Skupoća životnih namirnica
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8859 times
- Been thanked: 21008 times
- Status: Offline
Re: I u BiH se sprema bojkot trgovina: Hrana skuplja nego u Njemačkoj
Nadam se da cete podrziti bojkot
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2449 times
- Been thanked: 6219 times
- Status: Online
Nakupovali smo danas kao za novu godinu
Fuck you a friendly note to start the day
- Maja
- Administrator

Jesi li se namirio lexovima od 3mg
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 30606 times
- Been thanked: 35001 times
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1061 times
- Been thanked: 1624 times
oko 700KM sam u bingu ostaivo tako da mogu 3 dana bez shoppinga
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 61310 times
- Been thanked: 11160 times
Danas kupio samo dvi pite a gosti mi se najavili, moracu sutra u radnju ocam, moram sacuvat obraz, necu im dva dana kuhani krompir metat preda nj 
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- tuzlak1212
- Inventar foruma

al prije tih 700 sam otiso po paket vode, nuts, borovnice i hurme 50KM laganica, nemas u kesi sta vidjet
samo bojkotujte ja nisam mogao da vjerujem sta sam platio 50KM
samo bojkotujte ja nisam mogao da vjerujem sta sam platio 50KM
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 30606 times
- Been thanked: 35001 times
Ajme najebat ces kad te skuze susjedi priko prozoraElTriconi wrote: 06 Feb 2025, 23:01 Danas kupio samo dvi pite a gosti mi se najavili, moracu sutra u radnju ocam, moram sacuvat obraz, necu im dva dana kuhani krompir metat preda nj![]()
Naruci iz restorana
Meni gsl dosa proslog petka privatno dostava
Susjeda koja mie neke vrste roDijak me pitala
Zar to tebi dolazi posiljka danas
LebaTi
Kod nss je tad bia bojkot na SVE SVE
Caveat emptor
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2449 times
- Been thanked: 6219 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Fuck you a friendly note to start the day
- Maja
- Administrator

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10820 times
- Been thanked: 12707 times
Re: Skupoća životnih namirnica
NOVO NENORMALNO: Jedna kifla košta kao tri kilograma pšenice

Inflacija, nesigurnost na tržištu i rastući troškovi proizvodnje čine svakodnevni život još težim, a bez mogućnosti kompenzacije, plate građana ne mogu pratiti ovaj trend.
Pekari iz Semberije najavili su povećanje cijena hljeba za 10 do 15 odsto, što je izazvalo zabrinutost među potrošačima. Tačan iznos poskupljenja već je poznat.
“Mi smo formirali te cijene – vekna bijelog hljeba od 500 grama je bila 1,70 KM, a sad će biti 1,80 KM. To je minimalno poskupljenje koje samo trend da nadoknadi troškove koji su nastali”, kazao je Radenko Pelemiš, predsjednik Udruženja pekara regije Bijeljina.
Cijena samo jedne kifle od 20 grama dostigla je iznos jednak cijeni 3 kilograma pšenice - upozoravaju proizvođači, koji novi udar na džepove građana smatraju krajnje neopravdanim.
“Nafta nije poskupjela, struja je neznatno - taj pekarski sektor najviše spekuliše u svemu tome. Jedan čovjek, da bi poslao dijete u školu i dao mu da kupi kiflu, mora mu dati 3 kilograma pšenice. To su neki parametri gdje ljudi neće moći opstati na ovakav način”, upozorava Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Semberije i Majevice
Ekonomski analitičar Aleksa Milojević ističe šta stalno doživljavamo - da poskupljenje cijena nema svoju materijalnu osnovu: “Nije poskupjelo brašno, a poskupio je hljeb. Ili kad smo imali da su cijene nafte pale, a kod nas su ostale iste ili porasle, a Vlada vara narod kad kaže - mi ćemo to inspekcijama riješiti. Jednostavno, ne može se inspekcijama riješiti nedostatak robe”.
U međuvremenu, entiteti najavljuju mjere koje bi, barem na papiru, trebale stabilizovati tržište. U Federaciji BiH očekuje se zaključavanje cijena 50 proizvoda, u Republici Srpskoj bit će nula posto marže na određene domaće proizvode
Kako je kazao ministar trgovine i turizma RS-a Denis Šulić (SNSD), ti proizvodi će biti široke potrošnje, u narednih nekoliko sedmica će definisati koji su to.
“Ovo su sve kratkoročne mjere, dugoročne mjere bile bi porast broja zaposlenih i porast plata”, kazao je ministar trgovine FBiH Amir Hasičević (NS).
- tuzlak1212
- Inventar foruma

evo primjera sto sam neki dan govorio da moramo bojkotovat cijenu struje a i nafte a ne cijenu hljeba i mlijeka, ne moze nista bit jeftino sa skupim energentom

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24649 times
- Been thanked: 22649 times
Cijena se nije mijenjala, već su u decembru zajebali stvar... uzeli prosjek potrošnje zadnja 3 mjeseca kad su bili manji računi umjesto da su uzeli prosjek iz decembra prošle godine koji je realan, pa su tako dobili relativno male račune za struju. A zašto su uzimali prosjek potrošnje vjerovatno je iz razloga jer su ekipe bile preopterećene zbog havarija u tom periodu, pa nisu očitavali.
I onda dođe januar pa nas sve šokiraše sa iznosima računa. Cijena je ista samo je problem očitanja, tj. bio je problem u decembru. Ti januarski računi su 95% ispravni... onih 5% je ako sat ne valja i slično što se dešava, pa izvrše zamjenu. Decembarski račun nije tačan i potrošnja je kod svih tad bila mnogo veća, a obračunato je puno manje. Sad se ide na balansiranje. U februaru bi trebao biti svima nama manji račun.
I onda dođe januar pa nas sve šokiraše sa iznosima računa. Cijena je ista samo je problem očitanja, tj. bio je problem u decembru. Ti januarski računi su 95% ispravni... onih 5% je ako sat ne valja i slično što se dešava, pa izvrše zamjenu. Decembarski račun nije tačan i potrošnja je kod svih tad bila mnogo veća, a obračunato je puno manje. Sad se ide na balansiranje. U februaru bi trebao biti svima nama manji račun.
Last edited by Masamune on 11 Feb 2025, 10:37, edited 3 times in total.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Naši političari i trgovci, kao i ostali privrednici, uvijek računaju na poslovičnu indolentnost kod naroda
- Maja
- Administrator

A kakva havarija i gdje. Vazi li to za hercegovacku EP jer sam ocekivala 120 km racun za decembar a doslo 80 i nestoMasamune wrote: 11 Feb 2025, 09:23 Cijena se nije mijenjala, već su u decembru zajebali stvar... uzeli prosjek potrošnje zadnja 3 mjeseca kad su bili manji računi umjesto da su uzeli prosjek iz decembra prošle godine koji je realan, pa su tako dobili relativno male račune za struju. A zašto su uzimali prosjek potrošnje vjerovatno je iz razloga jer su ekipe bile preopterećene zbog havarija u tom periodu, pa nisu očitavali.
I onda dođe januar pa nas sve šokiraše sa iznosima računa. Cijena je ista samo je problem očitanja, tj. bio je problem u decembru. Taj januarski račun je 95% ispravan.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24649 times
- Been thanked: 22649 times
Ne znam za njih. Veći dio federacije koju pokriva EP BiH u tom periodu su bile velike havarije. Samo u TK su čitavi gradovi bili bez struje dan dva. Čak i dijelovi Tuzle, a da ne govorim o manjim sredinama.Maja wrote: 11 Feb 2025, 09:33A kakva havarija i gdje. Vazi li to za hercegovacku EP jer sam ocekivala 120 km racun za decembar a doslo 80 i nestoMasamune wrote: 11 Feb 2025, 09:23 Cijena se nije mijenjala, već su u decembru zajebali stvar... uzeli prosjek potrošnje zadnja 3 mjeseca kad su bili manji računi umjesto da su uzeli prosjek iz decembra prošle godine koji je realan, pa su tako dobili relativno male račune za struju. A zašto su uzimali prosjek potrošnje vjerovatno je iz razloga jer su ekipe bile preopterećene zbog havarija u tom periodu, pa nisu očitavali.
I onda dođe januar pa nas sve šokiraše sa iznosima računa. Cijena je ista samo je problem očitanja, tj. bio je problem u decembru. Taj januarski račun je 95% ispravan.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14889 times
- Been thanked: 10436 times
Citam, posvadjali se organizatori bojkota, a sva se organizacija desavala na FB i VIberu.
Sad drvlje i kamenje jednih na druge.
I na FB se svadjaju za fotelju.
Nevjerovatno!
Sad drvlje i kamenje jednih na druge.
I na FB se svadjaju za fotelju.
Nevjerovatno!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 25647 times
- Been thanked: 11128 times
Ma svako bi da se pravi pametan, a od hiljadu postova možeš pročitati dva suvisla predloga
Na kraju će se sve raspasti
Na kraju će se sve raspasti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

I danas je bojkot.
Na kraju, bojkotuju se tržni centri na pola sata
Na kraju, bojkotuju se tržni centri na pola sata
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 25647 times
- Been thanked: 11128 times
Najbolje bi bilo da su uradili kao što je Hrvatska, kod njih je bilo prilično efekta
Nažalost, ovako danima očekivati od ljudi bojkot svega, kad imaju popusti petkom ili vikendom, na kraju krajeva mora se jesti....
Nažalost, ovako danima očekivati od ljudi bojkot svega, kad imaju popusti petkom ili vikendom, na kraju krajeva mora se jesti....