Slucajnosti...

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9035 times
Been thanked: 5789 times
Status: Online

Re: Slucajnosti...

Post by Mister No » 06 Aug 2013, 20:39

Ko izvuče bijelu kuglu iz one gore kutije neka mi se javi, plac za kuću da mu prepišem 1/1.
Naravno sacekajte da vas preplave snazna osjećanja i filing prema dragoj osobi kad rukicu zavucete u kutiju, pomoće sigurno.
The Dark Side Of The Forum...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times
Status: Offline

Post by Julia-Klara » 06 Aug 2013, 20:47

:hihi reci im Mistere, reci
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Mister No

Post by Mister No » 06 Aug 2013, 20:59

Ma lijepo je to, u knjizi i na filmu vam - tam, samo nije matematički ispravno.
Što će reć nema osnova, ne mozes ni teoremu postaviti, a zbog tog se moze past na godinu.
Bar kod Mrkijevog "jarana" prof.Borogovca je moglo.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 06 Aug 2013, 21:00

Mister No wrote:Ma lijepo je to, u knjizi i na filmu vam - tam, samo nije matematički ispravno.
Što će reć nema osnova, ne mozes ni teoremu postaviti, a zbog tog se moze past na godinu.
Bar kod Mrkijevog "jarana" prof.Borogovca je moglo.
ne na jednu,dragi moj, nego na vise :baba

dacina_curica

Post by dacina_curica » 06 Aug 2013, 21:08

Nek ste se nasli :ooo al' bas :ooo Sve go statisticar ovdI :oo

Mister No

Post by Mister No » 06 Aug 2013, 21:15

JK, jesi li gola? :bali

Ako jesi de da vidimo fotku i potvrdimo vjerovatnoću da su tvoje cice veće od onih koje imaju Pasagine miljenice. :D.
Last edited by Mister No on 06 Aug 2013, 21:18, edited 1 time in total.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 06 Aug 2013, 21:17

nisam... reci cu ja tebi kad budem,ne sekiraj se...

a sto se cica tice - od nekih vece , od nekih manje

:klara

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41213 times
Been thanked: 27887 times

Post by Rum » 06 Aug 2013, 21:19

Ukosnica wrote:Ja...vjerujem u slucajnosti. Opirah se s pocetka analiticnim mozganjem...svodjenjem stvari na statisticku neku relevantnost, ali stvari koje desavale su se...iako matematicka vjerojatnost zanemarivima opisala bi ih, ipak navele su me da zapitam se "zasto bas meni".
Odgovora, jos uvijek nasla nisam...ali uzivam u znakovima sto slucajnocu me prate. I osjecam se...bas nekako khh spesl porad toga.
A GDJE ti je miralem :hm slabo se nesto drapate vas dvoje u zadnje vrijeme , ste to raskinuli sta vam je bilo jeli sta vam je :hm :hm
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Ukosnica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ukosnica » 07 Aug 2013, 09:52

Rum wrote:
Ukosnica wrote:Ja...vjerujem u slucajnosti. Opirah se s pocetka analiticnim mozganjem...svodjenjem stvari na statisticku neku relevantnost, ali stvari koje desavale su se...iako matematicka vjerojatnost zanemarivima opisala bi ih, ipak navele su me da zapitam se "zasto bas meni".
Odgovora, jos uvijek nasla nisam...ali uzivam u znakovima sto slucajnocu me prate. I osjecam se...bas nekako khh spesl porad toga.
A GDJE ti je miralem :hm slabo se nesto drapate vas dvoje u zadnje vrijeme , ste to raskinuli sta vam je bilo jeli sta vam je :hm :hm
čudne su ti to...podudarnosti sudbinskih prevrata slučajnog odabira nenormalne distribucije gaussovih krivulja ;)
od prve zvijezde ravno...čekaj me...tamo

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 07 Aug 2013, 11:59

Rum wrote:A GDJE ti je miralem :hm slabo se nesto drapate vas dvoje u zadnje vrijeme , ste to raskinuli sta vam je bilo jeli sta vam je :hm :hm
:ljub

Masamo necemo davam (vise) pozivcima picimo. :cudi
Znamo davas ovde to zanima ka lanjska susnjezica.
Al toje OKe jer.... :djed stoj nase samo nase je jel.... :cudi
Rece her Hitler i pripoji si, rodnu mu, Austriju. :zubi

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 07 Aug 2013, 13:45

Sasvim slucajno sam tu :oo da mi kazete vase misljenje pa da vam ja onda objasnim sta mislite. Sasvim slucajno :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 02 Aug 2015, 00:30

Ja sam citala o neobicnim slucajnostima.Necu ih prepricavati. Moja zanimljiva slucajnost jenta dacsam poznavala covjeka kojimse lazno predstavljao jednim imenom. Bio je pravi psihopat. Nakon puno godina sam sasvim slucajno upoznala covjeka s takvim imenom...i on je bio sušta suprotnost...ali nisam ga bas sasvim upoznala :ovaj ...
Druga lucajnost - Imala am nekada lazne profile. Na jednom je bila moja fotka.Dobivala sam bezobrazne poruke..profilje napravio moj sin instavio fotku..a ja bena nisam znala ni poruke izbrisati..Promijenila sam lozinku i blokirala nepozeljne prijatelje..Imam sada lazne profile s tudjim fotkama. Jedan Turcin mi je dodijao pitajuci gocorim li tursski...blokirala sam ga...ali jedan manijak me sokirao...Ja napisala dva tri komentara o politici antip meni napise da me voli, da sam vrckava i svakave bljuvotine. Poaljem ga u pm. A on nastavi..pola rijeci nije imalomsmisla..ali pisao je o svom zivotu i curi koju je volio...curamse zvala kao ja...ima kera kojeg jako voli i opterecena je malo genetikom svoga tate :sok ...i jos kojesta...kao da je pisao o meni :sok...blokirala sam ga brzo...manijak :ovaj
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 02 Aug 2015, 00:43

Ja vjerujem u Gausovu raspodjelu. Image

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 04 Aug 2015, 18:48

carobni i ja vjerujem u normalne zvonaste krivulje u nasim zivotima koje se raspodjele na ovo par godina zivota i sve se ponavlja samo mi mislimo da se upravo ta slucajnost samo nama desava i na kraju tko god da je pravio bilo kakvu statistiku na primjerima sabiranja i oduzimanja podataka cinilo sve isto (koja slucajnost)odnosno sve je stvar licne percepcije vjerovanja
Last edited by Calla on 05 Aug 2015, 09:59, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 04 Aug 2015, 19:37

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga » 04 Aug 2015, 22:56

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 04 Aug 2015, 23:20

Da se oni nisu slučajno dogovorili :ovaj

titicha
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by titicha » 05 Aug 2015, 09:45

Ne vjerujem u slučajnost ili sudbinu. Vjerujem da iza svakog našeg dobrog ili lošeg događaja stoje naše odluke koje donosimo ili smo ih donosili u prošlosti. Samo ljudi izbjegavaju preuzeti odgovornost za svoje postupke pa im je lakše za to okrivljavati sudbinu ili lošu sreću. Vodeći psiholozi i psihijatri su ustanovili da se ljudi zapravo ne žele promijeniti već samo dolaze po utjehu i olakšanje tj.da im se kaže da je neko ili nešta drugo krivo za njihovo stanje. Znači -slučajnost! Banalan primjer-mislili smo taj dan na neku osobu i slučajno smo je sreli u tom i tom kafiću. Nije slučajno-naša odluka je bila da baš odemo u taj kafić i u to vrijeme. Zato smo ju sreli :)

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 05 Aug 2015, 16:16

titicha wrote:Ne vjerujem u slučajnost ili sudbinu. Vjerujem da iza svakog našeg dobrog ili lošeg događaja stoje naše odluke koje donosimo ili smo ih donosili u prošlosti. Samo ljudi izbjegavaju preuzeti odgovornost za svoje postupke pa im je lakše za to okrivljavati sudbinu ili lošu sreću. Vodeći psiholozi i psihijatri su ustanovili da se ljudi zapravo ne žele promijeniti već samo dolaze po utjehu i olakšanje tj.da im se kaže da je neko ili nešta drugo krivo za njihovo stanje. Znači -slučajnost! Banalan primjer-mislili smo taj dan na neku osobu i slučajno smo je sreli u tom i tom kafiću. Nije slučajno-naša odluka je bila da baš odemo u taj kafić i u to vrijeme. Zato smo ju sreli :)
U pravu si ti draga titicha ali ne sasvim, ali mani ti i psihologe. Imali bi tu matematicari mozda isto nesto za reci..necu puno pricati ali evo jedno pitanje. Dogodilo se da su dva rodjena brata na isti datum i u isti sat na istoj cesti, na istom mjestu poginula na istom motoru...naravno, ne iste godine...Da, njihova je odluka bila sjesti na motor...ali je li njihova odluka bila da na njih obojicu naleti kamion, A? ?. :pusi
Koji to vodeci psiholozi smiju tvrditi da svaki covjek za svoje tegobe trazi krivnju u drugima...to nijedna zrela odrasla osoba ne radi...koji su to, i to jos rukovodeci a govore gluposti..Ipak vjeruiem da vecina ljudi misli da su samo drugi krivi...

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 07 Aug 2015, 22:01

:ovaj ... E ipak ću priču napisati ovdje. Ja sam tu priču već jednom pisala.

Moja baka je mom djedu bila druga žena. Prva žena i mali sinčić su mu umrli od španjolske gripe a djed je danima ležao bez svijesti ali preživio je. Nije ni znao da su mu žena i dijete umrli.
Baka i djed su imali desetoro djece. Jedno je malo umrlo.
Imali su sin koji se zvao Ivan, baš kao i otac mu. Od sve djece on je bio drukčiji. Bio je nevjerojatno pobožan.Stalno se molio i čak je crkve od kamena gradio, male. Djed je već počeo pobolijevati i nije više mogao raditi pa su bili sve siromašniji. Moj ujak Ivan je čak sam sebi našao kuma i krizmao se bez bakinog znanja...bos...nije ni obuti imao što.
Bio je miran ali družio se s vršnjacima. Jednog prijepodneva je zaspao u dvorištu. Došao je svojoj mami reći kakvo je priviđenje imao. Kad se probudio, pokraj svoje glave je vidio malenog dječaka s kapicom na glavi. Baka je bila iznenađena jer on nije bio ni bolestan ni lažljiv. A onda se baka sjetila da je prošlu noć sanjala čovjeka koji s mitraljezom hoda oko crkve. Nije sinu rekla ništa. Poslijepodne Ivan je otišao s dječacima na groblje. Imao je 14 godina. Dečki ko dečki - popeli su se na toranj crkve...nikad se nije saznalo kako i zašto je moj ujak Ivan pao s tornja. "Slučajno" je pao na grob jednog momka koji je mlad iznenada umro. Ujaka su odvezli u bolnicu ali ubrzo je umro.
Baka je pričala da misli kako je njezina babatetka kriva za smrt momka na čiji je grob pao moj ujak...Navodno je babatetka palila crne svijeće i proklinjala momka jer joj je prkosio i pravio nekakvu štetu, mislim na njivi. Možda je smrt toga momka slučajnost a ne zbog kletve. On se ubrzo razbolio i umro-Možda je slučajnost što je moj ujak pao na njegov grob...ali je li slučajnost ono što je on vidio i što je baka sanjala...prvo je baka pomislila da je vidio malog Isusa..ništa ja ne tvrdim...
Djed je umro od tuge... a moja mama se sjetila...voljela je jako toga brata i sjeća se da je jednom idući putem jako plakala. Bila je dijete. Napala ju je neka vrana i jedva se obranila...stare babe kažu da nije dobro za nekim jako plakati...ne znam ...ali priča je ipak malo neobična...

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”