Ateizam
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23697 times
- Been thanked: 10246 times
- Status: Offline
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2548 times
- Been thanked: 4403 times
Re: Ateizam
Mislim da ne postoji ni kod vjernika. Svako ima neki svoj odnos spram religije, Boga, duhovnosti.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 983 times
Religija ima neki "dress code" prema kojem se gravitira, toga nema u ateizmu
Ateisti su prosto kakvi su po karakteru, obrazovanju, odgoju, licnoj filozofiji i sl
Ateisti su prosto kakvi su po karakteru, obrazovanju, odgoju, licnoj filozofiji i sl
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2548 times
- Been thanked: 4403 times
Pa da, imas neki guidance, ali cak i unutar toga imas razlicita dozivljavanja zivota, smisla, razlicit odnos spram tog smisla, itd.tuzlak1212 wrote: 13 Jan 2025, 18:10 Religija ima neki "dress code" prema kojem se gravitira, toga nema u ateizmu
Da suzis, pa uzmes samo selefije, sigurna sam da bi i medju njima nasao malih nuanci.
Ateisti isto imaju neki core koji ih veze, to je to nevjerovanje, ali daleko vise prostora za licne interpretacije.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 109 times
Ateisticko poimanje zivota je poput dvojice ljudi koji vode besciljni i bezvrijedni dijalog samo da im vrijeme sto brze protekne i to dok cekaju trecu osobu koja nece doci. 

- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2776 times
- Been thanked: 22966 times
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
pa ima li smisla da covjek kao ogromno kompleksno bice nema svrhu, a da njegova pertla na cipeli ima svrhu, dok cak i papir za guzu ima svrhu dok sjedi na wc solji....a covjek da nema svrhe....znaci logicki samo se namece stvar da covjek mora imati svrhu koju ce mu Kreator nametnuti....a ne da sam produkt sebi svrhu izmislja.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49879 times
- Been thanked: 8850 times
Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci? Sama patnja na svakom cosku, kad radis na necemu treba dosta suza i znoja da vidis rezultate koji su cesto drukciji od onog sto si ocekivo, vjecite nepravde i nelogicnosti 
Smisao zivota je patit se da bi nedje imo komad zemlje i zena da im nemres nista
Smisao zivota je patit se da bi nedje imo komad zemlje i zena da im nemres nista
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6689 times
- Been thanked: 4612 times
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:05 Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci? Sama patnja na svakom cosku, kad radis na necemu treba dosta suza i znoja da vidis rezultate koji su cesto drukciji od onog sto si ocekivo, vjecite nepravde i nelogicnosti
Smisao zivota je patit se da bi nedje imo komad zemlje i zena da im nemres nista![]()
da budes testiran od Boga u dobru i zlu....kako bi preko tog testa pokazao pokornost BOgu i pokusao zasluziti njegovu milost da dobijes pristup vjecnom zivotu u Raju....Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci?
to je svrha covjeka na zemlji.
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6689 times
- Been thanked: 4612 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Pajdo radio ti ne radio ono sto je ugodno bogu ti si uvjek pokoran bogu. Kako ne mozes bit pokoran necemu kad nemas kontrole nad 99% stvari u zivotu 
Bog je sve stvorio i odredio, mi smo samo glumci na velkoj bini zivota

Bog je sve stvorio i odredio, mi smo samo glumci na velkoj bini zivota

- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
nisi ti to bas najbolje razumio.ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:18 Pajdo radio ti ne radio ono sto je ugodno bogu ti si uvjek pokoran bogu. Kako ne mozes bit pokoran necemu kad nemas kontrole nad 99% stvari u zivotu
Bog je sve stvorio i odredio, mi smo samo glumci na velkoj bini zivota![]()
Sta je to sudbina, to je BOzije sveznanje o tome sta ce da se desi u univerzumu zapisano na materijal.......
Pa to sto Bog zna sta ce da se desi ne tjera tebe silom da uradis grijeh kao sto kada se proracuna izlazak sunca taj isti proracun ne utice da sunce izadje, pa tvoje pravdanje tako je poput osobe koja kaze, moja vaktija kaze izlazak sunca u 5:00 , i sunce ce izaci upravo u 5:00 sati zato sto je to zapisano u vaktiji

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Al pajdo moj ko je ista izucavo o religijama i ovim kvazi prozelitima more nadoc da se ustvari radi o jednoj mantri koja se ponavlja, nebitno na kojoj je geografskoj lokaciji i na kojem je jeziku, sve u rjec isto.
Reko bi covjek da bi te mantre malo evoluirale s obzirom kolko dugo religije postoje al to slabo ide, ceka se najnoviji apdejt
Da se razumijemo vjerujem u boga ali te neke price i interpretacije istih coeka mogu samo iscerat iz vjere. Dajte ljudi ubacite malo kreativnosti, vise sanjarite, citajte izmedju redova i to
Reko bi covjek da bi te mantre malo evoluirale s obzirom kolko dugo religije postoje al to slabo ide, ceka se najnoviji apdejt
Da se razumijemo vjerujem u boga ali te neke price i interpretacije istih coeka mogu samo iscerat iz vjere. Dajte ljudi ubacite malo kreativnosti, vise sanjarite, citajte izmedju redova i to

- HAVANA
- Forumaš godine
Znaci ako sam dobro razumio napravio me da bi imo koga jebavat a sta god mi uradio ja mu vicem hvala ti dje cuo i necuo.Kad me ishandri ziva ,onda me kad skiknem smjesti nedje dje je dobro pravooo.Bas nema pametnija posla?Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:12ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:05 Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci? Sama patnja na svakom cosku, kad radis na necemu treba dosta suza i znoja da vidis rezultate koji su cesto drukciji od onog sto si ocekivo, vjecite nepravde i nelogicnosti
da budes testiran od Boga u dobru i zlu....kako bi preko tog testa pokazao pokornost BOgu i pokusao zasluziti njegovu milost da dobijes pristup vjecnom zivotu u Raju....Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
Pa ako ga ima i ako je dao svrhu toalet papiru i pertli,stvorio sve to…Stvorio je i mene ovakva,sa nekim naumom,svrhom,nisam ja nista kriv.Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:02pa ima li smisla da covjek kao ogromno kompleksno bice nema svrhu, a da njegova pertla na cipeli ima svrhu, dok cak i papir za guzu ima svrhu dok sjedi na wc solji....a covjek da nema svrhe....znaci logicki samo se namece stvar da covjek mora imati svrhu koju ce mu Kreator nametnuti....a ne da sam produkt sebi svrhu izmislja.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
o kojoj mantri je rijec ?ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:52 Al pajdo moj ko je ista izucavo o religijama i ovim kvazi prozelitima more nadoc da se ustvari radi o jednoj mantri koja se ponavlja, nebitno na kojoj je geografskoj lokaciji i na kojem je jeziku, sve u rjec isto.
Da se razumijemo vjerujem u boga ali te neke price i interpretacije istih coeka mogu samo iscerat iz vjere. Dajte ljudi ubacite malo kreativnosti, vise sanjarite, citajte izmedju redova i to![]()
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
nisi dobro razumio....HAVANA wrote: 16 Jan 2025, 06:52Znaci ako sam dobro razumio napravio me da bi imo koga jebavat a sta god mi uradio ja mu vicem hvala ti dje cuo i necuo.Kad me ishandri ziva ,onda me kad skiknem smjesti nedje dje je dobro pravooo.Bas nema pametnija posla?Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:12
da budes testiran od Boga u dobru i zlu....kako bi preko tog testa pokazao pokornost BOgu i pokusao zasluziti njegovu milost da dobijes pristup vjecnom zivotu u Raju....
Poslao te na zemlju jer si ti to htio, dok si bio dusa samo, svi smo mi bili duse prije nego smo se rodili, pa svi oni koji su htjeli da budu podlozeni testiranju i tako da zasluze preko testa vjecni zivot u Raju dobili su da budu inkarnirani u tijelo bebe, andjel koji je zaduze za transfer duse, ubaci dusu u tijelo bebe 120 dana nakon zaceca.
nr vises , a trebao bi fakticki, s obzir sta ti je sve dao a nije morao, itekako bi trebao zahvaljivati dan i noc.ja mu vicem hvala ti dje cuo i necuo.
znaci profesor kad dadne malo teza pitanja na testu, studenti kasnije kukaju, a jes nas lik ishandrio....bas nije imao pametnija posla nego nas onako patiti sa onakvim pitanjima na testuKad me ishandri ziva

- Jahja83
- Poneki mu pročitamo
HAVANA wrote: 16 Jan 2025, 07:05Pa ako ga ima i ako je dao svrhu toalet papiru i pertli,stvorio sve to…Stvorio je i mene ovakva,sa nekim naumom,svrhom,nisam ja nista kriv.Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:02
pa ima li smisla da covjek kao ogromno kompleksno bice nema svrhu, a da njegova pertla na cipeli ima svrhu, dok cak i papir za guzu ima svrhu dok sjedi na wc solji....a covjek da nema svrhe....znaci logicki samo se namece stvar da covjek mora imati svrhu koju ce mu Kreator nametnuti....a ne da sam produkt sebi svrhu izmislja.On je sve i svuda,on je taj koji stvara,odredjuje…Fala mu do neba,zadovoljan sam sobom…
Cak mogu reci da sam ispostovao veliki dio lijepih stvari iz svetih knjiga.Ako ga ima i ako ce me kaznjavati zbog onih nekih nebuloznih zabrana,ti to poslije slobodno guzi do iznemoglosti onih hejbet zena sto te ceka i pij vina a mene nek bicuju i skakiljaju po tabanima,prze po jagodicama…Ja cu sad jedan cokanjcic i natanko prsute i sira.A muzika nek svira.A poslije,jebo poslije.Dumaj danima i misli sta ce bit,jedino ces postic da su ti prosli dani.A grehota,lijepi dani…Mogo si ih provest sa porodicom,prijateljima,proputovat,pojest,popit,nasmijat se,zapjevat …
Sudbina =Bozije sveznanje zapisano na papir, je dio Kosmicke volje Boga , te ne amnestira od odgovornosti jer ti je dao slobodnu volju da biras, izmedju dobra i zla.Stvorio je i mene ovakva,sa nekim naumom,svrhom,nisam ja nista kriv.
mogu i ja reci, ako ce me drzava ti zbog onih nebuloznih zabrana, tipa kad malo predje preko crvenog duploj brzini od dozvoljene....eh ako ce me drzava kaznjavati zbog takvih nebuloznih zabrana , nista od te drzaveAko ga ima i ako ce me kaznjavati zbog onih nekih nebuloznih zabrana

eh da je to tako, da su takve kazne....kaazne su ti u oblicima u onome u cemu si bio iskusan.a mene nek bicuju i skakiljaju po tabanima,
ako ces odgovarati pred Bogom za sve u zivotu na Sudnjem danu, nema to onda hebo poslije...osim ako ti je svejedno hoce li se bic Bozije kazne spustit na tebe ili nece.A poslije,jebo poslije.
sve se to moze i sa vjerom i dozovljene stvari....pa cak i da te Bog nagradi poslije na Sudnjem danu za uzivanje sa ovoga svijeta.Mogo si ih provest sa porodicom,prijateljima,proputovat,pojest,popit,nasmijat se,zapjevat …