Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23697 times
Been thanked: 10246 times
Status: Offline

Re: Ateizam

Post by Nice »

Ne postoji svakako isti obrazac ponašanja i razmišljanja kod ateista
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 4403 times

Post by Nora Ibsenova »

Nice wrote: 13 Jan 2025, 18:07 Ne postoji svakako isti obrazac ponašanja i razmišljanja kod ateista
Mislim da ne postoji ni kod vjernika. Svako ima neki svoj odnos spram religije, Boga, duhovnosti.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 630 times
Been thanked: 983 times

Post by tuzlak1212 »

Religija ima neki "dress code" prema kojem se gravitira, toga nema u ateizmu
Ateisti su prosto kakvi su po karakteru, obrazovanju, odgoju, licnoj filozofiji i sl
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 4403 times

Post by Nora Ibsenova »

tuzlak1212 wrote: 13 Jan 2025, 18:10 Religija ima neki "dress code" prema kojem se gravitira, toga nema u ateizmu
Ateisti su prosto kakvi su po karakteru, obrazovanju, odgoju, licnoj filozofiji i sl
Pa da, imas neki guidance, ali cak i unutar toga imas razlicita dozivljavanja zivota, smisla, razlicit odnos spram tog smisla, itd.

Da suzis, pa uzmes samo selefije, sigurna sam da bi i medju njima nasao malih nuanci.

Ateisti isto imaju neki core koji ih veze, to je to nevjerovanje, ali daleko vise prostora za licne interpretacije.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 47 times
Been thanked: 109 times

Post by Jahja83 »

Ateisticko poimanje zivota je poput dvojice ljudi koji vode besciljni i bezvrijedni dijalog samo da im vrijeme sto brze protekne i to dok cekaju trecu osobu koja nece doci. :)
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2776 times
Been thanked: 22966 times

Post by HAVANA »

Eh eto nek je tvoj smislen i sa ciljem.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

HAVANA wrote: 15 Jan 2025, 22:53 Eh eto nek je tvoj smislen i sa ciljem.
pa ima li smisla da covjek kao ogromno kompleksno bice nema svrhu, a da njegova pertla na cipeli ima svrhu, dok cak i papir za guzu ima svrhu dok sjedi na wc solji....a covjek da nema svrhe....znaci logicki samo se namece stvar da covjek mora imati svrhu koju ce mu Kreator nametnuti....a ne da sam produkt sebi svrhu izmislja.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49879 times
Been thanked: 8850 times

Post by ElTriconi »

Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci? Sama patnja na svakom cosku, kad radis na necemu treba dosta suza i znoja da vidis rezultate koji su cesto drukciji od onog sto si ocekivo, vjecite nepravde i nelogicnosti 🤔

Smisao zivota je patit se da bi nedje imo komad zemlje i zena da im nemres nista 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Anestzijaaa
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 6689 times
Been thanked: 4612 times

Post by Anestzijaaa »

Daj zena i navij aparat za 200
Odlazimo zajedno u noc...
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:05 Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci? Sama patnja na svakom cosku, kad radis na necemu treba dosta suza i znoja da vidis rezultate koji su cesto drukciji od onog sto si ocekivo, vjecite nepravde i nelogicnosti 🤔

Smisao zivota je patit se da bi nedje imo komad zemlje i zena da im nemres nista 😂
Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci?
da budes testiran od Boga u dobru i zlu....kako bi preko tog testa pokazao pokornost BOgu i pokusao zasluziti njegovu milost da dobijes pristup vjecnom zivotu u Raju....

to je svrha covjeka na zemlji.
Anestzijaaa
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 6689 times
Been thanked: 4612 times

Post by Anestzijaaa »

Barcicu jes to ti
Odlazimo zajedno u noc...
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Pajdo radio ti ne radio ono sto je ugodno bogu ti si uvjek pokoran bogu. Kako ne mozes bit pokoran necemu kad nemas kontrole nad 99% stvari u zivotu 🤔

Bog je sve stvorio i odredio, mi smo samo glumci na velkoj bini zivota 🤗😊
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

Anestzijaaa wrote: 15 Jan 2025, 23:16 Barcicu jes to ti
pa ni mrtvom covjeku nedas mira :zubi
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:18 Pajdo radio ti ne radio ono sto je ugodno bogu ti si uvjek pokoran bogu. Kako ne mozes bit pokoran necemu kad nemas kontrole nad 99% stvari u zivotu 🤔

Bog je sve stvorio i odredio, mi smo samo glumci na velkoj bini zivota 🤗😊
nisi ti to bas najbolje razumio.

Sta je to sudbina, to je BOzije sveznanje o tome sta ce da se desi u univerzumu zapisano na materijal.......
Pa to sto Bog zna sta ce da se desi ne tjera tebe silom da uradis grijeh kao sto kada se proracuna izlazak sunca taj isti proracun ne utice da sunce izadje, pa tvoje pravdanje tako je poput osobe koja kaze, moja vaktija kaze izlazak sunca u 5:00 , i sunce ce izaci upravo u 5:00 sati zato sto je to zapisano u vaktiji :hihi
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Al pajdo moj ko je ista izucavo o religijama i ovim kvazi prozelitima more nadoc da se ustvari radi o jednoj mantri koja se ponavlja, nebitno na kojoj je geografskoj lokaciji i na kojem je jeziku, sve u rjec isto.

Reko bi covjek da bi te mantre malo evoluirale s obzirom kolko dugo religije postoje al to slabo ide, ceka se najnoviji apdejt 😂

Da se razumijemo vjerujem u boga ali te neke price i interpretacije istih coeka mogu samo iscerat iz vjere. Dajte ljudi ubacite malo kreativnosti, vise sanjarite, citajte izmedju redova i to 🤔
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:12
ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:05 Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci? Sama patnja na svakom cosku, kad radis na necemu treba dosta suza i znoja da vidis rezultate koji su cesto drukciji od onog sto si ocekivo, vjecite nepravde i nelogicnosti 🤔

Koji je smisao zivota, ono objektivno gledajuci?
da budes testiran od Boga u dobru i zlu....kako bi preko tog testa pokazao pokornost BOgu i pokusao zasluziti njegovu milost da dobijes pristup vjecnom zivotu u Raju....

Znaci ako sam dobro razumio napravio me da bi imo koga jebavat a sta god mi uradio ja mu vicem hvala ti dje cuo i necuo.Kad me ishandri ziva ,onda me kad skiknem smjesti nedje dje je dobro pravooo.Bas nema pametnija posla?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:02
HAVANA wrote: 15 Jan 2025, 22:53 Eh eto nek je tvoj smislen i sa ciljem.
pa ima li smisla da covjek kao ogromno kompleksno bice nema svrhu, a da njegova pertla na cipeli ima svrhu, dok cak i papir za guzu ima svrhu dok sjedi na wc solji....a covjek da nema svrhe....znaci logicki samo se namece stvar da covjek mora imati svrhu koju ce mu Kreator nametnuti....a ne da sam produkt sebi svrhu izmislja.
Pa ako ga ima i ako je dao svrhu toalet papiru i pertli,stvorio sve to…Stvorio je i mene ovakva,sa nekim naumom,svrhom,nisam ja nista kriv. :valja On je sve i svuda,on je taj koji stvara,odredjuje…Fala mu do neba,zadovoljan sam sobom… :pusi Cak mogu reci da sam ispostovao veliki dio lijepih stvari iz svetih knjiga.Ako ga ima i ako ce me kaznjavati zbog onih nekih nebuloznih zabrana,ti to poslije slobodno guzi do iznemoglosti onih hejbet zena sto te ceka i pij vina a mene nek bicuju i skakiljaju po tabanima,prze po jagodicama…Ja cu sad jedan cokanjcic i natanko prsute i sira.A muzika nek svira.A poslije,jebo poslije.Dumaj danima i misli sta ce bit,jedino ces postic da su ti prosli dani.A grehota,lijepi dani…Mogo si ih provest sa porodicom,prijateljima,proputovat,pojest,popit,nasmijat se,zapjevat …
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

ElTriconi wrote: 15 Jan 2025, 23:52 Al pajdo moj ko je ista izucavo o religijama i ovim kvazi prozelitima more nadoc da se ustvari radi o jednoj mantri koja se ponavlja, nebitno na kojoj je geografskoj lokaciji i na kojem je jeziku, sve u rjec isto.

Reko bi covjek da bi te mantre malo evoluirale s obzirom kolko dugo religije postoje al to slabo ide, ceka se najnoviji apdejt 😂

Da se razumijemo vjerujem u boga ali te neke price i interpretacije istih coeka mogu samo iscerat iz vjere. Dajte ljudi ubacite malo kreativnosti, vise sanjarite, citajte izmedju redova i to 🤔
o kojoj mantri je rijec ?
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

HAVANA wrote: 16 Jan 2025, 06:52
Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:12

Znaci ako sam dobro razumio napravio me da bi imo koga jebavat a sta god mi uradio ja mu vicem hvala ti dje cuo i necuo.Kad me ishandri ziva ,onda me kad skiknem smjesti nedje dje je dobro pravooo.Bas nema pametnija posla?
nisi dobro razumio....

Poslao te na zemlju jer si ti to htio, dok si bio dusa samo, svi smo mi bili duse prije nego smo se rodili, pa svi oni koji su htjeli da budu podlozeni testiranju i tako da zasluze preko testa vjecni zivot u Raju dobili su da budu inkarnirani u tijelo bebe, andjel koji je zaduze za transfer duse, ubaci dusu u tijelo bebe 120 dana nakon zaceca.
ja mu vicem hvala ti dje cuo i necuo.
nr vises , a trebao bi fakticki, s obzir sta ti je sve dao a nije morao, itekako bi trebao zahvaljivati dan i noc.
Kad me ishandri ziva
znaci profesor kad dadne malo teza pitanja na testu, studenti kasnije kukaju, a jes nas lik ishandrio....bas nije imao pametnija posla nego nas onako patiti sa onakvim pitanjima na testu :)
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

HAVANA wrote: 16 Jan 2025, 07:05
Jahja83 wrote: 15 Jan 2025, 23:02

Pa ako ga ima i ako je dao svrhu toalet papiru i pertli,stvorio sve to…Stvorio je i mene ovakva,sa nekim naumom,svrhom,nisam ja nista kriv. :valja On je sve i svuda,on je taj koji stvara,odredjuje…Fala mu do neba,zadovoljan sam sobom… :pusi Cak mogu reci da sam ispostovao veliki dio lijepih stvari iz svetih knjiga.Ako ga ima i ako ce me kaznjavati zbog onih nekih nebuloznih zabrana,ti to poslije slobodno guzi do iznemoglosti onih hejbet zena sto te ceka i pij vina a mene nek bicuju i skakiljaju po tabanima,prze po jagodicama…Ja cu sad jedan cokanjcic i natanko prsute i sira.A muzika nek svira.A poslije,jebo poslije.Dumaj danima i misli sta ce bit,jedino ces postic da su ti prosli dani.A grehota,lijepi dani…Mogo si ih provest sa porodicom,prijateljima,proputovat,pojest,popit,nasmijat se,zapjevat …
Stvorio je i mene ovakva,sa nekim naumom,svrhom,nisam ja nista kriv.
Sudbina =Bozije sveznanje zapisano na papir, je dio Kosmicke volje Boga , te ne amnestira od odgovornosti jer ti je dao slobodnu volju da biras, izmedju dobra i zla.

Ako ga ima i ako ce me kaznjavati zbog onih nekih nebuloznih zabrana
mogu i ja reci, ako ce me drzava ti zbog onih nebuloznih zabrana, tipa kad malo predje preko crvenog duploj brzini od dozvoljene....eh ako ce me drzava kaznjavati zbog takvih nebuloznih zabrana , nista od te drzave :D

a mene nek bicuju i skakiljaju po tabanima,
eh da je to tako, da su takve kazne....kaazne su ti u oblicima u onome u cemu si bio iskusan.

A poslije,jebo poslije.
ako ces odgovarati pred Bogom za sve u zivotu na Sudnjem danu, nema to onda hebo poslije...osim ako ti je svejedno hoce li se bic Bozije kazne spustit na tebe ili nece.

Mogo si ih provest sa porodicom,prijateljima,proputovat,pojest,popit,nasmijat se,zapjevat …
sve se to moze i sa vjerom i dozovljene stvari....pa cak i da te Bog nagradi poslije na Sudnjem danu za uzivanje sa ovoga svijeta.
Post Reply

Return to “Religija”