Hidžab, nikab, burka
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31373 times
- Been thanked: 29090 times
- Status: Online
Re: INCIDENT U NJEMAČKOJ: Pekar odbio uslužiti djevojku iz BiH zbog nikaba
Ja bih odmah da se ogradim od tog epiteta.
Ja sam se fokusirala na afganistan i slicno.
I samo na burku.
Ja sam se fokusirala na afganistan i slicno.
I samo na burku.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2798 times
- Been thanked: 5032 times
- Status: Offline
Sto se pekara tice, i on mi je validan, privatna pekara, ima pravo ne usluzit koga on hoce.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.
Dakle priča o ovome se svodi samo na lični plan, sukob dva mentalna sklopa. Papak pekar vs niskointeligentna tiktokerka.
Dakle priča o ovome se svodi samo na lični plan, sukob dva mentalna sklopa. Papak pekar vs niskointeligentna tiktokerka.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma cim neko izvadi telefon snimat nesta odmah mi gubi kredibilitet. Kad te neko napadne, kad ti je neugodnoo, valjda gledas kako se uklonit iz situacije sto prije, a ne da je prva misao da izvadis telefon snimat.Superhik wrote: 28 Feb 2025, 08:33 Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
I nije mu prvi put, a sigurno ni zadnji. Nikad neću zaboraviti kad me je napao sto sam postavila neku suru na temi o islamu (nekoliko dana nakon njegovog upisa) i tvrdio je, pazi tvrdio, da to " njemu nešto želim poručiti ".Duminjo wrote: 21 Feb 2025, 23:48A ko ste vas dvoje i da vi tvrdite je li neko nekoga na nešto natjero, je li neko nekoga ovim nacinom oblacenja zlostavlja ili gdje je ovo potrebno ili nije?
Vas dvoje neki svjedski sud za ispravno oblacenje tudjih zena?
Ne znam zašto ste sebi umislili da je vaše ispravnije od njihovog a pogotovo zašto sebi za pravo uzimate pogrdno pisati o njima, samo zato sto se drugacije oblace.
Ne kontam kakva je to sila u vama da mislite kako je vaše bolje i ispravnije od ovoga drugacijeg. Nije frka kada se neko ne slaze i kaze da mu se ne svidja. Havana uporan i bog "njih neko tjera, ovo je zlostavljanje".. Malo je reci da covjek vrijedja.
Dobro je Maja napisala, nikakve razlike izmedju njega i onih koji tjeraju žene da nose nikab.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Ima pravo da ne usluži nekog koga ne želi, ali se onda mora nositi sa posljedicama takve odluke.
Bilo da se radi o kamenu u izlogu ili da ga razapinju zbog islamofobije pa će mu vjerovatno i prodaja pasti.
Sam je kriv.
Bilo da se radi o kamenu u izlogu ili da ga razapinju zbog islamofobije pa će mu vjerovatno i prodaja pasti.
Sam je kriv.
- Lavlje_srce
- Alienka

Da, da, u redu je. Samo sto je to prije njega uradio - nikad, niko, nigdje.Nora Ibsenova wrote: 23 Feb 2025, 12:55 Sto se pekara tice, i on mi je validan, privatna pekara, ima pravo ne usluzit koga on hoce.
Tebi je sigurno u redu i kad kod nas kažu kupcima da izađu iz Zare, jer bogati Arapi imaju 'privatnu kupovinu'.
Memento Mori
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2783 times
- Been thanked: 8733 times
U ovom mjesecu samo ljubav i radost širimoLavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 04:17I nije mu prvi put, a sigurno ni zadnji. Nikad neću zaboraviti kad me je napao sto sam postavila neku suru na temi o islamu (nekoliko dana nakon njegovog upisa) i tvrdio je, pazi tvrdio, da to " njemu nešto želim poručiti ".Duminjo wrote: 21 Feb 2025, 23:48
A ko ste vas dvoje i da vi tvrdite je li neko nekoga na nešto natjero, je li neko nekoga ovim nacinom oblacenja zlostavlja ili gdje je ovo potrebno ili nije?
Vas dvoje neki svjedski sud za ispravno oblacenje tudjih zena?
Ne znam zašto ste sebi umislili da je vaše ispravnije od njihovog a pogotovo zašto sebi za pravo uzimate pogrdno pisati o njima, samo zato sto se drugacije oblace.
Ne kontam kakva je to sila u vama da mislite kako je vaše bolje i ispravnije od ovoga drugacijeg. Nije frka kada se neko ne slaze i kaze da mu se ne svidja. Havana uporan i bog "njih neko tjera, ovo je zlostavljanje".. Malo je reci da covjek vrijedja.Čovjek ima paranoju od muslimana, odnosno muslimanki.
Dobro je Maja napisala, nikakve razlike izmedju njega i onih koji tjeraju žene da nose nikab.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54911 times
- Been thanked: 9781 times
Mene i kolegu iscerali iz kafica, kaze zakupili arapi na tri danaLavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 06:14Da, da, u redu je. Samo sto je to prije njega uradio - nikad, niko, nigdje.Nora Ibsenova wrote: 23 Feb 2025, 12:55 Sto se pekara tice, i on mi je validan, privatna pekara, ima pravo ne usluzit koga on hoce.![]()
Tebi je sigurno u redu i kad kod nas kažu kupcima da izađu iz Zare, jer bogati Arapi imaju 'privatnu kupovinu'.![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Od svega mi je najdraze tebe ne citat.Lavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 06:14Da, da, u redu je. Samo sto je to prije njega uradio - nikad, niko, nigdje.Nora Ibsenova wrote: 23 Feb 2025, 12:55 Sto se pekara tice, i on mi je validan, privatna pekara, ima pravo ne usluzit koga on hoce.![]()
Tebi je sigurno u redu i kad kod nas kažu kupcima da izađu iz Zare, jer bogati Arapi imaju 'privatnu kupovinu'.![]()
- Lavlje_srce
- Alienka

Ma nije valjda. Uradila sam ti nešto u životu, ili na mene projiciras ono s cim se ne možeš suočiti u sebi?Nora Ibsenova wrote: 01 Mar 2025, 12:06Od svega mi je najdraze tebe ne citat.Lavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 06:14
Da, da, u redu je. Samo sto je to prije njega uradio - nikad, niko, nigdje.![]()
Duminjo, s onima koji siju otrov ljubav nema efekta.
Memento Mori
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pekar nije papak, pekar je fašista. Zašto izbjegavaš nazvati stvari pravim imenom?Superhik wrote: 28 Feb 2025, 08:33 Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.
Papak bi bio da je pred njom čačkao nos i onda dodirnuo hljeb ili da je se pričao sa njom kao da su ovce skupa čuvali.
Možeš misliti provokacije, došla u pekaru da kupi hljeb
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Dobrodošla u 2025. godinuNora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 17:05Ma cim neko izvadi telefon snimat nesta odmah mi gubi kredibilitet. Kad te neko napadne, kad ti je neugodnoo, valjda gledas kako se uklonit iz situacije sto prije, a ne da je prva misao da izvadis telefon snimat.Superhik wrote: 28 Feb 2025, 08:33 Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.
Danas je telefon najbolji alat kada dođe neko u neugodnu situaciju. Nagledao sam se desetine videa na internetu gdje se snimaju nekulturni vozači autobusa, trgovci i ostali, koji nakon objave ili dobiju otkaz ili se moraju izviniti ili će promijeniti ponašanje jer nikad ne znaju kada će neko opet snimati.
Bez telefona bi se te osobe nastavile tako ponašati jer nema dokaza.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24123 times
Pa to se meni redovno desava u welnesu ,iako imam mjesecnu.Sta cuElTriconi wrote: 01 Mar 2025, 11:05Mene i kolegu iscerali iz kafica, kaze zakupili arapi na tri danaLavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 06:14
Da, da, u redu je. Samo sto je to prije njega uradio - nikad, niko, nigdje.![]()
![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ima i to svoje.Naseef Mushroom wrote: 01 Mar 2025, 16:49Dobrodošla u 2025. godinuNora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 17:05
Ma cim neko izvadi telefon snimat nesta odmah mi gubi kredibilitet. Kad te neko napadne, kad ti je neugodnoo, valjda gledas kako se uklonit iz situacije sto prije, a ne da je prva misao da izvadis telefon snimat.![]()
Danas je telefon najbolji alat kada dođe neko u neugodnu situaciju. Nagledao sam se desetine videa na internetu gdje se snimaju nekulturni vozači autobusa, trgovci i ostali, koji nakon objave ili dobiju otkaz ili se moraju izviniti ili će promijeniti ponašanje jer nikad ne znaju kada će neko opet snimati.
Bez telefona bi se te osobe nastavile tako ponašati jer nema dokaza.
A to u neku ruku i nastavlja ciklus nasilja.
Mislim, nece kamenovanje njegove radnje promjenit njegov nakaradni sistem vrijednosti, naprotiv, gurnut ce ga dublje u ekstremizam a usput i mnogima poput njega dati dodatno opravdanje i poticaj.
Koliko vidim, zakon tamo zabranjuje diskriminaciju u pruzanju usluga, pa je mogla isti video podnijet nadleznim organima a ne na TikTok za malo slave.
Ko zna sta je ciji nijet bio, mozda je cura zivjela svoj zivot i neki idiot je napao, pa ona izvadila telefon za svaki slucaj da dokumentuje nasilje, a mozda je starac vec poznati kao islamofobican pa je usla u pekaru sa vec upaljenim telefonom, nikad necemo znat, ali moje je misljenje da se protiv rasizma, diskriminacije i slicno ne bori kontranasiljem vec dostupnim organima drzave.
Ono sto je mene zasmetalo je sto se tema sa incidenta i citave price islamofobija, tiktok, drustvene mreze, kako uzvratit na rasizam i slicno, svela na komentarisanje niqaba kao pojave i uvodjenja u pricu Afganistanskih zena koje apsolutno nicim nisu relevantne za temu.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3405 times
Ne smiješ nikoga snimati pa to još javno i objavljivati bez dozvole snimanog. Ok možda pokazati policiji ili u sudu ako ustreba ali brže-bolje metnuti to na socijalne medije, tu može komotno prdekana da se fasuje.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ja mislim da cilj te djevojke i ostalih koji su snimali u sličnim situacijama nije taj da pokažu policiji i da tuže, već da javnost i sugrađani vide kod koga kupuju.Melek wrote: 01 Mar 2025, 17:36 Ne smiješ nikoga snimati pa to još javno i objavljivati bez dozvole snimanog. Ok možda pokazati policiji ili u sudu ako ustreba ali brže-bolje metnuti to na socijalne medije, tu može komotno prdekana da se fasuje.
Nema grada u Njemačkoj gdje nema puno muslimana i u tom mjestu ima sigurno dosta muslimana koji kupuju u toj pekari. Pa čak i da se ne razbijaju izlozi i da ne bude fizičkog napada na pekara, dovoljno je što će dobar dio mušterija bojkotovati tu pekaru.
Last edited by Naseef Mushroom on 01 Mar 2025, 19:06, edited 1 time in total.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24450 times
- Been thanked: 10603 times
Ne znam, ne bojkotuje se ni za veće stvari, ljudi brzo zaborave
A ne slažem se u vezi snimanja... ne mogu da vjerujem da je u redu nekoga postaviti tako bez saglasnosti
A ne slažem se u vezi snimanja... ne mogu da vjerujem da je u redu nekoga postaviti tako bez saglasnosti
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Eno piše na prvoj stranici da policija istražuje sve one koji su uključeni u taj rasistički ispad ali i one koji su pekaru prijetili smrću.Nice wrote: 01 Mar 2025, 18:23 Ne znam, ne bojkotuje se ni za veće stvari, ljudi brzo zaborave
Znači čak i da ta djevojka možda dobije novčanu kaznu zbog snimanja, snimak je dovoljan da se pokrene postupak zbog rasizma.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24450 times
- Been thanked: 10603 times
Ma ja, mač sa dvije oštrice