Mutevelija wrote: 28 Dec 2024, 12:58Opaa vidi neko skontao i naglasak bosanski :PZanki wrote: 28 Dec 2024, 12:31 Jos je najjaca gospoda koja se ibreti sta mu blagajnica nie rasiril0 vrecicu, sve mora sam i na kraju triba platiti![]()
Ti se pravo udomaćila, znaš i naše zahebancije![]()
Treba li zabraniti rad nedjeljom?
Moderator: Krokodil Behko
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26192 times
- Been thanked: 30077 times
- Status: Offline
Re: SPREMITE SE ZA NEDJELJU: Prodavnice neće raditi, ali inspekcije hoće
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2915 times
- Been thanked: 3304 times
Mutevelija wrote: 28 Dec 2024, 10:03Mute je išao pješke i po snijegu na posao dok su neki sjedili u toplom![]()

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1600 times
- Been thanked: 2992 times
Jedno je sto ja pricam na forum, a drugo je sto ja radim U praksiSkin wrote: 28 Dec 2024, 14:07Mutevelija wrote: 28 Dec 2024, 10:03
Mute je išao pješke i po snijegu na posao dok su neki sjedili u toplom![]()
![]()
![]()

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2915 times
- Been thanked: 3304 times
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1600 times
- Been thanked: 2992 times
Jes vidla

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2645 times
- Been thanked: 22217 times
Re: Treba li zabraniti rad nedjeljom?
Ostavi ja u lukavici 2 glave otac li vas jebo glupi da ni granap dezurni ne smije raditi na 350000 stanovnika.Tamo kolona na kasi.Kakvi smo mi debili to je za romane pisat,u svemu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24391 times
- Been thanked: 26743 times
Jes to kod Đurića bio 
Pa nije bas da si morao 2 glave zbog nedelje odnosno nedelja vece potrosit

Pa nije bas da si morao 2 glave zbog nedelje odnosno nedelja vece potrosit

Acta non Verba
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2517 times
- Been thanked: 4359 times
Da mi je znati sta je tako urgentno bez cega se ne moze nedeljom
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 588 times
- Been thanked: 878 times
sve je urgentno, kad ce svijet trosit pare osim vikendom? vecina poput mene ne moze fizicki sve stic subotom, nit se sjetit svega a od ponedjeljka novi voz sranja i obavezaNora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 09:39 Da mi je znati sta je tako urgentno bez cega se ne moze nedeljom
oduzmes pola vremena trosenja para i normalno sad ce svima njima garant bit manje plate dugorocno gledano, opast ce prometi definitivno, otkazi ovo ono zajedno uz povecanu minimalnu platu, nema ovdje nista dobro
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 192 times
- Been thanked: 842 times
Kod nas su donijeli zakon da ducani smiju raditi 16 nedjelja godisnje, kako god oni to rasporede. I svaki put nedjeljom bude navala, znam jer imam vise bliznjih koji rade po trgovinama. Nikad to nisam razumjela, sve sto trebam planski nabavljam preko tjedna, bas nikada ne idem nedjeljom u kupovinu, a bome ne volim ici ni po ugostiteljskim objektima taj dan.
Govorili su kako je to uzasno za trgovine i kako ce hrpa ljudi dobiti otkaze, nije se dogodilo nista
Govorili su kako je to uzasno za trgovine i kako ce hrpa ljudi dobiti otkaze, nije se dogodilo nista
somehow I manage
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22979 times
- Been thanked: 9878 times
Sve se može stići i rasporediti tokom sedmice, s vremenom navikneš i da nedjeljom ništa ne radi, tako organizuješ život i td.
U BiH je problem, i na kraju ovaj zakon neće sprovoditi niko, jer se nije jednako uradilo u cijeloj državi.
Zatim, pisali smo sto puta, proširiti i na ostale djelatnosti ili uraditi evo slično kao u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji EU...
U BiH je problem, i na kraju ovaj zakon neće sprovoditi niko, jer se nije jednako uradilo u cijeloj državi.
Zatim, pisali smo sto puta, proširiti i na ostale djelatnosti ili uraditi evo slično kao u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji EU...
- HAVANA
- Pituljica
To je apsolutno nebitno sta tebi ili meni treba.Bitno je da na potezu gdje zivi 300000 i vise ljudi ne postoji dezurni market,granap...Na toliki broj ljudi ce sigurno nekome nesto zatrebati.Da ne govorimo da jako puno ljudi upravo vikendom kupuje al kazem nebitno je iz samo svog ugla gledati.Zasto ne bi granap radio,hoce da radi,nema radnika,zasto? Zasto nana ne smije prodavati rastiku na pijaci? Ima li igdje da ne smije ni pijaca raditi?Poveco si doprinose,ok.Platice ti taj sto drzi granap vise tih recimo 350 km mjesecno.Nedeljom ce ih zaraditi.Pusti ga,sta je problem?Jok,haj u rs...Nora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 09:39 Da mi je znati sta je tako urgentno bez cega se ne moze nedeljom
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
pa to je problem onih koji ne mogu da se organizuju što lete u RS.HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 09:56To je apsolutno nebitno sta tebi ili meni treba.Bitno je da na potezu gdje zivi 300000 i vise ljudi ne postoji dezurni market,granap...Na toliki broj ljudi ce sigurno nekome nesto zatrebati.Da ne govorimo da jako puno ljudi upravo vikendom kupuje al kazem nebitno je iz samo svog ugla gledati.Zasto ne bi granap radio,hoce da radi,nema radnika,zasto? Zasto nana ne smije prodavati rastiku na pijaci? Ima li igdje da ne smije ni pijaca raditi?Poveco si doprinose,ok.Platice ti taj sto drzi granap vise tih recimo 350 km mjesecno.Nedeljom ce ih zaraditi.Pusti ga,sta je problem?Jok,haj u rs...Nora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 09:39 Da mi je znati sta je tako urgentno bez cega se ne moze nedeljom
Ne bi se strpio nema tih para, nego hajmo na Pale.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- HAVANA
- Pituljica
Opet ti na nebitno.Meni se desilo kupio novi frizider nisam imao nista u kuci,nebitno skroz.Reci mi mjesto na planeti gdje ovo postoji na ovaj nacin? Granap,pijaca,nista....I nigdje na jedan grad...Nora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 10:10pa to je problem onih koji ne mogu da se organizuju što lete u RS.HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 09:56
To je apsolutno nebitno sta tebi ili meni treba.Bitno je da na potezu gdje zivi 300000 i vise ljudi ne postoji dezurni market,granap...Na toliki broj ljudi ce sigurno nekome nesto zatrebati.Da ne govorimo da jako puno ljudi upravo vikendom kupuje al kazem nebitno je iz samo svog ugla gledati.Zasto ne bi granap radio,hoce da radi,nema radnika,zasto? Zasto nana ne smije prodavati rastiku na pijaci? Ima li igdje da ne smije ni pijaca raditi?Poveco si doprinose,ok.Platice ti taj sto drzi granap vise tih recimo 350 km mjesecno.Nedeljom ce ih zaraditi.Pusti ga,sta je problem?Jok,haj u rs...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Doslovno čitava skandinavija.HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 10:19Opet ti na nebitno.Meni se desilo kupio novi frizider nisam imao nista u kuci,nebitno skroz.Reci mi mjesto na planeti gdje ovo postoji na ovaj nacin? Granap,pijaca,nista....I nigdje na jedan grad...Nora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 10:10
pa to je problem onih koji ne mogu da se organizuju što lete u RS.
Još prije 10 godina sam se ibretila bratu što u Norveškoj, radnim danima prodavnice i slično rade do 2, eventualno do 4, nedeljom nikako.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 192 times
- Been thanked: 842 times
Ima ljudi koji se mozda zbog specificne situacije ne mogu organizirati, ili koji mozda stvarno ne znaju (u tom slucaju sumnjam i u njihovu poslovnu sposobnost), ali ima ih puno koji jednostavno ne zele, nego zele da kad god se njima sprdne mogu shoppingirati, i misle da je necija duznost da im se to osigura
Kod mame u ducan znaju doci subotom i pitati jel rade sutra. I ako rade, doci ce. Iako su vec u trgovini i mogu uzeti sve sta im treba, ne, on mora nedjeljom ujutro doci po kruh i mlijeko.
Moj muz nekada radi praznikom, i najbolje mu je kad netko dode i onda govori ajme jadni vi morate raditi praznikom
Pa sta mislis zasto? Zbog tebe. Da ti tu ne dolazis praznikom ne bi ni radili. Sta si dosao, i ako si vec dosao onda bar suti.
Kod mame u ducan znaju doci subotom i pitati jel rade sutra. I ako rade, doci ce. Iako su vec u trgovini i mogu uzeti sve sta im treba, ne, on mora nedjeljom ujutro doci po kruh i mlijeko.
Moj muz nekada radi praznikom, i najbolje mu je kad netko dode i onda govori ajme jadni vi morate raditi praznikom
Pa sta mislis zasto? Zbog tebe. Da ti tu ne dolazis praznikom ne bi ni radili. Sta si dosao, i ako si vec dosao onda bar suti.
somehow I manage
- HAVANA
- Pituljica
Opet se vracamo na isto.Evo ima ih sto zive tamo ,nek nam napisu ako im zatreba ulozak,toalet papir,kafa..Jel ne mogu nigdje kupiti,nocni sop,granap,pijaca...Nije to samo tamo,u mnogo zemalja nista ne radi ali uvijek ima opcija da nesta radi.Nocni sop,pijaca,dezurni market,nesta...Samo kod nas mozes kupit hrizantemu i hljeb al drugo ne moze.Il da otvorimo u krugu dzamije,crkve,motela,onda moze...Briljantno.Moze tu i ako imas radnika a ne moze mimo toga i ako imas svoje i sam radis bez radnika...Genijalno.Nora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 10:32Doslovno čitava skandinavija.HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 10:19
Opet ti na nebitno.Meni se desilo kupio novi frizider nisam imao nista u kuci,nebitno skroz.Reci mi mjesto na planeti gdje ovo postoji na ovaj nacin? Granap,pijaca,nista....I nigdje na jedan grad...
Još prije 10 godina sam se ibretila bratu što u Norveškoj, radnim danima prodavnice i slično rade do 2, eventualno do 4, nedeljom nikako.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
brt ja ne znam u kojoj si ti mahali, ali ja u boljakovom potoku imam dragstor koji radi 24/7 i ne podliježe ovom zakonu.HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 10:48Opet se vracamo na isto.Evo ima ih sto zive tamo ,nek nam napisu ako im zatreba ulozak,toalet papir,kafa..Jel ne mogu nigdje kupiti,nocni sop,granap,pijaca...Nije to samo tamo,u mnogo zemalja nista ne radi ali uvijek ima opcija da nesta radi.Nocni sop,pijaca,dezurni market,nesta...Samo kod nas mozes kupit hrizantemu i hljeb al drugo ne moze.Il da otvorimo u krugu dzamije,crkve,motela,onda moze...Briljantno.Moze tu i ako imas radnika a ne moze mimo toga i ako imas svoje i sam radis bez radnika...Genijalno.Nora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 10:32
Doslovno čitava skandinavija.
svako 5 tramvajskih stanica u Sa ima neki dragstor
dežurne apoteke isto jednako rade kao što rade
a nane što prodaju kraj ceste povrće jednako ga prodaju nedeljom
fkt ne znam gdje si stacioniran
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21339 times
- Been thanked: 19292 times
To je sve stvar navike, a da će se desiti neke situacije povremeno da ti nešto hitno zatreba to hoće mada će sve rjeđe što se više budeš navikavao na to.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Desi se meni i u po noća da mi nešto hitno zatreba pa jebigaMasamune wrote: 20 Jan 2025, 10:55 To je sve stvar navike, a da će se desiti neke situacije povremeno da ti nešto hitno zatreba to hoće mada će sve rjeđe što se više budeš navikavao na to.
Ja ti kažem da se ide u RS i kupuju se grickalice, gluposti, niko nije otišao jer mu je zafalilo hljeba taj dan, pošto i pekare uredno rade.