TikTok
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22691 times
- Been thanked: 23258 times
- Status: Offline
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28095 times
- Been thanked: 25784 times
Re: Albanija razmatra uvođenje zabrane TikToka i Snapchata
Cerka imala jedan sastanak i morala je sat vremena da ceka, meni nesto zao bilo i kazem jaooo sta ces da radis sata vrmeena, pa bicu na mobilnom, reče.
Pa me pitala, sta sam ja radila u mojoj mladosti u takvom slucaju?
I bas mi je trebalo da se setim. I setim se. Wokman.
A ne bi stvarno bilo lose iskljuciti se malo
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28095 times
- Been thanked: 25784 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44695 times
- Been thanked: 7973 times
- Status: Online
Bona samo udaris turu par metara i naprjed nazad, marsiras. Cak i mentalno najjaci popizde, kazu kako mozes sat hodatMorgen wrote: 22 Dec 2024, 11:25 Cerka imala jedan sastanak i morala je sat vremena da ceka, meni nesto zao bilo i kazem jaooo sta ces da radis sata vrmeena, pa bicu na mobilnom, reče.

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 21765 times
- Been thanked: 9302 times
Izvježbana sam u čekanju, bez ikakve zabave 
Što se tiče društvenih mreža, neta uopšte, kad nisam kući nemam mobilni Internet niti se igdje spajam, niti želim... tako da svaki dan lijepo pauziram od svega

Što se tiče društvenih mreža, neta uopšte, kad nisam kući nemam mobilni Internet niti se igdje spajam, niti želim... tako da svaki dan lijepo pauziram od svega
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1505 times
- Been thanked: 2829 times
Ma moze se to napraviti da moras slkati ličnu kartu i svoj fotografiju da imnas prilozenu i moes pristupiti tik toku da bi se registrovao.
Kao u Turskoj ne mozes kupiti broj bez licne karte.
Kao u Turskoj ne mozes kupiti broj bez licne karte.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6152 times
- Been thanked: 4205 times
Protiv ko ce bez Benje izdrzat.
Ovaj je grad,mali za nas...
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 25209 times
- Been thanked: 28941 times
Re: TikTok
Milijuni korisnika traže zamjenu: TikTok pred zabranom, RedNote postaje nova zvijezda društvenih mreža!
TikTok se tijekom godina suočavao s brojnim prijetnjama zabrane, no uvijek je uspijevao izbjeći najgore scenarije. Od optužbi za ugrožavanje privatnosti korisnika do tvrdnji o povezanosti s kineskom vladom, aplikacija je postala simbol sukoba između privatnosti podataka i digitalne slobode. Sada, početkom 2025., TikTok je ponovno u središtu globalne pažnje jer se suočava s ultimatumom američke vlade.
Do 19. siječnja 2025. ByteDance, kineska matična tvrtka TikToka, mora prodati svoje poslovanje SAD-u ili će aplikacija biti zabranjena u cijeloj zemlji. Prodaja poslovanja znači da bi vlasništvo nad američkim procesima, infrastrukturom i korisničkim podacima preuzela tvrtka koja nije pod kineskom kontrolom. Cilj je smanjiti zabrinutost američke vlade oko mogućeg utjecaja kineske vlade na privatnost podataka i nacionalnu sigurnost.

Jedna od platformi koja je brzo stekla popularnost kao moguća zamjena za TikTok je kineski lifestyle app RedNote, poznat i kao Xiaohongshu. Aplikacija je u rekordnom vremenu postala najpreuzimanija na američkom App Storeu, a korisnici, koje mnogi nazivaju TikTok zamjenom, prelaze na ovu platformu unatoč jezičnim barijerama i nedostatku opcija za prijevod sadržaja. Međutim, RedNote bi se također mogao suočiti sa sličnom sudbinom kao TikTok zbog zakona koji ciljaju kineske aplikacije.
I dok TikTok čeka konačnu odluku američkog Vrhovnog suda, sudbina aplikacije ostaje neizvjesna. Za više od 170 milijuna američkih korisnika i mnoge kreatore sadržaja, potencijalni gubitak TikToka značio bi i kraj jedne ere. Hoće li alternative poput RedNotea moći zauzeti njegovo mjesto, što će se dogoditi s europskim tržištem i hoće li korisnici pronaći neki potpuno novi način izražavanja – ostaje nam tek za vidjeti.
TikTok se tijekom godina suočavao s brojnim prijetnjama zabrane, no uvijek je uspijevao izbjeći najgore scenarije. Od optužbi za ugrožavanje privatnosti korisnika do tvrdnji o povezanosti s kineskom vladom, aplikacija je postala simbol sukoba između privatnosti podataka i digitalne slobode. Sada, početkom 2025., TikTok je ponovno u središtu globalne pažnje jer se suočava s ultimatumom američke vlade.
Do 19. siječnja 2025. ByteDance, kineska matična tvrtka TikToka, mora prodati svoje poslovanje SAD-u ili će aplikacija biti zabranjena u cijeloj zemlji. Prodaja poslovanja znači da bi vlasništvo nad američkim procesima, infrastrukturom i korisničkim podacima preuzela tvrtka koja nije pod kineskom kontrolom. Cilj je smanjiti zabrinutost američke vlade oko mogućeg utjecaja kineske vlade na privatnost podataka i nacionalnu sigurnost.

Jedna od platformi koja je brzo stekla popularnost kao moguća zamjena za TikTok je kineski lifestyle app RedNote, poznat i kao Xiaohongshu. Aplikacija je u rekordnom vremenu postala najpreuzimanija na američkom App Storeu, a korisnici, koje mnogi nazivaju TikTok zamjenom, prelaze na ovu platformu unatoč jezičnim barijerama i nedostatku opcija za prijevod sadržaja. Međutim, RedNote bi se također mogao suočiti sa sličnom sudbinom kao TikTok zbog zakona koji ciljaju kineske aplikacije.
I dok TikTok čeka konačnu odluku američkog Vrhovnog suda, sudbina aplikacije ostaje neizvjesna. Za više od 170 milijuna američkih korisnika i mnoge kreatore sadržaja, potencijalni gubitak TikToka značio bi i kraj jedne ere. Hoće li alternative poput RedNotea moći zauzeti njegovo mjesto, što će se dogoditi s europskim tržištem i hoće li korisnici pronaći neki potpuno novi način izražavanja – ostaje nam tek za vidjeti.
- ironman
- sirius
Pretpostavljam da ce ga Musk stavit pod svoju kontrolu.
Ovaj americki ogranak.
Ovaj americki ogranak.
dream of spring.
- Zanki
- saudade
- ironman
- sirius
Slazem se.
Od svih ovih aplikacija jedino tiktok koristim redovno.
A nije sad da bih kukao naglas da ga ukinu..nije mi toliko bitan.
A nako,Musk mi pade napamet.
Jer haman da on drzi sve konce u rukama.
Nisam zloban ali ne bih imao nista protiv da se nakon nekog vremena pokrkaju on i Trump.
Zamisli tu prljavog vesa koji bi izbio

Od svih ovih aplikacija jedino tiktok koristim redovno.
A nije sad da bih kukao naglas da ga ukinu..nije mi toliko bitan.
A nako,Musk mi pade napamet.
Jer haman da on drzi sve konce u rukama.
Nisam zloban ali ne bih imao nista protiv da se nakon nekog vremena pokrkaju on i Trump.
Zamisli tu prljavog vesa koji bi izbio

dream of spring.
- Zanki
- saudade
Da u pravu si, Musk je sve prisutan, nema on sve zna i o svem bi ima savjete i bolje ideje.
Jest postao naporan, a po difoltu nakon tolko nametanja, nastupa vrime kad se ljudi zasite i jos fajt i socni trac ostaje kao poslednja opcija prie takozvanog smiraja i nove potencijalne entropije.
Jest postao naporan, a po difoltu nakon tolko nametanja, nastupa vrime kad se ljudi zasite i jos fajt i socni trac ostaje kao poslednja opcija prie takozvanog smiraja i nove potencijalne entropije.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8971 times
- Been thanked: 10663 times
Ludilo na eBayu, iPhone s TikTokom prodaje se za čak 50.000 dolara
TikTok se trenutno nalazi u stanju neizvjesnosti - tehnički nije ugašen jer je pod Trumpovom administracijom dobio produženje za pronalazak američkog kupca, ali nije dostupan u trgovinama aplikacija za iPhone ili Android zbog pitanja sigurnosti. Ako ste u SAD-u i čeznete za beskonačnim skrolanjem vertikalnih videa, a niste instalirali aplikaciju prije "meke zabrane", preostaje vam tražiti sreću na eBayu, gdje ljudi prodaju telefone s unaprijed instaliranim TikTokom za hiljade dolara.
Kako je prvo primijetio Wired, trenutno postoji oko 9.000 oglasa na eBayu za razne pametne telefone s predinstaliranim TikTokom instaliran. Ponuda uključuje širok raspon uređaja različitih proizvođača, modela i operatera.
Primjerice, Samsung Galaxy A54 5G s TikTokom na Consumer Cellularu možete dobiti za 250 dolara, dok iPhone 11 Pro Max kompatibilan s T-Mobileom ide za 450 dolara. No, u većini slučajeva, ako želite takav uređaj, morate biti spremni izdvojiti daleko više od njegove izvorne cijene.
Većina oglasa ima cijene s barem tri nule, što početne cijene postavlja u tisućama dolara - poput ovog iPhonea 14, koji je trenutno naveden za 7.500 dolara, a u trenutku pisanja netko ga je već dodao u svoju košaricu. Nekoliko oglasa traži desetke tisuća dolara, uključujući jedan s početnom cijenom od 50.000 dolara (uz dodatne troškove dostave).
Međutim, važno je napomenuti da postoji razlika između traženih cijena i stvarne prodaje. Iako neki oglasi imaju tisuće pregleda u posljednja 24 sata, više je pažnje nego stvarnih kupnji.
Prema eBayovom filtru za "dovršene prodaje", većina prodavača prihvaća niže ponude od navedenih cijena. No, neki su uspjeli iskoristiti priliku: primjerice, iPhone 16 Pro Max prodan je za 12.999 dolara po traženoj cijeni (iako prodavač nema povijest na platformi, pa je moguće da je riječ o lažnoj prodaji).
Slična pojava dogodila se ranije s igrom Flappy Bird. Kada je igra postala popularna, a zatim povučena zato jer je tvorac primio previše prijetnji igrača, telefoni s instaliranom igrom također su se prodavali na eBayu, uključujući jedan uređaj koji je izazvao rat licitacijama i dosegao cijenu od 99.900 dolara. No, eBay je tada uklonio prodaju jer zahtijeva da svi uređaji prodani na njegovoj platformi budu vraćeni na tvorničke postavke.
Čini se da eBay i dalje zahtijeva vraćanje uređaja na tvorničke postavke prije slanja kupcu, pa bi prodavači koji su zaradili na telefonima s TikTokom trebali pričekati s trošenjem zarade dok se transakcije ne potvrde, zaključuje Gizmodo.
(Tportal)
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 529 times
- Been thanked: 778 times
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 21765 times
- Been thanked: 9302 times