Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 20856 times
Been thanked: 5652 times
Status: Offline

Re: INCIDENT U NJEMAČKOJ: Pekar odbio uslužiti djevojku iz BiH zbog nikaba

Post by Veca » 01 Mar 2025, 23:06

a joooj, pa moji, za vrijeme rata, 92, u susjednoj nam drzavi, u pekari nisu dobili hljeb, na brzaka su morali nauciti, da je hljeb-kruh, ako misle jesti :kafa
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2505 times
Been thanked: 7682 times

Post by Duminjo » 02 Mar 2025, 00:59

Lavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 16:09
Nora Ibsenova wrote: 01 Mar 2025, 12:06

Od svega mi je najdraze tebe ne citat.
Ma nije valjda. Uradila sam ti nešto u životu, ili na mene projiciras ono s cim se ne možeš suočiti u sebi?

Duminjo, s onima koji siju otrov ljubav nema efekta.
A njih ce više da zaboli tvoja ljubav i pruzena ruka nego ruzna rijec.

Budi mudra :djed

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7248 times
Been thanked: 16788 times

Post by Maja » 02 Mar 2025, 01:19

Bolje biti kaznjen zbog snimanja i postavljanja videa na internet nego zataskivati ovakve bezobrastine jer svi idioti ko sto je pekar trebaju biti svjesni da kad urade glupost mogu osvanuti na internetu, a objavljivanje na internetu i jedan dio izgubljenih musterija, bice im puno veca kazna nego sto bi bila policijska intervencija. Ne znam kakvi su zakoni u njemackoj ali sumnjam da bi doslo do zatvora. Vjrv bi platili novcanu kaznu i nastavili gdje su stali.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3065 times

Post by Lavlje_srce » 02 Mar 2025, 04:12

Duminjo wrote: 02 Mar 2025, 00:59
Lavlje_srce wrote: 01 Mar 2025, 16:09

Ma nije valjda. Uradila sam ti nešto u životu, ili na mene projiciras ono s cim se ne možeš suočiti u sebi?

Duminjo, s onima koji siju otrov ljubav nema efekta.

Eis. Vazda sam ista; nisam zlopamtilo, ali nisam ni Isa alejhiselam (ko mene kamenom, ja njega kruhom). Ko mene kamenom, ja njega istinom. A vrijeme sve pokaže.

Cura o kojoj je tema je ispravno postupila. Ako nečemu vrijede 'pametni' telefoni, onda je to da se izlože ksenofobi, uskogrudi, zli. Jer ona njemu ne bi valjala ni da je imala samo hidzab na glavi. Ne bi mu valjala ni da je bila u evropskoj odjeci, a imala jak naglasak. Nikab je samo izgovor za njegovo skučeno srce. Kao sto nekima (sigurno i njemu) ne valjaju Crnci, Kinezi, Indijci i sl., samo zato sto postoje. Ista je to bolest.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2505 times
Been thanked: 7682 times

Post by Duminjo » 02 Mar 2025, 12:01

Lavlje_srce wrote: 02 Mar 2025, 04:12
Duminjo wrote: 02 Mar 2025, 00:59

Eis. Vazda sam ista; nisam zlopamtilo, ali nisam ni Isa alejhiselam (ko mene kamenom, ja njega kruhom). Ko mene kamenom, ja njega istinom. A vrijeme sve pokaže.

Cura o kojoj je tema je ispravno postupila. Ako nečemu vrijede 'pametni' telefoni, onda je to da se izlože ksenofobi, uskogrudi, zli. Jer ona njemu ne bi valjala ni da je imala samo hidzab na glavi. Ne bi mu valjala ni da je bila u evropskoj odjeci, a imala jak naglasak. Nikab je samo izgovor za njegovo skučeno srce. Kao sto nekima (sigurno i njemu) ne valjaju Crnci, Kinezi, Indijci i sl., samo zato sto postoje. Ista je to bolest.
Dobro

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3479 times

Post by Chloe » 02 Mar 2025, 16:09

Diskriminacija pekara je neupitna. Koliko je bilo neusluženih prije ove djevojke? Da li je znajući za postupke pekara namjerno došla i snimila? Vjerovatno.
Od mene aferim 👍
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 03 Mar 2025, 06:45

Naseef Mushroom wrote: 01 Mar 2025, 16:24
Superhik wrote: 28 Feb 2025, 08:33 Standardni egzibicionizam i potreba za ulogom žrtve. Mnogi muslimani na zapadu iz nekog razloga svjesno provociraju.

Dakle priča o ovome se svodi samo na lični plan, sukob dva mentalna sklopa. Papak pekar vs niskointeligentna tiktokerka.
Pekar nije papak, pekar je fašista. Zašto izbjegavaš nazvati stvari pravim imenom?
Papak bi bio da je pred njom čačkao nos i onda dodirnuo hljeb ili da je se pričao sa njom kao da su ovce skupa čuvali.
Možeš misliti provokacije, došla u pekaru da kupi hljeb :D.
Fasista je vrlo definisan termin a ne olako lajanje. Isti si kao woke ublehe gdje se za sitnicu neko proziva rasistom, fasistom,... Pekar je samo papak kao velika vecina Evropljana ukljucujuci i nas koji vjeruju stereotipima. I ima pravo u svojoj avliji primat i usluzivat koga hoce. U svakoj carsiji sa bosnjackom vecinom u BiH ces cuti i vidjeti isto odbojnost prema nikabima. Nije komunizam, boljsevizam,.. sto znam da si sad pomislio.
Nije kokoška tu dosla samo kupit kruh i to znamo i ti i ja. Neki ljudi jednostavno vole ulogu zrtve. Kao sto se cure u burkinijima pojavljuju "slucajno" bas na mjestima gdje znaju da je zabranjeno. Fasisticka Panonska jezera u Tuzli. :oo

Tako da je ova vrsta vjerskog egzibicionizma i uloga zrtve apsolutno u istom rangu kao pederi, crnci, pretjerane feministkinje,... koji namjerno prave situacije da bi pokazali svoju ugrozenost a drugoga nazvali fasistom. U ovom slucaju pretpostavljam da je islamofob, protiv Islama,.. svako ko ne podrzava ovu tik-tok kokošku? A ti si pretpostavljam veliki zastitnik Islama, borac za Islam, eksluzivni predstavnik,...?

Ovi "ugrozeni" islamski egzibicionisti ustvari skrecu paznju sa pravog fasizma, rasizma, islamofobije,... i svojim glupostima obesmišljavaju stvarnu opravdanu borbu protiv islamofobije. Koja je itekako prisutna u mnogo opasnijim i bitnijim sferama od neke privatne pekare.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3682 times
Been thanked: 3405 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Mar 2025, 06:58

Superhik wrote: 03 Mar 2025, 06:45
Naseef Mushroom wrote: 01 Mar 2025, 16:24
Pekar nije papak, pekar je fašista. Zašto izbjegavaš nazvati stvari pravim imenom?
Papak bi bio da je pred njom čačkao nos i onda dodirnuo hljeb ili da je se pričao sa njom kao da su ovce skupa čuvali.
Možeš misliti provokacije, došla u pekaru da kupi hljeb :D.
Fasista je vrlo definisan termin a ne olako lajanje. Isti si kao woke ublehe gdje se za sitnicu neko proziva rasistom, fasistom,... Pekar je samo papak kao velika vecina Evropljana ukljucujuci i nas koji vjeruju stereotipima. I ima pravo u svojoj avliji primat i usluzivat koga hoce. U svakoj carsiji sa bosnjackom vecinom u BiH ces cuti i vidjeti isto odbojnost prema nikabima. Nije komunizam, boljsevizam,.. sto znam da si sad pomislio.
Nije kokoška tu dosla samo kupit kruh i to znamo i ti i ja. Neki ljudi jednostavno vole ulogu zrtve. Kao sto se cure u burkinijima pojavljuju "slucajno" bas na mjestima gdje znaju da je zabranjeno. Fasisticka Panonska jezera u Tuzli. :oo

Tako da je ova vrsta vjerskog egzibicionizma i uloga zrtve apsolutno u istom rangu kao pederi, crnci, pretjerane feministkinje,... koji namjerno prave situacije da bi pokazali svoju ugrozenost a drugoga nazvali fasistom. U ovom slucaju pretpostavljam da je islamofob, protiv Islama,.. svako ko ne podrzava ovu tik-tok kokošku? A ti si pretpostavljam veliki zastitnik Islama, borac za Islam, eksluzivni predstavnik,...?

Ovi "ugrozeni" islamski egzibicionisti ustvari skrecu paznju sa pravog fasizma, rasizma, islamofobije,... i svojim glupostima obesmišljavaju stvarnu opravdanu borbu protiv islamofobije. Koja je itekako prisutna u mnogo opasnijim i bitnijim sferama od neke privatne pekare.
Taj pekar da je papak to bi se osjetilo i prije i posao mu ne bi išao. Kladim se u sto maraka da je tak dan kada je ušla u pekaru, prvi put postao papak :oo

A ti si pretpostavljam veliki zaštitinik fašista koji se kriju iza papanluka.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 03 Mar 2025, 08:35

Naseef Mushroom wrote: 03 Mar 2025, 06:58
Superhik wrote: 03 Mar 2025, 06:45

Taj pekar da je papak to bi se osjetilo i prije i posao mu ne bi išao. Kladim se u sto maraka da je tak dan kada je ušla u pekaru, prvi put postao papak :oo

A ti si pretpostavljam veliki zaštitinik fašista koji se kriju iza papanluka.
Ne, ja sam kritikovao obje strane. Ali shvatam da ti ne mozes drugacije kontati jer si mentalno na istoj ravni sa tiktokterkom pa je objasnjavanje besmisleno.
Gubis 100 maraka, pekar je uvijek bio papak i ostat ce. Nemas ti pojma sta je fasizam.
Vjeruj da kokoska nije obilazila druga mjesta dok nije nasla idealnog za svoj biznis.
Last edited by Superhik on 03 Mar 2025, 08:41, edited 1 time in total.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20494 times
Been thanked: 18510 times

Post by Masamune » 03 Mar 2025, 08:40

Trebaju muslimani kod švaba sad da vraćaju kršćane iz svojih pekara, radnji, doner štandova i ostalog jer ih npr. neki smatraju prljavim zato što jedu svinjetinu.

Samo da vidim taj cirkuz od reakcija.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 03 Mar 2025, 08:43

Masamune wrote: 03 Mar 2025, 08:40 Trebaju muslimani kod švaba sad da vraćaju kršćane iz svojih pekara, radnji, doner štandova i ostalog jer ih npr. neki smatraju prljavim zato što jedu svinjetinu.

I kako bi skontali ko je krscanin?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 03 Mar 2025, 08:45

Superhik wrote: 03 Mar 2025, 08:43
Masamune wrote: 03 Mar 2025, 08:40 Trebaju muslimani kod švaba sad da vraćaju kršćane iz svojih pekara, radnji, doner štandova i ostalog jer ih npr. neki smatraju prljavim zato što jedu svinjetinu.

Po faci, boji kože, imenu i tako. Po saznanju da jesu.

Kao što djecu Zapadnog Mostara uče da su s druge strane Alieni koje je lako prepoznati po boji kože.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2082 times
Been thanked: 3718 times

Post by Nora Ibsenova » 03 Mar 2025, 08:52

Neko ko iskazuje mrznju prema odredjenoj skupini naroda nikako nije samo "papak".

Papak je nekulturan, neodgojen, neotesit, neusluzan, bezobrazan, itd, ali je takav generalno u svom zivotu, a ne samo spram jedne skupine naroda.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 03 Mar 2025, 10:44

Nora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 08:52 Neko ko iskazuje mrznju prema odredjenoj skupini naroda nikako nije samo "papak".

Papak je nekulturan, neodgojen, neotesit, neusluzan, bezobrazan, itd, ali je takav generalno u svom zivotu, a ne samo spram jedne skupine naroda.
Ja bih prije rakao da nije mrznja vec predrasude u pitanju i neotesanost. Isto kao mnogi nasi na racun crnaca, jevreja,.. sto nije bas pravi rasizam, antisemitizam. Vecina nasih zena ima negativan stav prema nikabu i stereotipe kako je to nesto tamo dole bliskoistocno pa ne mozemo reci da mrze Islam.

Ovaj Nassef napr. je iznosio vrlo negativne komentarima o djeci mijesanih brakova,.. sto ga ne cini fasistom, nacistom, mrziteljem,... - to je samo nas uobicajeni mahalski primitivizam.
Masamune wrote: 03 Mar 2025, 08:45
Superhik wrote: 03 Mar 2025, 08:43

Kao što djecu Zapadnog Mostara uče da su s druge strane Alieni koje je lako prepoznati po boji kože.
Mnogi nasi u Njemackoj imaju facu, boju koze, ociju,.. kao i Nijemci krscani. U Mostaru je bio samo jedan slucaj momka sto misli da moze skuziti ko je ko kako kaze po teksturi lica. Niti on niti ti mozete to objasniti.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2582 times
Been thanked: 21459 times

Post by HAVANA » 03 Mar 2025, 10:46

Skuzim mu majku
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 44539 times
Been thanked: 7946 times

Post by ElTriconi » 03 Mar 2025, 14:17

HAVANA wrote: 03 Mar 2025, 10:46 Skuzim mu majku
To je onaj sto ne smije prec most, veli babo ga gadjo a sad da prelazim :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 03 Mar 2025, 15:56

Superhik wrote: 03 Mar 2025, 10:44
Nora Ibsenova wrote: 03 Mar 2025, 08:52 Neko ko iskazuje mrznju prema odredjenoj skupini naroda nikako nije samo "papak".

Ja bih prije rakao da nije mrznja vec predrasude u pitanju i neotesanost. Isto kao mnogi nasi na racun crnaca, jevreja,.. sto nije bas pravi rasizam, antisemitizam. Vecina nasih zena ima negativan stav prema nikabu i stereotipe kako je to nesto tamo dole bliskoistocno pa ne mozemo reci da mrze Islam.

Ovaj Nassef napr. je iznosio vrlo negativne komentarima o djeci mijesanih brakova,.. sto ga ne cini fasistom, nacistom, mrziteljem,... - to je samo nas uobicajeni mahalski primitivizam.
Masamune wrote: 03 Mar 2025, 08:45

Mnogi nasi u Njemackoj imaju facu, boju koze, ociju,.. kao i Nijemci krscani. U Mostaru je bio samo jedan slucaj momka sto misli da moze skuziti ko je ko kako kaze po teksturi lica. Niti on niti ti mozete to objasniti.
Pa kad za tebe počinje mržnja? Gdje i kad povlačiš crtu?

Jasno je meni da je vrlo često preteška riječ i da se olako koristi, ali kad neko u startu ima problem sa ženama u nikabu ili burki i reaguje na pogrdan način onda možemo govoriti i o predrasudama koje su zasnovane na mržnji, a iza čega vrlo često zna biti jedna čitava ideologija u pozadini.

Nazifa znamo svi i vec duze pise na forumu. Naravno da se kod njega ne radi o mrznji na osnovu svega sto je tad obrazlozio iako sam ja tad bas bio razocaran kako rezonuje u tom segmentu.

O ovom liku ne znamo nista.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 03 Mar 2025, 16:34

Mislio sam da se i prvi dio odnosi na mene, a ono na Noru... da ne bude konfuzije. Ni sam ne znam šta pišem niti šta sam pisao...

Umor...

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2582 times
Been thanked: 21459 times

Post by HAVANA » 03 Mar 2025, 18:01

Eno opet incident ,al u ovim vazda mrtvih hejbet.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 44539 times
Been thanked: 7946 times

Post by ElTriconi » 03 Mar 2025, 18:03

HAVANA wrote: 03 Mar 2025, 18:01 Eno opet incident ,al u ovim vazda mrtvih hejbet.
Stae rec? 😱
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Locked

Return to “Religija”