"Potpisat ću izvršne naredbe o ukidanju spolnog sakaćenja djece i izbacivanju transrodnih osoba iz vojske i naših osnovnih škola i srednjih škola", rekao je novoizabrani predsjednik na događaju za mlade konzervativce u Phoenixu u Arizoni.
Također je obećao da će "držati muškarce izvan ženskog sporta", dodajući da će "službena politika vlade Sjedinjenih Država biti da postoje samo dva roda - muški i ženski".
Govoreći na konferenciji AmericaFest u pograničnoj državi koju je uvjerljivo "odnio" na predsjedničkim izborima u novembru, Trump je obećao i hitne mjere protiv "migrantskog kriminala" te obećao da će narkokartele označiti stranim terorističkim organizacijama i potvrdio odlučnost da ponovno uspostavi američku kontrolu nad Panamskim kanalom.
Transrodna pitanja uzburkala su američku politiku zadnjih godina, s obzirom na to da su se države pod kontrolom demokrata i republikanaca kretale u suprotnim smjerovima po pitanju politike poput liječenja i toga koje su knjige na tu temu dopuštene u javnim ili školskim knjižnicama.
Republikanci/Donald Trump
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9282 times
- Been thanked: 11040 times
- Status: Offline
Re: Republikanci/Donald Trump
Erump protiv LGBT i ZA okupaciju Paname
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
DANSKA SE PRIPREMA NA ODBRANU OD SAD-a: Na Grenland šalju još zaprega sa psima za vuču
Danska je objavila plan vrijedan 1,5 milijardi dolara za jačanje sigurnosti na Grenlandu, potez koji je danski ministar obrane Troels Lund Poulsen nazvao “ironičnim”, jer se dogodio samo dva dana nakon što je novoizabrani predsjednik Donald Trump pozvao na američko vlasništvo nad ovim arktičkim otokom, piše Geopolitika News.
Poulsen je izjavio da Danska već dugo zanemaruje ulaganja u Arktik te da je novi odbrambeni paket planiran unaprijed, ali da se vremenski poklopio s Trumpovim izjavama. Paket uključuje dva patrolna broda klase Thetis, dva bespilotna aviona dugog dometa, dodatne vojnike te tradicionalne zaprege sa psima za vuču. Poulsen je naglasio kako je Danska spremna sarađivati sa SAD-om u osiguravanju Grenlanda, regije koja je strateški važna zbog rastuće militarizacije Arktika i utjecaja klimatskih promjena.
Grenlandski premijer Múte Egede odgovorio je na Trumpovu izjavu o američkoj kontroli Grenlanda objavom na Facebooku u kojoj je istakao da otok nije na prodaju. “Grenland je naš i ostat će naš. Nikada nećemo prodati našu slobodu,” napisao je Egede, iako je izrazio spremnost za suradnju i trgovinu.
Trump je u više navrata izražavao interes za Grenland, prvo tokom svog prvog mandata kada je pokušao pregovarati o njegovoj kupnji, što je izazvalo napetosti između Kopenhagena i Washingtona. U svojoj nedavnoj objavi na Truth Socialu, Trump je istakao kako je američka kontrola nad Grenlandom “apsolutna nužnost” iz razloga nacionalne sigurnosti.
Grenland, iako samoupravan, pod danskom je upravom u pitanjima odbrane i vanjske politike. Arktik postaje sve važniji na globalnoj sceni, s obzirom na klimatske promjene koje otvaraju nove trgovačke rute i povećavaju natjecanje za resurse. SAD, zajedno s NATO savezom i arktičkim partnerima poput Kanade i Finske, pojačava svoju prisutnost u regiji kroz izgradnju novih patrolnih brodova i ledolomaca.
Trumpova nova administracija, koja započinje 20. januara, mogla bi dodatno zaoštriti američki fokus na arktičku regiju. Osim Grenlanda, Trump je ponovno spomenuo Panamski kanal i sugerirao da bi SAD trebao preuzeti kontrolu nad njim, dok se u šali osvrnuo na mogućnost da Kanada postane 51. američka država.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24232 times
- Been thanked: 24697 times
- Status: Online
Koji pakao?
Ostalo je jos da bace nuklearnu bombu na Gazu
dream of spring...
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4219 times
- Been thanked: 2078 times
Kad se pogleda kako je Greenland "pazen" od Danske, Danska nista bolje ni ne zasluzuje.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
upravo slusam na TV
veli bizon,necu prezat upotrjebit ni vojnu silu ni ekonomske pritiske
veli bizon,necu prezat upotrjebit ni vojnu silu ni ekonomske pritiske
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- ironman
- sirius
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 588 times
- Been thanked: 878 times
pa kad skontam svi ozbiljni osim Amera sprovode neku silu po svijetu (ako zanemarimo Izrael), sto ne bi i Ameri malo
samo nek nije dosadno pa nek je i ww3
samo nek nije dosadno pa nek je i ww3
- ironman
- sirius
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 588 times
- Been thanked: 878 times
Protiv NATO-a, Trump da predje na stranu Rusa i Kineza i spale Evropu, Kanadu i Mexico da ne znaju sta ih je snaslo, podijelit sve na veliku USA, Sovjetski Savez i naravno veliku Srbiju, sve s glavnim gradom u Pristini jer je to srce svijeta
Jedino Svjevernoj Koreji da se zagarantuje neutralnost u ratu jer nije fer mjesat zaostale u ovo
- Pasaga
- Hadžija
veli onaj njegov ministar,to bi predivno zvucalo

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- ironman
- sirius
E sad si napalio rocka.tuzlak1212 wrote: 08 Jan 2025, 18:16Protiv NATO-a, Trump da predje na stranu Rusa i Kineza i spale Evropu, Kanadu i Mexico da ne znaju sta ih je snaslo, podijelit sve na veliku USA, Sovjetski Savez i naravno veliku Srbiju, sve s glavnim gradom u Pristini jer je to srce svijeta
Jedino Svjevernoj Koreji da se zagarantuje neutralnost u ratu jer nije fer mjesat zaostale u ovo
Sace doc da osuje mater

dream of spring...
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 146 times
Jok ba podjela prvo nama a rusima sta zapadneironman wrote: 08 Jan 2025, 18:30E sad si napalio rocka.tuzlak1212 wrote: 08 Jan 2025, 18:16
Protiv NATO-a, Trump da predje na stranu Rusa i Kineza i spale Evropu, Kanadu i Mexico da ne znaju sta ih je snaslo, podijelit sve na veliku USA, Sovjetski Savez i naravno veliku Srbiju, sve s glavnim gradom u Pristini jer je to srce svijeta
Sace doc da osuje mater![]()
Onodrinske komsije ce lithium da potruje za 3 godine
U mom komsiluku se majka ne psuje
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4266 times
- Been thanked: 3185 times
E najvolio bi da uzmem Eurojackpot pa da mu zdipim taj Grenland ispred nosa 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- ironman
- sirius
Pa tamo bi dobio sikiru u glavurdu ,nako ko sto te Duminjo opalio ovdje virtualno medju rogove.
Zasluzeno.
Al hajmo dalje .
dream of spring...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
U tome je stvar i to govorim cijelo vrijeme.
Svjetski poredak diktatora, od najsitnijih do najkrupnijeg
Svjetski poredak diktatora, od najsitnijih do najkrupnijeg
Lider krajnje desničarske bugarske partije "Preporod" Kostadin Kostadinov pozvao je danas vladu u Sofiji da zvanično objavi pretenzije za pripajanje Sjeverne Makedonije i ukrajinskog regiona Južne Besarabije Bugarskoj.
Kostadinov je, u objavi na Facebooku podržao izjave novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa o Kanadi i Panamskom kanalu i naveo da je „potrebno da Sofija javno izađe sa zahtjevom za pripajanje (Sjeverne) Makedonije i Južne Besarabije Bugarskoj“.
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 146 times
Jel to komentarises rad moderacijeironman wrote: 09 Jan 2025, 09:43Pa tamo bi dobio sikiru u glavurdu ,nako ko sto te Duminjo opalio ovdje virtualno medju rogove.rocko wrote: 08 Jan 2025, 20:37
Jok ba podjela prvo nama a rusima sta zapadne
Zasluzeno.
Al hajmo dalje .
Mi za mame ne zapinjemo u mom komsiluku namah bude nesto vugla ja stos ja parmak
Osim ako mama nije poznata ko radodajka takvim za te mame zapinjemo
Veliki Trump je Predsjednik a liberalne picke placu
- ironman
- sirius
Glup si jarane. Ko tocak.rocko wrote: 09 Jan 2025, 17:19Jel to komentarises rad moderacijeironman wrote: 09 Jan 2025, 09:43
Pa tamo bi dobio sikiru u glavurdu ,nako ko sto te Duminjo opalio ovdje virtualno medju rogove.
Zasluzeno.
Al hajmo dalje .
Mi za mame ne zapinjemo u mom komsiluku namah bude nesto vugla ja stos ja parmak
Osim ako mama nije poznata ko radodajka takvim za te mame zapinjemo
Veliki Trump je Predsjednik a liberalne picke placu
Tu ti ne moze pomoc ni da te veliki trump nabije naqrac. Kolko god ti vjerovo da bi to dalo smisao tvom postojanju

dream of spring...
- Pasaga
- Hadžija
ja,dobro to,ali ti si izrodironman wrote: 09 Jan 2025, 09:43Pa tamo bi dobio sikiru u glavurdu ,nako ko sto te Duminjo opalio ovdje virtualno medju rogove.rocko wrote: 08 Jan 2025, 20:37
Jok ba podjela prvo nama a rusima sta zapadne
Zasluzeno.
Al hajmo dalje .
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce