Milorad Dodik - SNSD
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Dodik prebrojao katolike
...katolici gubitnici nista nova... 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
I bolje im je. Svak ko je otisao vani je otisao na bolje.storm wrote:Katolici u RS postaju vlasnici vikendica.... osim onih koji čekaju da umru ili se vratili da umru....gotovo
Misliš?Konsultant wrote:I bolje im je. Svak ko je otisao vani je otisao na bolje.storm wrote:Katolici u RS postaju vlasnici vikendica.... osim onih koji čekaju da umru ili se vratili da umru....gotovo
Ako je do standarda sigurno... sad, danas.....ali mogu ti reći da 1990 godine nisu ništa bolje živjeli oni u sl brodu od onih u preko oko dervente ( a imao sam ih s obje strane) a život u potpunoj tuđini je neka druga tema
Pustimo danas....danas je to "spaljena zemlja" gledano demografski.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Konsultant
- Legenda foruma

Zivot u tudjini nije bauk. Svi smo mi stanovnici majke Zemlje.storm wrote: Misliš?
Ako je do standarda sigurno... sad, danas.....ali mogu ti reći da 1990 godine nisu ništa bolje živjeli oni u sl brodu od onih u preko oko dervente ( a imao sam ih s obje strane) a život u potpunoj tuđini je neka druga tema
To i ja kazem, nit prije nit sada nit se bolje nit losije zivjelo s ove ili one strane Save, Drine, ... Vrlo malo domace kvalitetne hrane se proizvodi, zdravstvo je u veliko 'ranje, sta to mogu priustiti oni domicilni sto nisu nigdje micali s kucnog praga? Bitan je kvalitet zivota. Zivot cu gdje mi je bolje a ne gdje mi je neko propisao drzavljanstvom.
A to nekad sto se zivilo, ma nema osamdesetih teklo med i mlijeko.
Konsultant wrote:Zivot u tudjini nije bauk. Svi smo mi stanovnici majke Zemlje.storm wrote: Misliš?
To i ja kazem, nit prije nit sada nit se bolje nit losije zivjelo s ove ili one strane Save, Drine, ... Vrlo malo domace kvalitetne hrane se proizvodi, zdravstvo je u veliko 'ranje, sta to mogu priustiti oni domicilni sto nisu nigdje micali s kucnog praga? Bitan je kvalitet zivota. Zivot cu gdje mi je bolje a ne gdje mi je neko propisao drzavljanstvom.
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Pričaš meni o tomeKonsultant wrote:Zivot u tudjini nije bauk. Svi smo mi stanovnici majke Zemlje.storm wrote: Misliš?
Život danas brod i derventa je razlika, nebo i zemlja....pričam o ljudima, koji su morali odseliti.....danas djeci njihovoj ni u snu ne pada na pamet neki povratak....otud i moja tvrdnja iz prvog posta da se ovaj dio posavine pretvara u golemo vikend naselje.
Za iliustraciju, ja samo odem u Tešanj kod frenda, pa imam osjećaj da sam na drugom kontinentu, a ne u drugoj državi napram Dervente.
Što želim reći.... point svega je bitna razlika u odlasku....jesi li morao ( ispred puške ) ili ti je dosadilo životarenje i besperspektivno stanje pa si se svjesno sa željom i ciljem pokupio na bolje.
Pitaj malo ljude.
A to se slažem... ja se više i ne osjećam drugo do stanovnikom planeta....volim neke samo moje stvari, ali da se bacam u ideologije, prerastao sam.
- Konsultant
- Legenda foruma

Dodo i Co sami sebe kreditiraju javnim novcem. Nije on jedini problem, imas ih jos koliko hoces koji prave i strizu ovce.
Svak nek probere gdje mu se zivi. A ovo sto je bilo prije 20 godina, bilo je, idemo dalje
Svak nek probere gdje mu se zivi. A ovo sto je bilo prije 20 godina, bilo je, idemo dalje
Ma nisam ja od velike filotofije...ali Storm je u pravu...ogromna je razlika..poznajem ja i mlade ljude koji su odselili iz sela u kojem radim...zbog boljeg života...ali tako često neki dođu...baš ih vuče...vole svoje mjesto iako su u velikom gradu, dobro zarađuju..i mladi su...ali to se ne može uspoređivati s prisilnim odlaskom
- Konsultant
- Legenda foruma

I sta je tu problem? Odes vani, zaradis, onda se vratis i zaposlis ko roblje one koji su te otjerali.
neloše...Konsultant wrote:I sta je tu problem? Odes vani, zaradis, onda se vratis i zaposlis ko roblje one koji su te otjerali.
realno se to ovdje i događa....čim nas spaze dovuku se na biciklima i pitaju trebali drva iscjepati, pokositi....ma da ne kažem što bi uradio za 25KM dnevnicu
- drugrankovic
- Inventar foruma

tako je to... rat...
narod stradao raselio se izbjegao... moji s djedove strane najvecim djelom pobijeni 1995 u januaru u upadu i posle oluje ...
grahovo i kazanci dje provodih ferije... sanjam ponekad... sad tamo po koji starac doso da umre... cista srpska mjesta bjehu od vajkada...
danas? danas je to sto je...
narod stradao raselio se izbjegao... moji s djedove strane najvecim djelom pobijeni 1995 u januaru u upadu i posle oluje ...
grahovo i kazanci dje provodih ferije... sanjam ponekad... sad tamo po koji starac doso da umre... cista srpska mjesta bjehu od vajkada...
danas? danas je to sto je...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000 KM?

... aktivirala kao poslanica u državnom parlamentu.
Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da prvi put čuje tu informaciju te najavio da će provjeriti njenu tačnost.
- Koristiti takve duple aršine nije prihvatljivo - rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.
Prema pisanju "Slobodne Bosne", poslanica SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić odlučila je krajem maja otići u penziju, ali samo dan kasnije ponovo je zasnovala radni odnos.
Majkić je, 25. maja ove godine izdato rješenje o "prestanku statusa stalno zaposlenog poslanika zbog odlaska u penziju po sili zakona".
Drugim rješenjem istog dana, dodijeljena joj je jednokratna "pomoć" u iznosu od oko 28.000 KM, što odgovara iznosu njenih šest plaća u toj godini.
No, samo dva dana kasnije Majkić je dobila još jedno rješenje - ovoga puta o "sticanju statusa stalno zaposlenog poslanika", što znači da je u penziji provela svega dva dana, da stekne formalne uvjete za isplatu otpremnine u iznosu od oko 28.000 KM, navodi "Slobodna Bosna".
Novim rješenjem od 27. maja, Dušanki Majkić je utvrđen koeficijent plaće u visini 8,50 s dodatkom 0,50 posto na osnovnu plaću za svaku godinu radnog staža.
U tom trenutku, Majkić je imala ravno 40 godina i jedan dan radnog staža!
Sarajevski list piše da je cijeli manevar s odlaskom u penziju bio sračunat s jasnim ciljem da naplati otpremninu u iznosu od 28.000 KM, jer je Majkić šest mjeseci prije jednodnevnog odlaska u penziju obnovila mandat na parlamentarnim izborima i stekla formalne uvjete za status profesionalnog poslanika, sa svim privilegijama koje taj status nosi.
(Vijesti.ba/Fena)
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Re: Majkić za dva dana u penziji uzela otpremninu od 28.000
[ytube][/ytube]
Al u klincu
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
?..filozofija bijede....
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
ali vratila se ponovo
previše je živahna i puna elana pa je samo dva dana bila u penziji
previše je živahna i puna elana pa je samo dva dana bila u penziji
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
Što mi reče. Nekad je bolje pročitati samo naslov vijesti.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Već je izjavila, kako je imala pravo na otpremninu, a istovremeno i pravo na poslanički mandat. Nije objasnila kako sa statusom penzionera može obavljati poslaničku dužnost, niti bi mogla, jer to se računa kao redovno i profesionalno radno mjesto.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
a niti kako u roku od 2 dana dobi tolike pare 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija