Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31373 times
Been thanked: 29090 times
Status: Online

Re: INCIDENT U NJEMAČKOJ: Pekar odbio uslužiti djevojku iz BiH zbog nikaba

Post by Morgen » 23 Feb 2025, 12:49

Ja bih odmah da se ogradim od tog epiteta.
Ja sam se fokusirala na afganistan i slicno.

I samo na burku.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2798 times
Been thanked: 5032 times
Status: Offline

Post by Nora Ibsenova » 23 Feb 2025, 12:55

Sto se pekara tice, i on mi je validan, privatna pekara, ima pravo ne usluzit koga on hoce.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 28 Feb 2025, 08:33

Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.

Dakle priča o ovome se svodi samo na lični plan, sukob dva mentalna sklopa. Papak pekar vs niskointeligentna tiktokerka.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 28 Feb 2025, 17:05

Superhik wrote: 28 Feb 2025, 08:33 Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.

Dakle priča o ovome se svodi samo na lični plan, sukob dva mentalna sklopa. Papak pekar vs niskointeligentna tiktokerka.
Ma cim neko izvadi telefon snimat nesta odmah mi gubi kredibilitet. Kad te neko napadne, kad ti je neugodnoo, valjda gledas kako se uklonit iz situacije sto prije, a ne da je prva misao da izvadis telefon snimat.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4125 times
Been thanked: 3097 times

Post by Lavlje_srce » 01 Mar 2025, 04:17

Duminjo wrote: 21 Feb 2025, 23:48
Morgen wrote: 21 Feb 2025, 23:01

Ovo je samo u pustinji potrebno.
A ko ste vas dvoje i da vi tvrdite je li neko nekoga na nešto natjero, je li neko nekoga ovim nacinom oblacenja zlostavlja ili gdje je ovo potrebno ili nije?

Vas dvoje neki svjedski sud za ispravno oblacenje tudjih zena?

Ne znam zašto ste sebi umislili da je vaše ispravnije od njihovog a pogotovo zašto sebi za pravo uzimate pogrdno pisati o njima, samo zato sto se drugacije oblace.

Ne kontam kakva je to sila u vama da mislite kako je vaše bolje i ispravnije od ovoga drugacijeg. Nije frka kada se neko ne slaze i kaze da mu se ne svidja. Havana uporan i bog "njih neko tjera, ovo je zlostavljanje".. Malo je reci da covjek vrijedja.
I nije mu prvi put, a sigurno ni zadnji. Nikad neću zaboraviti kad me je napao sto sam postavila neku suru na temi o islamu (nekoliko dana nakon njegovog upisa) i tvrdio je, pazi tvrdio, da to " njemu nešto želim poručiti ". :lup Čovjek ima paranoju od muslimana, odnosno muslimanki.

Dobro je Maja napisala, nikakve razlike izmedju njega i onih koji tjeraju žene da nose nikab.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune » 01 Mar 2025, 04:24

Ima pravo da ne usluži nekog koga ne želi, ali se onda mora nositi sa posljedicama takve odluke.

Bilo da se radi o kamenu u izlogu ili da ga razapinju zbog islamofobije pa će mu vjerovatno i prodaja pasti.

Sam je kriv.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 01 Mar 2025, 06:14

Nora Ibsenova wrote: 23 Feb 2025, 12:55 Sto se pekara tice, i on mi je validan, privatna pekara, ima pravo ne usluzit koga on hoce.
Da, da, u redu je. Samo sto je to prije njega uradio - nikad, niko, nigdje.:oo

Tebi je sigurno u redu i kad kod nas kažu kupcima da izađu iz Zare, jer bogati Arapi imaju 'privatnu kupovinu'. :oo
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2783 times
Been thanked: 8733 times

Post by Duminjo » 01 Mar 2025, 09:42

Lavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 04:17
Duminjo wrote: 21 Feb 2025, 23:48

A ko ste vas dvoje i da vi tvrdite je li neko nekoga na nešto natjero, je li neko nekoga ovim nacinom oblacenja zlostavlja ili gdje je ovo potrebno ili nije?

Vas dvoje neki svjedski sud za ispravno oblacenje tudjih zena?

Ne znam zašto ste sebi umislili da je vaše ispravnije od njihovog a pogotovo zašto sebi za pravo uzimate pogrdno pisati o njima, samo zato sto se drugacije oblace.

Ne kontam kakva je to sila u vama da mislite kako je vaše bolje i ispravnije od ovoga drugacijeg. Nije frka kada se neko ne slaze i kaze da mu se ne svidja. Havana uporan i bog "njih neko tjera, ovo je zlostavljanje".. Malo je reci da covjek vrijedja.
I nije mu prvi put, a sigurno ni zadnji. Nikad neću zaboraviti kad me je napao sto sam postavila neku suru na temi o islamu (nekoliko dana nakon njegovog upisa) i tvrdio je, pazi tvrdio, da to " njemu nešto želim poručiti ". :lup Čovjek ima paranoju od muslimana, odnosno muslimanki.

Dobro je Maja napisala, nikakve razlike izmedju njega i onih koji tjeraju žene da nose nikab.
U ovom mjesecu samo ljubav i radost širimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 54911 times
Been thanked: 9781 times

Post by ElTriconi » 01 Mar 2025, 11:05

Lavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 06:14
Nora Ibsenova wrote: 23 Feb 2025, 12:55 Sto se pekara tice, i on mi je validan, privatna pekara, ima pravo ne usluzit koga on hoce.

Tebi je sigurno u redu i kad kod nas kažu kupcima da izađu iz Zare, jer bogati Arapi imaju 'privatnu kupovinu'. :oo
Mene i kolegu iscerali iz kafica, kaze zakupili arapi na tri dana :ha
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 Mar 2025, 12:06

Od svega mi je najdraze tebe ne citat.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 01 Mar 2025, 16:09

Nora Ibsenova wrote: 01 Mar 2025, 12:06

Od svega mi je najdraze tebe ne citat.
Ma nije valjda. Uradila sam ti nešto u životu, ili na mene projiciras ono s cim se ne možeš suočiti u sebi?

Duminjo, s onima koji siju otrov ljubav nema efekta.
Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 01 Mar 2025, 16:24

Superhik wrote: 28 Feb 2025, 08:33 Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.

Pekar nije papak, pekar je fašista. Zašto izbjegavaš nazvati stvari pravim imenom?
Papak bi bio da je pred njom čačkao nos i onda dodirnuo hljeb ili da je se pričao sa njom kao da su ovce skupa čuvali.
Možeš misliti provokacije, došla u pekaru da kupi hljeb :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 01 Mar 2025, 16:49

Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 17:05

Ma cim neko izvadi telefon snimat nesta odmah mi gubi kredibilitet. Kad te neko napadne, kad ti je neugodnoo, valjda gledas kako se uklonit iz situacije sto prije, a ne da je prva misao da izvadis telefon snimat.
Dobrodošla u 2025. godinu :oo

Danas je telefon najbolji alat kada dođe neko u neugodnu situaciju. Nagledao sam se desetine videa na internetu gdje se snimaju nekulturni vozači autobusa, trgovci i ostali, koji nakon objave ili dobiju otkaz ili se moraju izviniti ili će promijeniti ponašanje jer nikad ne znaju kada će neko opet snimati.
Bez telefona bi se te osobe nastavile tako ponašati jer nema dokaza.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24123 times

Post by HAVANA » 01 Mar 2025, 17:05

ElTriconi wrote: 01 Mar 2025, 11:05

Mene i kolegu iscerali iz kafica, kaze zakupili arapi na tri dana :ha
Pa to se meni redovno desava u welnesu ,iako imam mjesecnu.Sta cu :cudi I bolje da ih ne gledam.A ni oni mene.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 Mar 2025, 17:07

Naseef Mushroom wrote: 01 Mar 2025, 16:49
Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 17:05

Dobrodošla u 2025. godinu :oo

Danas je telefon najbolji alat kada dođe neko u neugodnu situaciju. Nagledao sam se desetine videa na internetu gdje se snimaju nekulturni vozači autobusa, trgovci i ostali, koji nakon objave ili dobiju otkaz ili se moraju izviniti ili će promijeniti ponašanje jer nikad ne znaju kada će neko opet snimati.
Bez telefona bi se te osobe nastavile tako ponašati jer nema dokaza.
Ima i to svoje.
A to u neku ruku i nastavlja ciklus nasilja.

Mislim, nece kamenovanje njegove radnje promjenit njegov nakaradni sistem vrijednosti, naprotiv, gurnut ce ga dublje u ekstremizam a usput i mnogima poput njega dati dodatno opravdanje i poticaj.

Koliko vidim, zakon tamo zabranjuje diskriminaciju u pruzanju usluga, pa je mogla isti video podnijet nadleznim organima a ne na TikTok za malo slave.

Ko zna sta je ciji nijet bio, mozda je cura zivjela svoj zivot i neki idiot je napao, pa ona izvadila telefon za svaki slucaj da dokumentuje nasilje, a mozda je starac vec poznati kao islamofobican pa je usla u pekaru sa vec upaljenim telefonom, nikad necemo znat, ali moje je misljenje da se protiv rasizma, diskriminacije i slicno ne bori kontranasiljem vec dostupnim organima drzave.

Ono sto je mene zasmetalo je sto se tema sa incidenta i citave price islamofobija, tiktok, drustvene mreze, kako uzvratit na rasizam i slicno, svela na komentarisanje niqaba kao pojave i uvodjenja u pricu Afganistanskih zena koje apsolutno nicim nisu relevantne za temu.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek » 01 Mar 2025, 17:36

Ne smiješ nikoga snimati pa to još javno i objavljivati bez dozvole snimanog. Ok možda pokazati policiji ili u sudu ako ustreba ali brže-bolje metnuti to na socijalne medije, tu može komotno prdekana da se fasuje.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 01 Mar 2025, 18:19

Melek wrote: 01 Mar 2025, 17:36 Ne smiješ nikoga snimati pa to još javno i objavljivati bez dozvole snimanog. Ok možda pokazati policiji ili u sudu ako ustreba ali brže-bolje metnuti to na socijalne medije, tu može komotno prdekana da se fasuje.
Ja mislim da cilj te djevojke i ostalih koji su snimali u sličnim situacijama nije taj da pokažu policiji i da tuže, već da javnost i sugrađani vide kod koga kupuju.

Nema grada u Njemačkoj gdje nema puno muslimana i u tom mjestu ima sigurno dosta muslimana koji kupuju u toj pekari. Pa čak i da se ne razbijaju izlozi i da ne bude fizičkog napada na pekara, dovoljno je što će dobar dio mušterija bojkotovati tu pekaru.
Last edited by Naseef Mushroom on 01 Mar 2025, 19:06, edited 1 time in total.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24450 times
Been thanked: 10603 times

Post by Nice » 01 Mar 2025, 18:23

Ne znam, ne bojkotuje se ni za veće stvari, ljudi brzo zaborave

A ne slažem se u vezi snimanja... ne mogu da vjerujem da je u redu nekoga postaviti tako bez saglasnosti

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 01 Mar 2025, 19:13

Nice wrote: 01 Mar 2025, 18:23 Ne znam, ne bojkotuje se ni za veće stvari, ljudi brzo zaborave

A ne slažem se u vezi snimanja... ne mogu da vjerujem da je u redu nekoga postaviti tako bez saglasnosti
Eno piše na prvoj stranici da policija istražuje sve one koji su uključeni u taj rasistički ispad ali i one koji su pekaru prijetili smrću.

Znači čak i da ta djevojka možda dobije novčanu kaznu zbog snimanja, snimak je dovoljan da se pokrene postupak zbog rasizma.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24450 times
Been thanked: 10603 times

Post by Nice » 01 Mar 2025, 19:17

Ma ja, mač sa dvije oštrice

Locked

Return to “Religija”