četiri godine kada bude novo glasanje. Već imam planove za region. Želim pomoći regionu kroz razne projekte. I Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji... Na ovim izborima mi smo pokazali jednu moć, da možemo biti složni. I ja bih glasao za svog susjeda- priznao je Šuker.
U ekskluzivnom intervjuu na tri stranice Šuker je novinari Maji Kostović otvorio dušu, pričao o danima kada je bio junior Osijeka, prisjetio se gola u Prištini, govorio o boravku u rodnom Livnu, o menadžerima itd..
Kompletan intervju možete pročitati u printanom izdanju Avazovog Sporta.
I u hrvatskoj derbi.....koji to više nije, jer šamaranje ove splitske nejači više nije zanimljivo 
Rijeka- to je derbi sad
no seruckanje po navijačima se nastavlja... opet će biti logor
SVE CRNO NA BIJELO
OSIGURALI SE UNAPRIJED Dinamo Hajduku poslao upute za navijače koji idu na derbi
Autor: Portal Jutarnji.hr
'Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja'
Uoči utakmice 34. kola MAXtv Prve lige između Dinama i Hajduka na stadionu Maksimir u subotu 16. svibnja 2015. s početkom u 17 sati, na adresu HNK Hajduk stigla je obavijest iz GNK Dinamo.
Obavijest se tiče organizacijskog protokola u vezi s navedenom utakmicom, a objavljujemo je u cijelosti smatrajući da bi mogla biti korisna za sve navijače Hajduka koji planiraju ići na utakmicu u Zagreb, piše Slobodna Dalmacija.
U obavijesti iz GNK Dinamo, koju potpisuje glavni direktor Tomislav Svetina, stoji:
"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta. To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za vaše navijače osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 14.00 do 17.45 sati. Naglašavamo da postoji mogućnost kupnje ulaznica u pretprodaji od 12. svibnja 2015. godine putem interneta čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.
Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ne ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
Ulazi u stadion otvaraju se u 15.30 sati. Naša redarska služba će sukladno zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnosti osobnog dokumenta sa podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument ili kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta. Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
GNK Dinamo je osigurao tzv. sterilnu zonu na Borongaju za vaše navijače, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sterilnu zonu i na stadion."
Na kraju obavijesti koju je GNK Dinamo poslao na adresu HNK Hajduk izražava se nada da će derbi proteći u sportskom duhu, uz međusobno uvažavanje.
Rijeka- to je derbi sad
no seruckanje po navijačima se nastavlja... opet će biti logor
SVE CRNO NA BIJELO
OSIGURALI SE UNAPRIJED Dinamo Hajduku poslao upute za navijače koji idu na derbi
Autor: Portal Jutarnji.hr
'Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja'
Uoči utakmice 34. kola MAXtv Prve lige između Dinama i Hajduka na stadionu Maksimir u subotu 16. svibnja 2015. s početkom u 17 sati, na adresu HNK Hajduk stigla je obavijest iz GNK Dinamo.
Obavijest se tiče organizacijskog protokola u vezi s navedenom utakmicom, a objavljujemo je u cijelosti smatrajući da bi mogla biti korisna za sve navijače Hajduka koji planiraju ići na utakmicu u Zagreb, piše Slobodna Dalmacija.
U obavijesti iz GNK Dinamo, koju potpisuje glavni direktor Tomislav Svetina, stoji:
"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta. To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za vaše navijače osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 14.00 do 17.45 sati. Naglašavamo da postoji mogućnost kupnje ulaznica u pretprodaji od 12. svibnja 2015. godine putem interneta čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.
Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ne ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
Ulazi u stadion otvaraju se u 15.30 sati. Naša redarska služba će sukladno zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnosti osobnog dokumenta sa podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument ili kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta. Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
GNK Dinamo je osigurao tzv. sterilnu zonu na Borongaju za vaše navijače, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sterilnu zonu i na stadion."
Na kraju obavijesti koju je GNK Dinamo poslao na adresu HNK Hajduk izražava se nada da će derbi proteći u sportskom duhu, uz međusobno uvažavanje.

LOŠE UPRAVLJAO
Drvo spasilo derbi: Pokušao poslati dron sa suzavcem na stadion u Maksimiru!
Goran Mehkek / CROPIX/Flickr
Autor: Alen Lesički
Kakve bi posljedice bile da je nepoznati počinitelj bio precizniji i da je dron doista uletio na stadion između sjeverne i istočne tribine srećom možemo samo nagađati
- Iz maksimirske šume širi se čudan miris, peče za oči - dobila je POLICIJApoziv u subotu predvečer. Preko puta derbi je ulazio u samu završnicu, 15 tisuća navijača svjedočilo je trijumfu modrih koji je, međutim, netko planirao uništiti. Policija je odgovorila na poziv i na terenu pronašla - dron sa ostacima suzavca! Bespilotna letjelica "zapela" je u rasadniku Fakulteta šumarstva.
- Sinoć oko 18.30 sati u Prilazu Slave Raškaj na Fakultetu šumarstva na tlu je pronađena bespilotna letjelica. Okolnosti ovog događaja se utvrđuju, ali za sada to ne povezujemo sa utakmicom Dinama i Hajduka u Maksimiru' – rečeno je Jutarnjem listu iz zagrebačke policije čime su potvrđena naša saznanja KAKO je u trenutku derbija u blizini Maksimira bio aktiviran suzavac.
Policijski standard KAKO se okolnosti još utvrđuju moramo razumjeti, a još više i napomenu KAKO se do kraja istrage ne smije prejudicrati ni krivac ni namjera. No, doista nije teško zbrojiti dva i dva kada u vrijeme derbija nađeš u drvetu dron sa suzavcem.
Da, upravo je drvo spasilo 15 tisuća navijača, derbi, ali i obraz hrvatskog nogometa. Anonimni pilot, naime, izgleda ne zna manevrirati daljinskim pa je dron zabio u krošnju drveta. Letjelica je pala i suzavac "zamirisao" Maksimirom. Kakve bi posljedice bile da je ovaj bio precizniji i da je dron doista uletio na stadion između sjeverne i istočne tribine srećom možemo samo nagađati. Nagađaju i svi koji sa derbijem i nogometom imaju ikakve veze pa se tako može čuti sa raznih strana raznih i tumačenja te "krivaca".
Prvi je onaj koji upire prstom u frakcije BBB-a koje su opozicija aktualnoj vlasti u Dinamu. Dobra igra, rezultat i nova generacija navijača koja je počela dolaziti na stadion radi nogometa naravno da im daju motiv jer je to slika koja ruši njihovu temeljnu politiku. Kao drugu opciju sugerira se da je to sigurno maslo Torcide. Ne bi im bilo prvi put da se koriste suzavcima...
- Očekujem od policije da nakon očevida i potrebnih vještačenja izvjesti javnost o čemu se radi i da provede kriminalističko istraživanje o pozadini cijelog slučaja - komentirao je Krešimir Antolić, Dinamov direktor sigurnosti koji je potvrdio informaciju da je tijekom utakmice nedaleko stadiona pronađen dron sa suzavcem
- Zajedno s policijom ćemo i dalje raditi na sigurnosti i poduzimati sve potrebno da se naši navijači na stadionu osjećaju potpuno sigurno i bezbrižno da uživaju u igri i pobjedama Dinama – poručio je šef za sigurnost modrih ograđujući se od ikakvih nagađanja čiji li je to bio scenarij.
Nećemo ni mi nagađati jer bila to smišljena akcija ili tek nezrela igra pubertetlija riječ je o suludom pokušaju koji je mogao tko zna kako završiti. Srećom završio je u drvetu i na tome trebaju ovom gore zahvaliti i u Dinamu i u Hajduku i njihovi navijači svih frakcija.
Suzavac oblijepili trakom i upravljali na daljinu
Dron je bespilotna letjelica kojom se može upravljati na daljinu ili putem unaprijed programiranog plana leta. Najčešće se upotrebljava u vojne svrhe, ali razvojem tehnologije postale su dostupne širim masama. Dron koji je pronađen u blizini stadiona Maksimir je upravo ta jeftinija varijanta čija je cijena oko 300 eura. Imao je četiri rotora koji su mu trebali dati stabilnost, a suzavac je pričvršćen trakom za ljepljenje koja se istopila nakon aktivacije suzavca. Spomenutim dronom se upravljalo na daljinu. Stručnjaci koje smo kontaktirali tvrde KAKO je osnovni radijus signala za upravljanje dronom oko 300 metara ali uz određene preinake on može biti I 2 kilometra.
..kad ne ide govno od sudca koji je na platnom spisku pocinje swou..jebeni prokleti klub ..cekam penaltik ako ne zabiju u sljedeci deset minuta...ko moze navijat za ovo govno..
..
ovo nema ni u tunguziji govno od kluba ima vjetar u ledja...
..dobar je spiker..kaze samo da maser i cistacica nisu dobili zuti karton

Koja liga prvaka....skupina europa lige ko bog 
http://www.index.hr/images2/dinamo_slavlje_hinaaaa.jpg
Dinamu težak put do Lige prvaka, Rijeka može biti nositelj u svim pretkolima Europske lige
Osigurana mjesta u europskim natjecanjima imaju Dinamo i Rijeka, a za preostale dvije pozicije bore se Hajduk, Lokomotiva i Zagreb
Piše: A.Ha.
Foto: Hina
NAKON što je Split u finalu Kupa izgubio od Dinama, jasno je da klub s Parka mladeži neće izboriti Europu sljedeće sezone.
Osigurana mjesta u europskim natjecanjima imaju Dinamo i Rijeka, a za preostale dvije pozicije bore se Hajduk, Lokomotiva i Zagreb. Dva kola prije kraja u najboljoj poziciji je Hajduk, koji se nalazi na trećem mjestu s bodom više od Lokomotive i tri boda više od Zagreba, protiv kojeg igra u subotu na Poljudu.
Dinamo nositelj u drugom i trećem pretkolu: Prijete mu Partizan, Lech, Malmo, Helsinki...
Dinamo, koji je osvojio deseti naslov hrvatskog prvaka zaredom, lov na Ligu prvaka krenut će iz drugog pretkola u kojem ima status nositelja.
Vjerojatno najteži suparnik Modrima u drugom pretkolu, čije je izvlačenje 22. lipnja, bilo bi Sarajevo, ako osvoji naslov u BiH, budući da je vlasnik kluba s Koševa malezijski milijarder Vincent Tan, a da napad vodeće momčadi BiH lige predvodi Leon Benko.
moglo bi se u sarajevo ovog ljeta
Kad bi Mamić mogao birati, vjerojatno bi izbjegao i slovački Trencin, dok ostali suparnici izgledaju bezopasno za hrvatskog prvaka u utakmicama koje se igraju 14/15. srpnja i 21/12. srpnja.
Dinamo, ako prođe dalje, bit će nositelj i u trećem pretkolu, gdje su potencijalni suparnici puno teži. Na ždrijebu 17. srpnja mogao bi izvući Partizan, Lech, Malmo ili Helsinki.
S druge strane, u Maksimiru bi se obradovali kada bi u trećem pretkolu izvukli albanski Skenderbeu, azerbajdžaski Qarabaq ili velški TNS.
Na Dinamovom putu u posljednjem pretkolu stoje Basel, Red Bull, Plzen, Celtic i APOEL
Ako hrvatski prvak prođe i drugu prepreku, doći će na korak od plasmana u grupnu fazu Lige prvaka, ali najvjerojatnije neće biti nositelj u posljednjem pretkolu.
U borbi za skoro 15 milijuna eura Dinamo bi imao težak zadatak jer bi mogao izvući Basel, Red Bull, Plzen, Celtic ili APOEL. Ako netko od ovih klubova ispadne prije play-offa, onda bi potencijalni Dinamovi suparnici mogli biti i BATE i Ludogorec.
Dodajmo da bi Dinamo plasmanom u play-off već osigurao grupnu fazu Europske lige, a UEFA je od sljedeće sezone značajno povećala nagrade i za klubove koji se natječu u tom natjecanju.
Raspored ždrijeba i utakmica Lige prvaka u sezoni 2015/16:

Rijeka nositelj u drugom i trećem pretkolu Europske lige: Moguć okršaj sa Zvezdom, Sturmom, Levskim...
Rijeka će kao hrvatski doprvak natjecanje početi u drugom pretkolu Europske lige i tu će biti nositelj. Od opasnijih suparnika Riječani bi mogli igrati protiv poljskih predstavnika Jagiellonije, Lechije ili Wisle. Na Kantridu bi mogao stići i Koper, osvajač slovenskog kupa, škotski doprvak Aberdeen, Lokomotiv iz Sofije ili mostarski Zrinjski.
Tu su i lakši suparnici poput makedonskog Rabotničkog ili predstavnika Malte, Farskih Otoka, Irske, Luksemburga, Kazahstana...
Riječani će biti nositelji i u trećem pretkolu, a tamo bi se mogli sastati sa Crvenom Zvezdom, Sturmom, AIK-om, Žilinom, Astrom, Levskim...
Rijeku bi u posljednjem pretkolu, ako ne bude ispadanja favorita, čekali suparnici poput dortmundske Borussije
U posljednjem pretkolu klub s Kantride zasad nije nositelj, ali je peti ispod crte, te mu treba pet ispadanja nositelja kako bi bio nositelj i izbjegao moguće okršaje s dortmundskom Borussijom, Bilbaom, Feyenoordom, Southamptonom...
Hajduk poput Rijeke može biti nositelj sve do posljednjeg pretkola, ali ne i u posljednjem
Hajduk, ako izbori natjecanje u Europi, krenuo bi od prvog pretkola Europske lige, a tamo bi, između nekolicine amatera, mogao izvući Čukarički, koji je osvojio Kup Srbije, Ferencvaroš ili Celje.
U drugom pretkolu Bijeli bi ponovno bili nositelji, te im prijete isti suparnici kao Rijeci, a ako bi izborili treće pretkolo i tamo bi bili nositelj. Ipak, u play-offu, za razliku od Rijeke, Hajduk je bez šanse za status nositelja.
Lokosi i Zagreb u teškoj poziciji, nositelji mogu biti samo u prvom pretkolu
Lokomotiva ili Zagreb krenut će iz prvog pretkola gdje bi bili nositelj, ali već u drugom ne bi imali status nositelja, te u toj fazi natjecanja prijete Kopenhagen, Rosenborg, Levski, Slovan, Crvena Zvezda, Debrecen...
Raspored ždrijeba i utakmica Europske lige u sezoni 2015/16:

http://www.index.hr/images2/dinamo_slavlje_hinaaaa.jpg
Dinamu težak put do Lige prvaka, Rijeka može biti nositelj u svim pretkolima Europske lige
Osigurana mjesta u europskim natjecanjima imaju Dinamo i Rijeka, a za preostale dvije pozicije bore se Hajduk, Lokomotiva i Zagreb
Piše: A.Ha.
Foto: Hina
NAKON što je Split u finalu Kupa izgubio od Dinama, jasno je da klub s Parka mladeži neće izboriti Europu sljedeće sezone.
Osigurana mjesta u europskim natjecanjima imaju Dinamo i Rijeka, a za preostale dvije pozicije bore se Hajduk, Lokomotiva i Zagreb. Dva kola prije kraja u najboljoj poziciji je Hajduk, koji se nalazi na trećem mjestu s bodom više od Lokomotive i tri boda više od Zagreba, protiv kojeg igra u subotu na Poljudu.
Dinamo nositelj u drugom i trećem pretkolu: Prijete mu Partizan, Lech, Malmo, Helsinki...
Dinamo, koji je osvojio deseti naslov hrvatskog prvaka zaredom, lov na Ligu prvaka krenut će iz drugog pretkola u kojem ima status nositelja.
Vjerojatno najteži suparnik Modrima u drugom pretkolu, čije je izvlačenje 22. lipnja, bilo bi Sarajevo, ako osvoji naslov u BiH, budući da je vlasnik kluba s Koševa malezijski milijarder Vincent Tan, a da napad vodeće momčadi BiH lige predvodi Leon Benko.
moglo bi se u sarajevo ovog ljeta
Kad bi Mamić mogao birati, vjerojatno bi izbjegao i slovački Trencin, dok ostali suparnici izgledaju bezopasno za hrvatskog prvaka u utakmicama koje se igraju 14/15. srpnja i 21/12. srpnja.
Dinamo, ako prođe dalje, bit će nositelj i u trećem pretkolu, gdje su potencijalni suparnici puno teži. Na ždrijebu 17. srpnja mogao bi izvući Partizan, Lech, Malmo ili Helsinki.
S druge strane, u Maksimiru bi se obradovali kada bi u trećem pretkolu izvukli albanski Skenderbeu, azerbajdžaski Qarabaq ili velški TNS.
Na Dinamovom putu u posljednjem pretkolu stoje Basel, Red Bull, Plzen, Celtic i APOEL
Ako hrvatski prvak prođe i drugu prepreku, doći će na korak od plasmana u grupnu fazu Lige prvaka, ali najvjerojatnije neće biti nositelj u posljednjem pretkolu.
U borbi za skoro 15 milijuna eura Dinamo bi imao težak zadatak jer bi mogao izvući Basel, Red Bull, Plzen, Celtic ili APOEL. Ako netko od ovih klubova ispadne prije play-offa, onda bi potencijalni Dinamovi suparnici mogli biti i BATE i Ludogorec.
Dodajmo da bi Dinamo plasmanom u play-off već osigurao grupnu fazu Europske lige, a UEFA je od sljedeće sezone značajno povećala nagrade i za klubove koji se natječu u tom natjecanju.
Raspored ždrijeba i utakmica Lige prvaka u sezoni 2015/16:

Rijeka nositelj u drugom i trećem pretkolu Europske lige: Moguć okršaj sa Zvezdom, Sturmom, Levskim...
Rijeka će kao hrvatski doprvak natjecanje početi u drugom pretkolu Europske lige i tu će biti nositelj. Od opasnijih suparnika Riječani bi mogli igrati protiv poljskih predstavnika Jagiellonije, Lechije ili Wisle. Na Kantridu bi mogao stići i Koper, osvajač slovenskog kupa, škotski doprvak Aberdeen, Lokomotiv iz Sofije ili mostarski Zrinjski.
Tu su i lakši suparnici poput makedonskog Rabotničkog ili predstavnika Malte, Farskih Otoka, Irske, Luksemburga, Kazahstana...
Riječani će biti nositelji i u trećem pretkolu, a tamo bi se mogli sastati sa Crvenom Zvezdom, Sturmom, AIK-om, Žilinom, Astrom, Levskim...
Rijeku bi u posljednjem pretkolu, ako ne bude ispadanja favorita, čekali suparnici poput dortmundske Borussije
U posljednjem pretkolu klub s Kantride zasad nije nositelj, ali je peti ispod crte, te mu treba pet ispadanja nositelja kako bi bio nositelj i izbjegao moguće okršaje s dortmundskom Borussijom, Bilbaom, Feyenoordom, Southamptonom...
Hajduk poput Rijeke može biti nositelj sve do posljednjeg pretkola, ali ne i u posljednjem
Hajduk, ako izbori natjecanje u Europi, krenuo bi od prvog pretkola Europske lige, a tamo bi, između nekolicine amatera, mogao izvući Čukarički, koji je osvojio Kup Srbije, Ferencvaroš ili Celje.
U drugom pretkolu Bijeli bi ponovno bili nositelji, te im prijete isti suparnici kao Rijeci, a ako bi izborili treće pretkolo i tamo bi bili nositelj. Ipak, u play-offu, za razliku od Rijeke, Hajduk je bez šanse za status nositelja.
Lokosi i Zagreb u teškoj poziciji, nositelji mogu biti samo u prvom pretkolu
Lokomotiva ili Zagreb krenut će iz prvog pretkola gdje bi bili nositelj, ali već u drugom ne bi imali status nositelja, te u toj fazi natjecanja prijete Kopenhagen, Rosenborg, Levski, Slovan, Crvena Zvezda, Debrecen...
Raspored ždrijeba i utakmica Europske lige u sezoni 2015/16:

..moga bi čukarički ..
koje ime...
...nemam ništa protiv...nego moram napisat da je hrvatska dobila još jedan potencijal svjetske klase..nikola vlašić..dečko koji ima jaku duel igru i u oba pravca...ako ne bud emućke s transferom riješit će sve financijske probleme ajduka.. 
ok to...ali problem je da potencijali samo dolaze rješavati financijske probleme, a igraju za druge.... eote mali neće ni jedne kopačke poderati na poljudulaganini wrote:...nemam ništa protiv...nego moram napisat da je hrvatska dobila još jedan potencijal svjetske klase..nikola vlašić..dečko koji ima jaku duel igru i u oba pravca...ako ne bud emućke s transferom riješit će sve financijske probleme ajduka..
...a k je u hrvatskoj..maloča i slični 
Milevskij, Henriquez i slični... Za njih ima love 
..da..kad vidim iz ajhduka od svi pojačanja iskočili balić i vlašić..da su barem bradarića i kusu zadržali to bi bila druga priča...