paparaci wrote:koja si ti livada, uzas. hahahahahaha.
spika ti je prava procetnicka. sto je jos interesantno, kako mijenjas nacionalnosti u toku diskusije. prvo nisi bosnjak i sa bosnom nemas nista, kao sto danasnji bosnjaci sa onima onda nista nemjau - pa onda ipak jesi bosnjak, pa hrvat..... haj trehni glavom dobro od zid, sevap ti je. hahahaha. nije mi jasno kako neko do te mjere moze biti prozet mrznjom i gluposcu. ne daj Boze nikom.
bezveze trosis energiju samo. cinjenice su jasne kao dan. osudjujes muslimane koji zele povratiti svoj nacionalni identitet, a ne osudjujes katolike i pravoslavce koji su izdali svoj nacionalni identitet. ne znam samo sto si se ti toliko latio bosne, bolan?! hajd da te zanima hrvatska, to bi nekako i shvatio. eto rodjen si tamo i odrastao, pa si onda puhnuo u sloveniju. a reci ti meni/nama - sta si ti ustvari? hrvatski bosnjak, hrvat, bosnjak, slovenac - ili je neka druga kombinacija?
Koji si ti kvazi vjernik , još tobože i postiš ,............ pročitaj šta si sve napisao pa skontaj jel to u skladu sa islamom il moralom , etikom ?
Šta meni smeta a šta ne, to je moje pravo a ti il bilo ko morate shvatiti da komunizma nema više i u demokratskom društvu je sasvim dozvoljeno drugačije misliti a pogotovo shvatati.
Ko sam ja ?
U Sloveniji je bio popis i tamo sam se izjasnio a u BiH nije bio popis i ti se tamo a niti drugi niste izjasnili.
Dakle, za vas je problem ko ste a ne za mene. Vi ste preko noći postali Bošnjaci a da bi i uistinu postali, mora biti popis stanovništva, da se crno na bijelo pokaže/dokumentuje.
Al to vaši vrli predstavnici vlasti svo vrijeme onemogućavaju i meni vjerujte, tek ćete tad vidjeti koliko vas je u BiH malo a pogotovo u RS.
RS su veliki "Bošnjaci" izdali, prodali i očistili - pomogli u čišćenju ,poslije Dejtona sa vizama za treće zemlje.
Ko je po tvom Alija Izetbegović??????
Njegovi su se doselili iz Srbije , jel po tvom svako ko je musliman a živi u BiH Bošnjak - kao u slučaju Izetbegovića ?
To je problem , nisam ja problem.
Nije moje mišljenje pročetničko, već su to činenice.
Ja sam samo igrom slučaja rođen u Bošnjacima i predobro znam po čemu je to selo dobilo ime i ko je živio i ko živi tamo a novonastali Bošnjaci nemaju nikakve veze sa ondašnjim Bošnjacima.
Novonastali Bošnjaci svojataju i nacionalnost i ljiljane a za divno čudo , koliko vi volite ljiljane ,nama može pokazati podatak da niko od novonastalih Bošnjaka svom djetetu niti pod razno ne bi dali ime djetetu
LJILJANA
Ti moras shvatiti samo jedno;
apsurd je da se sadašnji Bošnjaci definiraju na osnovi vjeroispovijesti .Jer prvinski Bošnjaci to NISU bili.
Što neće Srbi i Hrvati ??????
Dobro pitanje, zaista.
Al ako oni neće, ko nama daje pravo da mi moramo biti to ?
Mijenjanje nacionalnosti bi se moralo izvršiti na državnom nivou , putem referenduma - da se narod izjasni a ne nekakve nacio vođe.
Taj "mali" praktični problem u formiranju nacije je u biti TEMELJNI PROBLEM i TEMELJNI PREDUVJET za oblikovanje nacije. Ne možeš preko noći osnovati/mijenjati naciju a nisi ni pripremio teren, nisi riješio pitanje jezika, pisma i ostalog koje su životnog značaja i nadgradnja ovom osnovnom temeljnom "društvenom ugovoru" pojedinaca i skupina. Da bi se u BIH to riješilo po nekakvom demokratskim sistemo, moralo se, ponavljam , moralo se o tome diskutovati u više navrata u javnosti ( mediji ) i izvesti narod na referendum. A u BiH je mnogo šta nametnuto, pa zašto ne bi mogla i nacionalnost , jel tako racipaci ??????
Jel bio referendum u vezi toga ?
Nije!!!
I ti mene pitaš zašto Srbi i Hrvati,........... pa nije ih niko ni pitao, nije bio referendum , nije bio popis stanovništva, namjerno se u javnosti ne objavljivaju istinski Bosnjani ( nevezano na vjeru i naciju ).
Pa pogledaj samo koliko u zadnje vrijeme Dodik ima pristup medijima i to svih onih koje ti obožavaš a neko iz Bosne srebrene, Franjevci ,.......... njih nema.
I ja čudan , ja vaki , ja naki a svi ostali novonastali Bošnjaci su ok i vrijedni pažnje.
Ja sam samo iskren i ne znam se praviti ulizica.
Čudan si ti , jer ne misliš svojom glavom.
Nisi jedini, ima vas i to velika većina i zato i jeste tako kako jeste u BiH, jer sve što znate = da napadate i kritikujete one što drugačije misle.
Nevalja vam sadašnje stanje a istovremeno napadate one što misle drugačije a samo drugačije misleći ljudi mogu promijeniti sadašnju situaciju a kako da se angažuju - kad ih refleksno napadate pod tobožnjim nekakvim patriotizmom .
E moj racipaci, mlad si još , vrijeme je pred tobom, možda jednog dana i shvatiš o čemu ja zborim