Od danas počinje se rađati GENERACIJA BETA
Moderators: Urednik foruma, VIP
- ironman
- sirius
- Has thanked: 20065 times
- Been thanked: 20737 times
- Status: Offline
Re: Od danas počinje se rađati GENERACIJA BETA
Totalno novi pogled na stvar.
Sta radite trenutno?
Radim na beta verziji.
Sta radite trenutno?
Radim na beta verziji.
dream of spring...
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 447 times
- Been thanked: 1349 times
Čime se bavite ... znate mlada damo ... ja sam beta testerKoraci_u_noci wrote: 03 Jan 2025, 09:10 Eto prilike za dobar ulet, ono volio bih s tobom radit na beta verziji. Il hajmo pravit betu...
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 162 times
- Been thanked: 325 times
A sta fali mojim svjetonazorimaMasamune wrote: 03 Jan 2025, 09:26Kako god, biće napredniji od tebe i tvojih svjetonazora. Bar je to sigurno.harlekin wrote: 03 Jan 2025, 08:46 Mogu zamislit koje visine i velike stvari ce tek beta pipolovi doseci
Mozda cak doguraju do tog da je kaznjivo reci "posra me golub" jer mozda je istovar napravila golubica.
Vjerovatno i mojih.
Ispravno i pogresno je jedini svjetonazor za mene
Tebi i vecini je recimo korist svjetonazor,je li ispravno je manje bitno,a ovi sto dolaze su vic teski,dok svijet gori oni ce se borit da mogu macku dovest na posao jer ima traume ako je sama doma.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 19200 times
- Been thanked: 17419 times
Pa fali. Kao prvo, unaprijed osuđuješ buduće generacije i sarkastično pišeš o visinama koje će dostići. Prvo te tu treba biti sramota takvog pisanja naročito ako imaš vlastitu djecu ili ako planiraš istu imati. Mani se tog šupljiranja i elitizma. A bome i morališeš pretjerano oko Bliskog Istoka. Predstavljaš priču kao da je samo tebi stalo do patnje onog naroda u Palestini i okruženju.harlekin wrote: 03 Jan 2025, 10:57A sta fali mojim svjetonazorimaMasamune wrote: 03 Jan 2025, 09:26
Kako god, biće napredniji od tebe i tvojih svjetonazora. Bar je to sigurno.
Vjerovatno i mojih.
Tebi i vecini je recimo korist svjetonazor,je li ispravno je manje bitno,a ovi sto dolaze su vic teski,dok svijet gori oni ce se borit da mogu macku dovest na posao jer ima traume ako je sama doma.
Po svemu sudeći, buduće generacije, ako ih mi prije njih ne sjebemo u tome maksimalno, oni će zaustaviti većinu konflikta u svijetu, a svijet će sasvim sigurno biti bolje mjesto za život. To su generacije koje će iskazivati najviše empatije prema drugima po raznim osnovama sasvim sigurno.
Mi vazda pametujemo. Pametovali smo i generacijama prije nas, a oni opet nama da nemamo pojma šta su život, teškoće, neimaština, ratovi itd. I oni su pametovali generacijama prije njih.
Istovremeno, progres čovječanstva se nastavlja i sa svakom novom generacijom taj progres postiže nove nivoe. Naredni segment i fokus će najviše biti AI tehnologija.
- harlekin
- Aktivni forumaš
Cuj moralisemMasamune wrote: 03 Jan 2025, 11:55Pa fali. Kao prvo, unaprijed osuđuješ buduće generacije i sarkastično pišeš o visinama koje će dostići. Prvo te tu treba biti sramota takvog pisanja naročito ako imaš vlastitu djecu ili ako planiraš istu imati. Mani se tog šupljiranja i elitizma. A bome i morališeš pretjerano oko Bliskog Istoka. Predstavljaš priču kao da je samo tebi stalo do patnje onog naroda u Palestini i okruženju.harlekin wrote: 03 Jan 2025, 10:57
A sta fali mojim svjetonazorima
Po svemu sudeći, buduće generacije, ako ih mi prije njih ne sjebemo u tome maksimalno, oni će zaustaviti većinu konflikta u svijetu, a svijet će sasvim sigurno biti bolje mjesto za život. To su generacije koje će iskazivati najviše empatije prema drugima po raznim osnovama sasvim sigurno.
Mi vazda pametujemo. Pametovali smo i generacijama prije nas, a oni opet nama da nemamo pojma šta su život, teškoće, neimaština, ratovi itd. I oni su pametovali generacijama prije njih.
Istovremeno, progres čovječanstva se nastavlja i sa svakom novom generacijom taj progres postiže nove nivoe. Naredni segment i fokus će najviše biti AI tehnologija.
Nije moralisanje ako ukazujes na ocito,npr ti zapad dizes u nebesa,onaj isti zapad koji se muski trudi podrzavat ubijanje nevinih,agresije i genocid a onda samo otvoris drugu temu i kukas o zrtvama tog istog zapada.
Nije to moralisanje samo nisam licimjer kao recimo ti pa ti djeluje kao moralisanje.
Ispravno i pogresno jedino postoji,to sto bi vi malo tamo malo vamo je do vas takvih ne mene.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ne dižem u nebesa, već sam realan po tom pitanju. Svi odoše u te zemlje da žive. Pored toga, dovoljno sam kritičan po pitanju Amerike, ali sam X puta ukazivao da mi nemamo luksuz da plaho pričamo protiv njih.harlekin wrote: 03 Jan 2025, 16:43Cuj moralisemMasamune wrote: 03 Jan 2025, 11:55
Pa fali. Kao prvo, unaprijed osuđuješ buduće generacije i sarkastično pišeš o visinama koje će dostići. Prvo te tu treba biti sramota takvog pisanja naročito ako imaš vlastitu djecu ili ako planiraš istu imati. Mani se tog šupljiranja i elitizma. A bome i morališeš pretjerano oko Bliskog Istoka. Predstavljaš priču kao da je samo tebi stalo do patnje onog naroda u Palestini i okruženju.
Nije moralisanje ako ukazujes na ocito,npr ti zapad dizes u nebesa,onaj isti zapad koji se muski trudi podrzavat ubijanje nevinih,agresije i genocid a onda samo otvoris drugu temu i kukas o zrtvama tog istog zapada.
Nije to moralisanje samo nisam licimjer kao recimo ti pa ti djeluje kao moralisanje.
Ispravno i pogresno jedino postoji,to sto bi vi malo tamo malo vamo je do vas takvih ne mene.
Jašta je nego moralisanje. Ti si tip koji bi i na temi o Kevinu Mccalisteru iz Sam u kući govorio protiv zapada i ubijanju nedužne djece u Palestini.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 6663 times
- Been thanked: 15331 times
Dori wrote: 02 Jan 2025, 14:19A sta smo mi prije 1981?Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2025, 09:28
Generacija alfa obuhvaća pak rođene od 2010. do 2024., generacija Z od 1996. do 2010., a milenijalci od 1981. do 1996.
E svasta. Taman pisemo o ovome
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 20065 times
- Been thanked: 20737 times
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 18891 times
- Been thanked: 5109 times
- Status: Online
nek pocme i delta, opce me ne zanima
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- harlekin
- Aktivni forumaš
Ne macak ne izmisljaj,vrati se mrvicu,ti si spomenuo Palestinu i moje neko moralisanje zbog komentara o beta klincima.Masamune wrote: 03 Jan 2025, 17:18Ne dižem u nebesa, već sam realan po tom pitanju. Svi odoše u te zemlje da žive. Pored toga, dovoljno sam kritičan po pitanju Amerike, ali sam X puta ukazivao da mi nemamo luksuz da plaho pričamo protiv njih.harlekin wrote: 03 Jan 2025, 16:43
Cuj moralisem
Jašta je nego moralisanje. Ti si tip koji bi i na temi o Kevinu Mccalisteru iz Sam u kući govorio protiv zapada i ubijanju nedužne djece u Palestini.
A realan je i Vučić,zbog svoje koristi isto podrzava ubojice i zlo.Al et jbg nije ispravno.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
"dok svijet gori" ne pravi se sad blesav... ovo se sigurno odnosilo i na Palestinu.harlekin wrote: 03 Jan 2025, 22:03Ne macak ne izmisljaj,vrati se mrvicu,ti si spomenuo Palestinu i moje neko moralisanje zbog komentara o beta klincima.Masamune wrote: 03 Jan 2025, 17:18
Ne dižem u nebesa, već sam realan po tom pitanju. Svi odoše u te zemlje da žive. Pored toga, dovoljno sam kritičan po pitanju Amerike, ali sam X puta ukazivao da mi nemamo luksuz da plaho pričamo protiv njih.
A realan je i Vučić,zbog svoje koristi isto podrzava ubojice i zlo.Al et jbg nije ispravno.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 14630 times
- Been thanked: 14426 times
Zezaju nas ova djeca pravo….Ali šta ćeš. Sve u svoje vrijeme…..
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1222 times
- Been thanked: 1447 times
Đe je granica tog progresa, podleželi on nekim etičkim normama..Istovremeno, progres čovječanstva se nastavlja i sa svakom novom generacijom taj progres postiže nove nivoe. Naredni segment i fokus će najviše biti AI tehnologija.
Pogled Joca Vujičića
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Naravno. Čudi me da ih ne vidiš, a izbiše oči.Sioux wrote: 10 Jan 2025, 14:45Đe je granica tog progresa, podleželi on nekim etičkim normama..Istovremeno, progres čovječanstva se nastavlja i sa svakom novom generacijom taj progres postiže nove nivoe. Naredni segment i fokus će najviše biti AI tehnologija.