Amin!Sheval wrote:Ja molim Boga za sve vas.Da vas izbavi iz tame i pokaze put ka svjetlu.Iskreno molim za vas.
Granica izmedju privatnog i poslovnog zivota
Moderator: spacebound
Re: Granica izmedju privatnog i poslovnog zivota
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
Pa zna li ti muz da si zaljubljena u tog lika ili mu planiras reci ?
Sheval wrote:Meni se to nikad ne bi moglo dogoditi.Vjera u boga,cvrst stav,tradicionalnost.
Nikad ne reci nikad, jedna je moja prijateljica stalno govorila - pa ni da se u rodjenu mater neces vratiti.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3939 times
- Been thanked: 2964 times
- Status: Online
Cesto sam bio u takvim situacijama.
Imao sam tu srecu,dobro bih sagledao,i pogledao iza sebe....
sta...i koga imam.....
sta...i koga imam.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 350 times
Pasaga wrote:Cesto sam bio u takvim situacijama.
sta...i koga imam da me ne skontaju....
Ovaj sam ti post tek i vidjela. Da ljudi mijenjaju karakter s godinama, normalno je, ali da ga mijenjaju u pat minutaSheval wrote:Jedino kako se mozes rijesiti nedoumica...pojebi se,pa vidi sta dalje.Nema od mozganja nista.
Na prvoj si stranici bio krajnje vulgaran i nekulturan, da ne napominjem da si odgovaro ne pitanja koja nisu ni pitana, da bi nakon par minuta tj na cetvrtoj strani tvrdio kako si toliko vjernik
Miralem te respektuje sto si prizno, a to je ono za sto on jos nema petljeMirelam wrote:Pasaga wrote:Cesto sam bio u takvim situacijama.
Ja dok sam radio u jednoj firmi sam imao direktora, lafcina covjek bio za svoje godine (50te)..imao porodicu, vise djece, nako porodican covjek na prvu, uvijed vodio do sebe...
Sta se taj lik poslovno zena
Sta se taj lik poslovno zena
Last edited by Senf on 28 Jul 2015, 23:41, edited 1 time in total.
Mirelam wrote:Ma prizn'o bi ja vrlo rado , ali nemam sta
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3939 times
- Been thanked: 2964 times
navika wrote:Miralem te respektuje sto si prizno, a to je ono za sto on jos nema petljeMirelam wrote:Pasaga wrote:Cesto sam bio u takvim situacijama.
Majjjjoooooo...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Hvala.Sheval wrote:Prenosim vam poruke mira i harmonije,duhovnog sklada i vjere.Budite jaki i ne dozvolite da sotona preovlada vasim bicem.Okrenite se skrusenosti,poniznosti,budite vjerni drugovi i ponizni robovi.Sa neba vas neko gleda.Niste sami.
btw avatar ti krajnje sexy
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5259 times
- Been thanked: 7453 times
- Status: Offline
navika wrote:Razumljivo da mozes, al zar se ne desi prije s onim s kojim dijelis radni prostor i veliku vecinu dana, svakidasnje zgode i nezgode, u mom slucaju bi ovo postao covjek s kojim bi dijela vise vremena vec s vjencanim muzem...inasab wrote:Nema veze da li imas seksi, pametnog i duhovitog kolegu/cu ili sefa/cu.
Moze biti malo poticaj za raditi veselije ali ako sam/a nemas granice i onu potrebnu gajecu ljubav u sebi,
bilo to na poslu ili bilo gdje drugo, mozes lahko zalutati.
Nema te religije ili muza/supruge koji/a ce te zaustaviti.
Kako si to napisala ucinilo se da ti je muz zabranio. Ne znam da li je to tako. Moze biti da je on rekao svoje misljenje u vezi toga a ti razmislila i podijelila isto.
Ako ti je doista zabranio e tad je prica dublja. I moj bi bio malo ljubomoran, a i ja bih u slicnoj sitaciji.
Svi smo od krvi i mesa. Istina je da na poslu provodimo vise vremena s kolegama nego li s najdrazim osobama ali u tom dugom vremenu kreira se i respekt i tona drugih osjecaja koji mogu lahko preskociti i zaobici ono sto bi nas navelo da se u "cosku stisnemo".
Svijest ima sidrište.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Vidi teme . Zbog prirode posla i mojih čestih izbivanja iz kuće te raznih susreta i moje komunikacije, meni bi žena znači odmah trebala presuditi. 
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Ja sam napravila granicu.
Na poslu mi neko moze biti simpatican (desavalo se) ,ali s enikada nisam upostala ni u sta, pa ni u flert.
Jednostavno ne zelim imati neugodnosti na poslu bilo kakvog oblika. Da imam aferu s nekim, ili vezu, pa kad to pukne da se osjecam neugodno, da pratim sta radi ili da on prati sta ja radim - ne hvala.
Posao je posao, zabava je negdje drugo. Eto koliko dugo radim (od svoje 18e godine) jos uvijek nisam imala vezu/aferu s nekim s posla
Na poslu mi neko moze biti simpatican (desavalo se) ,ali s enikada nisam upostala ni u sta, pa ni u flert.
Jednostavno ne zelim imati neugodnosti na poslu bilo kakvog oblika. Da imam aferu s nekim, ili vezu, pa kad to pukne da se osjecam neugodno, da pratim sta radi ili da on prati sta ja radim - ne hvala.
Posao je posao, zabava je negdje drugo. Eto koliko dugo radim (od svoje 18e godine) jos uvijek nisam imala vezu/aferu s nekim s posla
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Nuzda zakon mijenja. Ako si ti jedini koji donosi u kucu novcani prihod, normalno da ce pristat na sve.Terasa svjesti wrote:Vidi teme . Zbog prirode posla i mojih čestih izbivanja iz kuće te raznih susreta i moje komunikacije, meni bi žena znači odmah trebala presuditi.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Možda neko u ovom postupku vidi nešto loše, ali ja ne. Jako je pohvalno to što tvoj muž i ti znate svoje mogućnosti i granice preko kojih ne trebate prelaziti i dovoditi se u iskušenje, to je vrlina.navika wrote:Da otvorim temu inspiroso me nedavni dogadjaj iz mog zivota, a evo o cemu se radi. Dobila sam ponudu za posao u jednoj stabilnoj i rastucoj firmi no iz jednog razloga sam morala odbiti - na toj lokaciji provodila bi osam sati dnevno sama u kancelariji s jednim muskarcem kojem je tu negdje oko 40 god i koji pri tome, mora se reci, prilicno lijepo i izgleda.
Moj muz je na to sve rekao kratko i jasno - zaboravi. Ne prakticira bas nesto vjeru, ni blizu kao ja, ali cvrsto je ubijedjen u onu - kad se muskarac i zena osama treci je sejtan, misli se ukoliko oni nisu bliski rodjaci.
Nisam se protivila uopste jer nisam ni sama sigurna koliko je to pametno.
Iskren da budem, ukoliko se ne radi o nuždi, ne bih dozvolio svojoj ženi da radi na tom radnom mjestu. Njen potencijalni kolega nije prodavač, komšija ili doktor, to je čovjek s kojim bi ona provodila 8 sati dnevno sama u kancelariji, a to nije malo. Ljudi nisu roboti, itekako su podložni strastima, pa znaju činiti stvari koje su u totalnoj suprotnosti s njihovim načelima.Kakva su Vasa radna iskustva? Da li bi Vam smetala da Vas partner prihvati ovakvu punudu?
Koliko se cesto desavaju romanse na poslu?
Necu Vas pitati jel se Vama osobno desilo iz razloga sto vjerujem da nismo spremni pricati o tome ovako javno...
Ali evo, ako ce malo olaksati u nekim zapadnim zemljama svaki treci pitani izjasnio se da je imao neku vrstu romanse na poslu.
A ako ste ipak ovladali tehnikom kako razgraniciti poslovni zivot od privatnog podijelite je ovdje
Pola prevare čovjek načini samo tako što pripremi teren, a kancelarija, muškarac i žena, potpuno sami, je već dobar put za najveću grešku života.
Da sam u pomenutoj situaciji, i sam bih se držao podalje od tog radnog mjesta. Imam ja svoje principe u koje čvrsto vjerujem, ali nisam svetac i upravo zbog toga ne bih sebe iskušavao ako baš ne moram.

- titicha
- Osvježenje foruma

Julia-Klara wrote:Ja sam napravila granicu.
Osim toga,to ne mora dovesti do neugodnosti i afere. Ako je dvoje normalnih ljudi
i dogodi se ta kemija koja sve zezne...nema posesivnosti,zaljubljivanja...
Onda je to uzivanje u flertu. Pogotovo ako te kod kuce niko ne ceka. I naravno,da to u firmi nitko ne zna.
A kad je kraj...sve ok,nema suza i nikakvih drama i glupih ispada.
Kazem,ne bi to ponovila...ali nikad ne reci nikad