Napad koji se u utorak navečer dogodilo u mostarskom naselju Zalik uznemirilo je građane, a sada se pojavila i snimka nadzorne kamere koja prikazuje dramatične trenutke iz trgovine u kojoj je počinjena pljačka.
Iz policije je ranije potvrđeno kako je riječ o kaznenom djelu razbojništva, no nisu iznosili više pojedinosti o događaju. Prema ranijim informacijama, u incidentu je napadnuta radnica trgovine. Na snimci koja se pojavila vidi se kako osoba naoružana puškom ulazi u trgovinu, nakon čega dolazi do sukoba s radnicom. U jednom trenutku radnica se goloruka suprotstavlja napadaču, hvata se u koštac s njim i uspijeva ga izgurati iz trgovine. Na snimci se vidi i trenutak pucnja.
Bosanskohercegovački pjevač Anid Ćušić, nekadašnji pobjednik regionalnog natjecanja Zvezde Granda, svjedočio je razbojništvu.
Tijekom napada na trgovinu došlo je i do pucnjave, a Ćušić se oglasio na društvenim mrežama nakon brojnih komentara na njegovu reakciju tijekom incidenta.
Kako je naveo, nije se želio oglašavati, ali je odlučio reagirati nakon što je vidio komentare ljudi koji su, kako kaže, ismijavali situaciju u kojoj se našao.
Nisam se zelio oglasavati niti bilo sta odgovarati, ali evo posto vidim “prijatelje“ kako se nasladjuju i smiju situaciji koja se desila. Prvo, ne bih nikada nikome pozelio da ima prizor koji mi ne izlazi iz glave. Na snimcima ne cujete pucnjeve koji su bili kada sam krenuo pomoci zeni, u tom momentu zastajem i on podize glavu i trza se za pusku, postavite se u situaciju da neko poteze pusku i vidite u njegovoj reakciji da ste vi iduci, vi bi stali i cekali da vas ohladi? Pod adrenalinom i sokom sam izasao i usao u auto u kojem su bile moja TRUDNA ZENA i BEBA od 10 mjeseci! Da je zalutao metak i ubio ih kakvi bi vam komentari bili?Zena u autu s bebom je dozivjela šok, a ja od prizora i soka sam jedva uzeo telefon i nazvao policiju. Jesam li mogao pomoci zeni? Jesam. Jesam li krenuo da pomognem? Jesam! Da sam u ovoj situaciji izgubio zivot bili bi vam komentari “Bio je dobar momak“ ili budala gdje ce na pusku.. U momentu kada je potezao za pusku od zene i siguran sam da bi me u tom momentu ubio, ja sam istrcao. Dok vi sjedite i komentarisete, tipkate i nasladjujete se volio bih vidjeti vas “mudonje“ kako idete na metak. Zeni koja radi u trgovini zelim brz oporavak, dolazim u tu trgovinu cesto i poznajem je, kada sam pogledao snimke od pocetka ostao sam zatecen koliko je hrabro postupila. Zao mi je situacije u kojoj se zena zadesila, zao mi je i djece koja su prolazila pored trgovine i plakala, zao mi je moje zene koja je dozivjela šok. Hvala Bogu da se zavrsilo bez da je pala mrtva glava.
NE OSUDJUJTE SITUACIJU U KOJOJ SE NISTE NASLI, SITUACIJU U KOJOJ NI SAMI NE ZNATE KAKO BI REAGOVALI.
Zovnite me kad treba pomoci, pa mi psujte i prozivajte me. Drago mi je sto u zivotu imas situacije u kojima vidis i one KOJIMA SI POMOGAO kako ti vracaju. Zao mi je sto ovoj hrabroj zeni nisam mogao pomoci, sto je covjek imao u ruci automat, i sto sam bio bespomocan. Nadam se da ima onih koji su bistri i koji situaciju gledaju iz druge perspektive. Volim Mostar, ali ljudi..
Policija i dalje traga za počiniteljem razbojništva koje se dogodilo u utorak navečer u naselju Zalik.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.