Elon Musk/Tesla motors
Moderator: Krokodil Behko
- tuzlak1212
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 294 times
- Been thanked: 327 times
- Status: Online
Re: Elon Musk/Tesla motors
ma ko zaradjuje pare s tim dat ce, to je i investicija i komfor u zivotu
nista manje mi txtv ne bi trazio da mi dovuku optiku
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2592 times
- Been thanked: 2877 times
iz RAK-a su prije nekog vremena javili da je uspostavljen prvi kontakt. kao da je s marsa. ali kao cekaju da starlink uputi zahtjev...mimo politickih interesa i gluposti, i birokratija je sigurno otezavajuca okolnost, a i cinjenica da RAK vode neki dipl novinari, politolozi iz snsd-a i tako.Masamune wrote: 22 Dec 2024, 06:11 Mapa pokrivenosti Muskovim Starlinkom u Evropi: Od 2025. godine BiH bi mogla ostati "crna rupa"
https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /241221113
Kao i u mnogo čemu, opet smo među zadnjim, a od 2025. ćemo sigurno biti jedini bez Starlinka u Evropi jer će ga dobiti i Srbija i Crna Gora. Kakav god da je Musk ovo nam je potrebno. Pogotovo raji koja freelanca iz nekih kuća na planinama itd. gdje je loš internet, a da ne govorim za vojsku i ostalo.
Navodno se može uhvatiti Starlink u BiH, ali jednostavno ne nude nam uslugu za njega još uvijek. Tako je to kad imamo nesposobne političare umjesto da i ovakve stvari budu u hitnoj proceduri jednostavno da se ne brukamo.
moze se koristiti ako se nabavi oprema preko nekoga u hr, ili iz eu zemalja, a ima i roam opcija, ali to su neke karafeke sa dozvolom od 2 mj pa resetom i tako nesto. ima ljudi koji ga koriste i u bih, samo nema ih puno, jer starlink ovdje nema dozvolu jos uvijek.
a sta ce tek nasi telekomi uraditi, ili isp-ovi...jesu li u pregovorima za kakve bundle pakete sa starlinkom, ili ce se rjesavati ovo na uobicajeni nacin, neovisno od provajdera, nemamo pojma ali eto cekamo.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 19200 times
- Been thanked: 17419 times
- Status: Offline
Sigurno da će nešto naši pokušati da isposluju kad ovo zaživi. Pretpostavljam da će biti posebni paketi nadam se nekad u skorijoj budućnosti. Ako ništat neka bude neovisno.Skin wrote: 22 Dec 2024, 09:51iz RAK-a su prije nekog vremena javili da je uspostavljen prvi kontakt. kao da je s marsa. ali kao cekaju da starlink uputi zahtjev...mimo politickih interesa i gluposti, i birokratija je sigurno otezavajuca okolnost, a i cinjenica da RAK vode neki dipl novinari, politolozi iz snsd-a i tako.Masamune wrote: 22 Dec 2024, 06:11 Mapa pokrivenosti Muskovim Starlinkom u Evropi: Od 2025. godine BiH bi mogla ostati "crna rupa"
https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /241221113
Kao i u mnogo čemu, opet smo među zadnjim, a od 2025. ćemo sigurno biti jedini bez Starlinka u Evropi jer će ga dobiti i Srbija i Crna Gora. Kakav god da je Musk ovo nam je potrebno. Pogotovo raji koja freelanca iz nekih kuća na planinama itd. gdje je loš internet, a da ne govorim za vojsku i ostalo.
Navodno se može uhvatiti Starlink u BiH, ali jednostavno ne nude nam uslugu za njega još uvijek. Tako je to kad imamo nesposobne političare umjesto da i ovakve stvari budu u hitnoj proceduri jednostavno da se ne brukamo.
moze se koristiti ako se nabavi oprema preko nekoga u hr, ili iz eu zemalja, a ima i roam opcija, ali to su neke karafeke sa dozvolom od 2 mj pa resetom i tako nesto. ima ljudi koji ga koriste i u bih, samo nema ih puno, jer starlink ovdje nema dozvolu jos uvijek.
a sta ce tek nasi telekomi uraditi, ili isp-ovi...jesu li u pregovorima za kakve bundle pakete sa starlinkom, ili ce se rjesavati ovo na uobicajeni nacin, neovisno od provajdera, nemamo pojma ali eto cekamo.
Mom bratu to recimo treba, jer mora 24/7 biti dostupan za Amerikance. Čim ode negdje gdje ne može uhvatiti odmah je problem, pa izbjegava.
- tuzlak1212
- Aktivni forumaš
Ja mislim da je opsti problem kod nas sa onim zakonom o porezima, isti razlog sto nemamo PS+ u Bosni i jos mnogo toga, jer u slucaju povrata nije zakonski regulisano kako se radi povrat poreza u online transakcijama, talibani ce prije nas imat ovaj zakon et
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
I dalje ne možemo direktno kupovati igre putem PSN što je sramotatuzlak1212 wrote: 22 Dec 2024, 10:33 Ja mislim da je opsti problem kod nas sa onim zakonom o porezima, isti razlog sto nemamo PS+ u Bosni i jos mnogo toga, jer u slucaju povrata nije zakonski regulisano kako se radi povrat poreza u online transakcijama, talibani ce prije nas imat ovaj zakon et
Zato ja kupim vaučere na G2A i sličnim stranicama, unovčim i onda prebacim na balans od PSN accounta. Jedino tako možeš.
- tuzlak1212
- Aktivni forumaš
ma ima nacina da se kupi igrica, neki naprave decoy karticu pa kupuju direktno, opet ne mozes uradit povrat ako refundas nesto sto je osnovni razlog sto to nemamo nativno u Bosni, nego ako refundas moras taj balans na nesto drugo potrosit, para vise nema jednom kad ti napuste racunMasamune wrote: 22 Dec 2024, 10:35I dalje ne možemo direktno kupovati igre putem PSN što je sramotatuzlak1212 wrote: 22 Dec 2024, 10:33 Ja mislim da je opsti problem kod nas sa onim zakonom o porezima, isti razlog sto nemamo PS+ u Bosni i jos mnogo toga, jer u slucaju povrata nije zakonski regulisano kako se radi povrat poreza u online transakcijama, talibani ce prije nas imat ovaj zakon et
Zato ja kupim vaučere na G2A i sličnim stranicama, unovčim i onda prebacim na balans od PSN accounta. Jedino tako možeš.
jedino sad da se ganja 18 koljena da se ide na western union i platis pola tog novca na transakcije i dodatne poreze al ne vrijedi to nema sanse
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ma ima, ali su zajebancije.
Kod nas raja često uzima od onog u Živinicama što platiš putem xBona, ali ja se sa time ne mogu zajebavati.
Kod nas raja često uzima od onog u Živinicama što platiš putem xBona, ali ja se sa time ne mogu zajebavati.
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2592 times
- Been thanked: 2877 times
stvarno je koristan za takve stvari, za remote work i pristup internetu gdje nema nikakve infrastrukture, gdje nije naseljeno i gdje nikad optika nece doci jer nema korisnicke baze.Masamune wrote: 22 Dec 2024, 10:29
Sigurno da će nešto naši pokušati da isposluju kad ovo zaživi. Pretpostavljam da će biti posebni paketi nadam se nekad u skorijoj budućnosti. Ako ništat neka bude neovisno.
Mom bratu to recimo treba, jer mora 24/7 biti dostupan za Amerikance. Čim ode negdje gdje ne može uhvatiti odmah je problem, pa izbjegava.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 20065 times
- Been thanked: 20737 times
Optika u txtv?tuzlak1212 wrote: 22 Dec 2024, 09:01 ma ko zaradjuje pare s tim dat ce, to je i investicija i komfor u zivotu
Samo platis kablo.
Nema nista dodatno za platit.
dream of spring...
- tuzlak1212
- Aktivni forumaš
Ma ja al nema ih u mojoj ulici s optikom, kolko bi se "kilometraze" nakupilo da dodju do mene, kazem tih 500KM za Starlink opremu nije nista skuplje nego kod nas da bi imao 300-500Mbps intenetironman wrote: 22 Dec 2024, 11:15Optika u txtv?tuzlak1212 wrote: 22 Dec 2024, 09:01 ma ko zaradjuje pare s tim dat ce, to je i investicija i komfor u zivotu
Samo platis kablo.
Nema nista dodatno za platit.
- ironman
- sirius
Tu je optika u prednosti jer stabilnost.tuzlak1212 wrote: 22 Dec 2024, 11:24Ma ja al nema ih u mojoj ulici s optikom, kolko bi se "kilometraze" nakupilo da dodju do mene, kazem tih 500KM za Starlink opremu nije nista skuplje nego kod nas da bi imao 300-500Mbps intenet
A kontam poentu.
dream of spring...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8171 times
- Been thanked: 9668 times
- ironman
- sirius
- tuzlak1212
- Aktivni forumaš
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3642 times
- Been thanked: 2746 times
ovaj ce nas o jadu zabavit
jahac apokalipse
jahac apokalipse
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- ironman
- sirius
Milijarder sa predsjednikom SAD kojeg ima u saci.
Vrv ga udara zestoko osjecaj moci.
A opet. Moze popusiti svim gradjanima GB i njihovoj vladi konzervativnoj
Tako da ostaje lajanje vako ..
Vrv ga udara zestoko osjecaj moci.
A opet. Moze popusiti svim gradjanima GB i njihovoj vladi konzervativnoj
Tako da ostaje lajanje vako ..
dream of spring...
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 3411 times
- Been thanked: 1680 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8171 times
- Been thanked: 9668 times
Muskov vlastiti otac, također milijarder Errol Musk, pozvao je javnost da ignorira "njegovog sina". “Ljudi “ne moraju slušati što on govori. Rekao bih da ne brinete o tome. Recite mu da se gubi.” Muskov otac rekao je za LBC News.
Ovog se odriče i rođeni otac.