O bozedert wrote: 18 Feb 2025, 01:23 ni jedan ama bas ni jedan bol se ne moze mjeriti s bolom za izgubljenim djetetom
Najjači bolovi koje čovjek može da doživi
Moderator: Krokodil Behko
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28027 times
- Been thanked: 25705 times
- Status: Online
Re: Najjači bolovi koje čovjek može da doživi
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2582 times
- Been thanked: 21455 times
- Status: Offline
Re: Ovo su najbolnija stanja koje čovjek može osjetiti
Nisam,zvao,pricao,razgovarao i svi prvo pitali imas li kontrolu nad stolicom i mokrenjem,imam.Kod burazerovica otisao 15 dan i pita me jel bolje,reko jeste malo al stopalo palo itd Kaze pokusaj da ne operises i radi to i to zivi tako i tako…Sta radis? Reko svasta 30 godina.Kaze jesi naucio sta? Jesam valjda,sto? E sad radi glavom kad si naucio…Zajebi poso i firmu.Posluso,radio dekompresiju,vjezbe,plivanje,bazen,sauna i dobro je,stopalu se vratila funkcija…Pomalo zabole ako pretjeram ali nikad vise ono ludilo…Sacu poceti sa fitnesom i jacanjem misica ,vrijeme je…Kako sam razumio mogu postici isti efekat i bez operacije sa pravilnim nacinom zivota.I fakat.I kad operises moras ziviti i raditi na odredjen nacin,nema ko prije sve na horuk i mogu ja.Mos qrac.Mozes ali ne tako i toliko.amidza idriz wrote: 17 Feb 2025, 23:47Jesi li to rijesio?HAVANA wrote: 17 Feb 2025, 22:29
Metak i 8 gelera,polugluh,slijep par dana,9 sati lezao dok nije pao mrak da me izvuku,dopuzaju previju,injekciju roknu i noga do mraka,3 puta operisan u zivotu,lomio sve sem desne ruke,izlijecio hepatitis c interferonom i ribivarinom, sto je posebna patnja itd Sve to ni blizu boli kad sam ona dva puta ostao na zemlji od kicme…Radje bi sad da me iz pama pogodi nego ono.Kad si ranjen 2,3 trodona pomognu i tad i poslije na promjenu vremena itd Kad je iscurilo ono govno na ledjima 3 trodona i mozes otic pisat,uz jecaje…I to je to sto pomognu.Mada i tu ima razlicitih inteziteta boli,zavisi gdje i sta pritisne…
Ja dvije sedmice poslije operacije kicme(suzenje kanala u donjem dijelu) super se osjecam i da sam znai i ranije toga se rijesiti.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
I grozno boli kad nerviram i zajebavam cerku pocupa me za kosu onde iznad uha.Uzas.

- Morgen
- Zvezda foruma
“Jacanje misica”

I ja krecem, nikad nije kasno. Samo zato sto do sad nisam imala problema sa ledjima, ne mora da znaci da ih ubuduce necu imati
I ja krecem, nikad nije kasno. Samo zato sto do sad nisam imala problema sa ledjima, ne mora da znaci da ih ubuduce necu imati
- HAVANA
- Pituljica
I ono je sve istina o bosanskoj glavi.Pao sa samoposluge na glavu ko mali,nista.A sa trotoara slomio nogu na dva mjesta.Geler mi iz glave izvadili a osto jedan mali,nikad me ne boli glava.Znaci imamo posebne lobanje. 

- HAVANA
- Pituljica
Ona pjesma ne vazi u bosni …samo nemoj nemoj po glavi druze plavi…
- Morgen
- Zvezda foruma
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 1743 times
- Been thanked: 925 times
Re: Ovo su najbolnija stanja koje čovjek može osjetiti
Nesto tu nije u redu sa doktorima.HAVANA wrote: 18 Feb 2025, 07:02Nisam,zvao,pricao,razgovarao i svi prvo pitali imas li kontrolu nad stolicom i mokrenjem,imam.Kod burazerovica otisao 15 dan i pita me jel bolje,reko jeste malo al stopalo palo itd Kaze pokusaj da ne operises i radi to i to zivi tako i tako…Sta radis? Reko svasta 30 godina.Kaze jesi naucio sta? Jesam valjda,sto? E sad radi glavom kad si naucio…Zajebi poso i firmu.Posluso,radio dekompresiju,vjezbe,plivanje,bazen,sauna i dobro je,stopalu se vratila funkcija…Pomalo zabole ako pretjeram ali nikad vise ono ludilo…Sacu poceti sa fitnesom i jacanjem misica ,vrijeme je…Kako sam razumio mogu postici isti efekat i bez operacije sa pravilnim nacinom zivota.I fakat.I kad operises moras ziviti i raditi na odredjen nacin,nema ko prije sve na horuk i mogu ja.Mos qrac.Mozes ali ne tako i toliko.amidza idriz wrote: 17 Feb 2025, 23:47
Jesi li to rijesio?
Ja dvije sedmice poslije operacije kicme(suzenje kanala u donjem dijelu) super se osjecam i da sam znai i ranije toga se rijesiti.
Skoro sam bio u Tuzli u posjeti jednom pacijentu koji je sa stakama dosao jer nije mogao hodati od diskus hernije. Operacija uspjesna(a zasto ne bi trebala biti ako je covjek zdrav), bio u banjama i sada zivi sasvim normalno uz odredjena ogranicenja(dizanje teskog, skakanje i te akrobacije).
Ja imao problem suzenja kanala u lumbalnom dijelu. Mogao sam jos trpiti(zimuz snijeg cistio) ali mi smetalo jer mi bol ide niz nogu. Uradio MRI i neurolog odmah kaze da se to moze samo hirurski rijesiti(prosiriti kanal). U drugoj kancelariji neurohirurg koji zakazuje operaciju. 31. januara se operisao i evo funkcionisem kao da nista nije bilo. Nema bola ali se moram pripaziti 6 sedmica.
Da napomenem da je ovo komplikovanije od hernije i oporavak je duzi a sve ide kako treba. Vratilo mi kvalitet zivota bez bola i onog grca ''sace opet''.
S kim god dole razgovaram na tu temu vecina prica istu pricu ''sve dok te ne savije nemoj se operisat'', ''dok ne puzes nemoj mi dolaziti'' a ovdje odmah to rjesavaju i to uspjesno i lagano. Jedina je barijera starosna dob. Mislim da preko 65-70 g. teze se odlucuju za zahvate ali ako je osoba zdrava, nikakav problem.
p.s. setnja i jacanje misica normalno da pomaze ali svako slabljenje misica kicma dobija oslonac tamo gdje proizvodi bol. Pa neces moci citav zivot vjezbati da smanjih opterecenje na kicmu. Rjesaji ti to dok je ranije jer poslije te nece niko htjeti operisati zbog starosti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- HAVANA
- Pituljica
Razgovarao sam ja i sa belgijom,hrvatskom,ovde i za ovo sta se meni desilo nista oni ne rade osim sto to kao ociste… Isti efekat se postigne i na ovaj nacin blabla Pazi se ,vjezbaj itd Ima onaj disco gel da se ubrizga al to je vec siroka prica…A i ne znam je bas ispricati ,radim sta mi doktori kazu,vjerujem im.Nekom operacija pomogne,a bogme znam ih i sto im nista nije rijesila.Po 3 puta operisali…Sve je to individualno i zavisi od toga sta je problem…
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 21674 times
- Been thanked: 9266 times
Ma i ćućanje i stajanje može biti opasno jer ljekar nema nadzor nad položajem bebe, a može se zapetljati i pupčana vrpca i svašta nešto poći po zluNora Ibsenova wrote: 17 Feb 2025, 20:59Znam, ali nije normalno ni da im se otezava. Prirodnije je da zena stoji, ili cuci, da bi gravitacija pomogla, a ne odmogla kao sto to radi na ledjima pritiskajuc joj kicmu.HAVANA wrote: 17 Feb 2025, 20:25
Ono ne moze da ne boli.Namjestaj se ti kako hos.Bio,vidio,skidam kapu.![]()
Inace, zene su se pocele poradjat na ledjima sa nogama u zraku kad je Luj 14ti mescini, skontao da mu je tako najbolji pogled jer je imao fetis neki otkacen
Svakako se legne kad je završni čin, kad bebina glava već krene izlaziti, a do tada hodaj, sjedi, čitaj

- ironman
- sirius
- Has thanked: 22580 times
- Been thanked: 23144 times
Ono kad se malim prstom udaris o nogu od stola

dream of spring.
- HAVANA
- Pituljica
Moja zena je isla u neku skolu za to,nema sta drugo bit.Dusa joj opalit,svako malo to i glavom u ormarice gornje od kuhinje.Ubi sama sebe.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22580 times
- Been thanked: 23144 times
U glavu
Sad kontan da sam sebe i sredio ne pazeci. Doduse ima vise od dvije godine od zadnjeg nokauta..vrata od kontejnera me sa slepe opalila i oborila.
dream of spring.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12080 times
- Been thanked: 12655 times
Trenutno jedan prijatelj u bolnici ima pankreatitis...izoblicio se covjek od bolova , za 3 dana smrso 5 kg.....
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7243 times
- Been thanked: 16781 times
Dje je video s youtuba o tomeEmirTr wrote: 17 Feb 2025, 23:57 Ja sam u decembru 2023 imao napad kamena u bubregu.... Nakon primljene terapije u Domu zdravlja ništa nije prestalo, sa hitnom pod sirenama i rotacijom hitno pod bolovima za bolnicu i nakon nekih sat vremena su me stabilizovali, a u idućih 15 dana sam jedan po jedan izmokrio 4 kamenca.... Imam i sportsko i ratno iskustvo povreda, ali ovo je bilo nezamislivo....

- EmirTr
- Sitna buranija
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 241 times
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20488 times
- Been thanked: 18506 times
- Masamune