Merhaba naš mubareć Ramazan
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times
- Status: Offline
Re: Merhaba naš mubareć Ramazan
Odslusala sam ga dok sam ribala kuhinju. Morat cu jos koji video potrazit.
A volim slusazi Burhan Sabana.
A volim slusazi Burhan Sabana.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27948 times
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Alejkumu selam.Mutevelija wrote: Selam Lavlje
Kako utiče suzdržavanje od vode i hidrataciju na diskuse kod kičme, čuo sam da je hidrataciju neophodna za normalno funkcioniranje diskova, eh sad da li ja mogu na sehur popiti 2 litra vode , hocel mi nestati zaliha do iftara , i opet tako kod iftara
Kod mene najveći problem je voda što se tiče zdravstvenog stanja.
Neće ti nestati zaliha vode jer nisu velike vrućine. Ne znam gdje si čuo za vezu izmedju hidratacije i diskus hernije? Ta veza nije dokazana.
S druge strane, post pomaže zalijecenju diskus hernije, jer se u organizmu općenito smanjuju inflamatorni procesi, samim tim smanjuje bol i pomaze izbacivanju toksina.
Možda ne bi bilo lose da uzimas vitamin B12 i vitamin D. Selam.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
- Status: Online
Ma jedan što je bio prošle godine sa mnom čekao komisiju za produzavanje bolovanja , je morao prekinuti post zbog tih problema, bio mu se uklijestio zivac, pa je rekao da mora prestati sa postom, ali to je bilo kad je već zivac bio mu iritiran pa je bio trenutno nesposoban za rad.Lavlje_srce wrote: 02 Mar 2025, 19:48Alejkumu selam.Mutevelija wrote: Selam Lavlje
Kako utiče suzdržavanje od vode i hidrataciju na diskuse kod kičme, čuo sam da je hidrataciju neophodna za normalno funkcioniranje diskova, eh sad da li ja mogu na sehur popiti 2 litra vode , hocel mi nestati zaliha do iftara , i opet tako kod iftara
Kod mene najveći problem je voda što se tiče zdravstvenog stanja.
Neće ti nestati zaliha vode jer nisu velike vrućine. Ne znam gdje si čuo za vezu izmedju hidratacije i diskus hernije? Ta veza nije dokazana.
S druge strane, post pomaže zalijecenju diskus hernije, jer se u organizmu općenito smanjuju inflamatorni procesi, samim tim smanjuje bol i pomaze izbacivanju toksina.
Možda ne bi bilo lose da uzimas vitamin B12 i vitamin D. Selam.
Laički sam mislio da pošto se diskovi sastoje iz nekoliko količine vode u sebi, da kad pršljeovi izvrše pritisak, odsustvom vode u njima , postaju manje fleksibilni i postoji mogucnost da "izvrše "pritisak na zivac.
A b12 mi je preporučio neurlog kao terapiju jedno vrijeme prošle godine , tačno si pogodila.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
- Status: Online
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27948 times
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9887 times
- Been thanked: 11698 times
"Skraćivanje časova tokom ramazana ponovo šteti obrazovanju i svim učenicima..."

Skraćivanje trajanja časova tokom ramazana ponovo je odobreno u određenim školama u Kantonu Sarajevo, uprkos jasnim argumentima protiv ove odluke u prethodnim godinama. Naša stranka ponovo izražava svoje neslaganje s ovom praksom, smatrajući da ona negativno utiče na kvalitet obrazovanja i stvara nepotrebne probleme u školskom sistemu.
“Treću godinu zaredom svjedočimo istoj odluci Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, i treću godinu zaredom upozoravamo da ona nije u interesu učenika, nastavnika, niti samog obrazovnog procesa. Umjesto da traži racionalna rješenja koja mogu olakšati školsku dinamiku tokom ramazana, Ministarstvo ponavlja štetnu praksu koja dovodi do gubitka nastavnog vremena u ključnom periodu ocjenjivanja”, poručili su iz Naše stranke.
Naša stranka ističe da se učenici već suočavaju s izazovima u savladavanju gradiva, a dodatno skraćivanje časova otežava kvalitetno usvajanje znanja.
“Ni ove godine nije provedena šira konsultacija s roditeljima, nastavnicima i učenicima kako bi se našlo bolje rješenje. Postoje brojni drugi načini da se izađe u susret postačima, a da se ne ugrozi redovan nastavni proces. Jasno je da se radi o političkom, a ne obrazovnom potezu”, zaključuju iz Naše stranke KS.
(SB)
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26729 times
Re: "Skraćivanje časova tokom ramazana ponovo šteti obrazovanju i svim učenicima..."
Nasa stranka.
"Mi ne znamo jesmol posli il dosli"
Logo za sva vremena.
"Mi ne znamo jesmol posli il dosli"
Logo za sva vremena.
dream of spring...
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9497 times
- Been thanked: 9604 times
Re: "Skraćivanje časova tokom ramazana ponovo šteti obrazovanju i svim učenicima..."
Bilo bi lijepo da su naveli koji su to brojni drugi načini da se izađe u susret postačima.
Inače dijelim, donekle, ovo mišljenje, jer nastane pometnja zbog tih 10 minuta skraćenog časa. Sve se pomjeri i izađe se iz rutine. Djeca povilene.
Inače dijelim, donekle, ovo mišljenje, jer nastane pometnja zbog tih 10 minuta skraćenog časa. Sve se pomjeri i izađe se iz rutine. Djeca povilene.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53539 times
- Been thanked: 9531 times
Hocemo skracenje radnog vremena jedno dva tri sahata 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:

- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3997 times
Ako je ta stranka protiv, to je dobar znak da je u pitanju nešto hairli.
Klanjam džematile po parkovima.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2750 times
- Been thanked: 4933 times
A sta, djeca u drugim kantonima ne poste?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Lajk ko misli da je uredba donesena radi par djece po razredu koje poste, kom ko misli da je uredba donesena radi svakako ljenih guzica nastavnika.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ironman
- sirius

Obrazovanje je na kantonima.
Svaki kanton ima ministra obrazovanja ..federacija prakticno nista nema sa obrazovanjem.
I ako su skratili casove neka su.
Ne vidim problem.
Glupani iz ns ne mogu odolit a da ne dignu glas ...i to vecinom ondje gdje ne treba .
Svaki kanton ima ministra obrazovanja ..federacija prakticno nista nema sa obrazovanjem.
Ne vidim problem.
Glupani iz ns ne mogu odolit a da ne dignu glas ...i to vecinom ondje gdje ne treba .
dream of spring...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Bona inace je poznato da je uciteljski hljeb sa osam kora, ne dozivi niko 65u godinu, ufate ih stresovi i toNora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 17:34 Lajk ko misli da je uredba donesena radi par djece po razredu koje poste, kom ko misli da je uredba donesena radi svakako ljenih guzica nastavnika.

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Aha, zato nece u penziju cak i kad imaju taaaaaman godina za istuElTriconi wrote: 03 Mar 2025, 17:46Bona inace je poznato da je uciteljski hljeb sa osam kora, ne dozivi niko 65u godinu, ufate ih stresovi i toNora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 17:34 Lajk ko misli da je uredba donesena radi par djece po razredu koje poste, kom ko misli da je uredba donesena radi svakako ljenih guzica nastavnika.![]()
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Problem sam za sebe su ta nasa debilna ministarstva za sve na nivou tri grada sa pripadajucim selimaironman wrote: 03 Mar 2025, 17:36 Obrazovanje je na kantonima.
Ne vidim problem.
- ironman
- sirius

Ne mogu se vise slozit.Nora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 17:54Problem sam za sebe su ta nasa debilna ministarstva za sve na nivou tri grada sa pripadajucim selimaironman wrote: 03 Mar 2025, 17:36 Obrazovanje je na kantonima.
Ne vidim problem.
Tjt.
dream of spring...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Bas sam danas o tome razmisljala.
Imas nase kantone, koji su male prcije, jer je i Bosna Mala prcija koju obidjes autom za dan, na nivou tih kantona ministarstva za haman sve, sa svom administracijom, od ministra, njegovih savjetnika pa do cistacice koja je vjerovatno najpametnija u zgradi.
Covjek bi ocekivao da svaki ministar ima ispod malog nokta svoju djelatnost, da ministar saobracaja zna citavu infrastrukturu saobracaja, itd, i da je to, uz tolike strucnjake i sluzbenike uredjeno ko apoteka.
Tacno za izludjet
Imas nase kantone, koji su male prcije, jer je i Bosna Mala prcija koju obidjes autom za dan, na nivou tih kantona ministarstva za haman sve, sa svom administracijom, od ministra, njegovih savjetnika pa do cistacice koja je vjerovatno najpametnija u zgradi.
Covjek bi ocekivao da svaki ministar ima ispod malog nokta svoju djelatnost, da ministar saobracaja zna citavu infrastrukturu saobracaja, itd, i da je to, uz tolike strucnjake i sluzbenike uredjeno ko apoteka.
Tacno za izludjet