Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- drugrankovic
- Inventar foruma
- Status: Offline
Re: Srebrenica: Vaspitačica ne smije nositi maramu
ja ćirilicu znam jer sam iz brdskih krajeva, dje je zastupljena, kao i srbi iz bosne, ovi u vojvodini znaju ali su pisali i latinicom dosta...
ja latinicu pisano d pisem svojerucno, ovo je lako jer je preko tastature, moram da razmisljam kako ne bi pogresio jer pisem cirilicom od kad znam za sebe...
stvar navike... i svi u porodici
ja latinicu pisano d pisem svojerucno, ovo je lako jer je preko tastature, moram da razmisljam kako ne bi pogresio jer pisem cirilicom od kad znam za sebe...
stvar navike... i svi u porodici
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Primjer je da se veliki broj skola zove po svetom Savi, puno veci broj nego npr. po Branku Copicu, Ivi Andricu, Mesi Selimovicu... Raspela i ikone su nesto normalno, kao da su u pitanju vjerske skole, a ne drzavne, a sa tobom je haman glupo raspravljat jer ce ti prije metar u guzicu uc nego milimetar u glavu
- drugrankovic
- Inventar foruma
JCR wrote:Primjer je da se veliki broj skola zove po svetom Savi, puno veci broj nego npr. po Branku Copicu, Ivi Andricu, Mesi Selimovicu... Raspela i ikone su nesto normalno, kao da su u pitanju vjerske skole, a ne drzavne, a sa tobom je haman glupo raspravljat jer ce ti prije metar u guzicu uc nego milimetar u glavu
jesi ti reko da na zidovima ucionica u srebrenici STOJE SLIKE CETNIZKIH ZLOČINACA KAO IKONE I SVJETCI ? JESI
jesam ja reko daj konkretno ili ne seri ?
i ti sad o nazivima škola po sv savi? TOLIKO O SLIKAMA I IKONAMA ZLOČINACA
NE SERI REKOH LAŽOVČINO
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Drugrankovic, nisam ekspert ali hbga ti pa znam tko je rat zapoceo...wabu wabu metodom...usuti vise...Zivjela sam s covjekom gorim od cetnika...Meni se u lice unosio imdreco da treba pobiti 700 000 Hrvata...a mater mu je Hrvatica....otac od Ugljevika, baba Ruskinja....bio je u hrvatskoj gardi...vozio hranu kombijem i bacao ima hranu na zemlju ko da su psi....dobro pa ga nisu ubili...steta bi bilo da netko robija zbog smrada...
Moja je kolegica skinula sa zida slike dolaska Hrvata i Sabora a druga je skinula Zlatnu bulu Bele IV. ?....Sta mislis da sam ja skinula slikunsvetog Sve u Srbiji...pojeli bi me...Mog sina niko ne dira...Jel ono i sv. Savo ima mač na slikama...a? De malo kemije..bore ti...jos cu ukor dobit zbog tebe
Moja je kolegica skinula sa zida slike dolaska Hrvata i Sabora a druga je skinula Zlatnu bulu Bele IV. ?....Sta mislis da sam ja skinula slikunsvetog Sve u Srbiji...pojeli bi me...Mog sina niko ne dira...Jel ono i sv. Savo ima mač na slikama...a? De malo kemije..bore ti...jos cu ukor dobit zbog tebe

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
A šta ćemo sa ovim?JCR wrote:Primjer je da se veliki broj skola zove po svetom Savi, puno veci broj nego npr. po Branku Copicu, Ivi Andricu, Mesi Selimovicu... Raspela i ikone su nesto normalno, kao da su u pitanju vjerske skole, a ne drzavne, a sa tobom je haman glupo raspravljat jer ce ti prije metar u guzicu uc nego milimetar u glavu
http://mondo.rs/a626861/Info/Ex-Yu/Skol ... izije.html
Ne mogu na tabletu procitati sta je Rus stavio al kontam...pa ima pisaca brate...ne bi nintrebalo unskole nikogavtko je ratovao..nikoga...

- drugrankovic
- Inventar foruma
Vladimir RUS wrote:A šta ćemo sa ovim?JCR wrote:Primjer je da se veliki broj skola zove po svetom Savi, puno veci broj nego npr. po Branku Copicu, Ivi Andricu, Mesi Selimovicu... Raspela i ikone su nesto normalno, kao da su u pitanju vjerske skole, a ne drzavne, a sa tobom je haman glupo raspravljat jer ce ti prije metar u guzicu uc nego milimetar u glavu
ma mani lazova... prica tu o nekim slikama zlocinaca cetnika koje su po zidovima ucionice u srebrenici... LAŽE KO I SVE
a ovi esesovci pa sta je tu cudno? to su ti BOŠNJACI TJ MUSLIMANI U IIsv ratu... fasisti no shto... pa jes trebo srbin dozvolit da ga kolju na ovim prostorima kad god se kome digne...
mene to s fasistom i nazivu skole ni malo ne cudi... to im istorija jbg... slavna!
- drugrankovic
- Inventar foruma
Biba wrote:Ne mogu na tabletu procitati sta je Rus stavio al kontam...pa ima pisaca brate...ne bi nintrebalo unskole nikogavtko je ratovao..nikoga...
stavio je dje su vam preci bili i po kome dajete nazive skola a ovamo lazinjaju o toboz zlikovcima iz ovog rata koje su srbi u ikone i svjetce proglasili i kao na ucionice stavili...
steta sto nemosh vidjet svoju istoriju koju je rus stavio... greote...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9575 times
- Been thanked: 11329 times
- Status: Online
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
drugrankovic wrote:Biba wrote:Ne mogu na tabletu procitati sta je Rus stavio al kontam...pa ima pisaca brate...ne bi nintrebalo unskole nikogavtko je ratovao..nikoga...
stavio je dje su vam preci bili i po kome dajete nazive skola a ovamo lazinjaju o toboz zlikovcima iz ovog rata koje su srbi u ikone i svjetce proglasili i kao na ucionice stavili...
Hm, možda je neumjesno ali vojnik Handžar SS Divizije je bio Kvisling kao Četnik i Ustaša . I to je bliska istorija .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
Čovječe, uvalit žeš me u belaj...pa odošmo mi daleko od marame..pročitala sam... Hitler je mnoge omađijao...pa pisala sam ja da je s đavlom surađivo...al šta ti drečiš zbog jednog imama kojeg je eto poštovao čak i Tito...pazi to...ak je on surađivao s Hitlerom a Tito ga nije likvidiro...govori li to tebi išta...pa čovječe koja je to inteligencija...i šta drečiš...kolko je Tito ubio a imam nije nikoga...Ma svi su oni surađivali ko što i sada...svađaju se al ručavaju zajedno...i hebu raju ..do balčaka...drugrankovic wrote:Biba wrote:Ne mogu na tabletu procitati sta je Rus stavio al kontam...pa ima pisaca brate...ne bi nintrebalo unskole nikogavtko je ratovao..nikoga...

- drugrankovic
- Inventar foruma
Terasa svjesti wrote:drugrankovic wrote:Biba wrote:Ne mogu na tabletu procitati sta je Rus stavio al kontam...pa ima pisaca brate...ne bi nintrebalo unskole nikogavtko je ratovao..nikoga...
Hm, možda je neumjesno ali vojnik Handžar SS Divizije je bio Kvisling kao Četnik i Ustaša . I to je bliska istorija .
terasa poznat si po lukavosti tj onoj toboz naivnosti, ili titovoj simetriji gdje ces sa ustasama i handzaristima iz ndh odma uperit i cetnike tj srbe uvuc i kao puj pike ne vazi sve to isto...
a sad? što tvoji muslimani dadose samo 3 % u partizanima

nije isto!
niti ce ikada biti! 97 % su ti pretci bili fasisti u II sv ratu, a prije toga austrougarski i turski koljaci... nemoj mi sad ko vecina ovdje pricat joj i moji sve bili partizani? kolko sad partizana od muslimana? sunac ti zalosni! a ono svega tri procenata!
vracajmo se na temu... STO SE OVOG POPA TICE, PRICA GLUPOSTI
IMAM pokusava da objasni da su marame deo zenske noshnje, kao u baba na primjer starijih zhena... jeste al u bosni se zna maramu nosi bula... ali u svjetu nose pa sta... turkinje, arpakinje, pa nije to nishta novo i nije to hodza doisha u vrtic!
ovo je debilizam, ne brinite, neće proć peticija ... nekad se pitam, imaju li neki krkani pameti imalo prije nego nesto pokrenu, ili se obrate novinarima?
ovi ocito ne...
AJDE MICKEY POSALJI BUKET BOZHURA DOTICHNOJ LEJLI , UZ IZVINJENJE, I POZELI JOJ DA ARAMU NOSI DUGO DUGO....
PS
srbi to prepisali od hrvata, oni su pisali peticije protiv srpskog profesora...
Nisam rekao da to treba, ne treba, ali jedna stvar je kada se jedna skola zove kako ne treba, a druga stvar je kad se bar 30% skola zove kako ne treba javna skola da nosi ime. Svejedno ni jedno ni drugo ne valja.Vladimir RUS wrote:A šta ćemo sa ovim?JCR wrote:Primjer je da se veliki broj skola zove po svetom Savi, puno veci broj nego npr. po Branku Copicu, Ivi Andricu, Mesi Selimovicu... Raspela i ikone su nesto normalno, kao da su u pitanju vjerske skole, a ne drzavne, a sa tobom je haman glupo raspravljat jer ce ti prije metar u guzicu uc nego milimetar u glavu

@druze nije me dosta bilo malo sam i promjenio nacin rasprave tako da se necu spustati na tvoj divljacki nacin rasprave. Pozdrav
- drugrankovic
- Inventar foruma
biba , muz srbin je bio vozač u hrvatskoj vojsci, raznosio hranu i hleb bacao hrvatskim vojnivima poput pasa?

koji si ti lazov

koji si ti lazov

- drugrankovic
- Inventar foruma
JCR wrote:Nisam rekao da to treba, ne treba, ali jedna stvar je kada se jedna skola zove kako ne treba, a druga stvar je kad se bar 30% skola zove kako ne treba javna skola da nosi ime. Svejedno ni jedno ni drugo ne valja.Vladimir RUS wrote:A šta ćemo sa ovim?JCR wrote:Primjer je da se veliki broj skola zove po svetom Savi, puno veci broj nego npr. po Branku Copicu, Ivi Andricu, Mesi Selimovicu... Raspela i ikone su nesto normalno, kao da su u pitanju vjerske skole, a ne drzavne, a sa tobom je haman glupo raspravljat jer ce ti prije metar u guzicu uc nego milimetar u glavu
http://mondo.rs/a626861/Info/Ex-Yu/Skol ... izije.html![]()
@druze nije me dosta bilo malo sam i promjenio nacin rasprave tako da se necu spustati na tvoj divljacki nacin rasprave. Pozdrav
nijesi promjenuo LAGANJE
KONKRETNO SI DANAS IZNEO DA U UČIONICAMA U SREBRENICI SU SRBI STAVILI ZLOČINCE NAD MUSLIMANIMA ČETNIKE KOJE SU U IKONAMA SVJETCIMA PROGLASILI !
rekao sam daj primer, ili ne seri, posto znam da je laz
i onda sta? kakio si a sad bi polizao?
NECE MOCI
takav i ne treba da pises ista...
nego evo vam informacija lejla nece biti otpustena...
provereno !
A ne znam...nije mi u redu ...nije trebala nikakva peticija...pa barem se danas svašta oblači...pa ne bi se ni jedno dijete bojalo marame...a što pravoslavni pop kaže da oni ne bi monahinju doveli...pa ja ne znam studiraju li monahinje predškolsko...kod nas i pop i časna smiju u školi predavati..i hodža i pravoslavni pop...i zajedno imamo dan molitve...a ja bih vala skinula i maramu...ma ne što bih se bojala...pa lijepa žena...nek se kose vala vide...ruse ..

- drugrankovic
- Inventar foruma
PETICIJA JE ČISTI DEBILIZAM , REKAO SAM ODMAH NA POČETKU KAO PRVI POST...
to je i diskriminacija, i ima apsolutno pravo da trazi odstetu ako je i jedan dan bila suspendovana, a ne bi smjela... mislim radi se o ugovoru na odredjeno ali opet ne bi smjeli to da ucine...
zena je diskriminisana
jbg na zalost nema tu selameta... nema sloge tu... dje ce je bit? oces rezolucije u kojima srbi siluju desetine hilljada decaka po bosni ?
neces da priznas ni jenu zrtvu od hiljada poklanih tu u neposrednoj okolini?

a sad ovi , smeta im marama?
to je i diskriminacija, i ima apsolutno pravo da trazi odstetu ako je i jedan dan bila suspendovana, a ne bi smjela... mislim radi se o ugovoru na odredjeno ali opet ne bi smjeli to da ucine...
zena je diskriminisana
jbg na zalost nema tu selameta... nema sloge tu... dje ce je bit? oces rezolucije u kojima srbi siluju desetine hilljada decaka po bosni ?
neces da priznas ni jenu zrtvu od hiljada poklanih tu u neposrednoj okolini?

a sad ovi , smeta im marama?

- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Slušaj me Rankoviću lično mi na živce ide tvoja priča o tobožnjoj ugroženosti Srba i navodnom puštanju da se oni kolju .
Da ti kažem nešto ovako otvoreno, moje dvije različite generacije porodice u onom i ovom ratu su nastradale od Četinka i nisam im pronašao još kosti . Ko je tu ugožen pojasni mi malo . Naravno ne trebam ni napominjati da su u pitanju bili obični ljudi i civili .
Mislim da su tu četnici pokazali moć nad nedužnim ljudima jer na vojnom polju uz svu tehniku , iskreno nisu bili baš nečemu.
Ukratko nisi korektan sa ovakvim ponašanjem ovdje na forumu .
Pitaj se hoću li Četnicima halaliti Rankoviću .
NEĆU .
Da ti kažem nešto ovako otvoreno, moje dvije različite generacije porodice u onom i ovom ratu su nastradale od Četinka i nisam im pronašao još kosti . Ko je tu ugožen pojasni mi malo . Naravno ne trebam ni napominjati da su u pitanju bili obični ljudi i civili .
Mislim da su tu četnici pokazali moć nad nedužnim ljudima jer na vojnom polju uz svu tehniku , iskreno nisu bili baš nečemu.
NEĆU .
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- drugrankovic
- Inventar foruma
Terasa svjesti wrote:Slušaj me Rankoviću lično mi na živce ide tvoja priča o tobožnjoj ugroženosti Srba i navodnom puštanju da se oni kolju .
NEĆU .
šta ti ide na živce? spomenuti su četnici iz II sv rata koje si ti nametnuo kako bi opravdao bosnjacku pripadnost fasistima u II sv ratu. u tom II sv ratu su muslimani aman 97 procenata bili ustase, esesovci, fasisti...

a 80 procenata srba je bilo u partizanima JEL TO LAZ???
TO JE BOLNA ČINJENICA
a sad brkas REC CHETNIK SA zadnjim ratom jel... tj SRBIN JE TEBI CETNIK
ma mani se... argumenti ponestanu a onda gluposti...
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Kakvi argumenti hajde molim te ne provociraj me i ne uvlači u raspravu .Da ti kažem još nešto cirka 30 posto Srba je 43 i 44 godine , promjenilo dres u II svjetskom ratu i iz četnika je prešlo u partizane.
U ovom ratu Srbi su masovno kao dobrovoljci iz moga kraja išli pljačkati po Hrvatskoj i dičili se četničkim obilježljima u paravojnim jedinicama . Treba li da ponovim parole . Srbija do Tokija,Ih iza nas stoji Kina a Kineza je tolko da se nemaju gdje ni pokopati , Ma šta je Dubrovnik Rpa Kamenja . Poslje su Srbi bili ugoženi i u Bosni od tzv,Muslimanskih ekstremista i fundamentalista , smetale su im Zelene beretke koje su se krile po šumama . Sve je bio dobar razlog za odstrjel intelektualaca imućnijih i uglednijih ljudi i pljačke .Nebih dalje a neću ti ni odgovarati.
U ovom ratu Srbi su masovno kao dobrovoljci iz moga kraja išli pljačkati po Hrvatskoj i dičili se četničkim obilježljima u paravojnim jedinicama . Treba li da ponovim parole . Srbija do Tokija,Ih iza nas stoji Kina a Kineza je tolko da se nemaju gdje ni pokopati , Ma šta je Dubrovnik Rpa Kamenja . Poslje su Srbi bili ugoženi i u Bosni od tzv,Muslimanskih ekstremista i fundamentalista , smetale su im Zelene beretke koje su se krile po šumama . Sve je bio dobar razlog za odstrjel intelektualaca imućnijih i uglednijih ljudi i pljačke .Nebih dalje a neću ti ni odgovarati.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).