Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8213 times
Been thanked: 19311 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Maja »

titicha wrote:Cijeli dan sam mislima u Srebrenici. Suosjecam sa ljudima tamo i sram me je. Suosjecam s majkama jer majka sam. Sa silovanim ženama jer žena sam. A sram me je jer je su to napravili pripadnici naroda kojem po rodjenju pripadam. Od 1988.živim u Hrvatskoj.Iz Banjaluke sam. I samo želim reci,kao sto kaže i Josip Pejaković...ima Bosne,ima je. I Banjaluka je od nas svih. Ne samo vasa ili nasa. Vec i vasa i nasa. Treba maknuti zlocince,kazniti i pustiti napaceni narod da živi. Koliko je to uopce moguce onima koji su pretrpjeli ovakve strahote kao Srebreničani. Neka im Bog da snage
Vjerovatno tako misliš jer živiš u Hrvatskoj, daleko od "zatrovane" sredine, daleko od uticaja drugih, pa možeš realno sagledati stvari. Kod nas je nažalost praksa da se jedan zločin pravda drugim. Ako Bošnjak spomene npr Srebrenicu, Srbi će odmah reći "a šta ste vi radili u Kravici". Isto tako Bošnjaci pravdaju svoje zločine, Hrvati svoje.

Ja sam danas, gledajući prenos, skontala koliko je sve nekako bilo službeno. Sve se vrtilo oko posjetioca, incidenta itd.
A lani kad nikom od političara nisu dali da drže govor u prvi plan su došle žrtve i bol njihove rodbine. Bilo je dobro organizovano bez ijednog jedinog incidenta i jako jako dirljivo. Više puta sam pustila suzu dok su kamere snimale stare žene kako plaču nad tabutima a kad je ona mala Stočanka zapjevala Srebrenicki inferno potoci suza.
Danas ništa.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

titicha ti si nam dvijehiljaditi član. Dobrodošla :ruke
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

Hvala. odlazim u BL jednom godisnje. i moja djeca koja su po ocu hrvati. moji u bl nisu nikad bili nacionalno zatrovani ali osjetim da Bosna nije ono sta je bila. bila sam prije dvije godine u Sarajevu. Samo zelim da se desi čudo i da taj narod opet počne zivjeti kako treba
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

Nista se ne dešava slučajno pa ni današnji događaj u Srebrenici. Vidjecemo kako ce biti okarakterisan napad u regionalnim i svjetskim medijima...sve mi se čini da ipak niko ne krivi puno ni izazivače incidenta sto može značiti da ce prica o BiH i Srebrenici krenuti možda u boljem smjeru (bez čekanja da se neko zlo desi).
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

A šta mu ga je sad ovo :cudi

Uhapšen Edin Hadžihajdić: Lijepio plakate s fotografijom Ratka Mladića

Image

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina danas je saopćeno da će protiv jedne osobe biti podnijet izvještaj tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti''
.

U saopćenju se navodi da su pripadnici policije u Bijeljini, prilikom obavljanja svojih redovnih poslova i zadataka, danas oko 12 sati, u ulici Filipa Višnjića, zatekli Edina Hadžihajdića kako lijepi plakate.

-Isti je lijepio plakate s fotografijom Ratka Mladića i natpisom '' Đeneral, Junak bez mane, Srpski heroj'' i ''Presjedniče Dodik vrijeme je za istinu. Referendum!!!....- stoji u saopćenju.

Policijski službenici izvršili su uviđaj, a o svemu je obaviješten nadležni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

(FENA/dg)
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Sjeba mi jutro ovaj mali .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25244 times
Been thanked: 6631 times

Post by Veca »

...e vala,svasta! :roll
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Čitam evo sve napisano... puno je toga rečeno...ne znam više što reći...što je to tako zlo u čovjeku da ni mrtvima ne da mira ili da veliča one koje su takvu tragediju prouzročili....ne mogu shvatiti...sjećam se uvijek jednog videa...ne mogu o tome čak ni pisati...vidim da su mnogi ljudi na svojim fb profilima stavili simbol Srebrenice...znam koliko im je teško ...a i ja se podsjetim na nešto ružno...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha »

Šta je to u ljudima da jedan dan ne mogu suosjecati sa onima koje boli...kojima je teško....koji su izgubili svoju djecu. Samo jedan dan.
Ne politizirati,ne izazivati. Samo pomisliti...Bože,ne želim da se ovo meni dogodi.
Rat je završio prije 20 g. Svima je bilo teško,cijela regija je s olakšanjem dočekala kraj. I muslimanska i srpska i hrvatska majka. Idemo ostaviti prošlost u sjećanju i idemo u neku novu,bolju budućnost. Radi generacija koje dolaze.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Biba wrote:Čitam evo sve napisano... puno je toga rečeno...ne znam više što reći...što je to tako zlo u čovjeku da ni mrtvima ne da mira ili da veliča one koje su takvu tragediju prouzročili....ne mogu shvatiti...sjećam se uvijek jednog videa...ne mogu o tome čak ni pisati...vidim da su mnogi ljudi na svojim fb profilima stavili simbol Srebrenice...znam koliko im je teško ...a i ja se podsjetim na nešto ružno...

ma ne radi se o tom.. jeftino brate.

basko da smo svrsili u gache.. osveta se servira hladna.

al' nije to toliko bitno.. svijet u ovom trenutku jedino interesuje ko je proruski orjentisan, ebe se njih za nashe male ratove.

u neku ruku.. ovo je mozda bio i eksperiment da se utvrde savovi..

samim tim mozda je cak u nekom smislu i dobro.
Last edited by Pasaga on 12 Jul 2015, 10:22, edited 1 time in total.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Pokusni smo mi kunići pašaga tom svjetu i velesilama dugo vremena . :djed
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

““Naočare su mi pale i polomljene su, izvinjavam se, zato vas slabije vidim ovdje“, rekao je Vučić i dodao da ništa osim njih nije izgubio u Potočarima......

PICOUSTI,zna cak biti i zabavan,komican... :D.
Njegova izjava,pri povratku iz Srebrenice u pres centru......

Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Pasaga po serijatskom zakonu kamenovanje je nacin na koji se izvrsava smrtna kazna.
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Maja wrote:A šta mu ga je sad ovo :cudi

Uhapšen Edin Hadžihajdić: Lijepio plakate s fotografijom Ratka Mladića

Image

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina danas je saopćeno da će protiv jedne osobe biti podnijet izvještaj tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti''
.

U saopćenju se navodi da su pripadnici policije u Bijeljini, prilikom obavljanja svojih redovnih poslova i zadataka, danas oko 12 sati, u ulici Filipa Višnjića, zatekli Edina Hadžihajdića kako lijepi plakate.

-Isti je lijepio plakate s fotografijom Ratka Mladića i natpisom '' Đeneral, Junak bez mane, Srpski heroj'' i ''Presjedniče Dodik vrijeme je za istinu. Referendum!!!....- stoji u saopćenju.

Policijski službenici izvršili su uviđaj, a o svemu je obaviješten nadležni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

(FENA/dg)
Kako sta je ? :)
Dakle, ko je crtarao kukaste krstove po Mostaru?
Bosnjak ili Musliman ?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

drugrankovic wrote:Pasaga po serijatskom zakonu kamenovanje je nacin na koji se izvrsava smrtna kazna.
Nije to bio samo šerijetski zakon, i mariju Magdalenu su počeli bili kamenovati...a pisala sam da je i moja mama kad je pošla u školu dobila kamen u glavu od rođene matere jer je bila ubijeđena da škola nije za djevojčica...baka je bila ljuta i nesposobna neke stvari shvatiti ali ne čudim se, ostala je sama s mnogobrojnom malom djecom i nije joj bilo lako..ipak to ju nije opravdavalo za takav čin
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Znali smo da Direkcija neće dozvoliti ulazak u Memorijalni kompleks i zbog toga sam insistirao da imamo policajce u civilu, koje smo ubacili u masu, rekao je ministar MUP RS-a.
Ovim je Dragan Lukač priznao da je MUP RS-a ilegalno, mimo znanja državne sigurnosne agencije, ubacio svoje pripadnike kao civile među posjetioce dženaze u Potočarima. Dakle, sprski policajci su bili na tajnom zadatku u Memorijalnom kompleksu...
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

drugrankovic wrote:Pasaga po serijatskom zakonu kamenovanje je nacin na koji se izvrsava smrtna kazna.
Trta guza?
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

SAMOVIKTIMIZACIJA
Bila je, u najmanju ruku, komična izvedba premijera Srbije Aleksandra Vučića na press konerenciji održanoj nakon povratka iz Potočara u Beograd. Vrhunac “drame“ priredio je prisutnom novinarima i široj javnosti u prijenosu uživo pominjajući naočale. “Naočare su mi pale i polomljene su, izvinjavam se, zato vas slabije vidim ovdje“, rekao je Vučić i dodao da ništa osim njih nije izgubio u Potočarima.Eto, kao da su mu to jedne i jedine..
Ovakva vrsta naivne samoviktimizacije nije viđena još od pojavljivanja Slobodana Miloševića na Kosovu. Ne bi se reklo da su Vučiću te naočale ranije pomogle da “progleda” te prizna genocid. Pišu po FB grupama građani Srbije
Da vidimo u svijetu koji se to poltičar usudio da negira holokaust Jevreja i da je došao u Aušvic.Tolerancija je samo za one koji su tolerantni. Da je Vučić priznao genocid bio bi dočekan aplauzom. Dakle ovaj njegov odlazak U Srebrenicu je bila zaista samo bezobrazna provokacija. Na provokacije je tako i odgovoreno.
Tako je zamjenik kosovskog premijera Hashim Tachi napisao na Facebooku da mu je onemogućeno da otputuje u Srebrenicu iako je dobio poziv vlasti Bosne i Hercegovine. Kako navodi, njemu u posljednjem trenutku nije dopušteno otputovati i učestvovsti na komemoraciji u Srebrenici s objašnjenjem da je nepoželjan za Republiku Srpsku. Tachi je napisao da su Kosovo i njegov narod srcem i mislima s porodicama koje su sahranli članove svojih porodica, koje su izgubili u toj strahoti.
ŠTA REĆI NEGO SRAM TE BILO BAKIRE
(''Viktimizacija'' predstavlja proces nastanka određenog stanja kod određenih osoba, koje posredstvom određenog scenarija i ljudskog djelovanja, postaju žrtve. Dakle, viktimizacija je mogućnost postanka žrtvom, nastaje kao posljedica određenih smišljenih djelovanja.)
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3406 times

Post by Melek »

Da ga je bilo naderat' kamenom iz pracke pa da malo i on zalegne medju one zrtve, bar za trenutak.
To bi bilo i korisno a i simbolicno.

[ytube][/ytube]
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Slučajni prolaznik »

ja se jučer gledajući sve ono zapitao dal su ti ljudi došli odati počast žrtvama,dal su došli zbog njih,u toj prigodi,il su došli kao na neki politički miting prosvjedovati,ne mareći za njih,za sam događaj...a sve mi se čini daj bilo ovo drugo....okrenuše leđa onima koji su tamo nastradali i osramotiše se...

ružne scene,ružno za vidjeti...bez obzira tko bio taj Vučić i što je pričao ranije...nije bilo ni mjesto ni vrijeme za onakve stvari...
Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)
Post Reply

Return to “Politika u BiH”