Elon Musk/Tesla motors

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2674 times
Been thanked: 2989 times
Status: Offline

Re: Elon Musk/Tesla motors

14 Jan 2025, 19:02

nije samo slomio tu komandu, pomijesao i osnove mreznih komandi, operativne sisteme, program. stvarno nema smisla za humor

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2582 times
Been thanked: 21455 times

14 Jan 2025, 19:06

Ja to nista ne razumijem i pravo mi je drago sto ja to nista ne razumijem.Eki komanda.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8960 times
Been thanked: 10630 times
Status: Online

14 Jan 2025, 22:45

Gdje su sad ovi iz niže vrste, aka "suverenisti i branioci tradiicja", pa da dignu glas protiv čipovanja ljudi, kao što godinama progone "leftarda" Bila Gatesa

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 20856 times
Been thanked: 5652 times

15 Jan 2025, 00:34

i taj mi se gadi
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

16 Jan 2025, 10:37

Krokodil Behko wrote: 14 Jan 2025, 22:45 Gdje su sad ovi iz niže vrste, aka "suverenisti i branioci tradiicja", pa da dignu glas protiv čipovanja ljudi, kao što godinama progone "leftarda" Bila Gatesa
za sada, prica je da ce se ugradjivati ljudima koji imaju ostecenja mozga i nervnog sistema. a onda dolazi i simbioza.
ali ima tu jos ocitijih prilika za ne biti licemjeran.
svaki put kada on ponovi da je borac za slobodu govora, sjetiti se da se nije aktivirao oko julian assangea, koji je trunuo u zatvoru ili oko snowdena. postavio je poll anketu 2022 ali striktno 'ne izrazavam misljenje, ali kao da cujem sta ljudi misle, treba li maknuti optuznice protiv snowdena i assangea'. i nista, to je to.

musk je na putu da nam kontrolira ponasanje potpuno, i globalno.
mozemo li naci respektabilnog mislioca, tehnologa, inzenjera, naucnika, profesora,.. koji se divi inovaciji, kreaciji, i genijalnom umu elona muska...?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

16 Jan 2025, 10:52

Skin wrote: 16 Jan 2025, 10:37
Krokodil Behko wrote: 14 Jan 2025, 22:45 Gdje su sad ovi iz niže vrste, aka "suverenisti i branioci tradiicja", pa da dignu glas protiv čipovanja ljudi, kao što godinama progone "leftarda" Bila Gatesa
za sada, prica je da ce se ugradjivati ljudima koji imaju ostecenja mozga i nervnog sistema. a onda dolazi i simbioza.
svaki put kada on ponovi da je borac za slobodu govora, sjetiti se da se nije aktivirao oko julian assangea, koji je trunuo u zatvoru ili oko snowdena. postavio je poll anketu 2022 ali striktno 'ne izrazavam misljenje, ali kao da cujem sta ljudi misle, treba li maknuti optuznice protiv snowdena i assangea'. i nista, to je to.

mozemo li naci respektabilnog mislioca, tehnologa, inzenjera, naucnika, profesora,.. koji se divi inovaciji, kreaciji, i genijalnom umu elona muska...?

Teško da možemo. Uglavnom ga preziru.
E ne znam za ove novopečene desničare, Bezosa i Zuckerberga, oni ga možda i vole. Najavili su se na Trumpovu inauguraciju. Usput, jučer Bezos lansirao višekratnu raketu. Tu ti je jagma oko svemirskog programa. Ono što smo govorli, prije par sedmica.

I Zuckeberg se žali. Sad mu smeta Apple i njegovi protokoli. Po vlastitom priznanju, Meta bi imala duplo više koristi i profita, ako bi Apple dozvolio da se svakakav softrverski krš kači za njihove uređaje. Prezire ih. Biće tu svega.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 525 times
Been thanked: 760 times

16 Jan 2025, 11:30

Elon Musk se bavi agresivnim progresom, nek mu ni jedna ideja ne uspije ostavit ce svijetu iza sebe izobilje tehnologije i nauke, rijetkost je imati Elon Muska jer ovi domeni progresa se najcesce u svjetskim ratovima desavaju. (ili pred svjetske ratove :D. )
Jest on malo polud i udaren al i nek ne uzmemo nikad nista od njeg direktno, natjero je u raznim oblastima konkurente da rade vise i budu vise inovativni.

Ne bi mene cudilo da su svi giganti hakovali Apple uredjaje i vidjeli iznutra sta se tu desava, pa jedan mali George Hotz je to davno sve hakovo pa jedva prezivio na sudu. Ovi pametniji ne pricaju direktno al znaju on sta tu cuci, izmedju toga sto ne vjerujem ni jednim, vise vjerujem Marku nego Apple-u jer on zgrce pare na posteniji nacin i mnogo toga mu je open source.

Svi su oni u ratu sa svima, osim sto mozda niko nije s Microsoftom, ja jednom pravio neki feature u ReactJS-u (vlasnistvo Facebooka) pa nemos ni jedan Google-ov servis ono glat integrisat, sve je moralo na komplikovan nacin. I da vidim sto, zato sto su Facebook i Google u ratovima do te mjere da ni inzinjering integracije ne rade. I tkao je sa svime i svima. Microsoft i donekle Amazon su postedjeni ratova al samo u ogranicenimi dozama i znamo zasto :D.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2055 times
Been thanked: 3696 times

16 Jan 2025, 11:40

Skin wrote: 14 Jan 2025, 18:51 zabrinjavajuce :sok on ce nam stavljati cipEve u mozak
Ovom sam se neki dan smijala :D.
Jače su reakcije na tweet nego tweet.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

16 Jan 2025, 13:45

tuzlak1212 wrote: 16 Jan 2025, 11:30 Evise vjerujem Marku nego Apple-u jer on zgrce pare na posteniji nacin i mnogo toga mu je open source.
hahaha

A baš sam pomislio, ništa zanimljivo za komentarisati :plavi

Mali ćifut je pošten, nema tu šta.

Ono nikad s fejsa nisu procurili podaci za desetine miliona korisnika te mreže :jok
Uvijek se to desi ajfonu :D.

A Apple je lako hakovati, izvadiš kitu i mlatneš njome po ajfonu i sve se pootvara odmah.
Prije desetak god, u FBI se niko toga nije dosjetio, pa su slali molbe Apple-u da im hakuje ajfon koji je bio u vlasništvu nekog teroriste.

Kakve sve hrpe gluposti, čovjek ovdje može pročitati :grana

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

16 Jan 2025, 13:48

Pa FBI je hakovo al me moze se hakovan podatak koristit ko sudski dokaz, trebo im je Apple ili CIA da legalizuju podatak

Ja hakujem forum i nadjem ilegalno nesto dzaba mi, to nije dokaz osim da maju ucjenjujem ili da host baze dadne oficijalne logove onda bi mogli pokrenut tuzbu
Last edited by tuzlak1212 on 16 Jan 2025, 13:59, edited 2 times in total.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4105 times
Been thanked: 2991 times

16 Jan 2025, 13:49

Fakat fercera to sa kitom :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

16 Jan 2025, 14:00

Al to su za druga Behku nesagledive daljine, al ne smeta mu da s pjenom niz usta napada druge o necemu gdje ne zna nista :D.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

24 Jan 2025, 13:03

Krokodil Behko wrote: 16 Jan 2025, 10:52
Skin wrote: 16 Jan 2025, 10:37

E ne znam za ove novopečene desničare, Bezosa i Zuckerberga, oni ga možda i vole. Najavili su se na Trumpovu inauguraciju. Usput, jučer Bezos lansirao višekratnu raketu. Tu ti je jagma oko svemirskog programa. Ono što smo govorli, prije par sedmica.

I Zuckeberg se žali. Sad mu smeta Apple i njegovi protokoli. Po vlastitom priznanju, Meta bi imala duplo više koristi i profita, ako bi Apple dozvolio da se svakakav softrverski krš kači za njihove uređaje. Prezire ih. Biće tu svega.
joj ja sam u zadnje vrijeme gledala dosta dokumentaraca, podcasta, intervjua da se pokusam informisati sta se sve to desava, zarad neke realnije slike u glavi... trazila sam misljenja neki respektabilnih ljudi (po odredjenim kriterijima, sve je danas ludo, ne znas ni sta su kriteriji vise) medjutim tih misljenja i nema... mnogi ne razumiju sta elon musk radi, drugi to pljuju kao populizam i stavljaju sve pod 'igra mocnika', pronasla sam i kao neka argumentovana razbijanja slike o elonu, medjutim nije mi ni ta prica uvjerljiva.

jos i ovo ludilo oko trumpa sada, mislim da ne grijese kada ovih proteklih par mjeseci zovu kulturoloskom revolucijom planetarno.

njegov mozak radi kao oluja. toliko tehnoloski pomjeriti planetu i progres ne moze neko ko nije iznadprosjecan, neki superhuman.

zapravo su sve njegove kompanije za dobrobit covjecanstva, taj neki uvrnuti nacin, gdje jos i ne mozemo pojmiti znacaj takvih ideja...
koliko on stvara i kreira tehnologije, to je za debatu, ali treba imati na umu da vodi 4 tech kompanije (tesla, spaceX, neuralink, X, the boring company) i sada i ovo ministarstvo efikasnosti, doge. mozda nema diplomu inzenjera, ali on je definitivno disruptor u pravom smislu te rijeci.

ako malo pogledas i opanAI pricu i raskol koji se tu desio, najprije sa elonom (jer misli da sam altman nema bas dobrobit covjecanstva na umu), pa onda i genijalni ilya (glavni um, najjaci lik u AI) koji je napustio openAI i napravio sad svoju neku superintelligence kompaniju - mislim da je elon na pravoj strani sto se toga tice.

ove ostale stvari pripisujem genijalnosti, ekscentricnosti, previse SF-a, odvratnom ocu, odrastanju bez dodira sa stvarnim svijetom i kako ljudi zapravo zive itd. on je tipicni geek.

ali mnogo vise humanosti vidim u liku i djelu elona muska nego u bezosu, buffetu, zuckerbergu, onom larryu iz oraclea ili onaj masa iz softbanka.
ceo microsofta, satya nadella, onako stoji po strani od te ekipe, cool je lik. osvjezio je microsoft, a mislilo se da je to nemoguce. sve su to brilijantni ljudi, bezveze je pricati o njihovom IQ.

da li ce trump uspjeti da vodi ove tech gigante na pravi nacin, sad kad ih je okupio oko sebe, to ce se vidjeti..ali mislim da ce se ubrzo i slika u javnosti o trumpu promijeniti, nije on bas nesposoban. daleko od toga.

udaljavamo se od evolucije svijesti i humanizma, to je sigurno, mislim da cemo gledati kako svijet pokrece novac i to je to. osvjesteniji ljudi koji ne mogu zivjeti po ovakvim principima ce sve vise bjezati u sume, ovi kompetitivni ce se pretvoriti u ajkule i gaziti sve zivo pred sobom da dodju do cilja, trcat ce za novcem, vjerovatno dok padaju na molitvu i tako...

sjecas se da smo pominjali kako tehnoloska inovacija, medjunarodna saradnja i otpor autoritarizmu oblikuju globalni tok.. a vidi sad, ovi to sad rade, ali iz neke druge perspektive.
ipak se nadam da ti neces biti u pravu, da se radikalna desnica nece kroz ova trenutna pomjeranja planete pretvoriti u neku dominantnu silu.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20488 times
Been thanked: 18506 times

24 Jan 2025, 13:16

To je donekle i razlog zašto ga ja ne grdim pretjerano, jer mislim da je on ipak prirodniji od mnogih drugih na takvim pozicijama. Mnogo više je povezan sa običnim svijetom u odnosu na Bezosa, Warrena i druge i ne zalijeće se tek tako. Zato dobro kotira i kod Trumpovih glasača. Nama ipak treba jedan Musk za skoriju budućnost htjeli mi to sebi priznati ili ne i to onaj sa doprinosom u razvoju novih tehnologija.

Frajer čak igra igrice online sa ljudima i ne krije svoj identitet, ulazi u random partije u igrama, ljudi mu ljube stopala a njemu to normala. Ono skroz opušteno. Jeste, on je geek samo takav. Ovih dana osim Trumapa najviše se raspravljao sa rajom u vezi Diablo 4 :D.

Ovo sa nacističkim pozdravom i slično mu fakat ne treba i tu je pretjerao šta god da stoji iza toga. Tu je samog sebe precijenio.

Ali sve skupa je jako zanimljiv lik za malo detaljnije proučavanje. Svaka čast za post.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

24 Jan 2025, 13:20

Treba uzeti u obzir da on ima i neki vid autizma. Zaboravio sam koji tip.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

24 Jan 2025, 14:18

Skin wrote: 24 Jan 2025, 13:03
Krokodil Behko wrote: 16 Jan 2025, 10:52

joj ja sam u zadnje vrijeme gledala dosta dokumentaraca, podcasta, intervjua da se pokusam informisati sta se sve to desava, zarad neke realnije slike u glavi... trazila sam misljenja neki respektabilnih ljudi (po odredjenim kriterijima, sve je danas ludo, ne znas ni sta su kriteriji vise) medjutim tih misljenja i nema... mnogi ne razumiju sta elon musk radi, drugi to pljuju kao populizam i stavljaju sve pod 'igra mocnika', pronasla sam i kao neka argumentovana razbijanja slike o elonu, medjutim nije mi ni ta prica uvjerljiva.

jos i ovo ludilo oko trumpa sada, mislim da ne grijese kada ovih proteklih par mjeseci zovu kulturoloskom revolucijom planetarno.

njegov mozak radi kao oluja. toliko tehnoloski pomjeriti planetu i progres ne moze neko ko nije iznadprosjecan, neki superhuman.

zapravo su sve njegove kompanije za dobrobit covjecanstva, taj neki uvrnuti nacin, gdje jos i ne mozemo pojmiti znacaj takvih ideja...
koliko on stvara i kreira tehnologije, to je za debatu, ali treba imati na umu da vodi 4 tech kompanije (tesla, spaceX, neuralink, X, the boring company) i sada i ovo ministarstvo efikasnosti, doge. mozda nema diplomu inzenjera, ali on je definitivno disruptor u pravom smislu te rijeci.

ako malo pogledas i opanAI pricu i raskol koji se tu desio, najprije sa elonom (jer misli da sam altman nema bas dobrobit covjecanstva na umu), pa onda i genijalni ilya (glavni um, najjaci lik u AI) koji je napustio openAI i napravio sad svoju neku superintelligence kompaniju - mislim da je elon na pravoj strani sto se toga tice.

ove ostale stvari pripisujem genijalnosti, ekscentricnosti, previse SF-a, odvratnom ocu, odrastanju bez dodira sa stvarnim svijetom i kako ljudi zapravo zive itd. on je tipicni geek.

ali mnogo vise humanosti vidim u liku i djelu elona muska nego u bezosu, buffetu, zuckerbergu, onom larryu iz oraclea ili onaj masa iz softbanka.
ceo microsofta, satya nadella, onako stoji po strani od te ekipe, cool je lik. osvjezio je microsoft, a mislilo se da je to nemoguce. sve su to brilijantni ljudi, bezveze je pricati o njihovom IQ.

da li ce trump uspjeti da vodi ove tech gigante na pravi nacin, sad kad ih je okupio oko sebe, to ce se vidjeti..ali mislim da ce se ubrzo i slika u javnosti o trumpu promijeniti, nije on bas nesposoban. daleko od toga.

udaljavamo se od evolucije svijesti i humanizma, to je sigurno, mislim da cemo gledati kako svijet pokrece novac i to je to. osvjesteniji ljudi koji ne mogu zivjeti po ovakvim principima ce sve vise bjezati u sume, ovi kompetitivni ce se pretvoriti u ajkule i gaziti sve zivo pred sobom da dodju do cilja, trcat ce za novcem, vjerovatno dok padaju na molitvu i tako...

sjecas se da smo pominjali kako tehnoloska inovacija, medjunarodna saradnja i otpor autoritarizmu oblikuju globalni tok.. a vidi sad, ovi to sad rade, ali iz neke druge perspektive.
ipak se nadam da ti neces biti u pravu, da se radikalna desnica nece kroz ova trenutna pomjeranja planete pretvoriti u neku dominantnu silu.

Pa vidi, jednostavno je. Uvijek je losa ideja, da jedan jedini pojedinac vodi glavnu riječ i unutar svoje porodice, ili zgrade, a kamo tek planetarna hightech industrija. Mislim da u historiji ne postoje primjeri, koji bi me demantovali. Bas kao sto je politički, ili religijski apsolutizam uvijek bivao štetan, tako je i s hightech kompanijama.

Dalje, zanemaruješ zakone palanke, a njegovi fanovi i fanovi desnice su same People’s. Treći palanački zakon glasi “sila akcije jednaka je sili reakcije, istog su i pravca i smjera, al je reakcija brza”. To jest, Musk MORA izlaziti u susret svoj toj masi desničarskih debila i reagirati na sto agresivniji način, udarati tamo gdje niko nije ( svrgavanje britanske vlasti, podrška neonacistima u Njemačkoj ) kako bi uopste bio ispred i na čelu te sve brojnije i sve zatucanije mase.

Ovo nam ukazuje na eliminaciju svih onih koji se na ljestvici IQ nalaze između Muška i fanova ekstremne desnice. Višak su britanski laburisti, pa i torijevci, sve njemačke stranke osim AfD, Francuska ljevica i centar, isto i u Spaniji, Itd.
Šta mu je cilj?
Cilj je dovođenje na vlast svih onih i onakvih koji nikada neće podržati intelektualce svojih rodjenih zemalja, nesmetano nametanje samo vlastitih ideja, jer oni koji su tako dovedeni na vlast, mogu samo da strižu usima ko ovce.

Da, on je veoma inteligentan. Taman toliko da onaj njegov zieg heil pozdrav nije slučajan. Bliže se izbori u Njemačkoj.

Nije sporno njegovo liderstvo u hightech industriji, ali njemu je potreban korektiv, jako se ne bi mogao osloboditi svih etičkih i moralnih normi na kojima počivaju humanizam i civilizacija uopće. Sad-zasad on se oslobađa toga i ne nailazi ni na kakav otpor. Apsurdno, ali otpor mu trenutno moze pružiti samo Trump.

Da li će on to učiniti?

Otpočela je utrka za gomilanjem novih stotina milijardi. Svijet se bliži zenitu svog ( mogućeg ) bogatstva i sad se razni Muskovi, Bezosi, Zuckerbergovi, trude da u ovom finalnom naletu na bogatstvo i resurse planete, prigrabe sto vise za sebe, a oni su USA = narod kojeg smo već apsolvirali i zaključili da su oni proizveli vlastiti “narod”.

Otužno zvuci, ali demokratija je jedina alternativa ovim procesima, bez obzira na vlastitu tromost uzrokovanu ustavima, zakonima, civilizacijskim normama, Itd.

Najveću zahvalnost i Trump i Musk duguju Kini i Rusiji, koje su destabilizirale mnoge zemlje, ratovima, jeftinim proizvodima, korumpiranje političke elite, Itd, pa su na taj način stvorili NOVO NORMALNO u kojem je naša diskusija oko ovih pitanja uopste smislena.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 352 times

24 Jan 2025, 14:22

Masamune wrote: 24 Jan 2025, 13:16 To je donekle i razlog zašto ga ja ne grdim pretjerano, jer mislim da je on ipak prirodniji od mnogih drugih na takvim pozicijama. Mnogo više je povezan sa običnim svijetom u odnosu na Bezosa, Warrena i druge i ne zalijeće se tek tako. Zato dobro kotira i kod Trumpovih glasača. Nama ipak treba jedan Musk za skoriju budućnost htjeli mi to sebi priznati ili ne i to onaj sa doprinosom u razvoju novih tehnologija.

Frajer čak igra igrice online sa ljudima i ne krije svoj identitet, ulazi u random partije u igrama, ljudi mu ljube stopala a njemu to normala. Ono skroz opušteno. Jeste, on je geek samo takav. Ovih dana osim Trumapa najviše se raspravljao sa rajom u vezi Diablo 4 :D.

Ovo sa nacističkim pozdravom i slično mu fakat ne treba i tu je pretjerao šta god da stoji iza toga. Tu je samog sebe precijenio.

Ali sve skupa je jako zanimljiv lik za malo detaljnije proučavanje. Svaka čast za post.
Je u diablu je bio u top 20,ali su ga u pathu of exile vec ulovili da mulja,drugi mu leveluju likove i skupljaju gear :auf
Lik je vrh za neke stvari,problem je sto zeli bit u svemu a takav jos nije rodjen.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

24 Jan 2025, 14:34

kazu to radi da stekne naklonost crypto naroda
nije on twitter nako uzeo jer mu je stalo do free speecha, sve je to u pozadini AI trening i crypto ratovi

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

24 Jan 2025, 15:48

harlekin wrote: 24 Jan 2025, 14:22
Masamune wrote: 24 Jan 2025, 13:16 To je donekle i razlog zašto ga ja ne grdim pretjerano, jer mislim da je on ipak prirodniji od mnogih drugih na takvim pozicijama. Mnogo više je povezan sa običnim svijetom u odnosu na Bezosa, Warrena i druge i ne zalijeće se tek tako. Zato dobro kotira i kod Trumpovih glasača. Nama ipak treba jedan Musk za skoriju budućnost htjeli mi to sebi priznati ili ne i to onaj sa doprinosom u razvoju novih tehnologija.

Je u diablu je bio u top 20,ali su ga u pathu of exile vec ulovili da mulja,drugi mu leveluju likove i skupljaju gear :auf
Lik je vrh za neke stvari,problem je sto zeli bit u svemu a takav jos nije rodjen.
Tačno, ali on ipak pokušava i teži tome. Ima ambicije i gladan je uspjeha bez obzira na sve, pa gdje upali upali. To su takvi ljudi.
On je jednom negdje izjavio da samo spava 3-4 sata navečer, jer mu je šteta da mu više sati od toga tokom dana propadne spavajući. Manje spava da bi bio produktivniji :valja
To su jednostavno posebni ljudi...

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3983 times
Been thanked: 1960 times

24 Jan 2025, 20:33

spavanje je gubitak vremena
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”