Znaci bez ozempica tesko?Julia-Klara wrote: 11 Nov 2024, 14:53 Jako male kolicine hrane nam trebaju da odrzavamo kilazu, a o mrsanju da i ne govorim. Tajna je u trosenju (ako si zdrav, je li) - moras trositi vise nego sto pojedes.
(ja samo iz svog iskustva mogu pricati) - prije sam otvarala kesu cipsa i jela je uz film, sad otvrena stoji po dvije sedmice, na stolu, pojedem komadic ili dva, i to je to.
Cokolada isto tako. Volim djecije u stapicima, prije otovorim i pojedem, sad najvise dva stapica i to je to.
Srecom, dosta mi u tome pomaze Ozempic, jer nemam osjecaj gladi. Nekad imam osjecaj da jedem radi reda, plus sto mi se nista ne jede.
Dijeta & Linija
Moderator: Krokodil Behko
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28800 times
- Been thanked: 26474 times
- Status: Offline
Re: Dijeta & Linija
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2210 times
- Been thanked: 5164 times
Ja sam fizicki neaktivan totalno, od marta 40kg smrso, samo promjenio ishranu i izbacio gluposti grickalice i slatko i naravno kolicinu hrane koju sad unosim, jedem cesce a puno manje porcije zadnji obrok je u 17:00.Morgen wrote: 11 Nov 2024, 13:39 Sa trenutnom kolicinom hrane odrzavam kilazu.
Znaci samo treba preoloviti. I fizicki se aktivirati.
I imati volju. Pa…. Ostavila muza i cigare a hranu mi tesko ostaviti.. e neces ga majci.
Moram
Fuck you a friendly note to start the day
- Morgen
- Zvezda foruma
Tako bi i meni odgovaraloBeni wrote: 11 Nov 2024, 18:11Ja sam fizicki neaktivan totalno, od marta 40kg smrso, samo promjenio ishranu i izbacio gluposti grickalice i slatko i naravno kolicinu hrane koju sad unosim, jedem cesce a puno manje porcije zadnji obrok je u 17:00.Morgen wrote: 11 Nov 2024, 13:39 Sa trenutnom kolicinom hrane odrzavam kilazu.
I imati volju. Pa…. Ostavila muza i cigare a hranu mi tesko ostaviti.. e neces ga majci.
Moram
Evo trudim
Se
A tebi svaka cast!
- Morgen
- Zvezda foruma
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22385 times
- Been thanked: 9596 times
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23641 times
- Been thanked: 24141 times
Superjunak.Beni wrote: 11 Nov 2024, 18:11Ja sam fizicki neaktivan totalno, od marta 40kg smrso, samo promjenio ishranu i izbacio gluposti grickalice i slatko i naravno kolicinu hrane koju sad unosim, jedem cesce a puno manje porcije zadnji obrok je u 17:00.Morgen wrote: 11 Nov 2024, 13:39 Sa trenutnom kolicinom hrane odrzavam kilazu.
Moram
To je i za cestitat i za zagrlit.
Ko nije prolazio ne zna kakav poduhvat je to.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Sam me moze covjek lakse zagrlitiironman wrote: 11 Nov 2024, 18:16Superjunak.Beni wrote: 11 Nov 2024, 18:11
Ja sam fizicki neaktivan totalno, od marta 40kg smrso, samo promjenio ishranu i izbacio gluposti grickalice i slatko i naravno kolicinu hrane koju sad unosim, jedem cesce a puno manje porcije zadnji obrok je u 17:00.
To je i za cestitat i za zagrlit.
Ko nije prolazio ne zna kakav poduhvat je to.

Zamisli sa 165 na 125Kg
- ironman
- sirius
Ma to je...
Koliko volje se mora imat.
Ljudi se podvrgnu operacijama,piju preparate za mrsavljenje..
Cestitam Beni.
Cestitam Beni.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Ma joj dok covjeka prpa ne ufati i malo sam nekenstvari skonta nema nista od togironman wrote: 11 Nov 2024, 18:19 Ma to je...
Cestitam Beni.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Uso neki dan u Tom Tailor i vidim jakna xxl kad more, ne pamtim kad sam zadnji put obukao nesto velicine xxl 

- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Morgen
- Zvezda foruma
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Morgen
- Zvezda foruma
- ironman
- sirius
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9518 times
- Been thanked: 15987 times
Ja nisam dijabeticar, o meni pricamo.Arthur Dent wrote: 11 Nov 2024, 17:44dobro, slazem se.spacebound wrote: 11 Nov 2024, 15:33
Eh eto
Fruktoza u ishrani - prijatelj ili neprijatelj
Fruktoza je monosaharid koji se nalazi u voću, povrću i medu. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav molekula saharoze (trščanog šećera). S obzirom na činjenicu da je najsladjeg ukusa od svih prirodnih šećera, koristi se kao zaslađivač (visoko fruktozni kukuruzni sirup) u proizvodnji hrane, slatkiša i pića. U medijima je moguće naći kontradiktorne informacije vezane za upotrebu fruktoze u ishrani. Sa jedne strane često se proglašava zdravijom alternativom saharoze, što se pravda činjenicom da je sinonim za fruktozu voćni šećer, pa po analogiji mora biti zdrava. Nažalost često se, potpuno neopravdano, preporučuje kao zamena za saharozu osobama koje žele da se hrane zdravo, čak i dijabetičarima. Sa druge strane, konzumiranje fruktoze vrlo često se proglašava glavnim krivcem za gojaznost, hiperlipidemiju i insulinsku rezistenciju i savetuje potpuna eliminacija iz ishrane. Istina je kao i uvek negde između.
Svi organi koriste glukozu da bi zadovoljili spostvene potrebe za energijom. Proces u kome se energija dobija iz glukoze se zove glikoliza. Višak glukoze može da se skladišti u jetri i mišićima kao rezerva glikogen ili da služi za sintezu masti. Kako se fruktoza uključuje u ove metaboličke procese? Nakon apsorbcije iz creva, fruktoza se u jetri pretvara u glukozu, kao i svi ostali ugljeni hidrati. Ipak, fruktoza se uključuje u proces glikolize nakon reakcije katalizovane glavnim regulatornim enzimom fosfofruktokinazom (1,2). Na ovaj način, zaobilazeći glavne regulatorne mehanizme glikolize, fruktoza obezbedjuje velike količine acetil-KoA i glicerol-3 fosfata koji su supstrati za sintezu masti, po principu što više fruktoze, to više supstrata. Velika količina fruktoze u ishrani narušava ravnotežu između sinteze i oksidacije lipida, što rezultuje nakupljanjem lipida u jetri, inflamacijom i hepatičnom insulinskom rezistencijom (2,3). Povećenje de novo sinteze lipida u jetri dovodi do povećanog oslobađanja VLDL lipoproteina u krvotok i hipertriacilgilceridemije (1,2). Dodatno, visoke koncentracije fruktoze u jetri dovode do povećanog hepatičnog preuzimanja glukoze kompleksim mehanizmima koji povećavaju aktivnost enzima glukokinaze, što opisane metaboličke poremećaje dodatno potencira (2). Unos fruktoze hranom nesumnjivo igra značajnu ulogu u regulaciji metabolizma ugljenih hidrata i masti u jetri. Kroz evoluciju fruktoza je ljudima bila dostupna povremeno i sezonski, a danas je unosimo svakodnevno, pri čemu glavni izvor ne predstavlja voće, već namirnice koje sadrže dodati šećer, najčešće saharozu, koja je 50% fruktoza. Voće sadrži fruktozu, ali u malom procentu, pored vode, vlakana, antioksidanasa i ostalih sastojaka korisnih za čovekov organizam. Sa druge strane, visokoprerađena industrijska hrana, uključujući i voćne sokove sa i bez dodatog šećera, sadrži visoke koncentracije fruktoze u odsustvu drugih korisnih sastojaka.
Konačno, ključ je u umerenosti. Fruktoza nije štetna sama po sebi, ali je ne treba koristiti kao zaslađivač, ni kao zamenu za saharozu. Konzumiranje voća je bezbedno i zdravo, nažalost isto ne važi za voćne sokove čak i kada nose oznaku 100% voće.
de dadni djetetu koje ima dijabetis jabuku pa da vidimo gdje ce zavrsiti, kad mu ne dadnes inzulin.
Smatram da je puno voca i povrca itekako dobro i korisno organizmu. Posebno kad su mu protuteza pice, cokolade, grickalice i sendvici.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- ironman
- sirius
Da ne bude zabune sa spacefound.
Rekoh nisam procitao kontajuci na to da pricamo o mrsavljenju...ne o dijabetisu i borbi s njim.
O mrsavljenju ne zelim nikad vise ni jedan savjet.
Rekoh nisam procitao kontajuci na to da pricamo o mrsavljenju...ne o dijabetisu i borbi s njim.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
znam da nisi i o tebi pricamo. puno voca je puno secera i nije dobro i korisno organizmu. puno povrca moze biti korisno, ovisno o tome koje je povrce. obicna jetra ima vise vitamina i korisnih elemenata nego kilogrami voca i povrca.spacebound wrote: 11 Nov 2024, 19:55Ja nisam dijabeticar, o meni pricamo.Arthur Dent wrote: 11 Nov 2024, 17:44
dobro, slazem se.
de dadni djetetu koje ima dijabetis jabuku pa da vidimo gdje ce zavrsiti, kad mu ne dadnes inzulin.
Smatram da je puno voca i povrca itekako dobro i korisno organizmu. Posebno kad su mu protuteza pice, cokolade, grickalice i sendvici.
kako god, ja tebi zelim sav uspijeh u svemu!

- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Tako meni internista kad sam.bio na kontroli on visok 179cm a tezak 175kg i poceo me savjetovati sta da jedem, ja mu ko iz topa vidim da dobro primjenjujete te savjete, iza njega grisini od 500g i lagano grickaironman wrote: 11 Nov 2024, 20:05 Da ne bude zabune sa spacefound.

Jos mi propisa b kompleks da pijem, ja kazem ljudino ja ti ovo.necu pit pa ti propisi ako zelis.