ElTriconi wrote: 10 Jan 2025, 17:01
Duminjo wrote: 10 Jan 2025, 16:51
Ta kupovina domaceg je posebna prica. To je fenomen normalnom covjeku nikad dokuciv. I to je jedan od glavnih pokazatelja koliko smo glupi i nepismeni.
Proizvodnja proizvoda i pruzanje usluga su jedini nacini namicanja para. Ako zajebes jednu stvar nepovoljnim vanjsotrgovinskim dogovorima i ugovorima onda ce i druga vremenom oslabit. Bosna se nemre poredit ni s jednom drzavom koja ima par miliona stanovnika, mi smo jedna pirana u moru megalodolona. Nas su sjebali davno nekad a tek je danas sav taj izmet kanalizacija izbacila na povrsinu pa se more vidit.
Jedan primjer, kupovo kola, imas tri cjene kola. Imas u bosnjaka jednu, u srba drugu i u hrvata trecu. Sta mislis u koga je najskuplje? Isto tako skoro za sve, u srba jeftinije nekad cak i vise od 10%.
Mi smo jedna od drzava koje su prosle teoretsku "tranziciju" na jedan nacin koji nije bas nesto ljep. Al zato ima posla u njemackoj, ocerace nas greske kako stranaca tako i nasih s nasih ognjista
Sve ok ali ne mozes pravdati ni obicnog covjeka koji apsolutno ne gleda pa i ne zna sta je domace a sta strano.
Godisnje bacaš stotine miliona na jebenu vodu, stotine miliona na mlijecne proizvide, stotine miliona na pivu. Milione vec godinama bacaš na jebeni GRAND i pink, kolko ljudi ima eronet i mtel jartice... i niko nikad za to ne galami, skoro svima je to sve normalno. Niko skoro ne vidi problem.
Ode u kafic na Grbavicu, imaš 20 piva, nema Sarajevske uopste u frizideru. Kaze gazda, nece je niko. Piju svi Ozujsko.
Al et, hajd da ne serem.. Tako nekad mami kad spomenem da kupi domace umjesto stranog, kaze "nemoj me bogati nervirat". Eto kupuj kafu Grand, boli me krc.
Burazu prigovorio bezveze što je uzeo onu karticu 065, dva mjeseca nije sa mnom htio pricat, ko da sam ga uvrijedio. Bizi, goni, što bi Fudo reko.