Povećanje plate do 400 KM
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2639 times
- Been thanked: 22108 times
- Status: Online
Re: Povećanje plate do 400 KM
A prvo su sebi trebali smanjiti plate,dodatke,potrosnju,administraciju,limuzine i picke materine...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 843 times
- Status: Offline
druze ako ulica ima kapacitet da plati 1000 kafa dnevno a ti dozvolis da radi 100 kafica u ulici normalno da niko nece imat za minimalac jer imaju po 10 prodanih kafa
ako srezes broj kafica na 20 svim kaficima je dobro a ostali nek se fataju drugih djelatnosti
ja to tako gledam, svako ko je ugrozen znaci da je visak u privredi i koji ce k tu gdje jest, nek radi sta drugo, tolko toga uvozima a kod nas se svi ufatili istih 30 djelatnosti da rade
ako srezes broj kafica na 20 svim kaficima je dobro a ostali nek se fataju drugih djelatnosti
ja to tako gledam, svako ko je ugrozen znaci da je visak u privredi i koji ce k tu gdje jest, nek radi sta drugo, tolko toga uvozima a kod nas se svi ufatili istih 30 djelatnosti da rade
- HAVANA
- Pituljica
Evo imam ja pocetni kapital.Haj da otvorimo.Daj mi biznis plan ja cu uloziti sva sredstva,ti uzmi 70% dobiti daj meni 30% dobiti i nesto u zalog za ulozena sredstva.Nadam se da ti to nije problem ako imas ispravnu kalkulaciju,prihode,rashode...tuzlak1212 wrote: 10 Jan 2025, 10:43 Ma procenti nameta su oduvijek isti, zasto u privredi placemo za losim poslovanjima?
I ja bi sad otvorio firmu da imam pocetni kapital i da imam klijentelu ne bi me ni moja firma nit iko vidio, a neki nemaju i svejedno otvore firmu oslanjajuci se da vjecno placaju radnu snagu na minimalcu, takvi su paraziti drustva i trebaju propast.
Nek tokovi istine poteku sankevima i stolevima
- tuzlak1212
- Inventar foruma
s tvojim stavovima najbolje da se uspostavis ko zracna atmosferaironman wrote: 10 Jan 2025, 10:45Kad porastes. Skontaces koliku glupost si izvalio.tuzlak1212 wrote: 10 Jan 2025, 10:43 Ma procenti nameta su oduvijek isti, zasto u privredi placemo za losim poslovanjima?
I ja bi sad otvorio firmu da imam pocetni kapital i da imam klijentelu ne bi me ni moja firma nit iko vidio, a neki nemaju i svejedno otvore firmu oslanjajuci se da vjecno placaju radnu snagu na minimalcu, takvi su paraziti drustva i trebaju propast.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24140 times
- Been thanked: 24603 times
Upravo to i jest i moja poenta.HAVANA wrote: 10 Jan 2025, 10:46I da se nadovezem suludo mi je i kad neko kaze sta me briga ko ne moze nek propadne...Jako puno ljudi radi na rubu opstanka,ali rade,placaju i doprinose...Dio lokomotive koja vuce sve.Ne znam kako neko to moze reci i sta ocekuje ako oni stanu? Nesto bolje? Logicnije je bilo prvo udariti na rad na crno,natjerati ih da rade oficijelno pa kako god,dici porez na dobit odredjenim subjektima,uvesti porez na podizanje dobiti kao svuda u svijetu...Malo su se pogubili,ne umiju,nek bar prepisu...Pa zamisli ovog sa milionima dobiti a platom od 620km.Plati 10% poreza i podigne dobit.I to je to.Prebaci na fizicko lice.Pa to nigdje na svijetu nema u iole normalnoj drzavi.HAVANA wrote: 10 Jan 2025, 10:38 Naravno, njima je ovo veliki problem.U nizu problema…A bizon prica o onom sa 75 miliona dobiti.Boli njega qrac.
I juce sa Laserom i danas.
Ne moze i ne smije se prelamati preko ledja malih i srednjih a mahati sa primjerom par ljudi koje zapravo boli kurac jel doprinos 70 ili 300%.
Jer su namireni za 5 zivota.
To je poenta.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- HAVANA
- Pituljica
To ce sve trziste samo odrediti sta je potrebno i sta moze i ne moze.Problem je administracija,papirologija,neispravna kalkulacija i na kraju nelojalna konkurencija jer uvijek ima neko ko nesto provuce jeftinije i ti se sa njim ne mozes boriti...tuzlak1212 wrote: 10 Jan 2025, 10:49 druze ako ulica ima kapacitet da plati 1000 kafa dnevno a ti dozvolis da radi 100 kafica u ulici normalno da niko nece imat za minimalac jer imaju po 10 prodanih kafa
- ironman
- sirius
Kad poraste skontace.HAVANA wrote: 10 Jan 2025, 10:50Evo imam ja pocetni kapital.Haj da otvorimo.Daj mi biznis plan ja cu uloziti sva sredstva,ti uzmi 70% dobiti daj meni 30% dobiti i nesto u zalog za ulozena sredstva.Nadam se da ti to nije problem ako imas ispravnu kalkulaciju,prihode,rashode...tuzlak1212 wrote: 10 Jan 2025, 10:43 Ma procenti nameta su oduvijek isti, zasto u privredi placemo za losim poslovanjima?
Mada sumnjam.
Da bi pokreno poso moras imat muda a ne zelit da mi je ovo il ono il cekat da ti neko da.
Odatle i ovoliko nerazumijevanje.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- ironman
- sirius
Hoces pocetni kapital?
Banka,zalozis sve sto imas.
Dignes kredit.
Pokrenes posao i boris se ko lav.
Uspijes..jebeno je al placas radnike.
Placas dobavljace,troskove.
Vracas kredit.
I onda dodje bizon..
Ugrozi ti egzistenciju jer ti nametne da placas doprinose koji ce pojesti ratu kredita i tvoju zaradu koju imas sa recimo 6 ili 7 uposlenih.
A onda ti dodje neko vako ko ovdje i kaze..pa i ne trebas da radis ...
Ybmt zivot koliko ima ljudi odvojenih od stvarnosti..
Banka,zalozis sve sto imas.
Dignes kredit.
Pokrenes posao i boris se ko lav.
Uspijes..jebeno je al placas radnike.
Placas dobavljace,troskove.
Vracas kredit.
I onda dodje bizon..
Ugrozi ti egzistenciju jer ti nametne da placas doprinose koji ce pojesti ratu kredita i tvoju zaradu koju imas sa recimo 6 ili 7 uposlenih.
A onda ti dodje neko vako ko ovdje i kaze..pa i ne trebas da radis ...
Ybmt zivot koliko ima ljudi odvojenih od stvarnosti..
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21142 times
- Been thanked: 19131 times
Najveći izrabljivači koje sam vidio su mali i srednji poslodavci. Da, mnogi će me sad vjerovatno popljuvati, ali kad se sitni mešetari počnu ponašati kao gazdurine tu bude svega i svačega.
Manje je toga kod onih koji leže na milionima.
- HAVANA
- Pituljica
Dabogda mi svi ovde sto nas ima otvorili sebi firmu pa se onda sastali i pricali.Puno bi laksa prica bila i tazumijevanje.Nista nije lako.Ni biti radnik a ni poslodavac.Nema lako.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
da slazem se, ja sam htio parafrazirat s primjerom ekstremnih proporcija i mislim da su mnogi na ivici opstanka, nismo ovih 100 kafica spustili na 20 nego se njih 50 bori na minimalnom opstanku i sad je pitanje kojih 30 ce na streljanje a neki kukaju misle da moze 50 zivjet ko nista, prosto to nije realnoHAVANA wrote: 10 Jan 2025, 10:52To ce sve trziste samo odrediti sta je potrebno i sta moze i ne moze.Problem je administracija,papirologija,neispravna kalkulacija i na kraju nelojalna konkurencija jer uvijek ima neko ko nesto provuce jeftinije i ti se sa njim ne mozes boriti...tuzlak1212 wrote: 10 Jan 2025, 10:49 druze ako ulica ima kapacitet da plati 1000 kafa dnevno a ti dozvolis da radi 100 kafica u ulici normalno da niko nece imat za minimalac jer imaju po 10 prodanih kafa
imamo u privredi neceg previse a neceg nikako i sad kuku lele, problem sa ogromnim prihodima je tu oduvijek kod nas, al imamo mi drugih precih problema prije nego se sve svede samo na porez i nista drugo
- ironman
- sirius
Prije 20 godina da.Masamune wrote: 10 Jan 2025, 11:03 Najveći izrabljivači koje sam vidio su mali i srednji poslodavci. Da, mnogi će me sad vjerovatno popljuvati, ali kad se sitni mešetari počnu ponašati kao gazdurine tu bude svega i svačega.
I tako su uz prevare i dosli do miliona.
Danas. Niko nikoga zayebavat ne moze.
Na takav nacin.
A to da ima glupana koji kad odrade par poslova umisle da su veliki ko Trunp

Ali o njima i ne pricam ovdje.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- ironman
- sirius
P.S.
Rekoh ja mozda se trebamo pokrkat.
Zivnulo je malo
Rekoh ja mozda se trebamo pokrkat.
Zivnulo je malo

dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21142 times
- Been thanked: 19131 times
Nabavi switch pa da igramo box

I da dodam ulje na vatru
Haman tvojim izlaskom u realni sektor je to prestalo biti tako

Last edited by Masamune on 10 Jan 2025, 11:20, edited 1 time in total.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1177 times
- Been thanked: 3667 times
Sa knedlom u grlu, moram reći da se posve slažem.Masamune wrote: 10 Jan 2025, 11:03 Najveći izrabljivači koje sam vidio su mali i srednji poslodavci. Da, mnogi će me sad vjerovatno popljuvati, ali kad se sitni mešetari počnu ponašati kao gazdurine tu bude svega i svačega.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- ironman
- sirius
I odose u koaliciju...ybmt mene

dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- ironman
- sirius
Pa ja sam u realnom sektoru od svog prvog dana u poslu.
Bog,doktor pa brown root ondasnji.
Glavurda i 10 prsta.
Evo me. Zamal pa neunistiv.
Svima vama udruzenim unatoc

dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14123 times
- Been thanked: 9746 times

koja si ti naivcina, moj ajrone

Momci, svaka vam cast

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- ironman
- sirius
Fuck me ako znam zasto.
Mozda u tome i jest problem ili ga nema
Mozda u tome i jest problem ili ga nema

dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14123 times
- Been thanked: 9746 times
Ma nema bolan, ovo je moja reakcija na tvoju izjavu da su njih dvojica koalirali
prevedose te zednog preko vode
no hard feelings

no hard feelings

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija