Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2706 times
- Been thanked: 8390 times
- Status: Offline
Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Gledam ovaj klix studio, gost Crnadak, jedan od onih koji se u javnosti provlaci kao normalan Srbin sa kojim se moze pricati.
Izgleda da je i Emela mnogo skratila intervju jer nije više imala zeludac da sluša Vucicevog glasnogovornika. Svo zlo i sva opasnost za BiH dolazi iz Beograda.
Veliki i kao neki završni protesti studenata, poslije Novog Sada, Kragujevca i Niša, najavljuju se za 15. Mart u Beogradu.
Po Dodikovim potezima se da vidjeti koliko se Vucicu zuri, po opoziciji (koja se takmici sa Dodikom ko ce više Vucicu guzicu polizat) u manjem entitetu se vidi koliko se Vucicu zuri.
Tih narednih 12-13 dana bi bilo pozeljno da ne dodje do nekih nepozeljnih incidenata.
Izgleda da je i Emela mnogo skratila intervju jer nije više imala zeludac da sluša Vucicevog glasnogovornika. Svo zlo i sva opasnost za BiH dolazi iz Beograda.
Veliki i kao neki završni protesti studenata, poslije Novog Sada, Kragujevca i Niša, najavljuju se za 15. Mart u Beogradu.
Po Dodikovim potezima se da vidjeti koliko se Vucicu zuri, po opoziciji (koja se takmici sa Dodikom ko ce više Vucicu guzicu polizat) u manjem entitetu se vidi koliko se Vucicu zuri.
Tih narednih 12-13 dana bi bilo pozeljno da ne dodje do nekih nepozeljnih incidenata.
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1059 times
Ako bi ko od političara trojke ili SDA sjeo za sto sa Dodikom da šta mirno dogovore..bila bi gora situacija.
Možda bi se tek tad totalno razišli po svim pitanjima oko BiH.Dodik bi napravio još goru situaciju za stolom nego što priča posljednjih 7 dana.
Možda bi se tek tad totalno razišli po svim pitanjima oko BiH.Dodik bi napravio još goru situaciju za stolom nego što priča posljednjih 7 dana.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2793 times
- Been thanked: 23114 times
Nema se ovde vise sta pricati.Il hapsit il pucat.Jebo vise suplju pricu.Jebu nas u mozak 30 godina jebo im prica mater.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4291 times
- Been thanked: 2112 times
Ko ce ratovati ? Oruzane BiH protiv paravojnih iz RS ili oruzne BiH protiv RS ? prvo to treba definisati
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4118 times
- Been thanked: 3084 times
Aha. Kad sam zadnji put provjerila (prošle godine kad je bila slična retorika oko Rezolucije o Srebrenici), BiH Oružane snage su imale 5000 profesionalnih vojnika. Eto pa sad zamisljajte sta tih 5000 vojnika iz 3 nacionalna korpusa mogu odbraniti.harlekin wrote: 03 Mar 2025, 19:40 Ma sta nas briga oce bit il ne,u 30g slobode i bericeta smo izgradili ozbiljnu vojsku i drzavu da ne moramo strepit.
Lako je prije bilo napadat nas,al sad kad nasi ljudi vladaju druga je prica![]()
Umjesto da se narod digne, pobaca sve do jednog korumpiranog nesposobnjakovica (sve bez izuzetka) koji nam na ovaj ili onaj način rade o glavi 30 godina, ustanovi Vladu Nacionalnog spasa na cijeloj teritoriji i krene ispočetka, svi se i dalje primaju na jednu te istu retoriku. Dok je ovim na čelu (ovaca) samo jedno, isključivo u glavi - vlast, taj univerzalni afrodizijak. Nikakvi Srbi, Bošnjaci, Hrvati. Pa eto, bujrum, ratujte opet. Da se jadna zemlja dokrajči. Zao mi je običnog naroda koji se na sve tri strane drže kao taoci i topovsko meso, ali Boga mi bez pameti nema boljitka.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Duminjo
- Urednik foruma
Ako cemo se pozivati na pamet, tacno znamo ko krši ustav i ko je uzrok problema.
Ovo klasicno prozivanje na sve tri strane, svi su krivi, cisti je dokaz odsustva pameti.
Ovo klasicno prozivanje na sve tri strane, svi su krivi, cisti je dokaz odsustva pameti.
- Lavlje_srce
- Alienka
Toliko o 'širenju ljubavi' u Ramazanu. Ovo je samo kulminacija 30-godisnje beznadne 'politike' koja se bavi kultom ličnosti, bezocnom korupcijom i nepotizmom na sve tri strane. Mudrosti i pameti ni u tragovima. Rodoljublje je prica za naivne. Od svih opcija, samo jedna je uvijek na tapetu - da majke šalju sinove da ginu. E pa žalim slučaj; mnoge majke su se opametile na svu sreću i neće dati da im djeca ginu za glavonje koji misle samo na sebe i svoju korist.Duminjo wrote: 04 Mar 2025, 01:09 Ako cemo se pozivati na pamet, tacno znamo ko krši ustav i ko je uzrok problema.
Memento Mori
- Taktika
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 32 times
Važno je da Sarajevo ostane mirno, ovi zakoni koje je NSRS izglasala nisu stupili na snagu, dakle, ne postoje u pravnom smislu. Ključno je raditi unutar državnih institucija, u slučaju otcjepljenja i kršenja mirovnog sporazuma, institucije moraju ostati jer samo one imaju zakonska ovlaštenja da djeluju. Dodikove snage će se jednostavno smatrati seperatističkim po prirodi.
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 164 times
- Been thanked: 362 times
Ustav i institucijeDuminjo wrote: 04 Mar 2025, 01:09 Ako cemo se pozivati na pamet, tacno znamo ko krši ustav i ko je uzrok problema.

100% politicara korumpirano,100% onih sto bi trebali stitit taj ustav i institucije (mup,sudstvo) korumpirano,100% naroda koristi se tom korupcijom i unistava vlastitu zemlju,al kriv je Dodik jer ne postuje (cek da ustanem) ustav BiH,i zato mi u kurcu.
Meni četnik nije kriv nist,on radi ono sto od četnika i ocekujes,kriva mi je nasa bagra gora od četnika.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9660 times
- Been thanked: 11398 times
E evo, ne brinite ništa, neće biti rata. Vraćamo se u normalu 

Izmjene i dopune Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine na dnevnom su redu hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je zakazana za danas u Sarajevu.
- Duminjo
- Urednik foruma
Ovo je rezultat ovakvih razmisljanja kao u napisanon postu. Za sve postoji krivac i nikad ne mogu biti krivi svi. Generalitacija je odraz odsustva ili argumenata ili volje za sagledavanjem problema. "Šta me briga, necu da razmisljam, svi su krivi".Lavlje_srce wrote: 04 Mar 2025, 02:28Toliko o 'širenju ljubavi' u Ramazanu. Ovo je samo kulminacija 30-godisnje beznadne 'politike' koja se bavi kultom ličnosti, bezocnom korupcijom i nepotizmom na sve tri strane. Mudrosti i pameti ni u tragovima. Rodoljublje je prica za naivne. Od svih opcija, samo jedna je uvijek na tapetu - da majke šalju sinove da ginu. E pa žalim slučaj; mnoge majke su se opametile na svu sreću i neće dati da im djeca ginu za glavonje koji misle samo na sebe i svoju korist.Duminjo wrote: 04 Mar 2025, 01:09 Ako cemo se pozivati na pamet, tacno znamo ko krši ustav i ko je uzrok problema.
Ne ide tako. Tacno se zna ko je za šta kriv i samo takvim pristupom se moze krivac natjerati na neku odgovornost. Trpanjem svega u jedan koš, dobijemo ovo što imamo, obicni lonac gdje se ne zna ko pije a ko placa i sve dok je tako, nece biti bolje.
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Been thanked: 1427 times
Koje crno prozivanje, jel to tebi bolje u Federaciji pod ove ''dvije strane'' .... meni bogami nije, ja bih to sve kolektivno u bajbokanu i ende.Duminjo wrote: 04 Mar 2025, 01:09 Ako cemo se pozivati na pamet, tacno znamo ko krši ustav i ko je uzrok problema.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22037 times
- Been thanked: 20095 times
Sa tim govedom više ne treba sjedati za stol. Trebaju ga svi pustiti niz vodu i da kao fekalije ode u kanalizaciju gdje mu i jeste mjesto.baton wrote: 03 Mar 2025, 22:52 Ako bi ko od političara trojke ili SDA sjeo za sto sa Dodikom da šta mirno dogovore..bila bi gora situacija.
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Pa kad mislimo natjerati krivce na odgovornost? Svi su u istom košu, to što se oni kolju pred kamerama je samo predstava za široke narodne mase, poslije toga se ide na jagnjetinu i klempu, ali NA NAŠ RAČUN.Duminjo wrote: 04 Mar 2025, 09:56Ovo je rezultat ovakvih razmisljanja kao u napisanon postu. Za sve postoji krivac i nikad ne mogu biti krivi svi. Generalitacija je odraz odsustva ili argumenata ili volje za sagledavanjem problema. "Šta me briga, necu da razmisljam, svi su krivi".Lavlje_srce wrote: 04 Mar 2025, 02:28
Toliko o 'širenju ljubavi' u Ramazanu. Ovo je samo kulminacija 30-godisnje beznadne 'politike' koja se bavi kultom ličnosti, bezocnom korupcijom i nepotizmom na sve tri strane. Mudrosti i pameti ni u tragovima. Rodoljublje je prica za naivne. Od svih opcija, samo jedna je uvijek na tapetu - da majke šalju sinove da ginu. E pa žalim slučaj; mnoge majke su se opametile na svu sreću i neće dati da im djeca ginu za glavonje koji misle samo na sebe i svoju korist.
Ne ide tako. Tacno se zna ko je za šta kriv i samo takvim pristupom se moze krivac natjerati na neku odgovornost. Trpanjem svega u jedan koš, dobijemo ovo što imamo, obicni lonac gdje se ne zna ko pije a ko placa i sve dok je tako, nece biti bolje.
Bosna i jeste postala lonac u kome se jako dobro zna ko pije, a još bolje se zna ko to sve plaća ....
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Davno sam ja rekao, koga Ameri dovedu na vlast, taj ima rok trajanja. Njegov je davno prošao, i sad svi oko njega to uviđaju. Pustiće ga njegovi niz vodu kao što su pustili i Miloševića .... ha yaMasamune wrote: 04 Mar 2025, 10:15Sa tim govedom više ne treba sjedati za stol. Trebaju ga svi pustiti niz vodu i da kao fekalije ode u kanalizaciju gdje mu i jeste mjesto.baton wrote: 03 Mar 2025, 22:52 Ako bi ko od političara trojke ili SDA sjeo za sto sa Dodikom da šta mirno dogovore..bila bi gora situacija.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22037 times
- Been thanked: 20095 times
Ma ne trpe Ameri da im se neko zajebava sa njihovom kreacijom bez obzira ko trenutno vodi državu. Zato i onakvi stavovi od State Departmenta i iz američke ambasade, a to su već Trumpovi kadrovi - pogotovo State Department.
Ameri idu do kraja tražeći da drugi poštuju njihove ugovore i sporazume, a Dejton je jedan od njih. Svake oscilacije i potencijalna ugrožavanja istog oni sasijecaju u korijenu.
Ameri idu do kraja tražeći da drugi poštuju njihove ugovore i sporazume, a Dejton je jedan od njih. Svake oscilacije i potencijalna ugrožavanja istog oni sasijecaju u korijenu.
- Duminjo
- Urednik foruma
Dobro, eto kriva je moja tetka iz Pazarica.harlekin wrote: 04 Mar 2025, 08:00Ustav i institucijeDuminjo wrote: 04 Mar 2025, 01:09 Ako cemo se pozivati na pamet, tacno znamo ko krši ustav i ko je uzrok problema.
100% politicara korumpirano,100% onih sto bi trebali stitit taj ustav i institucije (mup,sudstvo) korumpirano,100% naroda koristi se tom korupcijom i unistava vlastitu zemlju,al kriv je Dodik jer ne postuje (cek da ustanem) ustav BiH,i zato mi u kurcu.
Meni četnik nije kriv nist,on radi ono sto od četnika i ocekujes,kriva mi je nasa bagra gora od četnika.
- Duminjo
- Urednik foruma
Izadje se na izbore i glasa se.edo_79 wrote: 04 Mar 2025, 10:16Pa kad mislimo natjerati krivce na odgovornost? Svi su u istom košu, to što se oni kolju pred kamerama je samo predstava za široke narodne mase, poslije toga se ide na jagnjetinu i klempu, ali NA NAŠ RAČUN.Duminjo wrote: 04 Mar 2025, 09:56
Ovo je rezultat ovakvih razmisljanja kao u napisanon postu. Za sve postoji krivac i nikad ne mogu biti krivi svi. Generalitacija je odraz odsustva ili argumenata ili volje za sagledavanjem problema. "Šta me briga, necu da razmisljam, svi su krivi".
Bosna i jeste postala lonac u kome se jako dobro zna ko pije, a još bolje se zna ko to sve plaća ....
Nisu oni krivi sto je izlaznost jedva 40%. Od toga je 30% njihovih a 10% pismenih, pametnih i odgovornih tj kolateralne štete.
Ostalih 60% koji ne glasaju, skupa sa ovim njihovim 30% kroje sudbinu i zagorcavaju zivot ovima normalnima što ih je 10%.
Nemaš ti, ni bilo ko drugi, sta glumiti ni preko interneta ni na ulici pametnicu i nekome nešto govoriti, svi su isti, vaki su, naki su.. izbori su jedini nacin da se drustvo dovede u normalu. Jedini. Nema drugog. A mi to nikako ne kontamo.
- Lavlje_srce
- Alienka
Boldano je pitanje svih pitanja.edo_79 wrote: 04 Mar 2025, 10:16
Pa kad mislimo natjerati krivce na odgovornost? Svi su u istom košu, to što se oni kolju pred kamerama je samo predstava za široke narodne mase, poslije toga se ide na jagnjetinu i klempu, ali NA NAŠ RAČUN.

Dok se to ne desi, kuhacemo se u tragičnom bosanskom loncu, narod ce jedva krpiti kraj s krajem, ko god je u mogućnosti ce pobjeći preko granice, a ostali ce čekati kad ce ih politička bulumenta pozvati na oružje.
Ovako kako stvari stoje, prije ce doći do bankrota države nego do rata. Izgledno je da ce se desiti jedno od to dvoje.
Memento Mori