Sve o Bogu, Smrti, Zgrobni zivot, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22859 times
Been thanked: 20954 times
Status: Offline

Re: Sve o Bogu, Smrti, Zgrobni zivot, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Masamune » 23 Jan 2025, 22:45

Jahja83 wrote: 23 Jan 2025, 19:22
Masamune wrote: 23 Jan 2025, 16:58
Samo što Dawkins nikad nije rekao da je dizajner Bog ili neko biće, već prirodna selekcija što je više puta detaljno obrazložio.

Ali, kao što rekoh ranije, ti izvlačiš stvari iz konteksta da bi gurao svoje stavove, a to je i više nego očigledno po ovim videima što si postavio.

Eto, da ne kukaš da ništa ne gledam što postavljaš.

Inače, najveći problem kojeg ljudi imaju sa teorijom evolucije je što je posmatraju iz prizme ljudskog života, pa krenu šprdnje u vezi toga i slično. U pitanju su stotine miliona godina.

I nismo mi nastali od majmuna ako idemo dublje, već od prvih bakterija. Evolucija je dalje odradila svoje kroz prirodnu selekciju.
Dawkins je rekao da se mogu naci dokazi za dizajnera na biohemiskom molekularnom nivou, samo sto on kaze da je to moguce da su vanzemaljci uradili.

Cuj nastali od bakterija, i ti u to bas vjerujes ???

Prirodna selekcija je samo filter, to ne stvara nista.
Slušam šta stručni ljudi o tome govore. Dawkins je jedan od njih koji to tvrdi... ono kad se već pozivaš na njega kao izvor iako ne pratiš njegov rad u cjelosti, već koristiš samo ono što ti godi.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 47 times
Been thanked: 109 times

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 08:18

Masamune wrote: 23 Jan 2025, 22:45
Jahja83 wrote: 23 Jan 2025, 19:22

Dawkins je rekao da se mogu naci dokazi za dizajnera na biohemiskom molekularnom nivou, samo sto on kaze da je to moguce da su vanzemaljci uradili.

Cuj nastali od bakterija, i ti u to bas vjerujes ???

Prirodna selekcija je samo filter, to ne stvara nista.
Slušam šta stručni ljudi o tome govore. Dawkins je jedan od njih koji to tvrdi... ono kad se već pozivaš na njega kao izvor iako ne pratiš njegov rad u cjelosti, već koristiš samo ono što ti godi.
koristim ono sto je logicno.....a samim tim sto mi godi :)

Kada kazes da smo nastali od bakterija, to je prava ateisticka bajka da se vjeruje da su nasi preci daleki bili bakterije.....to je pravo istinsko ludilo nad ludilom

Jer bakterije su u osnovi toliko kompleksne da ih evolucija ne moze objasniti kako su nastale....drugo, evolucija ti ne moze objasniti kako mutacije mogu da stvaraju nove infomracije u kodu, znaci da pvoecaju kod nego sto sad imaju bakterije.
zasto ove bakterije sada nisu se razvile ako je istina da smo nastali od bakterija.

stvar je u ovome, ti jednostavno volis nevjerstvo, pa onda se hvatas za bilo kakvu nelogicno mantru koja puse u to nevjerstvo i onda mu se priklonis, ma koliko to nelogicno bilo.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 24 Jan 2025, 08:25

A Kur'an i hadisi mogu?

Ajd nemoj me zajebavati molim te. Ništa protiv Islama. Lijepa je to religija.

Al brate ti kao da si neki apostol jbt

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 24 Jan 2025, 08:26

Stotine miliona godina Smrle. Ne možemo mi to svariti.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 08:32

Masamune wrote: 24 Jan 2025, 08:25 A Kur'an i hadisi mogu?

Ajd nemoj me zajebavati molim te. Ništa protiv Islama. Lijepa je to religija.

Al brate ti kao da si neki apostol jbt
A Kur'an i hadisi mogu?
a sta mogu junace??

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 08:33

Masamune wrote: 24 Jan 2025, 08:26 Stotine miliona godina Smrle. Ne možemo mi to svariti.
sta je sa stotinama miliona godina problem?

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 24 Jan 2025, 08:40

Objasniti bakterije. To što si gore pitao je isto zašto danas nema majmuna od kojih nastaju ljudi.
To je već završena priča kad ikad. Nema nazad. To su smiješni argumenti pogotovo ako ne znaš ništa o evoluciji.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 08:48

Masamune wrote: 24 Jan 2025, 08:40 Objasniti bakterije. To što si gore pitao je isto zašto danas nema majmuna od kojih nastaju ljudi.
To je već završena priča kad ikad. Nema nazad. To su smiješni argumenti pogotovo ako ne znaš ništa o evoluciji.
Objasniti bakterije.
netrebaju Kuran i hadis da objasnjavaju bakterije kad imaju strucni ljudi iz nauke da to objasne

evo ti jedan fenomenalan kratki video o bakterijama, i njihovoj kompleksnosti

budi dobar covjek prema sebi, pa pogledaj ovaj video.
To što si gore pitao je isto zašto danas nema majmuna od kojih nastaju ljudi.
znam ja itekako o evoluciji, daleko vise nego sto mislis, cak sam ubijedjen da teoriju evolucije bolje poznajem od tebe ,

to sto si napisao: To što si gore pitao je isto zašto danas nema majmuna od kojih nastaju ljudi.

to nisam pisao, nego sam pisao za bakterije a ne za majmune, teorija evolucije tvrdi da majmuni i ljudi imaju zajednickog pretka,

dok ti kazes da smo nastali od bakterija, a vidimo bakterije i danas zasto i one nisu evolvirale nakon 2 milijarde godina

trebas da mi odgovoris kako mutacije stvaraju nove infomracije u DNK lancu, da se kod poveca sa novim infomracijama koje ce doprinijeti novim karakteristikama te nove evolvirane vrste

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 880 times
Been thanked: 1314 times

Post by tuzlak1212 » 24 Jan 2025, 08:58

ti jahja ko da nisi dosao ovdje da razmjenjujes nego da ubjedjujes
nije ti to forumanje

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 09:05

tuzlak1212 wrote: 24 Jan 2025, 08:58 ti jahja ko da nisi dosao ovdje da razmjenjujes nego da ubjedjujes
nije ti to forumanje
ovdje smo da diskutujemo uvazavajuci jedni druge, moramo da diskutujemo sa argumentima i dokazima, jer inace je to onda ja mislim ovako ti mislis tako.

forum je poligon za diskusiju, razmjenu misljenja, dokaza i argumenta...a nije mjesto za millovanje jedno drugog, niz dlaku, nekad to mora biti malo i uz dlaku :D.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 24 Jan 2025, 09:11

Jahja83 wrote: 24 Jan 2025, 08:48
Masamune wrote: 24 Jan 2025, 08:40 Objasniti bakterije. To što si gore pitao je isto zašto danas nema majmuna od kojih nastaju ljudi.
Objasniti bakterije.
netrebaju Kuran i hadis da objasnjavaju bakterije kad imaju strucni ljudi iz nauke da to objasne

evo ti jedan fenomenalan kratki video o bakterijama, i njihovoj kompleksnosti

budi dobar covjek prema sebi, pa pogledaj ovaj video.
To što si gore pitao je isto zašto danas nema majmuna od kojih nastaju ljudi.
znam ja itekako o evoluciji, daleko vise nego sto mislis, cak sam ubijedjen da teoriju evolucije bolje poznajem od tebe ,

to sto si napisao: To što si gore pitao je isto zašto danas nema majmuna od kojih nastaju ljudi.

to nisam pisao, nego sam pisao za bakterije a ne za majmune, teorija evolucije tvrdi da majmuni i ljudi imaju zajednickog pretka,

dok ti kazes da smo nastali od bakterija, a vidimo bakterije i danas zasto i one nisu evolvirale nakon 2 milijarde godina

trebas da mi odgovoris kako mutacije stvaraju nove infomracije u DNK lancu, da se kod poveca sa novim infomracijama koje ce doprinijeti novim karakteristikama te nove evolvirane vrste
Što se tiče zadnjeg, evo ti materijal pa možeš sam čitati:
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://arxiv.org/pdf/2406.19108

Dakle, udar meteora u zemlju koji je sadržavao određene supstance koje su se mogle vezati za odgovarajuće supstance na Zemlji moglo je to prouzrokovati da se stvore jedinke sposobne za replikaciju, ali i moguće mutacije u tome svemu i nastanak drugačijih jedinki. Razne sonde koje su se vratile nazad na Zemlju su donijele mnogo toga korisnog za naučnike koji se bave time. Samo što je ovo još poprilično neistraženo, a ti tražiš odgovore. Pusti ljude nek rade svoj posao. Kao što rekoh, stotine miliona godina jarane. Ne može to ni moj mozak svariti, a kamo li tvoj fanatični.

Ostalo ću preskočiti jer mi se ne da dalje polemisati o tome.
Last edited by Masamune on 24 Jan 2025, 09:16, edited 1 time in total.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 24 Jan 2025, 09:15

Jahja83 wrote: 24 Jan 2025, 09:05
tuzlak1212 wrote: 24 Jan 2025, 08:58 ti jahja ko da nisi dosao ovdje da razmjenjujes nego da ubjedjujes
nije ti to forumanje
ovdje smo da diskutujemo uvazavajuci jedni druge, moramo da diskutujemo sa argumentima i dokazima, jer inace je to onda ja mislim ovako ti mislis tako.

forum je poligon za diskusiju, razmjenu misljenja, dokaza i argumenta...a nije mjesto za millovanje jedno drugog, niz dlaku, nekad to mora biti malo i uz dlaku :D.
a ne znam, krenes s jednim naucnim pogledom, ljudi ti odgovore, ti se vratis da je to Bog i odustanes od nauke u diskusiji
krenes s drugim, ljudi ti dadnu odgovor, ti kazes da je to ateisticka bajka i odustanes opet od nauke u diskusiji
kad tako odgovaras onda ne primas niciji iskaz nego si tu da guras svoje bez obzira na sve :rol
a i sam kazes biras od nauke sto ti odgovara sto nije akademski, pa ni u islamu ne mozes uzimat sta ti odgovara nego moras sve, tako je i kad uzimas Dawkins samo ono sto ti odgovara onda nisi dosljedan Dawkinsu i sam si svoj argument pobio
isto ko da musliman kaze da slijedi Poslanika al ne vjeruje u hadise o zekatu, on ne slijedi njeg nego svoje strasti u hadisima
tako ti pratis nauku al spram strasti a ne nauke, ti nauku otvoreno ne postujes

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 24 Jan 2025, 09:22

Upravo tako. Ni sam ne bih mogao bolje objasniti ovo što radi. To je u konačnici i nepošteno.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 09:25

Masamune wrote: 24 Jan 2025, 09:11
Jahja83 wrote: 24 Jan 2025, 08:48 ----
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://arxiv.org/pdf/2406.19108

Dakle, udar meteora u zemlju koji je sadržavao određene supstance koje su se mogle vezati za odgovarajuće supstance na Zemlji moglo je to prouzrokovati da se stvore jedinke sposobne za replikaciju, ali i moguće mutacije u tome svemu i nastanak drugačijih jedinki. Razne sonde koje su se vratile nazad na Zemlju su donijele mnogo toga korisnog za naučnike koji se bave time. Samo što je ovo još poprilično neistraženo, a ti tražiš odgovore. Pusti ljude nek rade svoj posao. Kao što rekoh, stotine miliona godina jarane. Ne može to ni moj mozak svariti, a kamo li tvoj fanatični.

Dakle, udar meteora u zemlju koji je sadržavao određene supstance koje su se mogle vezati za odgovarajuće supstance na Zemlji moglo je to prouzrokovati da se stvore jedinke sposobne za replikaciju
meteor koji prolazi nasu atmosferu od brzine pada on je usijana vruca lopta, kako si to mislio da to opstane na tako vrucoj podlozi?

nema smisla ta teorija.

a evo i da je moglo , nista to nije moguce da se nesto samo sastavlja i stvara nove DNK kodove, to su ciste ateisticke mantre koje veze s vezom nemaju.

Pusti ljude nek rade svoj posao. Kao što rekoh, stotine miliona godina jarane. Ne može to ni moj mozak svariti, a kamo li tvoj fanatični.
ma da imas trilione godina dzaba ti, ako je mali milion paramtera za nastanak zivota, sve to treba da se poslozi inace nema zivota....dzaba ti milione godina.

naucnik objasnjava da nauka nije jos otkrila kako je zivot nastao

a ti tvrdis da meteori koji dolazi na zemlju kao vatrena uzarena lopta donosi supstance za zivot, sto je ogromna nelogicnost.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 09:34

tuzlak1212 wrote: 24 Jan 2025, 09:15
Jahja83 wrote: 24 Jan 2025, 09:05

a ne znam, krenes s jednim naucnim pogledom, ljudi ti odgovore, ti se vratis da je to Bog i odustanes od nauke u diskusiji
krenes s drugim, ljudi ti dadnu odgovor, ti kazes da je to ateisticka bajka i odustanes opet od nauke u diskusiji
kad tako odgovaras onda ne primas niciji iskaz nego si tu da guras svoje bez obzira na sve :rol
a i sam kazes biras od nauke sto ti odgovara sto nije akademski, pa ni u islamu ne mozes uzimat sta ti odgovara nego moras sve, tako je i kad uzimas Dawkins samo ono sto ti odgovara onda nisi dosljedan Dawkinsu i sam si svoj argument pobio
isto ko da musliman kaze da slijedi Poslanika al ne vjeruje u hadise o zekatu, on ne slijedi njeg nego svoje strasti u hadisima
a ne znam, krenes s jednim naucnim pogledom, ljudi ti odgovore
to je u fazonu....pitas dijete kako smo nastali, a dijete ti kaze, roda nas donijela na svijet....a ti opet se naspmijes i pitas, de mal ine zafrkaji, reci mi kako smo dosli na svijet.....a mali ko iz topa, jesi li ti lud, slusas li ti sta ti kazem, il isi glug, kazem ti roda nas donijela, u korpi i ostavila kod mame i tate pred vrata.....

evo vidis i to dijete je dalo odgovor :hihi

sta cemo sad...pa kao sto odgovor djeteta nije logican i zadovoljavajuci, tako isto i odgovori Masamunea nisu logicni ni zadovoljavajuci.

ti kazes da je to ateisticka bajka i odustanes opet od nauke u diskusiji
naravno da je bajka vjerovati da ti uzarena lopta, meteori, koji sam sebe inace saghori dok tutnji kroz nasu atmosferu, zbog trenja kroz prostor, sagorijeva dok leti, i Masamune nam kaze da je takav meteor donio substance izrostiljane i spremne za kreirane zivota

kad tako odgovaras onda ne primas niciji iskaz nego si tu da guras svoje bez obzira na sve
ja primam logicne odgovore a ne nelogicne.

Dawkins samo ono sto ti odgovara onda nisi dosljedan Dawkinsu i sam si svoj argument pobio
dawkins kaze da ima dokaza za inteligentni dizajn na biohemijskom molekularnom nivou...samo sto on vjeruje da su ti dokazi za vanzemaljce, da su oni to stvorili a ne bog....ne voli ideju o Bogu....ali i on vidi dokaze za inteligenit dizajn u prirodi.

to je vazno da se naznaci.

nije to isto

Teorija evolucije je samo teorija, a ne naucni fakt, niposto empirijski dokazana naucna cinjenica, to je ono sto vi neshvatate, jer ste se navukli na tu ateisticko darwinisticku mantru....

NIkakvi dokaza nema za evoluciju da bi to bila validna logicna naucna fakta.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 24 Jan 2025, 09:35

Jahja83 wrote: 24 Jan 2025, 09:25
Masamune wrote: 24 Jan 2025, 09:11

Dakle, udar meteora u zemlju koji je sadržavao određene supstance koje su se mogle vezati za odgovarajuće supstance na Zemlji moglo je to prouzrokovati da se stvore jedinke sposobne za replikaciju
meteor koji prolazi nasu atmosferu od brzine pada on je usijana vruca lopta, kako si to mislio da to opstane na tako vrucoj podlozi?

nema smisla ta teorija.

a evo i da je moglo , nista to nije moguce da se nesto samo sastavlja i stvara nove DNK kodove, to su ciste ateisticke mantre koje veze s vezom nemaju.

Pusti ljude nek rade svoj posao. Kao što rekoh, stotine miliona godina jarane. Ne može to ni moj mozak svariti, a kamo li tvoj fanatični.
ma da imas trilione godina dzaba ti, ako je mali milion paramtera za nastanak zivota, sve to treba da se poslozi inace nema zivota....dzaba ti milione godina.

naucnik objasnjava da nauka nije jos otkrila kako je zivot nastao

a ti tvrdis da meteori koji dolazi na zemlju kao vatrena uzarena lopta donosi supstance za zivot, sto je ogromna nelogicnost.
Jarane, to su pretpostavke u nauci i koje imaju itekakav temelj da su osnovane sve dok se ne dokaže nešto drugo ako bude bilo tako. Naučnici NASA decenijama rade na tome ispitujući hemijske reakcije na asteroidima, a već su izašli sa stavom da one mogu stvoriti materije koje dalje mogu stvoriti život i koje su nekad, u historiji, pale na Zemlju. Ili putem prašine iz kosmosa.

I nisu sva tijela koja dolaze na Zemlju užarene lopte - zavisi od mase stranog tijela. Nije ni sama Zemlja bila uvijek iste veličine.

Al eto tebi je to nelogičnost... mislim ono, ne čudi me zašto je to tako.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 24 Jan 2025, 09:41

odgovori cijelinom na cijelinu, nemoj vadit kontekste i mjenjat smisao svega na taj nacin

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 09:51

Masamune wrote: 24 Jan 2025, 09:35 .....
Jarane, to su pretpostavke u nauci i koje imaju itekakav temelj da su osnovane sve dok se ne dokaže nešto drugo ako bude bilo tako. Naučnici NASA decenijama rade na tome ispitujući hemijske reakcije na asteroidima, a već su izašli sa stavom da one mogu stvoriti materije koje dalje mogu stvoriti život i koje su nekad, u historiji, pale na Zemlju. Ili putem prašine iz kosmosa.

I nisu sva tijela koja dolaze na Zemlju užarene lopte - zavisi od mase stranog tijela. Nije ni sama Zemlja bila uvijek iste veličine.

Al eto tebi je to nelogičnost... mislim ono, ne čudi me zašto je to tako.
moja procjena je da si totalno ne upucen nauku jer ne poznajes sta je sve potrebno za nastanak zivota....to sto ti vjerujes da ti meteor koji gori 1600-3000 celzijusa donosi aminokiseline ili DNK da bi implantirao zivot na zemlji, kao da zivot se tako lahko stvara....ko ce to ukodirati u DNK, ko ce stvoriti Kinesin nanorobote koji hodaju na dvije noge koji su potrebni za zivot celija, ko ce stvoriti turbine koje stvaraju energiju za zivot u celijama, ko ce stvoriti ,pumpe, filtere, kopiatore, reparacijske mehanizme DNK itd

sve ovo je nuzno za zivot...i ti si ubijedjen da ce tebi sprzeni meteor donijeti sastojke za zivot :zubi

Kada si tako siguran u to, objasni kako to da meteor koji je sprzena lopta od 1600-3000 stepeni celzijusa dok prolazi kroz atmosferu, donese materijal koji ce napraviti prvu zivu celiju...a ni mateor ni ista ima u pozadini inteligenciju da to se sve inteligeno stvara, ako kazemo nema Boga.

Kako se se napraviti roboti na dvije noge, poput covjeka koji ce prenositi terete u celijama od jezgre celije do njezini vanjskih dijelova, kako ce se ugraditi re-route sistem u te robote da mogu pronalaziti nove puteve ako su postojeci vec zakrceni, poput re-route sistem u GPS. Ko je programirao ove robote da imaju mode za sparanje energije, da pomazu jedni druge ako su tereti preteski , pa drugi roboti priskacu u pomoc da se teret prenese.
Ko je stvorio Dynein dinactin komplex robota, koji hoda na 4 noge poput zivotinje i obavlja svoje zadatke u celiji...ma ne znas ti ni sta je ovo a kamoli da mi objasnis kako je ovo nastalo u prvim celijama.
Ko je stvorio pumpe, filtere, kopiatore, automatizovanu industriju u transportu elektrona u celijama, reparacijski mehanizam DNK gdje posebni roboti imaju da sijecu , vare, sastavljaju , kidaju, dodaju nove DNK kodove itd ono sto je osteceno da zamijene itd

kako je to moguce covjece boziji da samo nastane bez ikakvih inteligencija koji ce to sastavljati?
to sto ti vjerujes da je samo se stvorilo nekako nekakvim slucajnostima, je da bas moras logickko promisljanje ostaviti po strani da bi se to prihvatilo.

i Bog se cudi tvom nevjerovanju pa kaze:

2:28 Kako možete da ne vjerujete u Allaha, vi koji ste bili ništa, pa vam je On život dao; On će, zatim, učiniti i da pomrete i poslije će vas oživiti, a onda ćete se Njemu vratiti.
Last edited by Jahja83 on 24 Jan 2025, 09:58, edited 1 time in total.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 09:57

tuzlak1212 wrote: 24 Jan 2025, 09:41 odgovori cijelinom na cijelinu, nemoj vadit kontekste i mjenjat smisao svega na taj nacin
odgovaram kako najbolje znam....

gdje sam to kontekst izvadio i mijenjao smisao svega?

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 24 Jan 2025, 10:39

Masamune , ako je ovo istina sto Bog kaze u Kuranu, kako ces se ti opravdati ispred njega na Sudnjem danu, a znamo da nema vise popravnog, da te posalje nazad na zemlju da imas popravni

Bog kaze:

32:11 Reci(im muhammede): “Melek/Andjeo smrti, koji vam je za to određen, duše će vam uzeti, a poslije ćete se Gospodaru svom vratiti.”
12 A da ti je vidjeti griješnike kako će, oborenih glava pred Gospodarom svojim, reći: “Gospodaru naš, vidjeli smo i čuli smo, pa nas povrati da dobra djela činimo, mi doista čvrsto vjerujemo!”
13 A kad bismo htjeli, svakog čovjeka bismo na Pravi put uputili, ali Ja sam već istinu rekao: “Napunit ću, zaista, Džehennem džinima i ljudima zajedno!”
14 Pa trpite zato što ste zaboravljali da ćete ovaj Dan doživjeti – i Mi ćemo vas zaboraviti – i vječnu patnju trpite zbog onog što ste radili.

kako ces se ti tu opravdati pred Bogom?

a Bog jos kaze i za to:
75:15 uzalud će mu biti što će opravdanja svoja iznositi

jesi li svjestan opasnosti negiranja Boga kada ima sve moguce informacije za vjerovanje, da covjek krene pravim putem , putem spasa i da izbjegne kaznu u Dzehennemu/paklu.

Bog nas informise sta ce mu ateisti govoriti na sudnjem danu i kakve ce njihove zelje biti tada

Bog kaze:

6:27 A da ti je vidjeti kako će, kad pred vatrom budu zadržani, reći: "Da nam je da povraćeni budemo, pa da dokaze Gospodara našeg ne poričemo i da vjernici postanemo!"
28 Ne, ne! Njima će očevidno postati ono što su prije krili; a kada bi i bili povraćeni, opet bi nastavili raditi ono što im je bilo zabranjeno, jer oni su doista lažljivci,
29 i rekli bi: "Nema života osim na dunjaluku i mi oživljeni biti nećemo."
30 A da ti je vidjeti kako će, kada pred Gospodarem svojim budu zaustavljeni i kad ih On upita: "Zar ovo nije istina?", odgovoriti: "Jest, tako nam Gospodara našeg!", a i kako će On reći: "E, pa iskusite onda patnju zbog toga što niste vjerovali!"

budi razumam radi sebe samog, radi svog dobra, dok nije kasno, a kasno je cim se meleci/andjeli smrti ukazu , tad se vrata pokajanja zatvaraju i nema vise nade u spas onda...a smrt vreba iza coska svakome, nikad se ne zna hoce li se docekati jutrasnji dan, a onaj ko dodje nespreman pred Boga takvi ce nastradati.

Post Reply

Return to “Religija”