Za mene su nase Balkanke neprevazidjene i nezamjenjive, njihov problem je samo sto nikad nisu imale (bar vecina nas) nekog ko cijeni sve ono sto jesu.
Drago mi je sto smo se " otisnule" u bijeli svijet gdje se u poredjenju s drugim nasi kvaliteti jos vise isticu, medjutim zao mi je zbog okolnosti koje su nas otjerale.
Ako pogledam nase stanje u USA zene su i te kako uspjesnije, zene su te koje cuvaju svoju kulturu, obicaj, porodicu. One su te koji sticu velika zvanja i obrazovanja dok nezvanicno saznajam u Americkim zatvorima se nalazi oko 3000 BiH muskih glava.
Ne jednom predavanju jednog naseg uglednog i poznatog BiH insana, koji je obisao cijeli svijet, i drzo govore Bosancima gdje god ih ima, cula sam da je isto stanje gdje god je bio. Zene se probijaju- muski mahom po zatvorima.
Ali mozda to i nije samo stvar Balkanaca, muskarci jednostavno dozivljavaju neki krah, ili je zapravo zenama dosadilo da budu vjekovima nize i bore se junacki.
Nedavno na jednoj ceremoniji dodjelea stipendija odlikasima jedne skole, gledam i zapazem - na otprilike njih 80- ak tu je bilo nekih 60 djevojaka i 20 muskih.
Prijateljica mi govori da je isto stanje i u skoli koju njena kcerka pohadja.
Pogledam web sajt svih skola maseg okruga gdje su objavljene slike i imena ucenika koji su dobili punu stipendiju, tu nema ni jednog muskarca
Well, svidjalo se to kome, ne svidjalo, zene ce biti buduce vodje

Hoce li to biti bolja vremena - ostaje da se vidi:) Ko prezivi - pricat ce