Ovo je jako pametno.... autohton sjemena ( ili kako bi ih nazvaomrki62 wrote:Majo, čuvajte sjeme od svega jer ova gensko promijenjeno voće i povrće su jalovi, samo za jednokratnu upotrebu.

Moderator: spacebound
Ovo je jako pametno.... autohton sjemena ( ili kako bi ih nazvaomrki62 wrote:Majo, čuvajte sjeme od svega jer ova gensko promijenjeno voće i povrće su jalovi, samo za jednokratnu upotrebu.
storm wrote:Ovo je jako pametno.... autohton sjemena ( ili kako bi ih nazvaomrki62 wrote:Majo, čuvajte sjeme od svega jer ova gensko promijenjeno voće i povrće su jalovi, samo za jednokratnu upotrebu.) biti će skupa poput zlata kad ovi gmo ovladaju svime .... banda negdje i uvjetuje poticaje, korištenjem tih jednokratnih sjemena
Moguce je da si u pravu.Maja wrote:Pasaga nece biti drugacije sljedece godine. Jedino ako ih neka bolest napadne
ali plod ostaje isti. Znam jer ih sadimo godinama na ovaj nacin.
Ostavljeno je nekoliko komada za sjemena ali svi ga traze tako da ne znamo
koliko ce biti spica u njima ali moze se poslat koja fruitu pa nek onda on mnozi.
Inace, ova kavada nema ime. Jednostavno je zovemo domaca i kad sazrije
do kraja nema bolje od nje. Puna soka.
Majo to je sasvim dovoljno,sa tim rasadnicama i toliko isto "volovskog srca",možda još nekih domaćih sorti želim isprobati ekonomsku računicu.Maja wrote:Fruit hocu li reci tati da ti ostavi sjemena.
Mogu ti i u koverti poslati.
Samo mozda nece biti koliko bi ti htio ali ima za 50-100 struka
pa sljedece ljeto vidis kako ti ide i onda sam sebi ostavljas sjeme.
De malo vise detalja o toj sorti. Sta kako gdje kadafruit wrote:Iz moje Bašče...Moja "stalnorađajuća" jagoda na sajmu u Gradačcu..
Maja wrote:Bibo ako nam uslikaš vragbabu imaš doživotni imunitet na forumu. Znači šta god da uradiš nećeš biti banovana.
Ja sam se juče baš naradila a vjetar puhao pa se čudim kako nisam nešto fasovala, barem glavobolju.
Najprije sam pročupala kukuruz gdje je gusto nikao pa ga presadila gdje je rijetko nikao, pa počupala travu u luku, vezala kavade i kidala zaperke i na kraju nabrala korpu trešanja i napravila litar soka.
Mašala,krupnafruit wrote:Iz moje Bašče...Moja "stalnorađajuća" jagoda na sajmu u Gradačcu..
Biba wrote:Imam bašču, već sam napisala.Ma mučim se bezveze jer moja mam gotovo ništa neće...Susjedi ili ne rade svoju ili ne zrade kako treba.Nikad ne počupaju travu uz žicu...
Nekada smo imali ogromnu bašču izvan sla ali često su nam krali...i bunar je bio pa smo zalijevali.
Eno krumpir dobar al vala ima više vrsta sjemena.Salata jedva koja ponikla.Peršu je dobar, i mrkva a blitva koju sam sijala uopće nije ponikla..ali zato ima dosta samonikle...uskoro ću je kuhati...I luk je dobar
Mogla bi freta ući u bašču ali ja sam ašovila..i jesenas i u proljeće jer je voda ležala pa bila zemlja sabita...Prije smo imali koke pa dok ja ašovim, one jedu gliste...a Bubi i mačke svi budu u bašči...vjerni prijatelji
Nekad smo imali puno raznoga povrća.Nikad iz trgovine nije kao iz bašče...Eno imam lisat peršuna u hladnjaku iz trgovine..pa to ni ne liči na peršun jer nema aromu niakavu..Ne mogu zamisliti da nemam u bašči barem osnovno povrće...Imamo i višnju al gotovo da ju i ne jedemo.Ima i šljiva nekoliko...Prije je bilo svega.i dunja i....
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests