Ma znam ali opet moralo se nesto ovako desiti.Ja bi da sutra napadnu na sve sto na crno rade,rak koji izjeda , al to bi tek belaj bio…Ko to uradi od mene mu je pljesak.Nisam pametan.Jedino sto su trebali to je 700km a 300 neoporezivo…
Povećanje plate do 400 KM
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22168 times
- Status: Offline
Re: Povećanje plate do 400 KM
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
To je i bio dogovor a sta se desi i po cijem nalogu ne znam.To su trebali i u obracun zestok sa svim sto rade na crno.Ubaci ih u legalne tokove,kazni,natjeraj ali i stimulisi da registruje djelatnost itditd
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24178 times
- Been thanked: 24646 times
Pa to pricam od prvog dana.HAVANA wrote: 09 Jan 2025, 20:36Ma znam ali opet moralo se nesto ovako desiti.Ja bi da sutra napadnu na sve sto na crno rade,rak koji izjeda , al to bi tek belaj bio…Ko to uradi od mene mu je pljesak.Nisam pametan.Jedino sto su trebali to je 700km a 300 neoporezivo…ironman wrote: 09 Jan 2025, 20:28
Znam.
A i ti i ja znamo da 90% firmi od 26000 kolko ih ima nema u rezervi ni za dva mjeseca.
Ali posluju.
Placaju plate i obaveze i pdv.
To ce Niksic unistiti.
Minimalna placa 1000 je ok.
Doprinosi su ono sto ce dovest do kolapsa.
Jebote obecanje o subvenciji.
Pisaj to.
Uzimas od ljudi pa im ko fol pomazes.
Ludjacki potez ljudi koji ne znaju sta rade .
dream of spring...
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1190 times
- Been thanked: 3695 times
Pogotovo nema onaj Smajlbegović, glasnogovornik utajivača poreza i gulikoža čija firma je lani hajrovala oko 40 miliona.
Haj šuti živ bio.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- ironman
- sirius
Ti suti jarane.Laser wrote: 09 Jan 2025, 21:49Pogotovo nema onaj Smajlbegović, glasnogovornik utajivača poreza i gulikoža čija firma je lani hajrovala oko 40 miliona.ironman wrote: 09 Jan 2025, 20:28
Znam.
A i ti i ja znamo da 90% firmi od 26000 kolko ih ima nema u rezervi ni za dva mjeseca.
Ali posluju.
Placaju plate i obaveze i pdv.
To ce Niksic unistiti.
Haj šuti živ bio.![]()
26000 firmi.
Od toga ce 25550 bit ugrozeno opstankom u poslu uopce ovim potezom.
Ti se uhvatio onih par desetina najjacih koje boli kurac da sutra doprinosi odu na 300%...jer imaju milione.
Oni nece platit cijenu ovog ludjackog poteza.
Zato ti kazem odvojen si od stvarnosti.
Nisu svi hifa il as tesanj.
dream of spring...
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Ama Smajlbegović bio opet plako ko pičkica i viko, neJmamo paraaaa, ode sve u propast, privreda na koljenimaaa.

To se moralo udarit gadno šakom među rogove, pa ga onda, nakon nokauta, dovesti za pregovarački sto gdje neće više nastupat onako kurčevito i samo govorit nemožeee, neJmamoooo.
E pa može Smajlbegoviću, vidiš sad da može, nisi ti vlada, ja sam vlada konjino glupava. De da pregovaramo kao odgovorni ljudi, a ne kao šverceri na pijacama.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Eto te sad ko baba Vanga, znaš tačan broj firmi koje će riknut.ironman wrote: 09 Jan 2025, 21:53Ti suti jarane.Laser wrote: 09 Jan 2025, 21:49
Pogotovo nema onaj Smajlbegović, glasnogovornik utajivača poreza i gulikoža čija firma je lani hajrovala oko 40 miliona.
Haj šuti živ bio.![]()
26000 firmi.
Danas isto tako jedan moj jaran u firmi, koji je zabrinut za privatnike kao i ti, kaže da će 15 januara sve poskupit 25 posto.
Zna precizno kao i ti, on tačno zna kojeg dana će sve poskupit i koliko procenata.
Nemoj se dalje sramotit.

- ironman
- sirius
A nista..fakat da me pokusavas ismijat govori koliko zapravo pojma nemas o materiji.Laser wrote: 09 Jan 2025, 21:57Eto te sad ko baba Vanga, znaš tačan broj firmi koje će riknut.ironman wrote: 09 Jan 2025, 21:53
Ti suti jarane.
26000 firmi.
Danas isto tako jedan moj jaran u firmi, koji je zabrinut za privatnike kao i ti, kaže da će 15 januara sve poskupit 25 posto.
Zna precizno kao i ti, on tačno zna kojeg dana će sve poskupit i koliko procenata.
Nemoj se dalje sramotit.![]()
Smijes se nad sudbinom ljudi koji cisto posteno zaradjuju u svojim biznisima a taj smijeh opravdavas mrznjom prema nekima koji su se obogatili ..
Danas sam rekao,ovdje sam na zalost ja u pravu.
Na pogresnoj si strani i skontaces to i sam.
dream of spring...
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
E sad si me otkrio i posramio.ironman wrote: 09 Jan 2025, 22:01Smijes se nad sudbinom ljudi koji cisto posteno zaradjuju u svojim biznisima a taj smijeh opravdavas mrznjom prema nekima koji su se obogatili ..Laser wrote: 09 Jan 2025, 21:57
Eto te sad ko baba Vanga, znaš tačan broj firmi koje će riknut.
Nemoj se dalje sramotit.![]()

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13637 times
- Been thanked: 22467 times
A cekaj majke ti,
Ja da bih dobio milju na ruke, moram zaraditi skoro dvije?
I kako ces ti to prezivit?
To nije porez, to je brate otimacina.
Znas ti kolko ona u bingu mora smokija prodat da to zaradi.
Sezdeset slepera.
A dje je i gazdino?
Ma bizi, to sve ludo
Ja da bih dobio milju na ruke, moram zaraditi skoro dvije?
I kako ces ti to prezivit?
To nije porez, to je brate otimacina.
Znas ti kolko ona u bingu mora smokija prodat da to zaradi.
Sezdeset slepera.
A dje je i gazdino?
Ma bizi, to sve ludo
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21252 times
- Been thanked: 19232 times
Baš me zanima kako misle provoditi subvencioniranje malih firmi. To će biti baš ogromna izdavanja.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13637 times
- Been thanked: 22467 times
Sta ce bolan subvencirat, prodaje trezorske zapise da zakrpi racun za struju.Masamune wrote: 09 Jan 2025, 23:00 Baš me zanima kako misle provoditi subvencioniranje malih firmi. To će biti baš ogromna izdavanja.
Cojek je totalni debil, ozbiljni ljudi mu ne bi dali dvije nacrtana ovce da cuva a kamo li da vodi drzavu.
Dozvolite da se obratimo
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Isto kao subvencije u vrijeme korone. Neko dobije 100K, a neko qarinu.Masamune wrote: 09 Jan 2025, 23:00 Baš me zanima kako misle provoditi subvencioniranje malih firmi. To će biti baš ogromna izdavanja.
Ko je haver sa Mijatovičem, taj će hajrovat, ko nije nek se puši.

- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 580 times
- Been thanked: 870 times
- Status: Online
ja cu samo reci da je SDP od mene napravio SDA glasaca
iako necu da hejtam, nek je drzava nesto uradila al daleko ovi ljudi od politickih fotelja bili zauvijek
iako necu da hejtam, nek je drzava nesto uradila al daleko ovi ljudi od politickih fotelja bili zauvijek
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
I tad mnogi nisu dali na Fadila ili gdje ćeš šta govoriti protiv njega, napad na Bošnjake ovo ono, al kad je njiva onda isti ti bacaju na njega i drvlje i kamenje. Od tih subvencija do nenormalnih doprinosa za vrijeme korone i pojačan rad inspekcija kad su ljudi stavljali ključ u bravu. Nikad više likvidacija i stečaja nije bilo.Laser wrote: 09 Jan 2025, 23:24Isto kao subvencije u vrijeme korone. Neko dobije 100K, a neko qarinu.Masamune wrote: 09 Jan 2025, 23:00 Baš me zanima kako misle provoditi subvencioniranje malih firmi. To će biti baš ogromna izdavanja.
Ko je haver sa Mijatovičem, taj će hajrovat, ko nije nek se puši.![]()
I onda viču Fadil napunio kase... pa svaka šuša bi napunila državne kase u tom periodu.
Moraju ljudi malo skinuti stranačke cvike povremeno.
Čitava armada botova je aktivirana na svakom pedalju interneta.
Ako tako bude i ovdje ja ni Nermina neću štediti, a po svemu sudeći biće upravo tako kako si naveo.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Tako nekako.Masamune wrote: 09 Jan 2025, 23:40I tad mnogi nisu dali na Fadila ili gdje ćeš šta govoriti protiv njega, napad na Bošnjake ovo ono, al kad je njiva onda isti ti bacaju na njega i drvlje i kamenje. Od tih subvencija do nenormalnih doprinosa za vrijeme korone i pojačan rad inspekcija kad su ljudi stavljali ključ u bravu. Nikad više likvidacija i stečaja nije bilo.Laser wrote: 09 Jan 2025, 23:24
Isto kao subvencije u vrijeme korone. Neko dobije 100K, a neko qarinu.
Ko je haver sa Mijatovičem, taj će hajrovat, ko nije nek se puši.![]()
I onda viču Fadil napunio kase... pa svaka šuša bi napunila državne kase u tom periodu.
Moraju ljudi malo skinuti stranačke cvike povremeno.
Čitava armada botova je aktivirana na svakom pedalju interneta.
Ako tako bude i ovdje ja ni Nermina neću štediti, a po svemu sudeći biće upravo tako kako si naveo.
Zamisli da je SDA birvaktile uradila ovo što je trojka uradila sad. Trojka bi ih razapela kao što SDA sad razapinje trojku.
Zar ne?
Fućka se svima njima za radnikom i za državom, oni žele vlast.
No ipak, čestitam ovoj ekipi na hrabroj odluci koja liči na ruski rulet. Jasno ti je koliko su toga stavili na kocku ovom mjerom. Kako god, prije ili poslije, neko je ovo morao uraditi.
Nokaut. Ovdje je nužan nokaut, pa kud puklo da puklo.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Slažem se. Trebamo se pomjeriti sa mrtve tačke u tom segmentu bez ikakve sumnje. Malo ho-ruk, ali nema veze nek se nešto radi.
- HAVANA
- Pituljica
Kakav ba fadil ljudi sta vam je,meni je prvom zakucao ekser u kovceg i zatvorio firmu svojim potpisom na uredbi nebuloznoj.I to retroaktivna primjena pa sad moram i advokate placat jer necu da platim to.Il sebija i sda puleni,grobari svega.Sve sto su mogli sahranili su.Sad ovi glupani.Mi smo retardirani stare mi.Drustvo s posebnim potrebama.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 47330 times
- Been thanked: 8469 times
Pajdo cilj je da se poveca gdp, cim se prikupi vise para logicno da ce drzava vise trosit ergo veci gdp. Hajd da makar barem preteknemo jermeniju u per capita kategoriji 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Džaba ti kad ih ne trošiš efikasno. Ako 80% sredstava ode na budžetske potrebe i rupe koje krpe, tj. kad ti kao obični čovjek i radnik ne vidiš da se to u nešto bitno investira onda nam džaba i da imamo GDP Amerike.ElTriconi wrote: 10 Jan 2025, 00:01 Pajdo cilj je da se poveca gdp, cim se prikupi vise para logicno da ce drzava vise trosit ergo veci gdp. Hajd da makar barem preteknemo jermeniju u per capita kategoriji
![]()
Treba provesti totalnu analizu trošenja javnih sredstava. U tom grmu leži zec, a to ko takne taj bi mogao i nestati preko noći jer je tu najveći kriminal.