IMG_1520.jpeg
Republikanci/Donald Trump
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2635 times
- Been thanked: 22017 times
- Status: Offline
Re: Republikanci/Donald Trump
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2838 times
- Been thanked: 3179 times
zapravo, je li mislio dva roda ili dva spola? cini se da dokument naglasava biolosku klasifikaciju, dakle dva spola, kao i to da spol nije sinonim za 'rodni identitet'. a 'gender' znaci rod. sto znaci sta? ne mozes vise biti drustveno i kulturoloski zena ako si muskog spola?
kakvo je ovo ludilo, nesto moze, nesto ne moze, nekim izvrsnim odlukama prestanes biti to sto si bio, sve se promijeni preko noci. mislim, ja se slazem da se dobro skrenulo sa kolosijeka po onome sta je originalno woke, ali zar nije i ovo krajnje radikalno - toliko su ismijali DEI da je to sad kao neki vic planete.
plenkovic je u hr, kao sto znate, zamijenio pojam spola sa pojmom roda, uvodjenjem istanbulske konvencije i ubacivanjem slobodne interpretacije.
kakvo je ovo ludilo, nesto moze, nesto ne moze, nekim izvrsnim odlukama prestanes biti to sto si bio, sve se promijeni preko noci. mislim, ja se slazem da se dobro skrenulo sa kolosijeka po onome sta je originalno woke, ali zar nije i ovo krajnje radikalno - toliko su ismijali DEI da je to sad kao neki vic planete.
plenkovic je u hr, kao sto znate, zamijenio pojam spola sa pojmom roda, uvodjenjem istanbulske konvencije i ubacivanjem slobodne interpretacije.
Last edited by Skin on 22 Jan 2025, 11:40, edited 1 time in total.
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 143 times
Sposobni a ne podobniKrokodil Behko wrote: 22 Jan 2025, 10:12NIJE MU DUGO TREBALO: Trump smijenio prvu ženu na čelu jedne od grana oružanih snaga
Administracija predsjednika Donalda Trumpa smijenila je danas zapovjednicu Američke obalne straže Lindu Lee Fagan, prvu ženu na čelu jedne od grana oružanih snaga.
Vršitelj dužnosti šefa Domovinske sigurnosti Benjamine Huffman optužio je Fagan da je politiku raznolikosti, pravičnosti i uključenosti (DEI) stavila ispred pitanja sigurnosti granica.
Još u kampanji obećao ukidanje DEI programa
Nakon otkaza admiralici Fagan, Trumpov savjetnik Elon Musk je na na X-u napisao da "ugrožavanje američke vojske i sigurnosti granica kako bi se više novca trošilo na rasističku i seksističku DEI glupost više nije prihvatljivo". Trump je u kampanji obećao da će u saveznim agencijama ukinuti DEI programe te da će se zapošljavati isključivo prema stručnosti.
Ni Bijela kuća niti Ministarstvo domovinske sigurnosti, kao niti Fagan, nisu komentirali vijest koju je objavio Fox News. Fox News je također, pozivajući se na neimenovanog visokog dužnosnika Ministarstva domovinske sigurnosti, javio da je Fagan dobila otkaz zbog pitanja zaštite granica, zapošljavanja i "narušenog povjerenja", prenosi Hina.
Iako je Obalna straža dio oružanih snaga, ne spada pod Pentagon već Ministarstvo domovinske sigurnosti.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 561 times
- Been thanked: 818 times
moras bit poseban da ti na pitanje sex/gender padaju 2 razlicite stvari na pamet
bas poseban
bas poseban
- Skin
- Inventar foruma
plitka konstatacija. simone de beauvoir, michel foucault, razni mislioci, teoreticari, sociolozi, antropolozi se ne slazu s tobom.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
ma i oni kenjaju, i oni uz rostilj to svedu na isto, kad vide guzlatu curu ne pitaju se koji joj je sex a koji gender
- Skin
- Inventar foruma
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1376 times
- Been thanked: 1323 times
Svaka mu čast.
Konačno je došlo vrijeme slobode, nakon dobrih 20ak godina agresivnog "wokeizma".
Da je kojim slučajem pobijedila Kamala Harris , to bi bio definitivni početak kraja i kraha naše civilizacije.
Srećom, to nikada nećemo doznati.
Konačno je došlo vrijeme slobode, nakon dobrih 20ak godina agresivnog "wokeizma".
Da je kojim slučajem pobijedila Kamala Harris , to bi bio definitivni početak kraja i kraha naše civilizacije.
Srećom, to nikada nećemo doznati.

Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21015 times
- Been thanked: 18995 times
Čuj 20 godina wokeizma 
Možda 5 godina, ali 20 nikako. Ono što meni ne ide u glavu je fanatično navijanje za Trumpa sa skoro druge strane svijeta po tom pitanju kad je to gotovo pa isključivo američki problem. Možda donekle i britanski i to je to.
Jest da woke raja smara, ali su daleko manje zlo od ekstremno desničarskog krila koje njega podržava. Naravno, ne mislim ovdje na sve njegove fanove.

Možda 5 godina, ali 20 nikako. Ono što meni ne ide u glavu je fanatično navijanje za Trumpa sa skoro druge strane svijeta po tom pitanju kad je to gotovo pa isključivo američki problem. Možda donekle i britanski i to je to.
Jest da woke raja smara, ali su daleko manje zlo od ekstremno desničarskog krila koje njega podržava. Naravno, ne mislim ovdje na sve njegove fanove.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4206 times
- Been thanked: 3122 times
Trump fura merkantilizam a Musk puko ko guma..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
A de ovo je isto ko navijanje za Celticse u NBAMasamune wrote: 22 Jan 2025, 21:34 Čuj 20 godina wokeizma
Nema ti sta ici u glavu, ljudi izaberu dres i pale baklje iako ih se nista ne tice
MAGA
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21015 times
- Been thanked: 18995 times
Stvar je u tome što nama wokeizam treba biti najmanji problem kad pogledaš ko bi mogao doći iz njegove administracije da se bavi Balkanom.
Među njima je i osoba koja stoji iza grupe Srbi za Trumpa i slično i o njoj se uveliko priča.
To što mi konzumiramo njihovu industriju zabave i gdje guraju wokeizam... prebaciš kanal, ukineš plaćanje usluge ako ti se ne sviđa i to je to. Glasaš sa novčanikom protiv wokeizma i riješen problem.
Među njima je i osoba koja stoji iza grupe Srbi za Trumpa i slično i o njoj se uveliko priča.
To što mi konzumiramo njihovu industriju zabave i gdje guraju wokeizam... prebaciš kanal, ukineš plaćanje usluge ako ti se ne sviđa i to je to. Glasaš sa novčanikom protiv wokeizma i riješen problem.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
ma ne treba pravit big deal od toga, ne uticemo mi na to
otvorit kokice i uzivat u carima Trumpa, ovaj jedan Americki programer na twitteru napisao "Nature is healing." i ja mu vjerujem
otvorit kokice i uzivat u carima Trumpa, ovaj jedan Americki programer na twitteru napisao "Nature is healing." i ja mu vjerujem

- Brcak
- Sitna buranija
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 34 times
Imamo i mi https://crna-hronika.info/senada-adzem- ... ini/686249Masamune wrote: 22 Jan 2025, 22:28 Stvar je u tome što nama wokeizam treba biti najmanji problem kad pogledaš ko bi mogao doći iz njegove administracije da se bavi Balkanom.
Samo ako bibci budu znali iskoristit i pravac u Vajt Haus kod Trampa.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
A vise mi pun k*** Trumpa ovih dana….Sta god otvoriš, pogledaš, iskoči narandza 

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 432 times
- Been thanked: 959 times
Čuj moj Brčak..Brcak wrote: 23 Jan 2025, 00:14Imamo i mi https://crna-hronika.info/senada-adzem- ... ini/686249Masamune wrote: 22 Jan 2025, 22:28 Stvar je u tome što nama wokeizam treba biti najmanji problem kad pogledaš ko bi mogao doći iz njegove administracije da se bavi Balkanom.
Samo ako bibci budu znali iskoristit i pravac u Vajt Haus kod Trampa.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9211 times
- Been thanked: 10941 times
- Status: Online
Američki predsjednik imenovao je u srijedu za ambasadora SAD-a u EU-u Andrewa Puzdera, bivšeg izvršnog direktora fast food kompanije Hardee's et Carl's Jr.,
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22160 times
- Been thanked: 5908 times
tacno je pokazao sta je Europa za njega. 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Skin
- Inventar foruma
kontam da je vec toliko zakuhao na vise strana, da ce na nas zaboraviti (bar neko vrijeme) i da to rs lobiranje po washingtonu kojeg najavljuju kao sumanuti nece imati nikakvog efekta.Masamune wrote: 22 Jan 2025, 22:28 Stvar je u tome što nama wokeizam treba biti najmanji problem kad pogledaš ko bi mogao doći iz njegove administracije da se bavi Balkanom.