RS - all about
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Da li je gotovo? RS prekršila mirovni sporazum!
Ovo je u stvari jedan od dobrih koraka za buducnost BiH! Price bosnjacke o zajernickoj drzavi s obzirom na vidjeno ovr dve decenije su samo fraza jer kako sarakevo svojata federaciju tako bi sjutra i komplet Bosnu da nema RS. Ovim potezima se razbija diktatura i svojatanje zakednickih organa i bas to je ono sto moze dovesti da jednog dana bude celovita bosna bez entiteta podjela... Da! Onda kad se dodje do postene podjele i suda po pravdi jednakoj za sve onda je i povjerenje ponovo tu kao osnov perspektivne buducnosti... Da je takvih iskrenih pogleda ne bi bilo ni entiteta ni pm... Referendum je zasutavljanje jednoumlja u sistemu pravde i zakona. Korak koji Bosni dobro moze donjet. Shvatice to narod i u federaciji ako postenk razmislja...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Vladimir RUS wrote: Nisam Dodikov pristalica, ali ga podrzavam u borbi
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Po cemu je diktatura, jednoumlje? Mogu li cinjenice, neki primjeri.drugrankovic wrote:Ovo je u stvari jedan od dobrih koraka za buducnost BiH! Price bosnjacke o zajernickoj drzavi s obzirom na vidjeno ovr dve decenije su samo fraza jer kako sarakevo svojata federaciju tako bi sjutra i komplet Bosnu da nema RS. Ovim potezima se razbija diktatura i svojatanje zakednickih organa i bas to je ono sto moze dovesti da jednog dana bude celovita bosna bez entiteta podjela... Da! Onda kad se dodje do postene podjele i suda po pravdi jednakoj za sve onda je i povjerenje ponovo tu kao osnov perspektivne buducnosti... Da je takvih iskrenih pogleda ne bi bilo ni entiteta ni pm... Referendum je zasutavljanje jednoumlja u sistemu pravde i zakona. Korak koji Bosni dobro moze donjet. Shvatice to narod i u federaciji ako postenk razmislja...
- drugrankovic
- Inventar foruma

Jasno je tebi. U tom jednoumlju i selektivnom radu pravde i zakona istice se samk Muslimanski apsekt. Ili politika Bosnjackih lidera. Diktatom evo i pretnjama ne daju drugima narodima pravo da kazu sta kisle o toboz "pravdi" izetbegovicevih proislamskih struktura...
Navoditi primjere? Nema potrebe , i budala ih zna. Ne cudi tvoja toboz iznenadjenost...
Navoditi primjere? Nema potrebe , i budala ih zna. Ne cudi tvoja toboz iznenadjenost...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Konsultant
- Legenda foruma

U ovom podforumu su ozbiljne teme, pisite kvalitetnije. Napisite ozbiljan post s cinjenicama, argumentima... ne samo nabacate nesto u 2-3 recenice.
-
vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
Ranko
mislis li ozbiljno da ce do tog referenduma doći.?
i nemoj zivoga ti neba,ti pricati o hrvatima,,,da te ne podsjecam na rijeci kako nas je malo pobijeno!
Ps . Zadrzi se na komentaru mog pitanja
mislis li ozbiljno da ce do tog referenduma doći.?
i nemoj zivoga ti neba,ti pricati o hrvatima,,,da te ne podsjecam na rijeci kako nas je malo pobijeno!
Ps . Zadrzi se na komentaru mog pitanja
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Tužilaštvo BiH, pokrenulo je istragu oko kriminala u privatizaciji robne kuće Boska, u Banja Luci. Svi akteri ove privatizacije ili su već osuđeni ili osuđivani zbog nečeg drugog, a ima ih i u bjekstvu. Svi osim Dodika.
Što se tiče laprdarije, kako su srpski političari jedinstveni po pitanju referenduma, pa upravo je SDS i predao materijal Tužilaštvu BiH
Imajući u vidu proceduru oko referenduma, prije će Dodik biti u prdekani, nego će taj referendum početi.
Da pojasnim,
Skupštinska odluka o referendumu, nije i ne može biti pravosnažna ako nije potvrđena u Vijeću naroda Skupštine RS, utvrđene daytonom. Čim se pojavi u tom vijeću, bošnjački poslanici će uložiti veto i zatražiti tzv "zaštitu vitalnog nacionalnog interesa" i to bi bilo to. Arivederči džiberi.
Dodik ne može organizirati referendum preko te odluke, jer to je ono baš flagrantno kršenje Ustava i entiteta i države i iste sekunde bi odletio s vlasti. Pitanje je samo da li bi odmah otišao u zatvor ili bi ga pustili da se brani sa slobode. Mislim da bi bilo ono prvo.
Sve, sve čak i ako ne odleti tad, tu je drugi mehanizam. Bošnjački član predsjedništva, može zatražiti ocjenu ustavnosti tog postupka, pred Ustavnim Sudom BiH (ustanovljen daytonom), a koji će naravno presuditi da je neustavno to što je pogažena odluka Vijeća naroda parlamenta RS. Moramo li pominjati, da je nepoštivanje odluka Ustavnog suda, u svim zemljama najteži prekršaj kojeg političari mogu počiniti u oblasti zakonitosti njihovog načina upravljanja, jer to znači da ne priznaju ustav države?
Iz svega navedenog, vjerujem da referenduma neće ni biti i to znaju svi koji imaju nešto malo inteligencije u vugla. Niti Dodik smije gaziti ustave, niti će imati vremena, pošto optužnica može biti podignuta i za petnaestak dana.
Što se tiče laprdarije, kako su srpski političari jedinstveni po pitanju referenduma, pa upravo je SDS i predao materijal Tužilaštvu BiH

Imajući u vidu proceduru oko referenduma, prije će Dodik biti u prdekani, nego će taj referendum početi.
Da pojasnim,
Skupštinska odluka o referendumu, nije i ne može biti pravosnažna ako nije potvrđena u Vijeću naroda Skupštine RS, utvrđene daytonom. Čim se pojavi u tom vijeću, bošnjački poslanici će uložiti veto i zatražiti tzv "zaštitu vitalnog nacionalnog interesa" i to bi bilo to. Arivederči džiberi.
Dodik ne može organizirati referendum preko te odluke, jer to je ono baš flagrantno kršenje Ustava i entiteta i države i iste sekunde bi odletio s vlasti. Pitanje je samo da li bi odmah otišao u zatvor ili bi ga pustili da se brani sa slobode. Mislim da bi bilo ono prvo.
Sve, sve čak i ako ne odleti tad, tu je drugi mehanizam. Bošnjački član predsjedništva, može zatražiti ocjenu ustavnosti tog postupka, pred Ustavnim Sudom BiH (ustanovljen daytonom), a koji će naravno presuditi da je neustavno to što je pogažena odluka Vijeća naroda parlamenta RS. Moramo li pominjati, da je nepoštivanje odluka Ustavnog suda, u svim zemljama najteži prekršaj kojeg političari mogu počiniti u oblasti zakonitosti njihovog načina upravljanja, jer to znači da ne priznaju ustav države?
Iz svega navedenog, vjerujem da referenduma neće ni biti i to znaju svi koji imaju nešto malo inteligencije u vugla. Niti Dodik smije gaziti ustave, niti će imati vremena, pošto optužnica može biti podignuta i za petnaestak dana.
-
vila
- Forum [Bot]
Ma bez obzira na optuznice (iako si previse optimistican oko toga)
Ne moze provesti referendum bez ocjene ustavnosti?
valjda?
a to ne moze proci
valjda?
a to ne moze proci
- Konsultant
- Legenda foruma

Upravo zbog toga treba pricica o referenduma. Pravljenje zida i skrivanje od onih koji ga mogu sudski tuziti. Entitetski sudovi su vec pod kontrolom. Refendumom se moze poigravati, trgovati, ucjenjivati... Aktiviranje price o dva papka je sigurno dublja, trazilo se ko prisluskuje i sta je do sada snimljeno. Ne kontam sto bi ga se tuzilo, kad vec zavrce, to je imovina RS-a. Uzima od svojih koji ga volu.
Glede visokog... najgori do sada. Samo gleda svoju duzici, nije prstom mrdnu ni za interese ostalih, kamoli za konstitutivne.
Glede visokog... najgori do sada. Samo gleda svoju duzici, nije prstom mrdnu ni za interese ostalih, kamoli za konstitutivne.
-
vila
- Forum [Bot]
Ja slabo pratim politicka desavanja u rs ali svaka prica o referndumu je samo igranka
isto tako mislim da nikakve optuznice ili presude nece promjeniti politiku rs-a
jer bez obzira tko u rs bio na vlasti priorit ce mu uvjek biti rs kao entite i kao takav ima podrsku u mz
to vam je cinjenica
isto tako mislim da nikakve optuznice ili presude nece promjeniti politiku rs-a
jer bez obzira tko u rs bio na vlasti priorit ce mu uvjek biti rs kao entite i kao takav ima podrsku u mz
to vam je cinjenica
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Jednom će proći, bar kad ode s vlasti, pošto je ovo jasna stvar oko banjalučke robne kuće.vila wrote:Ma bez obzira na optuznice (iako si previse optimistican oko toga)
valjda?
a to ne moze proci
On sve ovo radi, da bi anulirao početnu inicijativu opozicije, jer su u jednom trenutku, bili skoro pa srušili skupštinsku većinu. Sad se igra tvrdo i patriotski, vješto se zateže konopac, a da ne pukne ali kako mi se čini, upravo ova optužnica mijenja stvar.
Definitivno je i njemu jasno, da će ići u zatvor, bar nakon sljedećih izbora i vjerovatno je spreman da učini štošta.
Čitao sam i neke komentare Srba po portalima. Vjerovala ili ne, većina su oni koji pišu ovo isto što i ja ili unaprijed tvrde, da je ovo riskantno, a oni sami baš i ne bi ratovali. Nije mi problem donijeti link.
DA, nakon procjene ustavnosti, od ovog neće biti ništa, jer prekršiti i odluku tog Suda, e to je ono baš izazivanje sudbine, kako njihove tako i naše.
- Konsultant
- Legenda foruma

Entetiti su najmanji problem. Burzujska vlastela vec skoro 30 godina spasava narod od njega samog, satra se pomazuci mu. Na kraju oni punih dzepova, imaju odlicnu medjusobnu saradnju, a narod ko supalj zubi-svake godine vise trune.
Mala anketa,izbaci pogresan odgovor:
Rezultati referenduma ce biti 95% za 5% protiv
Ovaj referendum je uvod u onaj o otcijepljenju
Bošnjaci ce mirno posmatrati odlazak srebrenickih grobova u sastav Srbije
Referendum je uvijek preteca ratova na ovim prostorima
Nema,vise JNA ali ce Srbija koje ne moze da kontrolise ni svoj teritorij pomoci RS sprijecavajuci novi genocid.
Srbija ce nakon tog rata uvecati svoju teritoriju ili ostati bez Sandžaka, Vojvodine i dijelova juzne Srbije.
EU i SAD ce to nijemo posmatrati
Rusija ce to nijemo posmatrati
Vecina stanovnistva ce preko granice glavom bez obzira
Rezultati referenduma ce biti 95% za 5% protiv
Ovaj referendum je uvod u onaj o otcijepljenju
Bošnjaci ce mirno posmatrati odlazak srebrenickih grobova u sastav Srbije
Referendum je uvijek preteca ratova na ovim prostorima
Nema,vise JNA ali ce Srbija koje ne moze da kontrolise ni svoj teritorij pomoci RS sprijecavajuci novi genocid.
Srbija ce nakon tog rata uvecati svoju teritoriju ili ostati bez Sandžaka, Vojvodine i dijelova juzne Srbije.
EU i SAD ce to nijemo posmatrati
Rusija ce to nijemo posmatrati
Vecina stanovnistva ce preko granice glavom bez obzira
- Konsultant
- Legenda foruma

Vec je u zadnjih 10 godina otislo bruka naroda.Tempy wrote: Vecina stanovnistva ce preko granice glavom bez obzira
@Tempy u sta cemo se kladiti da ce se u slucaju otcijepljenja srbima ponoviti '95. i '99.
Naravno mi cemo opet biti iskoristeni kao topovsko meso, ali NATO paktu trebaju polozaji koji okruzuju Rusiju i njene saveznike. To ti je i razlog rata u Ukrajini, a gdje je normalno da jedna Ukrajina dere rusku vojsku sama... Ne kazem da smo mi njima bitni radi toga sto nas vole vec smo im strateski bitni kao i Kosovo.
Naravno mi cemo opet biti iskoristeni kao topovsko meso, ali NATO paktu trebaju polozaji koji okruzuju Rusiju i njene saveznike. To ti je i razlog rata u Ukrajini, a gdje je normalno da jedna Ukrajina dere rusku vojsku sama... Ne kazem da smo mi njima bitni radi toga sto nas vole vec smo im strateski bitni kao i Kosovo.
- Konsultant
- Legenda foruma

Upravo, prepucavanja 2 bloka preko nasih ledja. Nezavisnost se stice tako sto ce te neko priznati ne sto ti si to pozelio. Slicno se desilo s Abhazijom, priznale je 3-4 drzave, izvisila debelo. Rjesenje im je sto imaju pravo na ruski pasos, sa svojim ne mogu nigdje.JCR wrote:Ne kazem da smo mi njima bitni radi toga sto nas vole vec smo im strateski bitni kao i Kosovo.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
sta gotovo, kakav rat, o cemu vi 
jel smijem ja za Bijeljinu?
Ti ostani u frizideruMala_Mu wrote:sta gotovo, kakav rat, o cemu vi
Question everything.