Koji web preglednik koristite?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9225 times
- Been thanked: 10961 times
- Status: Offline
Re: Koji web preglednik koristite?
E pa eto..instalirao sam Mozilu 4 i mogu reci,koliko je navikana
i nije cemu.. Brza od Chrome jeste nesto,ali ne bas mnogo,, Takav
utisak stekoh.. A taj Explorer ne koristim nikada.. Mislim da je najsporiji i najruzniji...
i nije cemu.. Brza od Chrome jeste nesto,ali ne bas mnogo,, Takav
utisak stekoh.. A taj Explorer ne koristim nikada.. Mislim da je najsporiji i najruzniji...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Mozili je poslo za rukom,da postane najgori preglednik u historiji interneta..
Evo firefox 5,pa ima i firefox 6 a bezveze sve.. Uopste nemam opciju da imam new tab sa
favoritima kao slicicama.. A ubacili su mi pretrazivac neki bezveze,mimo mog znanja.. Neki Babilon..
Neka mi neko kaze,ima li sta bolje od ove popisane mozile..
Je li to Chrome ili nesto drugo?
Evo firefox 5,pa ima i firefox 6 a bezveze sve.. Uopste nemam opciju da imam new tab sa
favoritima kao slicicama.. A ubacili su mi pretrazivac neki bezveze,mimo mog znanja.. Neki Babilon..
Neka mi neko kaze,ima li sta bolje od ove popisane mozile..
Je li to Chrome ili nesto drugo?
- Republikanac
- Sitna buranija
- Has thanked: 1 time
Kroko sve ovisi o tvojim potrebama
meni je Firefox=Chrome inace babylon ne ubacuju bez znanja korisnika morao si negdje ti accept da se slazes sa tim da ga ubace evo kod mene je firefox 5 i radi ko sat nemam primjedbi
meni je Firefox=Chrome inace babylon ne ubacuju bez znanja korisnika morao si negdje ti accept da se slazes sa tim da ga ubace evo kod mene je firefox 5 i radi ko sat nemam primjedbi
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Nista!
Puna kapa mozile i njenih ad-onsa koji nisu kompaktibilni ni sa
njihovim izumiteljem a kamoli tek,sa necim drugim..
Skinuo sam fino,posljednju verziju chromea i sad mi je to,
glavni preglednik.. Usput,odmah sam primjetio.da je na chromeu,
bolja rezolucija.. Posebno ovdje na forumu.. Podloga izgleda nekako
njeznije i ono sto je na njoj (sve ostalo) bolje se vidi
Puna kapa mozile i njenih ad-onsa koji nisu kompaktibilni ni sa
njihovim izumiteljem a kamoli tek,sa necim drugim..
Skinuo sam fino,posljednju verziju chromea i sad mi je to,
glavni preglednik.. Usput,odmah sam primjetio.da je na chromeu,
bolja rezolucija.. Posebno ovdje na forumu.. Podloga izgleda nekako
njeznije i ono sto je na njoj (sve ostalo) bolje se vidi

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7488 times
- Been thanked: 17491 times
je li problem ako se istovremeno koriste mozilla IE i chrome?
mislim, ne da se odjednom otvaraju jer znam da mi uspori komp ako otvorim u dva prozora moz i ie, nego mogu li se koristiti 1 po 1
mislim, ne da se odjednom otvaraju jer znam da mi uspori komp ako otvorim u dva prozora moz i ie, nego mogu li se koristiti 1 po 1
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Nije problem nikakav... Provjereno.. kod mene inbox na mozili a sad sam na chrome..
FireFox koristim od kad sam se tek priključio na net. Zbog toga ne želim ni da ga mjenjam. Imam par drugih preglednika instalirano, ali inače FireFox koristim. U zadnje vrijeme je malo kao usporio, malo je to i do mog kompjutera, ali ipak mislim da bi trebali malo da ga ubrzaju. Ne mislim na na otvaranje stranica, već na kompletan rad FireFox-a.
Imam i Operu. Pravo je brza, priznajem, ali nakon nekog vremena mi neće da pokazuje slike, kao ove thumbnails. Ponekad su i mutne te male sličice, sve dok ih ne otvoriš, uvečaš. Nisam siguran jel ovo samo kod mene tako, al znam da je veliki problem.
Google Chrome je moja alternativa, inače. Lagan je za kompjuter i brz je. U početku ako otvorite puno tabova radi sporije, bar kad se poredi s drugim preglednicima. Ali zato poslije se ubrza i radi brže od njih, što je manja mogućnost da padne.
Šta mislite o Maxthon? Nedavno sam ga probao i nije loš. Brz je i garantuje na svojoj stranici da je čak 200% brži pri otvaranju stranica od Google Chrome. Daj te mu šansu. Meni se sviđaju njegove opcije, ali nekako izgleda sve preveliko kod njeg, al eto.
Safari je dobar, i moćno izgleda, ali sam njega najmanje koristio. Zašto najmanje? Zato što je poredeći sa ostalim, stidljiv i tih. Nikad da se pročuje nešto za njeg. Al moguće je da se varam.
Wyzo? Instalirao sam i taj preglednik. Koristim ga ako mi šta zatreba da skidan s neta. Zato što, tako se govori, 10X brže skida od drugih preglednika, woow!
Internet Explorer.. Zanimljivo i privlačno ime, ali nikad ga nisam koristio, baš ono pravo. Ne znam ni ja zašto.
Mozzila FireFox ima iskustvo, zato ga i najviše koristim.
Imam i Operu. Pravo je brza, priznajem, ali nakon nekog vremena mi neće da pokazuje slike, kao ove thumbnails. Ponekad su i mutne te male sličice, sve dok ih ne otvoriš, uvečaš. Nisam siguran jel ovo samo kod mene tako, al znam da je veliki problem.
Google Chrome je moja alternativa, inače. Lagan je za kompjuter i brz je. U početku ako otvorite puno tabova radi sporije, bar kad se poredi s drugim preglednicima. Ali zato poslije se ubrza i radi brže od njih, što je manja mogućnost da padne.
Šta mislite o Maxthon? Nedavno sam ga probao i nije loš. Brz je i garantuje na svojoj stranici da je čak 200% brži pri otvaranju stranica od Google Chrome. Daj te mu šansu. Meni se sviđaju njegove opcije, ali nekako izgleda sve preveliko kod njeg, al eto.
Safari je dobar, i moćno izgleda, ali sam njega najmanje koristio. Zašto najmanje? Zato što je poredeći sa ostalim, stidljiv i tih. Nikad da se pročuje nešto za njeg. Al moguće je da se varam.
Wyzo? Instalirao sam i taj preglednik. Koristim ga ako mi šta zatreba da skidan s neta. Zato što, tako se govori, 10X brže skida od drugih preglednika, woow!
Internet Explorer.. Zanimljivo i privlačno ime, ali nikad ga nisam koristio, baš ono pravo. Ne znam ni ja zašto.
Mozzila FireFox ima iskustvo, zato ga i najviše koristim.
Kontakt: edi.kick@outlook.com
Izašla nova verzija FireFox-a, 6.0.
Kontakt: edi.kick@outlook.com
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
Chrome se kod mene najbolje pokazao
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vala svi su pusiona,kad malo bolje razmislim.
Ova Mozila sa svojim glupim ad-onsima,pa chrome sto mi fercera sporije
na multiplejer igricama..a explorer nisam nikada ni koristio.. Najvise lici na
neki pecinski uradak..
Ova Mozila sa svojim glupim ad-onsima,pa chrome sto mi fercera sporije
na multiplejer igricama..a explorer nisam nikada ni koristio.. Najvise lici na
neki pecinski uradak..
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Ja otvorim zajedno mozillu i chrome i nisam primjetila da mi uspori kompjuter zbog toga .Maja wrote:je li problem ako se istovremeno koriste mozilla IE i chrome?
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
chrome
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40118 times
- Been thanked: 26135 times
- Status: Online
Google Chrome 14

Google je izdao novu stabilnu verziju Chromea, koji je sada došao do brojčane oznake 14.
Uz mnoštvo sigurnosnih nadogradnji i tehnologije Web Audio API, najvažnija novost je implementacije tehnologije "Native Client" (NaCL), odnosno mogućnosti da se klasične aplikacije razvijene u programskim jezicima C ili C++ izvršavaju unutar preglednika Interneta. NaCL aplikacije se nalaze na Internetu i izvršavaju unutar Chromea na bilo kojoj platformi, uključujući Windows, MacOS X i Linux, bez potrebe za ikakvim promjenama. Stoga razvijatelji moraju održavati samo jednu verziju svojih aplikacija.
Trenutno se NaCL aplikacije distribuiraju samo putem Chrome Web Storea, no u Googleu ističu kako će maknuti to ograničenje čim bude moguće.
Google je nadogradio Chrome na verziju 14 koja kao najvažniju novost donosi tehnologiju Native Client

Google je izdao novu stabilnu verziju Chromea, koji je sada došao do brojčane oznake 14.
Uz mnoštvo sigurnosnih nadogradnji i tehnologije Web Audio API, najvažnija novost je implementacije tehnologije "Native Client" (NaCL), odnosno mogućnosti da se klasične aplikacije razvijene u programskim jezicima C ili C++ izvršavaju unutar preglednika Interneta. NaCL aplikacije se nalaze na Internetu i izvršavaju unutar Chromea na bilo kojoj platformi, uključujući Windows, MacOS X i Linux, bez potrebe za ikakvim promjenama. Stoga razvijatelji moraju održavati samo jednu verziju svojih aplikacija.
Trenutno se NaCL aplikacije distribuiraju samo putem Chrome Web Storea, no u Googleu ističu kako će maknuti to ograničenje čim bude moguće.
Google je nadogradio Chrome na verziju 14 koja kao najvažniju novost donosi tehnologiju Native Client
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Firefox 7: Mozilla izdala novu verziju preglednika Interneta
Mozilla je službeno u distribuciju pustila Firefox 7, novu verziju popularnog preglednika Interneta.
Među najvažnijim novostima su bolje performanse i znatno manje zauzeće radne memorije kompjutera (do 50 posto manje u određenim slučajevima) te hardverski ubrzane Canvas operacije, koje omogućuju brži prikaz HTML5 stranica, piše Bug.
Nadograđena je i opcija Firefox Sync, WebSocket protokol je sada u verziji 8, a dodana je i opcija Telemetry, koja korisnicima pruža mogućnost anonimnog slanja podataka o performansama preglednika Mozilli radi unaprjeđenja budućih verzija. Firefox 7 dostupan je za operacijske sisteme Mac, Windows i Linux, a izdana je i analogna mobilna verzija za Android.
Mozilla je službeno u distribuciju pustila Firefox 7, novu verziju popularnog preglednika Interneta.
Među najvažnijim novostima su bolje performanse i znatno manje zauzeće radne memorije kompjutera (do 50 posto manje u određenim slučajevima) te hardverski ubrzane Canvas operacije, koje omogućuju brži prikaz HTML5 stranica, piše Bug.
Nadograđena je i opcija Firefox Sync, WebSocket protokol je sada u verziji 8, a dodana je i opcija Telemetry, koja korisnicima pruža mogućnost anonimnog slanja podataka o performansama preglednika Mozilli radi unaprjeđenja budućih verzija. Firefox 7 dostupan je za operacijske sisteme Mac, Windows i Linux, a izdana je i analogna mobilna verzija za Android.
Rečeno je:
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Sve pohvale za 7 pici pravo 

Rečeno je: