Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 375 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by harlekin »

Krokodil Behko wrote:Obzirom na to, da nam je nanešena nesaglediva šteta, mislim da bi vinovnike ovog incidenta trebalo prebiti na mrtvo ime. Reason - isuviše glupi, da bi bili Bosanci.

Nije to bio samo politički cirkus danas, nego su i oči cijelog svijeta bile uprte u Srebrenicu. Cirkus smo sami napravili šaljući pozivnice ovom-onom, pa se i Vučić našao pozvanim. Na taj način, iz patriotskih sfera ulazimo u sfere politike i tu nema mjesta emocijama. kad Vučić može onoliko da laže kako je mirotvorac i sl, mogu i naši biti hladnokrvni, tek toliko da nam ne nanose štetu.
Nije rat i ako neko već voli BiH, nek to pokaže na način, da imamo neku korist od toga, a ne da nam napravi problem poslije kojeg (već sada) mnogi evropski političari izražavaju solidarnost s tim Vučićem, a on sav presretan što se to desilo.

Na eventulane mnogo patrijotske upite i komentare tipa "nek mu je reko, četnik, bla bla.." odgovor bi bio, ćaći svom u avliju, pa njega gađaj!
Ovo je komemoracija žrtvama genocida i dostojanstvo je minimum u ponašanju, bez obzira na sve.
i dalje ta suplja prica sta ce svijet reci :123
zivimo u kavezu 20 godina,jebe nas citav svijet,sluzimo im ko pokusni kunici u politici
ne radi se nikako o zrtvama,nego mi o sebi mislimo,sta ce svijet o nama reci,hocemo li mi uspjet ili ne,hocemo se mi uvuc kome ili ne
na zivce mi idete stim sranjima svi redom,sve finjak do finjaka :bravo
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Veca wrote:
Zagorka wrote:
vila wrote:Opet napad na srbiju?
:ooo
Tesko je sto ljudi moraju izraziti svoje ogorcenje na ovaj nacin ali sta je on ocekivao?
poslije svih izjava zadnjih dana?
ma treba zabraniti svim politicarima dolazak na mjesta obiljezavanja tragedij
:ok Jedna od rijetkih ispravnih izjava.

Barikada-haj mrš. Nazad.

Vi cete ocjenjivati i procjenjivati kako se ko ponasa,dodjete ljudima ko so na ranu,ne mogu vas gledati a moraju.

Ma i ja bih gađala redom. Boli me briga sta ce ko reci,oni svi ionako vec misle ono sto misle,samo sto sute dok ne sjednu u auto i krenu nazad.

Ni sta ce reci evropa....rekla je odbijanjem clanstva.........ma mrš svi,ne moze mati ukopati dijete bez vasih govorancija :rol

Ne mozete tjerati ljude na to da hladno klimaju glavama i govore:"hvala vam sto ste dosli"svakom govnetu,a oko njih kosti familije.Mi bi kao iskulirali svi.

...ma bravo,vas dvije! :ljub
Đenaze i ukop treba obavljati tokom cijele godine.Ovako ,samo prave lakrdiju od tog vjerskog obreda.
Neka se političari okupljaju 11.jula.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

harlekin wrote:
Krokodil Behko wrote:Obzirom na to, da nam je nanešena nesaglediva šteta, mislim da bi vinovnike ovog incidenta trebalo prebiti na mrtvo ime. Reason - isuviše glupi, da bi bili Bosanci.

Nije to bio samo politički cirkus danas, nego su i oči cijelog svijeta bile uprte u Srebrenicu. Cirkus smo sami napravili šaljući pozivnice ovom-onom, pa se i Vučić našao pozvanim. Na taj način, iz patriotskih sfera ulazimo u sfere politike i tu nema mjesta emocijama. kad Vučić može onoliko da laže kako je mirotvorac i sl, mogu i naši biti hladnokrvni, tek toliko da nam ne nanose štetu.
Nije rat i ako neko već voli BiH, nek to pokaže na način, da imamo neku korist od toga, a ne da nam napravi problem poslije kojeg (već sada) mnogi evropski političari izražavaju solidarnost s tim Vučićem, a on sav presretan što se to desilo.

Na eventulane mnogo patrijotske upite i komentare tipa "nek mu je reko, četnik, bla bla.." odgovor bi bio, ćaći svom u avliju, pa njega gađaj!
Ovo je komemoracija žrtvama genocida i dostojanstvo je minimum u ponašanju, bez obzira na sve.
i dalje ta suplja prica sta ce svijet reci :123
zivimo u kavezu 20 godina,jebe nas citav svijet,sluzimo im ko pokusni kunici u politici
ne radi se nikako o zrtvama,nego mi o sebi mislimo,sta ce svijet o nama reci,hocemo li mi uspjet ili ne,hocemo se mi uvuc kome ili ne
na zivce mi idete stim sranjima svi redom,sve finjak do finjaka :bravo
:ok
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 872 times

Post by Sheval »

Ne znam,nisam pametan.Možda je ovo prelilo čašu.Ne znam.

[ytube][/ytube]
Last edited by Sheval on 11 Jul 2015, 21:04, edited 1 time in total.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Sheval wrote:Ne znam,nisam pametan.Možda je ovo prelilo čašu.Ne znam.

[ytube]https://www.youtube.com/=UGqv9CJbd3U[/ytube]
Sevac...ovaj link ne radi.....?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sheval »

A zaboravio sam postaviti sa yt-a.
Na ovo sam mislio.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Dobro je netko rekao - trebalo se suzdržati ali opet treba i razumjeti ljude...pukne čovjek kad svašta vidi, čuje i sjeti se....ma tak ja sebe stopiram da vragbabu ne satapam..najbolje se kolniti vraga...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
supersonic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by supersonic »

sto niko nije gadjao ove nase politicare slucajno....
Are u player or pretender..
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Pun je qurac ovih sto dodju jednom godisnje.....i nabilavaju se.....
Opet...organizator...samo sto jos fale ringispili...
mater..im.....sve na muci bjede....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Pasaga wrote:Pun je qurac ovih sto dodju jednom godisnje.....i nabilavaju se.....
Opet...organizator...samo sto jos fale ringispili...
mater..im.....sve na muci bjede....
:aplauzz Valjda bi bilo bolje da mrtve puste da u miru pocivaju a i živi bi bili mirniji...mrtve ništa i nitko ne može vratiti ...i da se misli kako svima živima da bude život malo dostojanstveniji i lakši jer patnje već imaju i odviše
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

U mezarju Potočari pratioci Vučića su bili državna bezbjednost Srbije i privatna agencija za zaštitu.
Zašto nije u krugu mezarja bilo policajaca iz Bosne i Hercegovine tj. bliže rečeno Bošnjačkih policajaca iz federacije ili iz malog entiteta ? ! ! !
Ovi koje sam nabrojao su uvježbani i osposobljeni za izazivanje nemira kao i za VIP zaštitu. Tako da su ovaj događaj digli na sva zvona, tj. na viši nivo, a ustvari nije ni slabo uvježbana akcija.
Ovaj događaj je isprovociran od strane Srbije, kao i realiziran, da bi imao odjeka u svijetu, kako se sa muslimanima ne može živjeti i miriti.

Logično!?
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote:U mezarju Potočari pratioci Vučića su bili državna bezbjednost Srbije i privatna agencija za zaštitu.
Zašto nije u krugu mezarja bilo policajaca iz Bosne i Hercegovine tj. bliže rečeno Bošnjačkih policajaca iz federacije ili iz malog entiteta ? ! ! !
Ovi koje sam nabrojao su uvježbani i osposobljeni za izazivanje nemira kao i za VIP zaštitu. Tako da su ovaj događaj digli na sva zvona, tj. na viši nivo, a ustvari nije ni slabo uvježbana akcija.
Ovaj događaj je isprovociran od strane Srbije, kao i realiziran, da bi imao odjeka u svijetu, kako se sa muslimanima ne može živjeti i miriti.

Logično!?
...sta ja rekoh...u jednom postu ovdje...
on je poslat kao glineni golub......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

Prvo da cestitam strijelcu.
Sto se Vucica tice stvarno mi nije jasno cija je ideja da se dozvoli njegov dolazak na ovakvo mjesto. Pa to je uvreda za svaku onu zrtvu, svaku osobu koja je makar ovcu izgubila u ratu.
Treba zabraniti i Izmetbegovicu da dolazi i on je uvreda kao i Vucic. Mogu pod jednu ruku.
Samo neka mi neko ne kaze da je Vucic promijenio misljenje od prije dvadesetak i koju godinu kad je rekao da ce za svakog ubijenog Srba ubiti stotinu muslimana. Ubio bi i sad da smije. Prije nekoliko dana je rekao da nece posjetiti Srebrenicu ako se usvoji rezolucija, protiv koje je i sam bio. I odakle mu hrabrost i ideja da dovuce guzicu.

I ovi nasi sto se izvinjavaju neka jedu govna skupa sa Vucicem. Nesto ne vidjeh da se on izvinjava za onog majmuna iz svog stada koji je napao na kamion koji je prevozio mrtve.
I ova doticna klempusa, zaboravih od ljutnje kako se zove, a nije ni vrijedna da joj znam ime, sto je rekla da se pokrene istraga. Istrazivao te Amor abd.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Nela wrote:Prvo da cestitam strijelcu.
Sto se Vucica tice stvarno mi nije jasno cija je ideja da se dozvoli njegov dolazak na ovakvo mjesto. Pa to je uvreda za svaku onu zrtvu, svaku osobu koja je makar ovcu izgubila u ratu.
Treba zabraniti i Izmetbegovicu da dolazi i on je uvreda kao i Vucic. Mogu pod jednu ruku.
Samo neka mi neko ne kaze da je Vucic promijenio misljenje od prije dvadesetak i koju godinu kad je rekao da ce za svakog ubijenog Srba ubiti stotinu muslimana. Ubio bi i sad da smije. Prije nekoliko dana je rekao da nece posjetiti Srebrenicu ako se usvoji rezolucija, protiv koje je i sam bio. I odakle mu hrabrost i ideja da dovuce guzicu.

I ovi nasi sto se izvinjavaju neka jedu govna skupa sa Vucicem. Nesto ne vidjeh da se on izvinjava za onog majmuna iz svog stada koji je napao na kamion koji je prevozio mrtve.
I ova doticna klempusa, zaboravih od ljutnje kako se zove, a nije ni vrijedna da joj znam ime, sto je rekla da se pokrene istraga. Istrazivao te Amor abd.
Potpisujem! :ok
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex »

Vjecni rahmet zrtvama!
Majkama Srebrenice i djeci njihovoj snagu i sabur, inshAllah!

sta reci vezano za danasnji incident ...
Gledajuci prenos iz Doline Nishana, strahovala sam da bi moglo doci do incidenta.
Kolko god da mi se Vucicev dolazak cinio hrabrim gestom, nadvladavao je osjecaj da nije trebalo da dodje.
Uprkos svjesnosti da bi se moglo desiti nesto sto se danas desilo, uprkos upozorenju savjetnika da nije pametan potez da se pojavi u Srebrenici, on je odlucio doci.
Doci u Srebrenicu, u Potocare, uopce, a kamo li 11. jula, doci s porukom o ispruzenoj ruci za pomirenjem, prethodno pripremajuci govor u kome obavezno izbjegava genocid nazvati pravim imenom, pa sta to znaci?
Znaci da je Vucic iz posve drugih, licnih razloga stavio glavu u vrecu i ... fasov'o kamen u istu. Najkrace, znaci da je Vucic salonac i da vise ni on sam ne zna sto li je dosao u Srebrenicu. Dobro je prosao, nece vise zadugo, ako uopce vise ikad i pozeli doci.
Nisam sretna zbog incidenta, no, mogu i da razumijem izrevoltirane napadace ali ako iza njih ne stoji mraka koja ih je za sicu nahuskala. Sa ove ili one strane, nebitno.
Vuciceva radikalna proslost ni za nijansu nije izblijedila, ma kako se on uspinjao predstaviti svijetu kao osvijesten politicar zeljan prijateljstva sa Bosnom i Hercegovinom.
Slusam sjecanje na bebu koja sisa mrtvu majku ...
Slusam sjecanje o zeni koja izbezumljeno trci u uspanicenoj masi, i ne vidjevsi da joj beba u narucju nema glavu.
Gledam potresni prizor amputacije noge jednog od ranjenika, a bez ikakve anestezije, pilom, njegovu muku i sjenu smrti ... gledam muku tog jadnog doktora koji nije hirurg ...
placem
Ako su to i proradile emocije kod Bosnjaka, i ne proradile. Malo konacno pokazali zube, malo nam zadali posla na forumima i inim diskusijama i ... nikom' nista.
Vucicu nista na sve sto se Bosnjacima ucinilo i cini i cinice se. Srbija nam nije prijateljska zemlja i ne znam cemu ikakvo siljenje?! Srbija kao sabirni centar ratnih zlocinaca nije prijatelj Bosne i Hercegovine. Ne vjerujem da ce to ikada i biti.
E sad necu ni kako ja hocu
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sheval »

Po meni je gori napad na sanduke nego na Vucka.Ali to je ostalo u sjeni,nije interesantno medijima zeljnim senzacije.No,jedno mi nije jasno.Kako jedan ENTITET moze zabraniti dolazak jednog drzavnika?A s druge strane u Srebrenicu dolaze i pozvani nepozvani.Bilo bi dobro u buducnosti zabraniti dolaske bilo kakvih politicara.Samo obicni ljudi,bez manifestacija.I nece biti problema sigurno.Politicari donose samo negativnost.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10242 times

Post by Julia-Klara »

Sheval wrote:Po meni je gori napad na sanduke nego na Vucka.Ali to je ostalo u sjeni,nije interesantno medijima zeljnim senzacije.No,jedno mi nije jasno.Kako jedan ENTITET moze zabraniti dolazak jednog drzavnika?A s druge strane u Srebrenicu dolaze i pozvani nepozvani.Bilo bi dobro u buducnosti zabraniti dolaske bilo kakvih politicara.Samo obicni ljudi,bez manifestacija.I nece biti problema sigurno.Politicari donose samo negativnost.
Bas tako... Kao i sve kod nas sve je ispolitizirano i komercijalizirano.
Ko da tim ljudima nije dosta njihovog bola.
Politicka govna ni blizu Srebrenice ne pustati.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex »

Image

“Nadam se da se ovako užasan zločin više nikada neće dogoditi. Uveren u drugačiju i bolju budućnost u odnosima srpskog i bošnjačkog naroda izražavam najdublje poštovanje prema svim žrtvama i njihovim porodicama.

Ovdje u Srebrenici je obaveza svakog od nas da pognemo glavu i ne zaboravimo, i počnemo da stvaramo drugačiju budućnost”, napisao je Vučić.
E sad necu ni kako ja hocu
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

Cijeli dan sam mislima u Srebrenici. Suosjecam sa ljudima tamo i sram me je. Suosjecam s majkama jer majka sam. Sa silovanim ženama jer žena sam. A sram me je jer je su to napravili pripadnici naroda kojem po rodjenju pripadam. Od 1988.živim u Hrvatskoj.Iz Banjaluke sam. I samo želim reci,kao sto kaže i Josip Pejaković...ima Bosne,ima je. I Banjaluka je od nas svih. Ne samo vasa ili nasa. Vec i vasa i nasa. Treba maknuti zlocince,kazniti i pustiti napaceni narod da živi. Koliko je to uopce moguce onima koji su pretrpjeli ovakve strahote kao Srebreničani. Neka im Bog da snage
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

Julia-Klara wrote:
Sheval wrote:Po meni je gori napad na sanduke nego na Vucka.Ali to je ostalo u sjeni,nije interesantno medijima zeljnim senzacije.No,jedno mi nije jasno.Kako jedan ENTITET moze zabraniti dolazak jednog drzavnika?A s druge strane u Srebrenicu dolaze i pozvani nepozvani.Bilo bi dobro u buducnosti zabraniti dolaske bilo kakvih politicara.Samo obicni ljudi,bez manifestacija.I nece biti problema sigurno.Politicari donose samo negativnost.
Bas tako... Kao i sve kod nas sve je ispolitizirano i komercijalizirano.
Ko da tim ljudima nije dosta njihovog bola.
Politicka govna ni blizu Srebrenice ne pustati.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”