Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
KOMESAR wrote:Znali smo da Direkcija neće dozvoliti ulazak u Memorijalni kompleks i zbog toga sam insistirao da imamo policajce u civilu, koje smo ubacili u masu, rekao je ministar MUP RS-a.
Ovim je Dragan Lukač priznao da je MUP RS-a ilegalno, mimo znanja državne sigurnosne agencije, ubacio svoje pripadnike kao civile među posjetioce dženaze u Potočarima. Dakle, sprski policajci su bili na tajnom zadatku u Memorijalnom kompleksu...
..sta je sa njim potpisivao neki dan,nas ministar,pod zastavom rs-a......
znaci ...imao je odobrenje.......
kakvo sad kukumakanje.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
KOMESAR wrote:Znali smo da Direkcija neće dozvoliti ulazak u Memorijalni kompleks i zbog toga sam insistirao da imamo policajce u civilu, koje smo ubacili u masu, rekao je ministar MUP RS-a.
Ovim je Dragan Lukač priznao da je MUP RS-a ilegalno, mimo znanja državne sigurnosne agencije, ubacio svoje pripadnike kao civile među posjetioce dženaze u Potočarima. Dakle, sprski policajci su bili na tajnom zadatku u Memorijalnom kompleksu...
...keže mi mama da je jedan civil rekao da je svim trima narodima teško, sirotinja i bijeda...dosta im je politiziranja...ama taj Vučić mi ko neki potrčko...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim.
Ma Vučić uopće nije bitan. A na ovaj način bez prethodnog priznavanja zločina u Srebrenici niti potreban. Mislim da je u pitanju prikupljanje bodova kod medjunarodne zajednice.Daj Bože da griješim. A i previše pozornosti je dobio i u medijima i na forumima. Jučer on nije trebao biti glavni lik
Nisam tip koji će educirati bilo koga o tome jer na sreću nisam prošla takve strahote rata. i najbitnije,ne idem na forum da bi bila sarkastična. Samo da bi rekla svoje mišljenje. Ocito nisam dovoljno upućena u to sta planiraju ameri i rusi.Samo sam htjela reći da smo većina nas bar u mislima bili sa ljudima koji su prošli tu kalvariju a Vučić je zauzeo u tome više prostora nego je trebao.
Veća je frka kod nas kad na derbiju pokušaš sa šalom jednog gradskog rivala proći kroz navijače drugog iako se svi dobro znamo pa se čak i družimo od ove tvoje, Aleksandre, koju si doživio od šačice glupana koji su te stavili u centar pažnje na dvadesetu godišnjicu GENOCIDA koji se u Srebrenici desio.
Samo da znaš Vučiću, ovdje živi jedna nova generacija pametnih, mladih i hrabrih ljudi
BiH
Piše: Elmedin Dino Konaković
Frka je jer se na tom derbiju gube bodovi.
U ovoj utakmici koju ti igraš izgubljeni su životi djece, žena, staraca, silovane su naše majke i sestre.
I nisi, istina , dočekan aplauzom, valjda si to očekivao?
Tvoje ponašanje tokom incidenta i spinovane, pripremljene izjave nakon incidenta takođe su interesantne. Kažes navijačka grupa iz Srbije?
Dočeka te Majka Srebrenička i zakači ti cvijet na rever, suzu pušta, srce si joj slomio kad si prije tih dvadeset godina govorio kako ćete za jednog Srbina ubiti stotinu Muslimana, možda je baš neko njen iz te tvoje matematičke jednačine a stavlja ti cvijet na rever i pruža ti ruku.
Ona tebi ruku pruža Aleksandre, nije teza da ti nekome pružas ruku i da ostaje ispružena.
Jesi li vidio majku Fatimu koja je danas u mezar spustila ostatke svog maloljetnog, jedinog djeteta?
I ona je tebi pružila ruku, njoj tvoja ruka ne treba.
Iskoristi te pružene ruke da sapereš savjest i očistiš obraz svih čestitih i poštenih Srba, da se ogradiš od onih koji su počinioci GENOCIDA koji se u Srebrenici desio.
I ako si zagovornik pomirenja, daj nam lokacije ostalih grobnica u kojim se nalaze kosti naših šehida, još tražimo njih više od 1200 samo na ovoj lokaciji, pomozi da se nađu !
Ako si zagovornik pomirenja, obiđi povratnička mjesta i razgovaraj sa povratnicima koji svaki dan u svojim čaršijama sreću svoje dželate, one koji su ih hapsili, tukli, ubijali a sad se slobodno istom čaršijom kreću !
Oni su tebi pružli ruku !!
Ti vraćaš tako što negiraš presude Haškog tribunala, ponovo pokrećeš hapšenje Orića nakon što mu je suđeno, govoriš kako nećeš doći u Srebrenicu ako bude usvojena Rezolucija, lobiraš za veto.
A ako si iznenađen što se ovo danas desilo, sreća tvoja pa nisi krenuo sa šalom jednog gradskog rivala kroz navijače drugog !!
Samo još jedno da znaš, ovdje živi jedna nova generacija pametnih i mladih ljudi, hrabrih.
Navikli da prvi pružaju ruku ali više ne spuštaju gard !
Znaju i šta je spin, to se kod nas zove šuplja…
..ma moras bit debil pa ne rec da se radi o genocidu..nije vucic debi..samo je politicar a cudni su njihovi putevi...tesko je to za razumit ili opravdati...da mozda ono japansko govno akashi dozvolio da ameri udru po srbima tada nebi desila katostrofa
titicha wrote:Ma Vučić uopće nije bitan. A na ovaj način bez prethodnog priznavanja zločina u Srebrenici niti potreban. Mislim da je u pitanju prikupljanje bodova kod medjunarodne zajednice.Daj Bože da griješim. A i previše pozornosti je dobio i u medijima i na forumima. Jučer on nije trebao biti glavni lik
I to je upravo nevjerojatno da ponovo dobivaju bodove na svoje laži
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim.