Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 602 times
Been thanked: 900 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by tuzlak1212 » 02 Mar 2025, 18:48

rocko wrote: 02 Mar 2025, 18:46
tuzlak1212 wrote: 02 Mar 2025, 18:44

Zapravo tu grijesis, vama treba svijet vise nego sto svijetu trebaju Ameri
Zapravi vi nama netrebate Ali hocemo da vidimo koliko ste mocni kad mi sjednemo PO stranin I gledamo.utakmicu
da sad prestane svjetska monetarna trgovina vama bi kafa sad skocila na 1000 dolara, poubijali bi ste se vi za 3 sedmice
svi ti nastampani dolari ce ostat samo za vas saku od 300 miliona, ne mozete vi bez svijeta ni sekunde

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko » 02 Mar 2025, 18:49

Nice wrote: 02 Mar 2025, 17:57 Kako sad da Zelenskog tako vrijeđate.... a i nije izbačen već je svojevoljno otišao.
I neka je...
Bar je tim činom pokrenuo par protesta
Istjeran kakvih otisao mislio da ce da bude press konferencija kaze Veliki Trump put pod noge kud oci vode noge nose nista od press konferencija I nema nista vise pipa se zavrnila Al Javi se kad si spremna za mir

Pa neka mu.ti sto protestuju dodaj kakvih para I oruzja
Last edited by rocko on 02 Mar 2025, 18:53, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 02 Mar 2025, 18:51

tuzlak1212 wrote: 02 Mar 2025, 18:48
Zapravi vi nama netrebate Ali hocemo da vidimo koliko ste mocni kad mi sjednemo PO stranin I gledamo.utakmicu
da sad prestane svjetska monetarna trgovina vama bi kafa sad skocila na 1000 dolara, poubijali bi ste se vi za 3 sedmice
svi ti nastampani dolari ce ostat samo za vas saku od 300 miliona, ne mozete vi bez svijeta ni sekunde
Sve se moze dirnuti Sam ne petrol dollar to dirnes mi bacamo nuklearku
Nah mi samo uzvrsimo invaziju Zar te irak.nijw nista naucio?

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 02 Mar 2025, 18:58

rocko wrote: 02 Mar 2025, 18:51
tuzlak1212 wrote: 02 Mar 2025, 18:48

Sve se moze dirnuti Sam ne petrol dollar to dirnes mi bacamo nuklearku
Nah mi samo uzvrsimo invaziju Zar te irak.nijw nista naucio?
a sto cete to radit ako vam niko ne treba?
zatvorite se u vakum svoj i uzivajte, ahaa ne mozete jer ste beskicmenjaci s najvise oruzja koji rade ekonomski monetarni teror nad svijetom i nista vise

da vas hoce Trump za ozbiljno gurnut u tu tvoju zeljenu izolaciju, samo da osjetite koliko ste ovisni o svima i svakom da nemate ni oruzja toliko da se to vise izjednacava

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 02 Mar 2025, 20:17

tuzlak1212 wrote: 02 Mar 2025, 18:44

Zapravo tu grijesis, vama treba svijet vise nego sto svijetu trebaju Ameri
Pa nisu amerikanci supci ko ti, nista jarane nije stalo Ukraina jos dobija sto sleti u poljsku...Trumpovo supljiramje je jedna stvar a druga je stvari na terenu nrp, Sta se ono dogadja u Torentsku? valja ti u Z trupe, ali nemas ti taj kapacitet :oo
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2074 times
Been thanked: 1005 times

Post by amidza idriz » 02 Mar 2025, 20:37

Upravo zbog takvih Amerika ce se vratiti 100-150 god. unazad i zatvoriti u svoje granice.
Kao mi mozemo bez ikoga. Ok, u cemu je problem ali ne mozete onda nikome i nista spocitavati niti traziti.
Niste i necete biti planetarna sila nego izolovani u svoje granice i murciti se nad Mexikom.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 02 Mar 2025, 20:44

Ko zna za sta je ovo sve dobro.
Europa bi jos spavala ovako je dobila samarcinu da su se momentalno probudili ishvatili da klize u opasnu neizvjesnost.
Ovo danas u V. Britaniji za pohvalu pa se nadam da ce se o svim drugim stvarima brzo dogovarajuci ignorisuci onu ''istocnu bijedu'' sto ih stalno uslovljavaju.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4304 times
Been thanked: 3219 times

Post by Melek » 02 Mar 2025, 20:45

rocko wrote: 02 Mar 2025, 18:46 Zapravi vi nama netrebate Ali hocemo da vidimo koliko ste mocni kad mi sjednemo PO stranin I gledamo.utakmicu
Ma ne samo da im mi ne trebamo već im ni ti ne trebaš. Strpi se malo dok veliki ne izmisli da treba deportovat i sve mentally challenged, ima da letiš ko piruz. A njega ta direktiva neće kačiti, on ima imunitet :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 02 Mar 2025, 20:59

Amerikanci nemaju nista sa ovim sto Trump radi i njegovi klovnovi, nema ovo nikakve veze sa Amerikancima i sta oni misle o tome, niti je Trump dobio izbore zbog Zelinskog ili Kanade...tip trolla cijelu ameriku.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2655 times
Been thanked: 8188 times

Post by Duminjo » 03 Mar 2025, 02:04

rocko wrote: 02 Mar 2025, 18:41
Duminjo wrote: 02 Mar 2025, 18:09

Sve ovo sto si nabrojao je rekla kazala.

Jedina cinjenica je ono sto je cijeli svijet vidio. Davljenik, narkoman i cirkusant Zelenski, rekao mocnom Trumpu "NE, necete nas ucjenjivati".

Poslije ovog pišanja u sred bijele kuce, realno, Trump je spao na nivo Putina i ruskih crvenih linija sa kojima se svi šprdaju. Neozbiljna i neodgovorna varalica od kojega se svaka normalna civilizacija odmice.

Koji cete nam krc takvi? :cudi
Nista rekal kazala sve fakti .

Poceo narkomana srati onda mu je Veliki Trump rekao zacepi Puno si ti pricao.odrzomu govor I nabio ga nogom iz Bjele Kuce
Onda narkomana otrco na fox News da se pravda kad mu je ambassdorica rekal idi zajebo si Nas
Kasno.marko na kisovo stize

PA to vam I govorimo netrebate vi nama koji cemo.mi.kurac sa vama
De vi te vase evropske probleme rjesavajte a mi cemo.u svoom circus da se zabavljamo.i o sebi brinemo
EU nema problema, zivi se bolje nego ikad.
Ukrajina je opstala i to ce se rijesiti.

Imamo svoju valutu, pomiricemo se sa Rusima, uspostaviti odnose sa Kanadom i sve 5.

A vi se onda jbite sa Kinezima i Meksikancima.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 03 Mar 2025, 06:09

Melek wrote: 02 Mar 2025, 20:45
rocko wrote: 02 Mar 2025, 18:46 Zapravi vi nama netrebate Ali hocemo da vidimo koliko ste mocni kad mi sjednemo PO stranin I gledamo.utakmicu
Ma ne samo da im mi ne trebamo već im ni ti ne trebaš. Strpi se malo dok veliki ne izmisli da treba deportovat i sve mentally challenged, ima da letiš ko piruz. A njega ta direktiva neće kačiti, on ima imunitet :D.
Nikad nisam shvatao Taj strah od povratka u Bosnu jebo te iz kakve si ti I takvi ko ti bijede dosli na zapad da vam je ko smrtna presuda vratiti se u Bosnu?
Last edited by rocko on 03 Mar 2025, 06:13, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 03 Mar 2025, 06:10

General War wrote: 02 Mar 2025, 20:17
Pa nisu amerikanci supci ko ti, nista jarane nije stalo Ukraina jos dobija sto sleti u poljsku...Trumpovo supljiramje je jedna stvar a druga je stvari na terenu nrp, Sta se ono dogadja u Torentsku? valja ti u Z trupe, ali nemas ti taj kapacitet :oo
Nema reapera nema stelita nema obavjestajnih podataka pa ti gledaju u opremu nema remontovanja iste

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 03 Mar 2025, 06:11

Duminjo wrote: 03 Mar 2025, 02:04
rocko wrote: 02 Mar 2025, 18:41
Nista rekal kazala sve fakti .

Poceo narkomana srati onda mu je Veliki Trump rekao zacepi Puno si ti pricao.odrzomu govor I nabio ga nogom iz Bjele Kuce
Onda narkomana otrco na fox News da se pravda kad mu je ambassdorica rekal idi zajebo si Nas
Kasno.marko na kisovo stize

PA to vam I govorimo netrebate vi nama koji cemo.mi.kurac sa vama
De vi te vase evropske probleme rjesavajte a mi cemo.u svoom circus da se zabavljamo.i o sebi brinemo
EU nema problema, zivi se bolje nego ikad.
Ukrajina je opstala i to ce se rijesiti.

Imamo svoju valutu, pomiricemo se sa Rusima, uspostaviti odnose sa Kanadom i sve 5.

A vi se onda jbite sa Kinezima i Meksikancima.
Uh vec se mirite sa rusima vidis dokaz da zna Veliki Trump sta radi

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 03 Mar 2025, 06:12

amidza idriz wrote: 02 Mar 2025, 20:37
Upravo zbog takvih Amerika ce se vratiti 100-150 god. unazad i zatvoriti u svoje granice.
Kao mi mozemo bez ikoga. Ok, u cemu je problem ali ne mozete onda nikome i nista spocitavati niti traziti.
Niste i necete biti planetarna sila nego izolovani u svoje granice i murciti se nad Mexikom.
Dok vas ne zmobardujrmo

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 03 Mar 2025, 07:01

amidza idriz wrote: 01 Mar 2025, 19:59
Superhik wrote: 01 Mar 2025, 08:05
Nije Rusija blefirala kada je izmijenila zakone za korištenje taktičkog nuklearnog naoružanja.
To su luđaci koji to stvarno mogu upotrijebiti. Šta imaju izgubiti, svakako su nepopularni, sa sankcijama, opasnost,... Varaju se oni koji misle da je nova ruska atomska doktrina blefiranje.

Hajmo reći da stvarno roknu jednu atomsku recimo na Pokrovsk. Svijet bi se zgrozio nakratko i krenula bi već drugi dan priča kako su bili prisiljeni, kako je Amerika to uradila dva puta,... Amerika bi izgubila nepovratno ulogu svjetskog lidera ako nebi reagovala. Vojno nebi jer bi tad otišao svijet u q. Totalna izolacija sankcijama bi ipak bio tektonski poremećaj za zapad jer ostatak svijeta nebi kaznio Rusiju.

Dakle, sva se ova američka igra svodi na popuštanje Rusima da ne roknu koju atomsku. Svijet je taoc jedne luđačke i siledžijske Rusije gdje se pokušava izbjeći katastrofa popuštanjem luđacima. Amerika se distanciranjem od Evrope samo izvlači od odgovornosti ako se sranje desi.
Za pocetak diskusije trebao bi nam reci koliko imas godina da bi ovo shvatili ozbiljno.
Kakava nuklearka. Nije to, stavi na lansir, paaaaliii.

Sve lokacije ruskih nuklearnih lokacija su pokrivene i pokusaj ispaljenja automatski aktivira drugu stranu koja ih pokriva (karikiram ali nesto tako).

Poslije ove trodnevne specijalne operacije Rusije se niko ne plasi. Da ce biti rusvaj na sve strane, to da ali da ce Rusija bez otpora doci do tebe, tesko.
Ukrajinci su sada sila(jedino ih logisticki malo pogurati), Poljaci ce uskoro biti najveca armija pa i svi ostali tako da :kafa
Nemoj mislit ida znas kako ja sta zamisljam. I da ti znas kako to ide.

Rusija je u nekoliko navrata javno objavila izmjene u svojoj nuklearnoj doktrini. Znaci mozemo samo diskutovati da li je u pitanju blef. Na stranu nacin kako bi to izveli.
Ja mislim da ne bi platili zestoku cijenu upotrebe koje manje takticke nuklearke. Svakako imaju sankcije, svakako ih Amerika ne bi napala, i svakako gube obraz ako ne ostvare neku vecu vojnu pobjedu. Dakle sta danas sprjecava Rusiju da upotrebi koju takticku?

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 03 Mar 2025, 08:39

rocko wrote: 03 Mar 2025, 06:10
General War wrote: 02 Mar 2025, 20:17
Nema reapera nema stelita nema obavjestajnih podataka pa ti gledaju u opremu nema remontovanja iste
Dje nema?

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 03 Mar 2025, 09:10

Superhik wrote: 03 Mar 2025, 07:01
amidza idriz wrote: 01 Mar 2025, 19:59

Za pocetak diskusije trebao bi nam reci koliko imas godina da bi ovo shvatili ozbiljno.
Kakava nuklearka. Nije to, stavi na lansir, paaaaliii.

Sve lokacije ruskih nuklearnih lokacija su pokrivene i pokusaj ispaljenja automatski aktivira drugu stranu koja ih pokriva (karikiram ali nesto tako).

Poslije ove trodnevne specijalne operacije Rusije se niko ne plasi. Da ce biti rusvaj na sve strane, to da ali da ce Rusija bez otpora doci do tebe, tesko.
Ukrajinci su sada sila(jedino ih logisticki malo pogurati), Poljaci ce uskoro biti najveca armija pa i svi ostali tako da :kafa

Rusija je u nekoliko navrata javno objavila izmjene u svojoj nuklearnoj doktrini. Znaci mozemo samo diskutovati da li je u pitanju blef. Na stranu nacin kako bi to izveli.
Ja mislim da ne bi platili zestoku cijenu upotrebe koje manje takticke nuklearke. Svakako imaju sankcije, svakako ih Amerika ne bi napala, i svakako gube obraz ako ne ostvare neku vecu vojnu pobjedu. Dakle sta danas sprjecava Rusiju da upotrebi koju takticku?
Imam osjecaj da to prizeljkujes ali od toga nema nista.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 03 Mar 2025, 10:47

amidza idriz wrote: 03 Mar 2025, 09:10
Superhik wrote: 03 Mar 2025, 07:01

Imam osjecaj da to prizeljkujes ali od toga nema nista.
Vara te osjecaj i nadam se da si u pravu a ja u krivu.
Mozda Rusi nece roknuti koju takticnu ali cinjenica je da se Amerika boji toga i popusta.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 03 Mar 2025, 12:37

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24924 times
Been thanked: 25342 times
Status: Online

Post by ironman » 03 Mar 2025, 12:48

Ruski plan je propao. A mislili su zavladati komplet Ukrajinom tako sto ce u Kijevu instalirat hajducku vladu.
Sve nakon toga je pobjeda Ukrajine.
Glupa narandza je zadnjim potezima povecala simpatije ka Ukrajini.
dream of spring...

Post Reply

Return to “Svijet”