SVADBE
Moderator: spacebound
Re: Mladencima, umjesto novca, čestitka ili prazna koverta
..naravno niko ne mora pravit svadbe..moš otić u matičara i ok ali ako se pravi čovik bi bankrotira da nije tog sistema ti meni ja tebi..meni kad se ćer udavala svadba je koštala 15 000 eura s opremom...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9828 times
- Been thanked: 11569 times
- Status: Offline
Jooooo, gomila ljudi koji žderu i piju. Nikad viđeno 
Mora da je to neponovljiv doživljaj i život sasvim sigurno, bez toga, ne vrijedi ni pišljiva boba.
Parada malograđanstva i kiča. Doktoru!
Mora da je to neponovljiv doživljaj i život sasvim sigurno, bez toga, ne vrijedi ni pišljiva boba.
Parada malograđanstva i kiča. Doktoru!
...nazovi ti to kako oćeš i ja osobno nisam poklonik ali kažu običaji su jači i od zakona a uostalom što fali malo i druženja ja na svadbama vidim neke ljude koje godinama nisam...i ne znam jeli ukusno spominjat tako je i s ukopima kod nas u prosjeku ne moš to obavit ispod 2000 eura i da niej tih donacija nije da nebi bio problem
mislim zanemarimo ukus o tome se ne raspravlja nego i tu praktičnu stranu..i da velike zvijezde i kraljevi i princevi nije da ne prave svadbe 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Salahuddin wrote:
Hocu, kad mi pokazes picku.
Ako se nema para ne treba se pravit velika svadba... Mislim, ako već računaš na svaku kovertu i provedeš cijelo jutro poslije vjenčanja otvarajuć koverte i zbrajajuć novce hvatajući se usput za glavu ako netko da manje od očekivanog...koji je smisao toga, šta nije jednostavnije napravit nešto skromnije što si možeš koliko toliko priuštit.
Al nije to to, treba napravit paradu za selo, mora bit deset slijedova hrane, torta sa 16 katova i s glavama mladenaca na vrhu u prirodnoj veličini, tri benda, BMW s cvijetnim aranžmanom veličine prostorije, vjenčanica koja zaslijepljuje ako se u nju gleda duže od sekunde...
Te svadbe znaju biti tolika preseravanja da je to strašno. Pitam se jel se netko na taj dan uopće vjenča zbog sebe i svog ženidbenog druga
somehow I manage
Slazem se sve to stoji,al hajd ti to objasni ovom nasem narodu odma te svi napadnu i na kraju ti ispadnes neznalicaI meni se to gadi. Sve radi nekih glupih i nadasve nepotrebnih obicaja, u vezi svega. Niko narodu nije ugodio. Za mene su pricali da sam skrtac jer sam zamolio oca da rahmetli majci ne pravi nikakve "sedmice" i ce'teresnice". Otac, takodjer vjernik, je to prihvatio i nije pravio taj blesavi obicaj da ljudi koji su jako ozalosceni, moraju da prave neke gozbe i da docekuju goste. Ako cemo bas islamski, komsije su duzne da tri dana toj porodici pomazu oko svega, cak i da im hranu kuhaju, jer se zna kako je tesko funkcionisati kada ti recimo umre, ne daj boze dijete. To je potpuna novotarija koju treba iskorijeniti sto je moguce prije.
Question everything.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Jeste stvarno škrtice. Žao vam dati par hiljada eurića za nešto što će pamtiti čitav komšiluk i na sav glas pričati o tome dogadjaju.. 
Samo sabura
To i kazem ali takav ti je kod nas mentalitet da se prvo briga sta ce narod reci,pricati,misliti pa se sve to analizira da bi se uradilo dobro.NEK JE NAMA NAROD ZADOVOLJAN,JEBES NAS I KAKO CE NAMA BITISalahuddin wrote:Jebes narod. Ionako im nikad neces ugoditi, pa sto bi sebi komplikovao bilo sa cim radi naroda. Ko ih jebe.rethna wrote:Slazem se sve to stoji,al hajd ti to objasni ovom nasem narodu odma te svi napadnu i na kraju ti ispadnes neznalicaI meni se to gadi. Sve radi nekih glupih i nadasve nepotrebnih obicaja, u vezi svega. Niko narodu nije ugodio. Za mene su pricali da sam skrtac jer sam zamolio oca da rahmetli majci ne pravi nikakve "sedmice" i ce'teresnice". Otac, takodjer vjernik, je to prihvatio i nije pravio taj blesavi obicaj da ljudi koji su jako ozalosceni, moraju da prave neke gozbe i da docekuju goste. Ako cemo bas islamski, komsije su duzne da tri dana toj porodici pomazu oko svega, cak i da im hranu kuhaju, jer se zna kako je tesko funkcionisati kada ti recimo umre, ne daj boze dijete. To je potpuna novotarija koju treba iskorijeniti sto je moguce prije.
Question everything.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Znam, ali me nasmijaloSalahuddin wrote: Apsolutno se slazem. A ovo gore je bila moja reakcija "potpisi kovertu".Koji je to prostakluk zaduziti nekoga da ljude upucuje da pisu svoja imena na kovertu. Sta se time zeli postici osim da svi pokusaju dati maksimalno i time neke zbilja dovesti u malo nezgodnu sitauciji. Ali ja kad budem zenio Bramsicu, mi cemo pare da trosimo na medeni mjesec a ne na tovljenje gostiju.
Samo me nemoj tjerat da promijenim (ne)vjeru
somehow I manage
Vezano na prijašnje postove.... nikad mi ništa gluplje nije bilo, nego kad ti se prilikom smrti u obitelji svi natovare u kuću... ja odem na sahranu i bris doma 
poslije se ponapijaju još na kraju
sve u zdravlje pokojnika 
A on topic.... danas padaju uglavnom siromašne kuverte, pa i prazne.... potpisivanje bi bila prava stvar...
nego nekad nije bilo muljaže.... kupi se u jabuku, nosi se tacna, gole se pare bace na tacnu, pa ti muljaj.....još te kum sprda ako nisi dovoljno nabacio po njegovoj procjeni
poslije se ponapijaju još na kraju
A on topic.... danas padaju uglavnom siromašne kuverte, pa i prazne.... potpisivanje bi bila prava stvar...
nego nekad nije bilo muljaže.... kupi se u jabuku, nosi se tacna, gole se pare bace na tacnu, pa ti muljaj.....još te kum sprda ako nisi dovoljno nabacio po njegovoj procjeni
Habibti, ya nour el - ain... 
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Garantiraš li da nakon mjesec dana neće biti "jesi li sigurna da želiš tako obučena izaći iz kuće?"Salahuddin wrote:
Nista ja tebe tjerati necu. Ja hocu tebe, ne tvoja razmisljanja u tom pravcu. To je individualno. Hocu!
somehow I manage
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
laganini wrote:...nazovi ti to kako oćeš i ja osobno nisam poklonik ali kažu običaji su jači i od zakona a uostalom što fali malo i druženja ja na svadbama vidim neke ljude koje godinama nisam...i ne znam jeli ukusno spominjat tako je i s ukopima kod nas u prosjeku ne moš to obavit ispod 2000 eura i da niej tih donacija nije da nebi bio problemmislim zanemarimo ukus o tome se ne raspravlja nego i tu praktičnu stranu..i da velike zvijezde i kraljevi i princevi nije da ne prave svadbe
Slazem se..
Moja tetka je pravila veliku svadbu , ne zbog komsija i drugih nego zbog sebe..
I tako smo se lijepo proveli. Poslje ostanu uspomene .. Imamo i CD od citave svadbe + cesto volim pogledati
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
A dobro ako je tako. Ja se pristojno oblačim, pitaj Alphu, on je rekao da premalo pokazujemSalahuddin wrote:gospođa Brams wrote:Garantiraš li da nakon mjesec dana neće biti "jesi li sigurna da želiš tako obučena izaći iz kuće?"Salahuddin wrote:
Nista ja tebe tjerati necu. Ja hocu tebe, ne tvoja razmisljanja u tom pravcu. To je individualno. Hocu!![]()
![]()
![]()
![]()
Ma necu bona. Islam zabranjuje nametanje vjere nekome. Ono, malo bih gutao knedle kad se sjetim kako ce da te pasu ocima ali to nije vjerski osjecaj, nego muski.
somehow I manage
Svadba će biti onakva kakvu punica hoće a ona ju platiti neće!
Poslije svadjebanja nema kajanja!
Poslije svadjebanja nema kajanja!
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Re: SVADBE
Kod nas na svadbama čajo dreči koliko je tko dara dao...A ono o sahranama...Kad je moja baka umrla i bila sahrana,,,zapravo ručak kod nas, njezini sinovi su se svađali koji je više goriva potrošio putujući iz Rijeke...a moj tata se napio i otišao u šupu...ne volim svadbe...Znam da u Srbiji daju koverte...Moja svekrva ne znam je li išta stavila u kovertu ...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
bila sam na par svadba,,ali nisam neki fan da tako kažem...
Kad se ja budem udavala, neće biti velika svadba nego ono kod matičara i poslje slavlje sa najbližima..znaci skromna svadba a radije otići na bračno putovanje ono bas postenski,,recimo Maldive,,ohh

Kad se ja budem udavala, neće biti velika svadba nego ono kod matičara i poslje slavlje sa najbližima..znaci skromna svadba a radije otići na bračno putovanje ono bas postenski,,recimo Maldive,,ohh
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
- Has thanked: 1366 times
- Been thanked: 4686 times
Moja svadba je bila super.. najteze mi je palo sto sam bila trudna i.nisam mogla pit. I nisam se mogla opustit.
Kad su dosli svatovi po mene u kucu, svi pjani. Sve do jednog.
nismo htijeli puno ljudi zvat, bliza porodica i nekih 20 prijatelja.
Ma bilo je da se upisas od smjeha. Svi muskarci su ganjali moju kumu.
Voljela bih ponovit taj dan.
Kad su dosli svatovi po mene u kucu, svi pjani. Sve do jednog.
nismo htijeli puno ljudi zvat, bliza porodica i nekih 20 prijatelja.
Ma bilo je da se upisas od smjeha. Svi muskarci su ganjali moju kumu.
Voljela bih ponovit taj dan.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Konsultant
- Legenda foruma

- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
- Has thanked: 1366 times
- Been thanked: 4686 times
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Naslov mi je izazvao jezu. Koje razhladjivanje. 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Konsultant
- Legenda foruma

Ima ih ovdje koji su ili ganjali ili jos uvijek ganjaju jope nalete.Ledena wrote:Nema kuma vremena, ganja fax..