14125641_1727519654175585_2614115060886952650_o.jpg
spacebound wrote: 11 Dec 2023, 19:20
ironman wrote: 11 Dec 2023, 18:58
Najvolem krompirusu.
Pa krompir pecen u tepsiji.
Ili samo u rerni onako citav.
Od ostale hrane ..nako..meso volem kad pripremim raznjice ili onako na grilu sniclu ramsteka.
Piletinu ne konzumiram od 95'..
Ribu..meh ako se rio mare broji u ribu onda ok.
Ah da volem suho meso..al to nije svakodnevna hrana.
Zasto ovo?
Ja vise ni cim, sve sam svela na minimum sto volim, i opet stomak velik
DA LI STE ZNALI?
Strah od pilića!
Prosto rečeno alektorofobija je strah od pilića ili od kokošaka. Kako to?
Ova fobija predstavlja nerazuman strah od kokošaka, koji se uglavnom ispoljava u blizini ovih domaćih životinja, ali ponekad okidači za pojavu ovog straha mogu biti jaja i fotografije živine!
Alektorofobija nije uobičajena i smatra se da nastaje usled traumatičnih iskustava sa kokoškama, ređe pilićima, a najčešće petlovima. Ljudima strah jeste urođen, ali mi se ne rađamo sa fobijama već ih stičemo, zato ova fobija i nastaje ako se neko okružen ovim domaćim životinjama osetio smrtno ugroženim.
Zanimljivo je da se fobija u nagoveštaju prisustva kokošaka ili u njihovom prisustvu javlja kao veliki strah koji izaziva vrtoglavicu, sušenje usta, drhtavicu, kratak dah, lupanje srca, nemogućnost jasnog govora i rasuđivanja, jednom rečju gubljenje kontrole zbog zamisli da su kokoške lukava i dobro udružena bića koja organizovano i sinhronizovano napadaju odabranu žrtvu!
Kod onih koji pate od najozbiljnijeg oblika ove fobije imaju česte košmare o opakim kokoškama koje na njih kidišu, dok se pojedinima te slike vraćaju i na javi.
Psiholozi onima koji pate od ovakve vrste fobije preporučuju da ako imaju prijatelja koji poseduje kokošinjac uvek nađu vremena da svrate kod njega i da svaki put se sve više približe kokošinjcu kako bi polako razbijali strah. Takođe se preporučuju i neke metode poput Tai Či metode, terapija hipnozom i lekovi protiv anksioznosti.
Iako anksioznost i gađenje mogu izazvati fotografije ovih ptica kao i njihova jaja, zanimljivo je da pileće meso kod obolelih ne izazaiva pojavu anksioznosti i simptome jakog straha. Za njih je pile sigurno samo ako je u tanjiru!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.