NJEMAČKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 108 times
- Status: Offline
Re: NJEMAČKA
Za Duminja
Kako te nije stid reći da smo mi došli na gotovo? Moj djed je ovdje još bio za vrijeme gastarbajtera, više on ima sa izgradnjom poslijeratne Njemačke nego neki istočnjak koji danas glasa za AfD.
Svi smo mi izgradili Njemačku, a pogotovo mi koji smo ovdje rođeni, odrasli i ne može nam se spočitavati da smo ovdje kasnije došli.
AfD je stranka koja se aktivno zalaže za protjerivanje ljudi sa stranim porijeklom, ili ako ništa makar činjenje njihovog života nepodnošljivim. Iskreno rečeno, ovih 20% poljulalo je moje mišljenje, svi mi koji smo mlađi smo pričali o tome zadnjih dana, sedmica.
Čitao sam da smo mi valjda ovdje previše integrirani da bi se osjećali drugačije, ali kao neko ko je ovdje na faksu, govori bolje njemački od prosječnog Nijemca, budu li se ovakvi trendovi nastavljali ja svoju budućnost nažalost ne mogu da vidim ovdje. Strah je zavladao, gdje god dođem osjeća se jedna veoma veoma loša atmosfera među "strancima", pa i onim koji su "naši".
Vazda je bilo nečega, ali sada to što stalno moraš gledati koliko postotaka neka stranka ima je grozno.
Kako te nije stid reći da smo mi došli na gotovo? Moj djed je ovdje još bio za vrijeme gastarbajtera, više on ima sa izgradnjom poslijeratne Njemačke nego neki istočnjak koji danas glasa za AfD.
Svi smo mi izgradili Njemačku, a pogotovo mi koji smo ovdje rođeni, odrasli i ne može nam se spočitavati da smo ovdje kasnije došli.
AfD je stranka koja se aktivno zalaže za protjerivanje ljudi sa stranim porijeklom, ili ako ništa makar činjenje njihovog života nepodnošljivim. Iskreno rečeno, ovih 20% poljulalo je moje mišljenje, svi mi koji smo mlađi smo pričali o tome zadnjih dana, sedmica.
Čitao sam da smo mi valjda ovdje previše integrirani da bi se osjećali drugačije, ali kao neko ko je ovdje na faksu, govori bolje njemački od prosječnog Nijemca, budu li se ovakvi trendovi nastavljali ja svoju budućnost nažalost ne mogu da vidim ovdje. Strah je zavladao, gdje god dođem osjeća se jedna veoma veoma loša atmosfera među "strancima", pa i onim koji su "naši".
Vazda je bilo nečega, ali sada to što stalno moraš gledati koliko postotaka neka stranka ima je grozno.
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4157 times
- Been thanked: 3064 times
Pah, šta reći..
Nataknite ponosno još malo burki na se, nagentajte se properly i tako to. To će ubrzati proces, tih 20% će se popet na 40% i svi ćemo kod Lasera na sijelo
Da ne govorim o kozojebima koji se autima zapucaju u djecu iz vrtića i to baš kad je izborna hora.
Raznorazni faktori tu “polevaju” a i onaj araplahanski dosta ciljano na tome radi. Ne samo taj nacistički.
Prpa, jašta neg prpa
Nataknite ponosno još malo burki na se, nagentajte se properly i tako to. To će ubrzati proces, tih 20% će se popet na 40% i svi ćemo kod Lasera na sijelo

Da ne govorim o kozojebima koji se autima zapucaju u djecu iz vrtića i to baš kad je izborna hora.
Raznorazni faktori tu “polevaju” a i onaj araplahanski dosta ciljano na tome radi. Ne samo taj nacistički.
Prpa, jašta neg prpa

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3733 times
- Been thanked: 3458 times
Pa i treba odustati, ova diskusija je se trebala voditi najkasnije dan prije izbora.Duminjo wrote: 24 Feb 2025, 21:29Pa ti ne znaš šta je migrant a šta stranac i dva dana me jebeš.Naseef Mushroom wrote: 24 Feb 2025, 21:08
Da, i kada Dodik kaže da je se u entitetu rs nakupilo previše “Muslimana” to nije zvaničan program te stranke![]()
“Avionske karte su čin par budala i grupica”
iz stranke koje na svojim zvaničnim predizbornim plakatima imaju avion![]()
Evo i Rocko je konačno našao nekoga sa kojim može fino razgovarati.
Tipični balkanski analitičar, zna sve ko je vuk u ovčijoj koži a ne vidi ispred nosa stranku koja mu samo još treba nacrtati šta misli o strancima.
I za Dodika trolaš. Dodik je za BiH uradio više nego svi ostali skupa iz manjeg entiteta. I opet poturaš nezvanicne izjave za zvanicnu politiku.
I opet te cinjenice zajebavaju.
Odustani, pomislicu da si nepismen![]()
Sad je gotovo, AfD popušio kod ulaska u vlast, uprkos glasovima 10 miliona majmuna

A ironija je kada neko pomisli da sam nepismen, ko nema pojma da se (Re)Migration ne odnosi na migrante već na (re)migraciju svih stranaca u njemačko društvo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9483 times
- Been thanked: 15902 times
Ma ja mislim da duminjo ovo trola. Pise cisto da se razvije diskusija. Nema sanse da je ozbiljan. Nije on glup.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 554 times
- Been thanked: 812 times
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28608 times
- Been thanked: 26270 times
Ja sam to skontala na pocetkuspacebound wrote: 25 Feb 2025, 06:58 Ma ja mislim da duminjo ovo trola. Pise cisto da se razvije diskusija. Nema sanse da je ozbiljan. Nije on glup.
Jer mi ne ide u glavu da neko iole malo pametan moze da ima tu pricu (Po komentarima na Facebooku ili YouTube možeš da skontaš da su oni Corona-Leugner sada AfD-Wähler…)
Jedan moj drug i ja smo se dogovorili da više uopšte ne pričamo o politici ako želimo da održimo naše drugarstvo. Ali meni ne ide u glavu da neko može tako lagano reći “da, ja sam rechts”
Pitam se kad je to postalo normalno i da se bez stida to može i sme reći….
Momak moje kćerke tvrdi ozbiljno da oni nisu desničari i nacisti, da su jako dobri za ekonomiju….
5 godina su skupa i ona mi je jučer kroz suze rekla da će morati da raskine s njim ako on zaista tako misli i ako ne uvidi bar malo da pogrešno misli….
Last edited by Morgen on 25 Feb 2025, 07:37, edited 1 time in total.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20911 times
- Been thanked: 18854 times
Neminovno je da budućnost Njemačke vodi ka CDU/CSU i AfD koaliciji. Neće sad jer se crni još uvijek opiru, ali vrlo vjerovatno na prvim narednim izborima ako AfD nastavi da raste što će i biti slučaj.
I CDU/CSU jača desničarsku retoriku sve više nakon povlačenja Merkel, ali ne do te mjere da bi još uvijek bili sa AfD-ovcima.
A to zašto ljudi kod FDP nisu prepoznali neke stvari što je nudila i AfD... jbg, nisu dovoljno populisti. AfD je isključivo populizmom privukla ljude.
Dakle, ista stvar kao kod Demokrata u Americi... gledaju rast AfD-a jer su uglavnom sami krivi. Moraće biti mnogo mudriji u narednom periodu.
I CDU/CSU jača desničarsku retoriku sve više nakon povlačenja Merkel, ali ne do te mjere da bi još uvijek bili sa AfD-ovcima.
A to zašto ljudi kod FDP nisu prepoznali neke stvari što je nudila i AfD... jbg, nisu dovoljno populisti. AfD je isključivo populizmom privukla ljude.
Dakle, ista stvar kao kod Demokrata u Americi... gledaju rast AfD-a jer su uglavnom sami krivi. Moraće biti mnogo mudriji u narednom periodu.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Što ostali budu agresivniji prema AfD-ovcima oni će iz inata biti sve jači. Eto vam Trumpa kao primjer i šta su njemu sve radili.Morgen wrote: 25 Feb 2025, 07:36Ja sam to skontala na pocetkuspacebound wrote: 25 Feb 2025, 06:58 Ma ja mislim da duminjo ovo trola. Pise cisto da se razvije diskusija. Nema sanse da je ozbiljan. Nije on glup.
Jer mi ne ide u glavu da neko iole malo pametan moze da ima tu pricu (Po komentarima na Facebooku ili YouTube možeš da skontaš da su oni Corona-Leugner sada AfD-Wähler…)
Jedan moj drug i ja smo se dogovorili da više uopšte ne pričamo o politici ako želimo da održimo naše drugarstvo. Ali meni ne ide u glavu da neko može tako lagano reći “da, ja sam rechts”
Pitam se kad je to postalo normalno i da se bez stida to može i sme reći….
Momak moje kćerke tvrdi ozbiljno da oni nisu desničari i nacisti, da su jako dobri za ekonomiju….
5 godina su skupa i ona mi je jučer kroz suze rekla da će morati da raskine s njim ako on zaista tako misli i ako ne uvidi bar malo da pogrešno misli….
Prvo to ljudi trebaju da shvate. Što više im ljudi lijepe etikete nacista i svega ostalog to će im se vratiti nazad tako što će ih ovi pomesti na izborima.
Vrijeđanje, etikete, cenzura i slično prema AfD-u i njihovim glasačima samo ide u korist toj stranci.
- Morgen
- Zvezda foruma
Ama kakvo lepljenje etiketa, njima je to istetovirano na celu.
Ovo ne moze normalan covek da slusa. Zena ne odgovara NIKAD JASNO na pitanja, postoje vec sjajne parodije
Parodija
Ovo ne moze normalan covek da slusa. Zena ne odgovara NIKAD JASNO na pitanja, postoje vec sjajne parodije
Parodija
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Kažem ti, ako tako nastavite oni će biti sve popularniji.
A to za Hitlera je svakako teška glupost što je izjavila. Niti je bio ljevičar u modernom smislu niti komunjara.
A to za Hitlera je svakako teška glupost što je izjavila. Niti je bio ljevičar u modernom smislu niti komunjara.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3733 times
- Been thanked: 3458 times
Ma kakva koalicija sa AfDom. Friedrich Merz je nešto najbolje šta je se desilo Njemačkoj u momentu, jer je sredina između AfD a i ovih woke ljevičara koji su izgubili dodir sa običnim čovjekom.
Ako se uspije baviti sa temama kod kojih i običan Nijemac kaže “Kod ovoga AfD ima pravo” (ne znajući da ih AfD time manipuliše da se obračuna sa SVIM strancima) onda AfD nema više šta ponuditi i gube svrhu.
Može onda AfD samo ponuditi šta drugi nemaju a to je totalni fašizam i to može samo voditi u autodestrukciju jer će im onda zabraniti da politički djeluju.
Ako se uspije baviti sa temama kod kojih i običan Nijemac kaže “Kod ovoga AfD ima pravo” (ne znajući da ih AfD time manipuliše da se obračuna sa SVIM strancima) onda AfD nema više šta ponuditi i gube svrhu.
Može onda AfD samo ponuditi šta drugi nemaju a to je totalni fašizam i to može samo voditi u autodestrukciju jer će im onda zabraniti da politički djeluju.
Last edited by Naseef Mushroom on 25 Feb 2025, 08:02, edited 1 time in total.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Morgen
- Zvezda foruma
LINKE su birali samo da naprave GEGENWIND. Garantujem da 50% njih nisu ni levičariNaseef Mushroom wrote: 25 Feb 2025, 08:01 Ma kakva koalicija sa AfDom. Friedrich Merz je nešto najbolje šta je se desilo Njemačkoj u momentu, jer je sredina između AfD a i ovih woke ljevičara koji su izgubili dodir sa običnim čovjekom.
Ako se uspije baviti sa temama gdje će i običan Nijemac reći “Kod ovoga AfD ima pravo” (ne znajući da ih AfD time manipuliše da se obračuna sa SVIM strancima) onda AfD nema više šta ponuditi i gube svrhu.
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 5962 times
- Been thanked: 7336 times
- Status: Online
jesu za smanjenje poreza odredjenim privatnicima, ali pukla je koalicija jer je lindner na kraju stalno provocirao da se to desiDuminjo wrote: 24 Feb 2025, 12:59Jesul oni htjeli smanjiti porez privatnicima i zato pukla koalicija?pizarro wrote: 24 Feb 2025, 11:52
trenutno nijemci najvise vide probleme u migrantima i ekonomiji, za oboje fdp ima stroge programe. ovi sto su birali afd, od toliko frustracija koje nose u sebi, nisu mogli razmisliti malo i vidjeti da bi fdp bila bolja opcija.

- pizarro
- Forum [Bot]
linke su popularni kod ljudi do 25 godina, dobili su 25% od njih. tako da ne vidim da su oni samo gegenwind, nego su se mladji ljudi vise zainteresovali za politiku.Morgen wrote: 25 Feb 2025, 08:03LINKE su birali samo da naprave GEGENWIND. Garantujem da 50% njih nisu ni levičariNaseef Mushroom wrote: 25 Feb 2025, 08:01 Ma kakva koalicija sa AfDom. Friedrich Merz je nešto najbolje šta je se desilo Njemačkoj u momentu, jer je sredina između AfD a i ovih woke ljevičara koji su izgubili dodir sa običnim čovjekom.
Ako se uspije baviti sa temama gdje će i običan Nijemac reći “Kod ovoga AfD ima pravo” (ne znajući da ih AfD time manipuliše da se obračuna sa SVIM strancima) onda AfD nema više šta ponuditi i gube svrhu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9104 times
- Been thanked: 10800 times
- Morgen
- Zvezda foruma
Ne kazem da su samo Gegenwind, nego je puno njima bio samo protest.pizarro wrote: 25 Feb 2025, 08:37linke su popularni kod ljudi do 25 godina, dobili su 25% od njih. tako da ne vidim da su oni samo gegenwind, nego su se mladji ljudi vise zainteresovali za politiku.Morgen wrote: 25 Feb 2025, 08:03
LINKE su birali samo da naprave GEGENWIND. Garantujem da 50% njih nisu ni levičari
I hvala bogu da se mladi ljudi interesuju za politiku. Daj boze da se u Srbiji isplati.
- pizarro
- Forum [Bot]