HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times
Status: Offline

Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu

Post by Lavlje_srce » 09 Mar 2025, 02:41

Pravi trenutak je izabrao, kad su tenzije na vrhuncu i vecini naroda su se reaktivirale traume. Nek' mu je Bog na pomoci.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3808 times
Been thanked: 3532 times
Status: Online

Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu

Post by Naseef Mushroom » 09 Mar 2025, 11:54

“Mi ne pripadamo nijednom narodu. Mi smo Bosanci” na aparatima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2510 times
Been thanked: 4340 times

Post by Nora Ibsenova » 09 Mar 2025, 12:42

Jeftin pokusaj PO KO ZNA KOJI PUT izjednacavanja zrtava i stradanja. Obici ce navodno, sva mjesta gdje su stradali civili i koja su ratom pogodjena. Srebrenica, Visegrad, Gorazde, Prijedor, Krajina, Tuzlanska kapija, itd ni na mapi.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47162 times
Been thanked: 8433 times

Post by ElTriconi » 09 Mar 2025, 13:37

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:42 Jeftin pokusaj PO KO ZNA KOJI PUT izjednacavanja zrtava i stradanja. Obici ce navodno, sva mjesta gdje su stradali civili i koja su ratom pogodjena. Srebrenica, Visegrad, Gorazde, Prijedor, Krajina, Tuzlanska kapija, itd ni na mapi.
Nije za srbe i hrvate nista cudno ali mi je cudno za nase "jugoslovene", ljudi jednostavno nemaju kapaciteta da razmisle svojom glavom i nesto skontaju, nije ni cudo sto smo lose rangirani na testiranjima djece, nasa su djeca pismena toliko da znaju vratit kusur a slabo ista da mogu skontati ono sta procitaju 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 09 Mar 2025, 13:46

ElTriconi wrote: 09 Mar 2025, 13:37
Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:42 Jeftin pokusaj PO KO ZNA KOJI PUT izjednacavanja zrtava i stradanja. Obici ce navodno, sva mjesta gdje su stradali civili i koja su ratom pogodjena. Srebrenica, Visegrad, Gorazde, Prijedor, Krajina, Tuzlanska kapija, itd ni na mapi.
Nije za srbe i hrvate nista cudno ali mi je cudno za nase "jugoslovene", ljudi jednostavno nemaju kapaciteta da razmisle svojom glavom i nesto skontaju, nije ni cudo sto smo lose rangirani na testiranjima djece, nasa su djeca pismena toliko da znaju vratit kusur a slabo ista da mogu skontati ono sta procitaju 🤔
Ma ne mogu ovih sranja na rende.

Brt, hodaj za katolicki narod u BiH, hodaj za hrvatske zrtve, prodji kroz sela i gradove odakle je hrvatski narod izbjegao, ja to ne osporavam i ne smatram nista manje vaznim jedne zrtve od drugih.

Ovaj sto nosi krst kao za sve narode, a ciljano izbjegava mjesta MASOVNIH stradanja bosnjaka, moze i zavarat samo te wanna be jugoslovene, fgrovce i nase kompleksase koji bi najradije da fkt jesmo svi isto, pa da onda mogu pametovat svom narodu, jer za obracune sa drugim su previse servilni.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47162 times
Been thanked: 8433 times

Post by ElTriconi » 09 Mar 2025, 14:03

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 13:46
Ovaj sto nosi krst kao za sve narode, a ciljano izbjegava mjesta MASOVNIH stradanja bosnjaka, moze i zavarat samo te wanna be jugoslovene, fgrovce i nase kompleksase koji bi najradije da fkt jesmo svi isto, pa da onda mogu pametovat svom narodu, jer za obracune sa drugim su previse servilni.
Ovo nas jebe :ooo

Image
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 09 Mar 2025, 14:52

Zemlju na koljena bacio jedan odmetli politicar. Meanwhile, eksperti za sve i svasta, "obracunavaju" se sa svim i svacim iz udobnih fotelja 24/7, ne pitajuci se zasto oni nisu presli rutu koja ukljucuje sva mjesta stradanja Bosnjaka, umjesto sto upiru prstom na Josipa. Oh wait, oni su za obracun.

Uvijek hrabri za upiranje prsta u druge, spremni za upiranje prsta u druge i predani - upiranju prsta u druge.
Memento Mori

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9267 times
Been thanked: 11008 times

Post by Krokodil Behko » 09 Mar 2025, 15:04

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 13:46

moze i zavarat samo te wanna be jugoslovene, fgrovce i nase kompleksase koji bi najradije da fkt jesmo svi isto

Zaboravila si suživotaše. :ideja

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4260 times
Been thanked: 3169 times

Post by Melek » 09 Mar 2025, 15:09

Ma nije to ni lahko.. De projdi kroz muslimansku mahalu s krstom na ledjima a da te neki Nazif ne zalebi :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4260 times
Been thanked: 3169 times

Post by Melek » 09 Mar 2025, 15:09

Ono, u neznanju msm..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 09 Mar 2025, 15:09

Neumorni 'borci za bosnjastvo' i od ovog anonimusa nesto ocekuju. I od sviju, samo ne od sebe. Vi ste tu da sjedite na minderu i trkeljate dok se boje ne rastope.
Memento Mori

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9267 times
Been thanked: 11008 times

Post by Krokodil Behko » 09 Mar 2025, 15:17

Lavlje_srce wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Neumorni 'borci za bosnjastvo' i od ovog anonimusa nesto ocekuju. I od sviju, samo ne od sebe. Vi ste tu da sjedite na minderu i trkeljate dok se boje ne rastope.

Jelde da sam ja tebe sramno uvrijedio, na ovoj temi? Jelde?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2600 times
Been thanked: 8009 times

Post by Duminjo » 09 Mar 2025, 15:20

Melek wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Ma nije to ni lahko.. De projdi kroz muslimansku mahalu s krstom na ledjima a da te neki Nazif ne zalebi :D.

Ovakve price mogu biti samo "rekla-kazala" dok u drugim slucajevima imamo policiju koja kaznjava ljude sa zastavom ljiljana ili napredne latine koji tuku turiste ako hodaju "njihovom" caršijom sa dresom BiH reprezentacije.

Bošnjak je civilizacija pet koraka ispred svojih komšija.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 09 Mar 2025, 15:22

Samo jedan narod u BiH ima zrtve rata,ostali imaju gubitke tokom agresije.
I ak vec raspolozen coek za vucaranje ogrijevnog materijala za mene,mogo je kakvoj bakici iscjepat i slozit drva umjesto potucat se uokolo :kafa

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 29223 times
Been thanked: 26852 times

Post by Morgen » 09 Mar 2025, 15:24

harlekin wrote: 09 Mar 2025, 15:22 Samo jedan narod u BiH ima zrtve rata,ostali imaju gubitke tokom agresije.
I ak vec raspolozen coek za vucaranje ogrijevnog materijala za mene,mogo je kakvoj bakici iscjepat i slozit drva umjesto potucat se uokolo :kafa
IMG_0347.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2600 times
Been thanked: 8009 times

Post by Duminjo » 09 Mar 2025, 15:32

harlekin wrote: 09 Mar 2025, 15:22 Samo jedan narod u BiH ima zrtve rata,ostali imaju gubitke tokom agresije.
Pa dobro.. i u Armiji RBiH je bilo drugih naroda. Koliko toliko ali ih je bilo.
I u opsadi Sarajeva je npr bilo civilnih zrtava koji nisu Bosnjaci. Vjerujem i u Tuzli ili Gorazdu i jos drugim mjestima.

Znam sta hoces da kazes i u suštini se slazem ali zbog ovih izuzetaka ja bih recimo doticnog avanturistu samo ignoriso.

Nora je gore napisala o cemu se radi i tu bih ja licno stavio tacku.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 09 Mar 2025, 15:33

Melek wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Ma nije to ni lahko.. De projdi kroz muslimansku mahalu s krstom na ledjima a da te neki Nazif ne zalebi :D.
Pa nemoj onda pricat da ces obic sva mjesta.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 09 Mar 2025, 15:34

Lavlje_srce wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Neumorni 'borci za bosnjastvo' i od ovog anonimusa nesto ocekuju. I od sviju, samo ne od sebe. Vi ste tu da sjedite na minderu i trkeljate dok se boje ne rastope.
Dosadna si bona ko proljev.
Ti si ta koja iz udobnosti dijaspore kenja pa digne nos sto se svi ne divimo tvojim hiljadu puta dosad ponovljenim floskulama.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 09 Mar 2025, 15:37

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 15:34
Ti si ta koja iz udobnosti dijaspore kenja pa digne nos sto se svi ne divimo tvojim hiljadu puta dosad ponovljenim floskulama.
A ti si zanimljiva kao svaka prosjecna mahalusa koja ima misljenje bas o svemu - od politike do recepta za ajvar. Pricas o sebi, u svakom, bas svakom postu.
Memento Mori

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 09 Mar 2025, 15:38

Lavlje_srce wrote: 09 Mar 2025, 15:37
Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 15:34

A ti si zanimljiva kao svaka prosjecna mahalusa koja ima misljenje bas o svemu - od politike do recepta za ajvar. Pricas o sebi, u svakom, bas svakom postu.
Sjasi ba Renata.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”