Masamune wrote: 23 Feb 2025, 23:10
Jasno je to i najoptimističnijim navijačima nakon ove današnje pobjede. Arsenal je i sam sebi kriv, ali je i viša sila u pitanju.
Sami sebi krivi:
1. Glupi crveni kartoni na početku sezone koji su nas koštali bar 4-5 bodova. Baš su ih naivno dobili.
2. Nula ambicija rukovodstva kluba da dovedu napadača i/ili krilo tokom januara što smo i trebali i morali uraditi zbog povreda cijelog napada. Sa ovim su pokazali da su zadovoljni sa trenutnim Arsenalom i da se titula i ne mora osvojiti. Jadno skroz. Ako ne podignu standard naredne sezone, ako ne dovedu 2-3 jaka pojačanja naprijed, neće Arsenal ni za narednih 10 godina osvojiti ligu. City će opet biti opasan jer se uigravaju trenutno, a biće tu još pojačanja. Liverpool će i dalje biti u vrhu i sa i bez Salaha. Newcastle je sve bolji, Čelzi isto sve opasniji...
Viša sila -
1. Iako glupi crveni kartoni zbog šutanja lopte ja do dan danas nisam vidio da je iko dobio drugi žuti i crveni zbog toga, a bilo ih je sa žutim koji su to radili. Prolazili su samo sa opomenama sudija, a nama su davali drugi žuti i crveni.
2. Povrede uglavnom napadača i krila koje su bile konstantne, ali i Odegaarda na početku sezone. Ne znam da nam je prvi tim u napadu skupio više od 5 utakmica zajedno ove sezone, a u prošloj su odigrali preko 25 utakmica.
Eto, neki rezime za ovu sezonu do sad. Ako prođemo PSV i budemo igrali protiv Reala neću imati nikakva očekivanja, jer ipak je to Real s druge strane. Sa Atleticom će biti druga priča.
Vjeruj da je i do trenera.
Nije ni on jučer sjeo na tu klupu.
Tim je dobar, al prosulo se puno bodova i teško da će Liverpool ispustiti ovu prednost, jer nema nikakvih naznaka da su se umorili. Jedino ako vam se smiluje Darwin Nunes, pa promaši još desetak zicera.
Moguće i da će oni izgoriti u srazu sa PSG-om. Ukoliko im to prouzroči makar dvije slabije igre u ligi, omže se smanjiti ta prednost, pa i prepoloviti.
Kad smo već kod LP, mislim da je svejedno koga bi dobili nakon PSV, Atletico ili Reala. I jedni i drugi mogu biti opasni, svaki na svoj način. Atletico prljavom i tvrdom igrom na sredini, a Real je opasniji u napadu. Arsenal ima boljun odbranu od oba madridska kluba. Atleticova je starija i slabije pokretna, a Realova prorijeđena povredama, a ono što je zdravo nestabilno je.