Islam
-
Tamburex
- Sitna buranija

- Been thanked: 21 times
- Status: Offline
Re: Islam
Upoznaj se malo sa materijom, sa internetom je to svima lako i dostupno.
Ubistvo apostata, silovanje zarobljenica, ubijanje ratnih zarobljenika, ubijanje homoseksualaca, rasizam, supremacizam, bolesna opsjednost zaglupljujućih ritualističko-pravnim propisima, kamenovanje preljubnika...tona gluposti suprotnih nauci i zdravom razumu...sve je to direktno ili indirektno suprotno Kur'anu, a copy/paste talmudskih propisa.
Koliko je, prema sahih hadisima, Muhamed godina proveo u Meki? Koliko je godina imao kad je umro?
Ubistvo apostata, silovanje zarobljenica, ubijanje ratnih zarobljenika, ubijanje homoseksualaca, rasizam, supremacizam, bolesna opsjednost zaglupljujućih ritualističko-pravnim propisima, kamenovanje preljubnika...tona gluposti suprotnih nauci i zdravom razumu...sve je to direktno ili indirektno suprotno Kur'anu, a copy/paste talmudskih propisa.
Koliko je, prema sahih hadisima, Muhamed godina proveo u Meki? Koliko je godina imao kad je umro?
Last edited by Tamburex on 04 Jan 2025, 20:18, edited 1 time in total.
-
Tamburex
- Sitna buranija

Ako nije napisano u Kur'anu, a u Kur'anu stoji da u njemu nije ništa propušteno, da ne treba tražiti bolji hadis (govor) od njega, zašto bi i kome bilo bitno?tuzlak1212 wrote: 04 Jan 2025, 19:53 mada i ne slazem se s tobom, bez hadisa kako ces klanjat? koliko rukua a koliko sedzdi, koliko rekata u kojem namazu
al necu se raspravljat, svako dobro
Upravo se i tu vidi judaistička ritualizacija Muhamedovog učenja i primat forme nad suštinom.
Kad je Musa naredio svojim saplemenicima da zakolju kravu, mogli su bilo koju.
Ali morali su cjepidlačiti sa pitanjima kakve je boje, starosti, ovog-onog itd.
E tako su i ritualisti morali izmisliti precizan opis ritualizacije i dati toj formi suštinsku važnost.
-
Tamburex
- Sitna buranija

Evo ti tvog "islamskog" propisa, direktno iz Talmuda, copy/paste u hadise:Bosnia_Nord wrote: 04 Jan 2025, 19:20 Što ne mogu kada ateisti počnu da hvale neke islamske govornike i sl. 99% je trojanski konj u pitanju (ne mislim na tebe Masume kao ateistu ovdje)...
A person may not enter the home of a gentile on his holiday and extend greetings to him, as it appears that he is blessing him in honor of his holiday. If he encounters him in the market, he may greet him in an undertone and in a solemn manner, so that he does not appear to be rejoicing with him.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2980 times
- Been thanked: 24703 times
Kome god je problem cestitati nekome njegov praznik taj nije dobre glave.Ne treba tu knjiga nikakva.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23569 times
- Been thanked: 21574 times
Šta god ti mislio, ovo je prije svega stav insana kakav treba da bude prema drugim i drugačijim. Poštuj tuđe, zar ne? Plus, ovdje ljudi slave rođenje Isusa i slave Mariju koje su isto tako važne ličnosti u Islamu. Ne slave rođenje šejtana pa da je to apsolutni haram.Bosnia_Nord wrote: 04 Jan 2025, 19:20 Što ne mogu kada ateisti počnu da hvale neke islamske govornike i sl. 99% je trojanski konj u pitanju (ne mislim na tebe Masume kao ateistu ovdje)...
To što oni dalje Isusa smatraju Bogom je skroz druga priča i naravno da ne podržavaš to sa čestitkom. To se podrazumijeva. Ne treba sve tako usko gledati i zaboraviti na sve ostalo zbog čega treba biti prije svega insan prema drugom. Jasno je meni da neki smatraju da je zabranjeno. Od Zakira Naika do ovih naših koji su nastavili njegovim putem koji smatra da ako čestitaš praznik komšiji druge vjere sutra bi mogao sjesti s njim, pa iz poštovanja popiti i pivu ili jesti svinjetinu što je apsolutna glupost.
E pa tako i IZ čestita praznike kod nas. Ali da ne bude jer su oni primorani zbog naše situacije i slično, tako i ona IZ na čelu EU ili kako se već zove ta organizacija. Zaboravio sam ko je predvodi.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 975 times
- Been thanked: 1471 times
- Status: Online
Ja nezz sto je toliko bitno dal ti neko cestita il ne cestita da se svake godine sedmicama ista tema vrti, isto ko da ti tvoj praznik zbog neces slicnog manje vrijedi, raduj se brate mili niko ti ne smeta.
A sad da ne bude zabune, IZ je sama rekla da se il ne cestita il da se cestita iz kurtoazije. Nasa IZ je u nekim EU integracijama oko culture fita muslimana u "EU vrijednostima" i jos nasa IZ ima Mekinski priznatog reis ulemu sto je velika titula na nivou Evrope, to je politicka pozicija prije vjerske i ako ne cestitaju Bozic i slicno moze napraviti veci problem od stete. Tako da se ide na manje zlo kad IZ BiH cestita al to nije fetva za muslimane, to je njihova politicka stvar.
Recimo IZ Srbije nije pod politickim integracijama ko nasa i njihove muftije tuku vise i ofanzivnije od ijednog Pezica i slicnih njemu. A IZ Srbije je kopija nase samo nema politicke lupe nad njima, sve sto cujes od njih to je "Sarajevska skola" ako se moze tako izraziti. Cisto da isaretim da nema zabune kako vehabije sire jedno a IZ siri drugo po pitanju ovih nekih praznika, ista je to skola samo razlicite adrese.
A sad da ne bude zabune, IZ je sama rekla da se il ne cestita il da se cestita iz kurtoazije. Nasa IZ je u nekim EU integracijama oko culture fita muslimana u "EU vrijednostima" i jos nasa IZ ima Mekinski priznatog reis ulemu sto je velika titula na nivou Evrope, to je politicka pozicija prije vjerske i ako ne cestitaju Bozic i slicno moze napraviti veci problem od stete. Tako da se ide na manje zlo kad IZ BiH cestita al to nije fetva za muslimane, to je njihova politicka stvar.
Recimo IZ Srbije nije pod politickim integracijama ko nasa i njihove muftije tuku vise i ofanzivnije od ijednog Pezica i slicnih njemu. A IZ Srbije je kopija nase samo nema politicke lupe nad njima, sve sto cujes od njih to je "Sarajevska skola" ako se moze tako izraziti. Cisto da isaretim da nema zabune kako vehabije sire jedno a IZ siri drugo po pitanju ovih nekih praznika, ista je to skola samo razlicite adrese.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2980 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 295 times
- Been thanked: 554 times
A da pravoslavni Srbi i katolicki Hrvati nam cestitaju Kurban Bajram,tu nevidim nikakav kontragovor.
Da mi oprosti ovaj Narod ovde : koji si ti pi*ke materne
qrac da dodjes ovde poceti srati islamsku pamet ?
Hebo te onaj Efendija iz gornje koprivne.
Ja cu cestitati svakom onom praznik kome hocu,cak i onim Sihirbazima i Vjesticama za 30.April za onaj
Walpurgis noc.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 26549 times
- Been thanked: 6956 times
Remzudin wrote: 05 Jan 2025, 12:59A da pravoslavni Srbi i katolicki Hrvati nam cestitaju Kurban Bajram,tu nevidim nikakav kontragovor.
Ja cu cestitati svakom onom praznik kome hocu,cak i onim Sihirbazima i Vjesticama za 30.April za onaj
Walpurgis noc.
dzaba psujes covjeka, to je sarkazam, da si mu citao postove, mozda bi i skuzio
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 295 times
- Been thanked: 554 times
Zezancije i sarkazam su prve korake za ispit koliko daleko se moze ici.Veca wrote: 05 Jan 2025, 21:43Remzudin wrote: 05 Jan 2025, 12:59
A da pravoslavni Srbi i katolicki Hrvati nam cestitaju Kurban Bajram,tu nevidim nikakav kontragovor.
Walpurgis noc.
dzaba psujes covjeka, to je sarkazam, da si mu citao postove, mozda bi i skuzio![]()
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8550 times
- Been thanked: 20287 times
Meni je bilo cudno kad sam, citajuci prevod jasina, vidjela da se mrtvi uopste ne spominju.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 58482 times
- Been thanked: 10485 times
Sure i to i jesu za zive ljude, kad coek umre njegovo je proslo. Trebali bi procitat prevode sura da znamo sta ucimo a ne mlatit na suhoMaja wrote: 06 Jan 2025, 17:23 Meni je bilo cudno kad sam, citajuci prevod jasina, vidjela da se mrtvi uopste ne spominju.
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 975 times
- Been thanked: 1471 times
moze se muslimanu koji je preselio poklonit proucena sura kao sevap da se njemu upise, kao sto se moze uputit dova, zaklat kurban il obavit hadz u njihovo ime i ima jos nekih stvari
al dal je ta sura Jasin il bilo koja druga nema razlike niti favoriziranja, moze bilo koja, al sto kazes, to je za zive objavljeno, brinimo se o sebi
- Maja
- Administrator

Pa citamo i prevode sura, samo nisam do nedavno znala o cemu se radi. S obzirom da se jasini uvijek uce mrtvima, mislila sam da se i spominju mrtvi. Onda sam citala da i nema nekih konkretnih sura za umrle, da mozes uciti sve i na kraju sevap od ucenja poklonis umrlom.
Znam da mi je bio malo sokantan prevod tebet jeda a osim fatihe i ihlas, najljepse mi je alahume rabena. Sad cu naci prevod.
Znam da mi je bio malo sokantan prevod tebet jeda a osim fatihe i ihlas, najljepse mi je alahume rabena. Sad cu naci prevod.
- Maja
- Administrator

Gospodaru naš, daj nam dobro i na ovom i na budućem svijetu, i sačuvaj nas patnje u Džehenemu.
Gospodaru naš, oprosti meni i mojim roditeljima, i svim vjernicima na Sudnjem danu
Gospodaru naš, oprosti meni i mojim roditeljima, i svim vjernicima na Sudnjem danu
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27524 times
- Been thanked: 28180 times
Rabbi yessir.
Pisao sam davno negdje u forumu.
Kad sam naletio na panou pored ceste na prevod..
Pisao sam davno negdje u forumu.
Kad sam naletio na panou pored ceste na prevod..
dream of spring...
- Maja
- Administrator

- ironman
- sirius

- Has thanked: 27524 times
- Been thanked: 28180 times