Kad ti se nesto ne svidja ti zamijenis.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Pa jaJulia-Klara wrote: 17 Jan 2025, 15:53 Ja sam mu davno rekla neka se vrati, ha ja.
Kad ti se nesto ne svidja ti zamijenis.![]()
Ovo su zajebane stvari.Ja sam imao srecu pa mi je zena ko i ja.Mnogi sto ih znam imaju taj problem,nece zena.Srecom moja da sam je u dva ujutro probudio i reko hajmo kuci,nako bi u pidzami krenula…Morgen wrote: 17 Jan 2025, 16:05 Evo, ja sam sad u Splitu sastancila sa jednim mojim drugarom, zapravo muz moje drugarice. Da bi izbego rat on je tad dosao kod nje ovde u nemacku. On 30 godina nije mogao da se navikne, sve je bilo ok, zena, đeca, poso, snaso se covek, al nikako da preboli dalmaciju/split. Nikako nije mogao da bude srecan. Nikad se nije privikao na ljude i mentalitet itd.
I eto, vraca se. Rekao zeni, ako hoces sa mnom ajde, ako ne, ne, ja odoh.
Naso je vec i poso, maltene ista plata ko ovde. KaKo se ono kaze, alal mu vera, skidam kapuT
dokle si sa pasosom i drzavljanstvom?Julia-Klara wrote: 17 Jan 2025, 15:53 Ja sam mu davno rekla neka se vrati, ha ja.
Predace jako brzoArthur Dent wrote: 17 Jan 2025, 16:32dokle si sa pasosom i drzavljanstvom?Julia-Klara wrote: 17 Jan 2025, 15:53 Ja sam mu davno rekla neka se vrati, ha ja.
Priznala mi da bi i ona… cerke odrasle, ona ima posao koji moze i iz hr da radi… par put u godini mora vamoHAVANA wrote: 17 Jan 2025, 16:31Ovo su zajebane stvari.Ja sam imao srecu pa mi je zena ko i ja.Mnogi sto ih znam imaju taj problem,nece zena.Srecom moja da sam je u dva ujutro probudio i reko hajmo kuci,nako bi u pidzami krenula…Morgen wrote: 17 Jan 2025, 16:05 Evo, ja sam sad u Splitu sastancila sa jednim mojim drugarom, zapravo muz moje drugarice. Da bi izbego rat on je tad dosao kod nje ovde u nemacku. On 30 godina nije mogao da se navikne, sve je bilo ok, zena, đeca, poso, snaso se covek, al nikako da preboli dalmaciju/split. Nikako nije mogao da bude srecan. Nikad se nije privikao na ljude i mentalitet itd.
Naso je vec i poso, maltene ista plata ko ovde. KaKo se ono kaze, alal mu vera, skidam kapuT
Pa koji ce qrac igdje pored mora i one ljepote.Nek se pakujeMorgen wrote: 17 Jan 2025, 16:36Priznala mi da bi i ona… cerke odrasle, ona ima posao koji moze i iz hr da radi… par put u godini mora vamoHAVANA wrote: 17 Jan 2025, 16:31
Ovo su zajebane stvari.Ja sam imao srecu pa mi je zena ko i ja.Mnogi sto ih znam imaju taj problem,nece zena.Srecom moja da sam je u dva ujutro probudio i reko hajmo kuci,nako bi u pidzami krenula…
Nije luda da ostane ovde..
Da.. i ja to kazem, al ona je ipak ovde rodjena, malo je i ovo njema domovina pa je malo teze nego njemu
I ja bi radije u Splitu zivjela valaMorgen wrote: 17 Jan 2025, 16:05 Evo, ja sam sad u Splitu sastancila sa jednim mojim drugarom, zapravo muz moje drugarice. Da bi izbego rat on je tad dosao kod nje ovde u nemacku. On 30 godina nije mogao da se navikne, sve je bilo ok, zena, đeca, poso, snaso se covek, al nikako da preboli dalmaciju/split. Nikako nije mogao da bude srecan. Nikad se nije privikao na ljude i mentalitet itd.
Dunjalucari, nece niko nista ponit na onaj svjetspacebound wrote: 17 Jan 2025, 15:41 Ja otkad sam na forumu pasaga kritikuje i Svedsku i nas koji smo kanili iz Bosne ici. Al ne mrda. Ostaje sve te godine u mrskoj SveCkoj.
Kad razmislis tuzno je to.
Tako skoro svi penzioneriamidza idriz wrote: 17 Jan 2025, 20:49 Evo malo i mog iskustva.
1998.g. otisao trbuhom za kruhom. Sve i svugdje je bilo bolje nego u BiH. Vrijeme prolazilo moralo se integrisati u novu sredinu. Skola, jezik integracija, entuzijazam. Sve top. Dobije se i drzavljanstvo. Djeca se super integrisala. Skole zavrsili. Ja pocinjem razmisljati da se vratim. Neda mi djavo mira i pocinje me to sve vise optericivati. Ima se prilika uzeti neku vrstu penzije tako da se ne bi bilo bez primanja. Sve me to vise stiskalo dok nisam shvatio da je meni OVA kombinacija najbolja. Malo tamo malo vamo. Svako dva mjeseca dodjem po dvije sedmice, pojedem, popijem, vidim drage osobe i vec mi postaje dosadno i zelim da se vratim nazad. Kada se vratim vec poslije nekih 2 mjeseca osjetim potrebu da skoknem malo do Bosne. Ljeti budem po 5 sedmica i osjetim da mi je to puno...tako da sam pronasao svoj sretni balans, malo tamo malo vamo.
Nije Njemacka ali svugdje je isto ako nisi kod ''kuce''.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 1 guest