Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 767 times
Been thanked: 1170 times
Status: Online

Re: Ateizam

Post by tuzlak1212 »

Jahja83 wrote: 14 Feb 2025, 10:24
tuzlak1212 wrote: 14 Feb 2025, 10:14

ma ne bazira jahja vjerovanje na tome, ne bih ja njeg nazivao da ne vjeruje i da sebe ubjedjuje
vise mislim da se on trudi da bude "moderni apologeticar" sto je generalno oduvijek bila rasprostranjena "djelatnost" i prirodnim naukama pokusava donijeti zakljucke zasto Bog mora da postoji, i to je posteno kad neko to hoce da radi i nemam ja nista protiv toga
medjutim meni ne lici da je licno Jahja inzinjer il biolog il doktor, i u cemu god mu se ljudi pocnu suprostavljat njegovi argumenti postanu ko zuta stampa, a kad mu citaoci nisu inzinjeri il biolozi il doktori onda i njegov inicijalni argument je zuta stampa jer ljudi ne znaju sta citaju
i onda je sebe doveo u lose-lose situaciju, mozda da promjeni taktike neke jedino
i u cemu god mu se ljudi pocnu suprostavljat njegovi argumenti postanu ko zuta stampa,
tipa sta?

daj primjer da vidim i cemu je rijec
ne raspravlja mi se, nije ni tema ni dan
al evo Nora i ja smo inzinjeri, ono pravi inzinjeri, i ucili smo matematiku i fiziku mnogo godina i imamo bolje znanje nego tvoje brzo citanje wikipedije i mogu ti reci da su ti naucni stavovi nekad dobri al nemas pravog znanja da ih branis i onda se bavis zutom stampom, a nekad uzimas nauku od novinara i teoreticara zavjera i branis nesto sto ne poznajes da je netacno u startu
i to hocu reci, u oba slucaja gubis utakmicu jer se bavis sebi licno nepoznatim terenom

zamisli neko pise knjigu tefsira na osnovu Besimovog prijevoda, i onda ti krene "daj primjer greske" kako da ti njemu kazes da je sve greska i da je hem radio na pogresnom jeziku hem je morao provest decenije ucenja prije pisanja tefsira, i kako to reci a da ga ne otjeras
et to ti radis, tumacis nesto na jeziku na kojem se nauka ne tumaci i ne znam uopste odakle krenut da ti kazem da nije to to
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 47 times
Been thanked: 109 times
Status: Offline

Post by Jahja83 »

tuzlak1212 wrote: 14 Feb 2025, 10:32
Jahja83 wrote: 14 Feb 2025, 10:24

tipa sta?

daj primjer da vidim i cemu je rijec
ne raspravlja mi se, nije ni tema ni dan
al evo Nora i ja smo inzinjeri, ono pravi inzinjeri, i ucili smo matematiku i fiziku mnogo godina i imamo bolje znanje nego tvoje brzo citanje wikipedije i mogu ti reci da su ti naucni stavovi nekad dobri al nemas pravog znanja da ih branis i onda se bavis zutom stampom, a nekad uzimas nauku od novinara i teoreticara zavjera i branis nesto sto ne poznajes da je netacno u startu
i to hocu reci, u oba slucaja gubis utakmicu jer se bavis sebi licno nepoznatim terenom

zamisli neko pise knjigu tefsira na osnovu Besimovog prijevoda, i onda ti krene "daj primjer greske" kako da ti njemu kazes da je sve greska i da je hem radio na pogresnom jeziku hem je morao provest decenije ucenja prije pisanja tefsira, i kako to reci a da ga ne otjeras
et to ti radis, tumacis nesto na jeziku na kojem se nauka ne tumaci i ne znam uopste odakle krenut da ti kazem da nije to to
al evo Nora i ja smo inzinjeri, ono pravi inzinjeri, i ucili smo matematiku i fiziku mnogo godina
i ja sam ucio matematiku i fiziku mnogo godina....nemoj misliti da su mi ti tereni nepoznati.
i imamo bolje znanje nego tvoje brzo citanje wikipedije
eh buraz varas se ako ti mislis da ja info uzimam sa wikipedije....

Ja sam istrazivac , na prvom fronut linije kad je u pitanju Matematicka cuda Kurana gdje se koriste Kuranski pretrazivaci, imam saradnike za istrazivanja i analize, radio sam sa arapima iz DUbaija videa na temu brojcana cuda Kurana imaju na Youtube.....tako nemoj misliti da sam sitna ribica po pitanju toga.

druze, istrazujem dirketno u orginalnim tekstovima Kurana na arapskom....o kakvom sad tefsiru na na osnovu Besimovog prijevoda kad je to neuporedivo.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2761 times
Been thanked: 4954 times

Post by Nora Ibsenova »

Mene bi bilo sramota reci da sam se godinama bavila matematikom a nisam naucila Osnovne pojmove matematike i statistike.

A da ne kazem da "brojcana Cuda Kurana" nemaju veze sa matematikom, vec se vise oslanjaju na numerologiju, a po definiciji bi se numerologija mogla smatrat i sirkom, jednako kao i astrologija.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Kolko si godina ulozio u izucavanje kvazi nauke, mogao si hafiz dosad postat da si se u istoj mjeri posvetio izucavanju hifza
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2025, 11:28 Mene bi bilo sramota reci da sam se godinama bavila matematikom a nisam naucila Osnovne pojmove matematike i statistike.

A da ne kazem da "brojcana Cuda Kurana" nemaju veze sa matematikom, vec se vise oslanjaju na numerologiju, a po definiciji bi se numerologija mogla smatrat i sirkom, jednako kao i astrologija.
A da ne kazem da "brojcana Cuda Kurana" nemaju veze sa matematikom,
cuj to

kada si tolika faca pa znas, de nam objasni kako ovo nije matematika i simetrijska struktura, a simetrije su dio geometrije u matematici.

Image

objasni nam zasto ovo nije matematika , nema necu nema nemogu....kada vec osporavas, daj da te vidimo da nam objasnis i mene zabludjelog "numerologa" da uvjeris da ovo nema veze sa matematikom pa da batalim sva istrazivanja

vec se vise oslanjaju na numerologiju,
prvo nauci sta je numerologija, to sto ja prezentiram nema veze sa numerologijom.

nauci definiciju numerologije.

a po definiciji bi se numerologija mogla smatrat i sirkom, jednako kao i astrologija.
na osnovu pogresne pretpostavke zakljucujes stvari....to je isto kao da ja kazem, zemlja je ravna, a to znaci posto je ravna, da na krajevima imaju velike planine i nedaju morima da se izliju u svemir :D. :D. na tom je to nivou.
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2025, 11:29 Kolko si godina ulozio u izucavanje kvazi nauke, mogao si hafiz dosad postat da si se u istoj mjeri posvetio izucavanju hifza
de ti nama objasni zasto ono gore prilozeno nije matematika, hocu precizan i jasan odgovor.....ako ne dadnes odgovor, to znaci da balamudis u prazno bez znanja.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Brate, ti palamudiš u prazno godinama.
Kad naučiš razliku između artimetičke sredine, moda i medijane, onda ćemo na temu matematike. Do tad se bavi zaludnim stvarima i laži se da radiš nešto korisno.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Sabrati redni broj sure, sa brojem ajeta, i to uzimat kao relevantan input je isto kao da ja kažem da u jednom mentru ima sto centimetara i onda saberem 1m + 100cm.

A da ne kažem da Allah i nije objavio koji je ajet koji broj, već su ljudi ajetima dodjelili brojeve kako bi se lakše referisali na ajete.
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 272 times
Been thanked: 481 times

Post by Remzudin »

Jahja83 wrote: 14 Feb 2025, 11:56
Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2025, 11:29 Kolko si godina ulozio u izucavanje kvazi nauke, mogao si hafiz dosad postat da si se u istoj mjeri posvetio izucavanju hifza
de ti nama objasni zasto ono gore prilozeno nije matematika, hocu precizan i jasan odgovor.....ako ne dadnes odgovor, to znaci da balamudis u prazno bez znanja.
Hey Picko...koji si ti qrac qrac da uzimas brzobrazluk ovde mojim robovima komandirati ?

Nece ti Nora bez moje dozvole nista reci niti se pravdati.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Apologeti baš to rade, selektivno koriste dostupne informacije, štimaju nekakve računice, mislim, koja je logika između sabiranja rednog broja sure i ajeta? Koja je to matematička metoda? Koji je razlog da se sabere redni broj sure sa brojem ajeta sure? Ne možeš ti vršit matematičke radnje nad vrijednostima i inputima koje ti selektivno biraš, bez korištenje ikakvih matematičkih formula, zakona.

Slično je i sa prebrojavanjem riječi, pa se riječ muškarac pojavljuje ovoliko puta, što je jednako broju nečega, pa je to dokaz da je Kur'an istina. Smješno, žalosno i jadno.

Na primjeru riječi "dan" je to najuočljivije. Kažu da se dan u Kur'anu spominje 365 puta i to je dokaz jer godina po gregorijanskom kalendaru ima 365 dana. U tom kontekstu je potpuno izostavljeno par stvari

- Muslimani vrijeme računaju spram mjeseca, ne sunca, pa koja je logika da Allah d.š. u Kur'anu se referiše na gregorijanski kalendar.
- Na mnogim mjestima, u Kur'anskom kontekstu, dan može trajat od 24h pa do stotinama godina
- U računicu su ubrojane i pluralne i singularne forme riječi "dan"
- U računicu su ubrojane samo riječi "dan" u svom orginalnom obliku ili sa prefiksom, oni sa sufiksom nisu računati, koja je logika iza toga? Pa nema je, bitno da se naštima rezultat.

Zato ja kažem, daj mi rezultat zadatka, i ja ću vrlo lahko riješit problem štimajući ostatak računa da se uklopi i da mi dadne željeni rezultat.
U stvarnosti, riječ dan u svim svojim formama se pojavljuje 455 puta a u orginalnoj formi daleko manje od 300 puta, ne mogu se sad sjetit tačnog broja.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Remzudin wrote: 14 Feb 2025, 12:08
Jahja83 wrote: 14 Feb 2025, 11:56

Hey Picko...koji si ti qrac qrac da uzimas brzobrazluk ovde mojim robovima komandirati ?

Nece ti Nora bez moje dozvole nista reci niti se pravdati.
Ma ne sikiraj se Remzo, nisam luda da ozbiljno ulazim u raspravu o matematici sa nekim kome matematika počinje i završava na skupu prirodnih brojeva.
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2025, 11:59 Brate, ti palamudiš u prazno godinama.
Kad naučiš razliku između artimetičke sredine, moda i medijane, onda ćemo na temu matematike. Do tad se bavi zaludnim stvarima i laži se da radiš nešto korisno.
Brate, ti palamudiš u prazno godinama.
ako ja zaista palamudim, onda je to lahko dokazivo....evo na izvolite, dokazi.....

Kad naučiš razliku između artimetičke sredine, moda i medijane, onda ćemo na temu matematike.
sad vec pametujes.

Do tad se bavi zaludnim stvarima i laži se da radiš nešto korisno.
budi koknkretna u argumetima, ne kruzi mi okolo....idi u kost odmah, u srz problema....jasno i glkasno i precizno, da znamo svi sta je problem.
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2025, 12:06 Sabrati redni broj sure, sa brojem ajeta, i to uzimat kao relevantan input je isto kao da ja kažem da u jednom mentru ima sto centimetara i onda saberem 1m + 100cm.

A da ne kažem da Allah i nije objavio koji je ajet koji broj, već su ljudi ajetima dodjelili brojeve kako bi se lakše referisali na ajete.
Sabrati redni broj sure, sa brojem ajeta, i to uzimat kao relevantan input je isto kao da ja kažem da u jednom mentru ima sto centimetara i onda saberem 1m + 100cm.
ovo mi je dokaz da ti stvarno blage veze nemas o ovome sto je prezentirano.

jasno je pokazana simetrija koja nije nuzna uopste da se pojavljuje, nego je namjerno kodirana tako....a sad cu te nauciti nesto posto ocito da ne znas a volis da ulazis u terene koje ne poznajes....

kada vec hoces da osporis to se strucno radi, a ne tako kao ti traljavao i nikako...i onda to upakujes u neki celofan da to lici na nesto, a nista je to, samo je za smuckati i prosuti.

evo sad cu ti matematicki pokazati zasto to nije nuznost i sta bude kada se samo jedan ajet otkine iz sure , kako se ta simetrija srusi ko kula od karata, i tako se radi strucna analiza i istrazivanje...a tvoje povrsine price ne piju vode.

evo strucna analiza matematicka sta bude kada se doda jedan ajet samo , evo uzeta je sura 106, umjesto da ima 4 kao sto je sad, imat ce 5 ajeta.

i pogledajmo u simteriju koja se srusi momentalno samo sto je dodan 1 ajet....tako se analiziraju stvarno, i nauci to jednom ako hoces da se bodes sa mnom na ovom forumu na mom terenu

Image

Objasni nam sad fino, kako to da je sada simetrija prisutna, a kad dodamo samo jedan ajet jos u Kuran onako hipoteticki i onda analizirmao to vidimo da nema vise simetrije koja je sad prisutna.

isto kao da ja kažem da u jednom mentru ima sto centimetara i onda saberem 1m + 100cm.
nije isto.

ti sa ovim si upravo dokazalo cudo Kurana a nisi ni svjestan toga, samo zato sto ne poznajes ovu tematiku.

Tacno da u pocetku objave Kurana ajeti nisu bili numerisani, ali su bili razdvojeni tackama ili dekoracijama simbola ili ruza....bez brojeva.

Brojevi su tek kasnije nekad dodani radi lakse referisanja.

Sura Fatiha je uvijek imala 7 ajeta, nevazno to sto na sestom ajetu nije pisalo broj 6, nego dekorativna ruza.

Image

Pa to sto ti sada kazes : Allah i nije objavio koji je ajet koji broj, već su ljudi ajetima dodjelili brojeve kako bi se lakše referisali na ajete

ukazuje da blage veze nemas po pitanju argumenata protiv onoga sto ja iznosim ovdje...jer to nije nikakav argument protiv nego naprotiv agrument za brojcana cuda Kurana, jer je to jos veca otezavajuca okolnost kada nemas numerisane ajete u Kuranu, nego samo tacke ili dekoracije kao naznaka da ajet zavrsava.

sada kada postavimo u tabelu Fatiha broj ajeta 7, jesmo li to nesto slagali iako recimo da nisu ajeti probrojani numericki.....jeli shvatas koju glupost si izvalila a hoces da nesto oponiras mi ovdje.

i jos jedna opaska , To sto te Sejtan woodoo spodoba tapce po ramenima, dovoljno ti je signal ako imas imalo razuma , da gonis u krivo.. :123
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53768 times
Been thanked: 9571 times

Post by ElTriconi »

Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2025, 11:28 Mene bi bilo sramota reci da sam se godinama bavila matematikom a nisam naucila Osnovne pojmove matematike i statistike.

Svi inzenjeri prodju tri matematike, redom 1 2 3. I jos pokoju koja je bitna za struku. Prve dvije godine malo ko da polozi od prve, ili vuca matematike godinama. Dok ne nauci osnove koje su daleko iznad srednjoskolske matematike.

Al dzaba, ne kae se tek tako znam ja to, to ti je sinus kosinus :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin »

Znao sam,znao sam da ce ga uhvatiti "Jähzorn".
Njegov ga ego pojede i nedozvoljava da mu jedno Zensko kaze gde visi Cekic matematike.

Morgen,kako se na bosanski kaze Jähzorn ?
Ovaj google translate mi daje shit podatke.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

ElTriconi wrote: 14 Feb 2025, 13:32

Svi inzenjeri prodju tri matematike, redom 1 2 3. I jos pokoju koja je bitna za struku. Prve dvije godine malo ko da polozi od prve, ili vuca matematike godinama. Dok ne nauci osnove koje su daleko iznad srednjoskolske matematike.

Al dzaba, ne kae se tek tako znam ja to, to ti je sinus kosinus :D.
Nije samo da prođeš tri matematike, nego su inžinjerske studije koncipirane tako da u preko 50% predmeta se koristiš primjenjenom matematikom.
Dakle, matematika I, II i III su predmeti gdje se uči "opšta" haj da tako kažem matematika, onda imaš predmete sa primjenjenom matematikom, fizika I i fizika II, mehanika fluida, statika, dinamika, kinematika, elastostatika, termodinamika I i II, provod i prenos toplote sa difuzijom i zračenjem, programiranje, statistika i vjerovatnoća, mašinski elementi, sve to koristi matematiku.

Ja sam matematike prve polagala :D. Vukla sam najlakši predmet na mašinstvu duže nego ijedan od gore navedenih predmeta. :D.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Remzudin wrote: 14 Feb 2025, 13:36 Znao sam,znao sam da ce ga uhvatiti "Jähzorn".
Njegov ga ego pojede i nedozvoljava da mu jedno Zensko kaze gde visi Cekic matematike.

Iznenadni napad bijesa?

Pa hoće to kad si šupalj ko đevrek.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53768 times
Been thanked: 9571 times

Post by ElTriconi »

Pajdo, stani malo. Da je bog objavio objavu matematickim jezikom ne bi je objavljivao nepismenim poslanicima. Dobio bi je neki poznati naucnik iz tog doba 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin »

Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2025, 13:39
Remzudin wrote: 14 Feb 2025, 13:36 Znao sam,znao sam da ce ga uhvatiti "Jähzorn".

Iznenadni napad bijesa?

Pa hoće to kad si šupalj ko đevrek.

:D.

Dobra si srce moje :ljub
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin »

ElTriconi wrote: 14 Feb 2025, 13:52 Pajdo, stani malo. Da je bog objavio objavu matematickim jezikom ne bi je objavljivao nepismenim poslanicima. Dobio bi je neki poznati naucnik iz tog doba 🤔
Da je bog objavio matematikom onda bi on poslo na binerskom nacinu 00.01.11.10.001.010.
To je universalni matematicni jezik u kosmosu koje bi cak Harut i Marut mogli dekodirati.
Last edited by Remzudin on 14 Feb 2025, 14:12, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Religija”