Maja wrote:Pa jest. Katolik iz Popova polja ciji su preci zbog komada zemlje presli
na pravoslavlje

gluposti , šešlije iz crne gore cuveni iz sela rovaca, podno lovcena, svi iz rovaca imaju slavu sv luku pa i šešlija tj šešelj i dan danas, ko i moj komsija od jovovica iz cg, iz rovaca... pozante krvne osvjete u cg, su šešlije naterale u hercegovinu dje mjenjanju prezime u šešelj... što su mnogi činjeli zamaskiranjem kojeg slova ili... na primjer iz cg samatović eno ih u hercegovinu stamatović...
oni jesu iz rovaca porjeklo to ce svaki rovcanin reci, pradjed seseljov je odselio u hercegovinu... zbog toga hercegovci srbi i crnogorci i jesu jedan narod uvjek bili...
to ti je tako, a ostalo su hrvatske gluposti oko njega bile mada bi ja jako volio da je on hrvat , da nemamo veze s takvim debilom...
nekad se crna gora sastojala iz brda i nahija, cuveni brjdani su bili drobnjaci, hercegovci, koji doakase chengicu... i bili su srbi toliko o crnogorskoj naciji danashnoj i milovom sranjeshcu...
hercegovci srbi se nimalo ne razlikuju od onih brdjana u cg, i smatraju se jednim istima jer to i jesu...
a tih priča o prelasku na veru za večeru ili za korist, znamo ko je to činio i uz povlastice... tako nastadoše današnji bošnjaci i tako su osmanlije širile islam...
na žalost nije nam samo šešelj mrlja iz cg, imamo i miloševića

, a jedini svetao od tih tadašnjih je radovan karadžić od karadžića kraj nikšića oklen su i vuka karadžića samo preseliše u tršić...
vuk karadžić je nosio crnogorsku kapu čuvenu sa 4 s i uz tradicionalne brčine, pa je još jedan primjer milu kako se i on jel smatrao "crnogorcem"...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”