A cimet mrzim

dobro dobro, samo vi zaobilazite cimet rolnice, medenjake, pitu od jabuka, kuhano vino, kompote, chai latte..
Vjeruj mi pijem ga samog u mlakoj vodi jer moram, al da ne moram, ne bi ni slucajno.Skin wrote: 14 Jan 2025, 21:28
dobro dobro, samo vi zaobilazite cimet rolnice, medenjake, pitu od jabuka, kuhano vino, kompote, chai latte..![]()
uvijek_kontra wrote: 16 Jan 2025, 21:00Vjeruj mi pijem ga samog u mlakoj vodi jer moram, al da ne moram, ne bi ni slucajno.Skin wrote: 14 Jan 2025, 21:28
dobro dobro, samo vi zaobilazite cimet rolnice, medenjake, pitu od jabuka, kuhano vino, kompote, chai latte..![]()
![]()
Cim je zdravo, ne valja.
Ovo je dobra ideja jer s vodom je jako bljah..immuno wrote: 16 Jan 2025, 21:07
razumijem , ja kad sam pila mijesala i sa jogurtom , mlijekom , vodom......
Nagovori mene vrag da doruckujem to. Pola voda pola mlijeko, zobene i cija. Bilo 9. U 11 crijeva krce k'o da 3 dana nisam jela. I kupim perecu da me pridrzi do kuceNora Ibsenova wrote: 16 Jan 2025, 21:22 Ja oats jedem sa kiselim jogurtom.
Ne moze bolje, oats pune vlakana, jogurt pun probiotika, dodat Lan za boost vlakna I chiu jer je prezdrava.
Ovo me drzi sitom bas dugo.
Ja citav dan prepostim na zobenoj kasi, samo sto u ramazanu pravim sa slatkim mlijeko verziju, oko skuham ih bas u mlijeku, poslije kuhanja dodam 2 velike iranske hurme, one slatke mesnate, pola banane i kasika Kiki putera.spacebound wrote: 18 Jan 2025, 10:20Nagovori mene vrag da doruckujem to. Pola voda pola mlijeko, zobene i cija. Bilo 9. U 11 crijeva krce k'o da 3 dana nisam jela. I kupim perecu da me pridrzi do kuceNora Ibsenova wrote: 16 Jan 2025, 21:22 Ja oats jedem sa kiselim jogurtom.
Ne moze bolje, oats pune vlakana, jogurt pun probiotika, dodat Lan za boost vlakna I chiu jer je prezdrava.
Ne mo's ti to seljacetu sto je naviklo ustipaka i pite za dorucak![]()
![]()
Ja citav dan prepostim na zobenoj kasi, samo sto u ramazanu pravim sa slatkim mlijekom verziju, oko skuham ih bas u mlijeku, poslije kuhanja dodam 2 velike iranske hurme, one slatke mesnate, pola banane i kasika Kiki putera.spacebound wrote: 18 Jan 2025, 10:20Nagovori mene vrag da doruckujem to. Pola voda pola mlijeko, zobene i cija. Bilo 9. U 11 crijeva krce k'o da 3 dana nisam jela. I kupim perecu da me pridrzi do kuceNora Ibsenova wrote: 16 Jan 2025, 21:22 Ja oats jedem sa kiselim jogurtom.
![]()
Iz mog iskustva, tesko da ce te samo to zasititi. Moras necim obogatiti kasu, dodaj voce (banane ili neko bobicasto), orasaste plodove, kakao, med, mljeveni lan, ako volis maslac od kikirikija, nesto od toga. Medutim, ako si tip kojem treba puno hrane u prvom dijelu dana, nemoj ocekivati da ce te zobene drzati pola dana. Mene drze oko 3 sata i onda moram nesto pojesti, ali ja sam navikla jesti svaka 3-4 sata kroz dan manje obroke, pa mi je to ok.spacebound wrote: 18 Jan 2025, 10:20Nagovori mene vrag da doruckujem to. Pola voda pola mlijeko, zobene i cija. Bilo 9. U 11 crijeva krce k'o da 3 dana nisam jela. I kupim perecu da me pridrzi do kuceNora Ibsenova wrote: 16 Jan 2025, 21:22 Ja oats jedem sa kiselim jogurtom.
![]()
sad ce to tebi imuno reci kako ide..Dori wrote: 02 Feb 2025, 18:46 Majo! Space! Ostali!
Trebaju mi svi mogući savjeti kako da napravim koru za ledeni vjetar, a da uspije….Da se ne spusti ili “pusti vodu” dan kasnije![]()
Ja sam sva cuda probala i uvijek pusti vodu dan kasnije. Kaze trebas dobro dobro izmutit, svako zrnce secera da se razbije jer zbog toga pusti, i mutila sam do besvijesti i opet. I trebas ih ne peci vec susiti na temperaturi od oko 100, 120, ti znas svoji rernu, ostavi da se 2,5 do 3 sata susi.Dori wrote: 02 Feb 2025, 18:46 Majo! Space! Ostali!
Trebaju mi svi mogući savjeti kako da napravim koru za ledeni vjetar, a da uspije….Da se ne spusti ili “pusti vodu” dan kasnije![]()
Arthur Dent wrote: 02 Feb 2025, 18:48sad ce to tebi imuno reci kako ide..Dori wrote: 02 Feb 2025, 18:46 Majo! Space! Ostali!
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests