Svi smo ga igrali, pogotovo u vrijeme kada nestane internet konekcije, a u ponedjeljak slavna igrica Solitaire ili pasijans obilježila je 25 godina postojanja.
Kako bi proslavio rođendan svoje popularne kreacije, Microsoft je najavio dva turnira u pasijansu kako bi se pronašao najbolji igrač pasijansa na svijetu. Prvi turnir počeo je u ponedjeljak, a riječ je o takmičenju među uposlenicima Microsofta.
Početkom juna desit će se drugi turnir koji će uključivati sve igrače na planeti, a oni će moći birati jedan od pet modela igrice uključujući FreeCell, Spider i standardni Klondike.
Kako su mi išli na živce ti ljudi koji čitavo radno vrijeme provedu slažući pasijans.
Poslije ponesem špil karata i dam samo da se odmakne od tastature da završim nešto. I neće, kaže nije to isto.
OS Windows 10 izlazi 29. juna ove godine i nadogradnja će biti besplatna za sve korisnike originalnih verzija Windows 7, 8 i 8.1 godinu dana nakon izlaska. Za korisnike koji nemaju licenciranu verziju paketa Windows 7 ili 8, novi će Microsoftov OS koštati između 119 (Windows 10 Home) i 199 dolara (Windows 10 Pro), navela je kompanija u svom saopćenju (cijene će još varirati, ovisno o zemlji).
Za sve ostale novi je OS besplatan, a tu je i mogućnost rezervacije nakon čega će se "desetka" moći skinuti isti dan kada bude puštena u promet. Rezervacija je jednostavna, a detaljne upute objavio je i Microsoft na svojim službenim web stranicama. Ako napravite rezervaciju i iz nekog se razloga predomislite, možete ju otkazati bilo kada, bez ikakvih obaveza.
[ytube][/ytube]
Osim kompijuterskih verzija OS Windows 10, izlazi i OS Windows 10 Mobile verzija koja će se automatski nadograditi za sve korisnike Windows pametnih telefona koji imaju verzije Windows Phone 8 i novije.
Krokodil Behko wrote:A gdje se to nađe? Izgleda da mi neće poslati, možda ne šalju na kopije.
Otidji na "CNet". Tamo imaju direktan link za download. Ima i na Microsoftovoj stranici, mislim. Ja sam jutros instalirao jer sam bio u onom programu "insajder". Snimljen mi je bio na drugom disku, pa sam imao kao "rezervaciju".
Evo, nadjoh. Samo izaberite svoj sistem (32 ili 64).
Dobro, usput kad se vratiš, odgovori ako može, da li oni šalju update, to jeste sve gotovo za instalaciju win 10, čak i ako znaju da su kod mene, naravno kopije.
Sa PC sam jučer nešto eksperimetisao i pokušao skidati, pa mi reče 3 sata
e sad...ja sam samo prihvatio nadgradnju i otiso na kafu......napravilo se sve samo.....nisam uopce nista birao......
valjda ne bih smi dat upgrade....nadam se da ce napraviti nesto slicno adblocku.....ili postoji mogucnost u postavkama da senesto promijeni....ali gdje ????? ipak ne znam toliko
Krokodil Behko wrote:Dobro, usput kad se vratiš, odgovori ako može, da li oni šalju update, to jeste sve gotovo za instalaciju win 10, čak i ako znaju da su kod mene, naravno kopije.
Sa PC sam jučer nešto eksperimetisao i pokušao skidati, pa mi reče 3 sata
Pa ako siimao rezervisanu kopiju, tj bio registrovan, i ostavio PC ukljucen, update je sam uradjen i treba samo instalirati (to je bilo kod mene ali sam ponovo obrisao jer sam vidio da ima PRO verzija i odmah sam snimio to. Stari crack za 7-icu (AutoKMS) radi i za 10-ku (za Home Edition, koji se moze besplatno simiti za one koje imaju 7 ili 8, nije potrebno crack-ovanje. Windowsi ce biti registrovani ko i da si ih kupio). Javi jesi li vec update-ovao.
Nema ništa, zvanično mi nisu aktivirani windowsi ni na desktop ni na laptopu.
Sad sam na desktop računaru, skinuo tools za win 10, ali ne fercera. Znači nema za otkrivene kopije. Jedino da satima skidam odnekud, pa da instaliram ili sa nekog diska ili sticka ili da pokušam sa virtualnim diskom.
moras imati legalne win ...onda mozes izvrsiti nadgradnju....
inace probaj na partis.si da se registrujes i potegnes dole krekovanu desetku....vec jegore
Dobro Saladine, hvala i to bi bilo za PC, ana laptopu mi je 8.1, pa ima li siguran aktivator i za njega? A garant ću nešto zaribati i da imam savršene linkove