Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2829 times
- Been thanked: 8924 times
- Status: Online
Re: Bosna Šapatom Pade
I onaj Rubio nije šukno samo Dodiku.
Zadnja recenica u njegovom saopštenju je mnogo bitna, mozda bitnija od same osude Dodika.
Zadnja recenica u njegovom saopštenju je mnogo bitna, mozda bitnija od same osude Dodika.
- Duminjo
- Urednik foruma

Selam i za UZPovce"Postupci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika podrivaju institucije Bosne i Hercegovine i ugrožavaju njenu sigurnost i stabilnost. Naša nacija ohrabruje političke lidere u Bosni i Hercegovini da se uključe u konstruktivan i odgovoran dijalog. Pozivamo naše partnere u regiji da nam se pridruže u suprotstavljanju ovom opasnom i destabilizirajućem ponašanju"
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2950 times
- Been thanked: 5186 times
- Status: Offline
Ja bi najradije da nisam upravu.Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 12:06Rekoh u postu iznad da je sada situacije drugacija od prethodnih. A evo ti klasican primjer.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 11:33
Zbog toga bi bilo kljucno cim se ne odazove tuzilastvu, privest ga i drzat u pritvoru zbog vrlo stvarne opasnosti bijega. No, mi za taj potez nemamo kapacitet.
Digneš tuzbu protiv obiljezavanja 9 Januara i posaljes nekoga da hapsis, citava opozicija i velika vecina ljudi u manjem entitetu ce stati iza organizatora proslave 9 Januara.
Sada, ako bi se izdao nalog za hapšenje Dodika, citava opozicija ce pustiti Dodika niz vodu i ne samo da ce ga pustiti nego ce srcano navijati i ppmagati njegovo hapšenje a velika vecina ljudi u manjem entitetu isto zeli da vidi Dodika iza resetaka.
To je jedan od kljucnih razloga zašto ti je ova zadnja recenica suvišna.
Vidjecemo naredne sedmice daljnja odvijanja
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Duminjo
- Urednik foruma

Nisam ja ni reko da nisi u pravu jer ne znam.. Samo pisem o situacijama i okolnostima.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:39Ja bi najradije da nisam upravu.Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 12:06
Rekoh u postu iznad da je sada situacije drugacija od prethodnih. A evo ti klasican primjer.
Digneš tuzbu protiv obiljezavanja 9 Januara i posaljes nekoga da hapsis, citava opozicija i velika vecina ljudi u manjem entitetu ce stati iza organizatora proslave 9 Januara.
Sada, ako bi se izdao nalog za hapšenje Dodika, citava opozicija ce pustiti Dodika niz vodu i ne samo da ce ga pustiti nego ce srcano navijati i ppmagati njegovo hapšenje a velika vecina ljudi u manjem entitetu isto zeli da vidi Dodika iza resetaka.
To je jedan od kljucnih razloga zašto ti je ova zadnja recenica suvišna.
Vidjecemo naredne sedmice daljnja odvijanja
Nekad se slozi i poklopi, nekad ne.
Evo sada se slozilo i poklopilo skoro sve što se moze poklopiti. I mislim da je kljucno nastaviti ovako tj ne napraviti gresku u koracima. On je gotov.
I ako sve završi kako treba, ovo bi mogla biti velika pobjeda. Mnogima ce se u tom entitetu opaliti šamar i dokazati kako ih niko sa one strane ne moze spasiti i da su tu gdje jesu, da dzaba imaju neke vlazne snove.
Iz tog razloga, mnogo je bitno da ustavni sud ponisti ove odluke a ne OHR i da ga domace agencije, drzavne, hapse a ne EUFOR.
Sve to ima svoje koliko god bilo malo bezveze na prvu.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1735 times
- Been thanked: 1537 times
Između ostaloga, bio je tužitelj na suđenju našoj legendi, Andriji Artukoviću.Pasaga wrote: 08 Mar 2025, 22:59 sumLjiv mi je onaj NOBILO
njegova biografija mi nedaje za pravo da budem sigur u njegove dobre namjere
a i Legitimni mnogo lijepo vazi o krmku,u jeku krize...
U jednom trenutku mu je rekao da neće nikada doživjeti novu NDH, na što mu je Artuković šeretski odgovorio:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2852 times
- Been thanked: 1320 times
Cuj legenda mu ustaski ministar unutrasnjih poslova pod cijom komandom je stradalo desetine ako ne i stotine hiljada ljudi.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14695 times
- Been thanked: 25011 times
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4248 times
- Been thanked: 3170 times
Last edited by Lavlje_srce on 10 Mar 2025, 01:25, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4248 times
- Been thanked: 3170 times
Koliko je ovo staro? Ne mogu naci originalni intervju, a Emela sad radi za klix.
Edit: 5 godina star intervju.
Memento Mori
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1077 times
Lagumdžija je u.rao stranku i sve pozitivne reforme u BiH.Nema on šta pričati.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Bas je tesko pogoditi.

On sam sebe kandiduje u NSRS da bi zbunio glasace prilikom izbora delegata za DN i uspio je.
Dodik je tada dobio 4tog delegata.
Uvpodi neradnu nedelju da narod trosi u brlogu.
Minimalac.
ajos nebuloza...

On sam sebe kandiduje u NSRS da bi zbunio glasace prilikom izbora delegata za DN i uspio je.
Dodik je tada dobio 4tog delegata.
Uvpodi neradnu nedelju da narod trosi u brlogu.
Minimalac.
ajos nebuloza...
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Tacno je da je najveci grobar SDP Zlatko Lagumdzija.
Zasto je sve dobre i kvalitetne kadrove rastjerao to on dobro zna.
Zasto je sve dobre i kvalitetne kadrove rastjerao to on dobro zna.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10190 times
- Been thanked: 12084 times
Eto Sejde. I tako sve propada
Državni tužilac Dubravko Čampara pokušava da zataška slučaj izbacivanja pripadnika SIPA-e iz Regionalne kancelarije Banja Luka, saznaje Istraga iz više izvora u SIPA-e i u MUP-u Rs.
Čampara ovo radi u saradnji sa direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom i direktorom Policije Republike Srpske Sinišom Kostreševićem. Upravo zbog toga je Čampara utjecao na federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka da u svojim javnim istupima minimizira slučaj SIPA – RK Banja Luka.
Darko Ćulum, Siniša Kostrešević i Dubravko Čampara intenzivno su komunicirali tog dana.
“Čampara je u odličnim odnosima sa Ćulumom, ali je posebno dobar sa Kostreševićem. Prije dvadesetak dana ovaj tužilac je tražio i jednu veliku usluge od vlasti Rs”, kazao je jedan od sagovornika Istrage iz MUP-a Rs.
Zbog tih odnosa, Tužilaštvo BiH neće krivično goniti Kostreševića i Ćuluma zbog izbacivanja pripadnika SIPA-e iz Regionalne kancelarije U Banjoj Luci.
“Dogovoreno je da se ovaj slučaj zataška jer se Čampara plaši svojih ranijih poslova sa Kostreševićem i zloupotreba istraga u Sky predmetima”, kazao je izvor Istrage iz Tužilaštva BiH.
Podsjećamo, u petak ujutro je direktor Policije Rs Siniša Kostrešević pozvao direktora SIPA-e Darka Ćuluma i saopćio mu da je “šef (Milorad Dodik) je rekao da za pola sata napuste zgradu SIPA-e u Banjoj Luci”.
“Ako ne budete to uradili, doći će tri jedinice Žandarmerije. Spremni su u Bijeloj zgradi (zgrada MUP-a)”, rekao je Kostrešević.
Nekoliko minuta kasnije direktor SIPA-e je pozvao Marijana Cvijetića, načelnika Regionalne kancelarije SIPA-e u Banjoj Luci. Naredio mu je da prenese svim inspektorima i uposlenim da napuste zgradu SIPA-e. Cvijetić je prenio direktorovu naredbu svojim podređenim i skoro svi su napustili zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). U tom periodu, oko banjalučke kancelarije SIPA-e bile su samo dvije patrole MUP-a Rs. Niko od njih nije ušao. U zgradi SIPA-e ostao je samo dežurni operativni Amir Alibegović.
Već smo objavili da se Darko Ćulum, kada je priča dospjela u javnost, uplašio krivičnog progona. Odmah je nazvao Tužilaštvo BiH i saopćio im kako ih MUP Rs nije natjerao da napuste zgradu SIPA-e u Banjoj Luci. Na taj je način pokušao spasiti Sinišu Kostreševića, odnosno “šefa” Milorada Dodika. Koliko su se zapleli u vlastitim lažima, pokazuje podatak da će Darko Ćulum prvobitno za Euronews kazao da je od MUP-a Rs dobio dopis u vezi sa napuštanjem zgrade SIPA-e u Banjoj Luci.
“Ništa to, to je obični zahtjev, dopis“, poručio je direktor SIPA-e.
Nešto kasnije, SIPA je izdala saopćenje u kojem uopće ne pominju zahtjev MUP-a Rs niti navodi da su dobili ultimatum od MUP-a Rs.
“Povodom aktuelne situacije i medijskih natpisa na portalima vezanim za preuzimanje objekata Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Rs (MUP Rs) obavještavamo javnost, da pripadnici MUP-a Rs nisu dolazili ispred prostorija Regionalne kancelarije Banja Luka”, saopćeno je u petak popodne iz SIPA.
U minimiziranju cijelog slučaja Regionalne kancelarije Banja Luka direktno je učestvovao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji sve svoje javne istupe direktno koordinira sa Ervinom Mušinovićem i Aljošom Čamparom, bratom državnog tužioca Dubravka Čampare koji je obećao Kostreševiću da niko neće biti procesuiran zbog izbacivanja inspektora SIPA-e iz RK Banja Luka. Evo šta je ministar Isak izjavio u programu N1 nakon direktnog pitanja o tome da su inspektori SIPA-e napustili zgradu RK Banja Luka.
“Danas sam isto tako zbog 8. marta dao mojim zaposlenicima da mogu slobodno napustiti radno mjesto. Znate dobro da je i ramazan i da mali broj posti, da ranije odu kući. Zato ne treba ulaziti u odluku direktora SIPA-e. On radi profesionalno svoj posao. Prije dva dana smo imali hapšenja od SIPA-e na teritoriji Rs-a. Nemojte da nasjedamo, nema konflikta i nema problema. Pravno će se to riješiti. Vozila Rs-a su uvijek prolazila pored SIPA-e, šta je problem? Ljudi rade svoj posao. Ali od momenta kad ustavni sud BiH donese presudu MUP Rs-a će prestati postupati, oni rade po zakonu”, kazao je Isak nakon konsultacija sa braćom Čampara.
Koliko je izjava besmislena pokazuje podatak da je u Regionalnoj kancelariji SIPA-e u Banjoj Luci radi više od 70 posto Srba i Hrvata. Prema Rami Isaku i oni su napustili zgradu SIPA-e zbog “ramazana”
ZATAŠKAVANJE BRUKE U SIPA: Isak pokriva, državni tužilac umiješao prste
Državni tužilac Dubravko Čampara pokušava da zataška slučaj izbacivanja pripadnika SIPA-e iz Regionalne kancelarije Banja Luka, saznaje Istraga iz više izvora u SIPA-e i u MUP-u Rs.
Čampara ovo radi u saradnji sa direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom i direktorom Policije Republike Srpske Sinišom Kostreševićem. Upravo zbog toga je Čampara utjecao na federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka da u svojim javnim istupima minimizira slučaj SIPA – RK Banja Luka.
Darko Ćulum, Siniša Kostrešević i Dubravko Čampara intenzivno su komunicirali tog dana.
“Čampara je u odličnim odnosima sa Ćulumom, ali je posebno dobar sa Kostreševićem. Prije dvadesetak dana ovaj tužilac je tražio i jednu veliku usluge od vlasti Rs”, kazao je jedan od sagovornika Istrage iz MUP-a Rs.
Zbog tih odnosa, Tužilaštvo BiH neće krivično goniti Kostreševića i Ćuluma zbog izbacivanja pripadnika SIPA-e iz Regionalne kancelarije U Banjoj Luci.
“Dogovoreno je da se ovaj slučaj zataška jer se Čampara plaši svojih ranijih poslova sa Kostreševićem i zloupotreba istraga u Sky predmetima”, kazao je izvor Istrage iz Tužilaštva BiH.
Podsjećamo, u petak ujutro je direktor Policije Rs Siniša Kostrešević pozvao direktora SIPA-e Darka Ćuluma i saopćio mu da je “šef (Milorad Dodik) je rekao da za pola sata napuste zgradu SIPA-e u Banjoj Luci”.
“Ako ne budete to uradili, doći će tri jedinice Žandarmerije. Spremni su u Bijeloj zgradi (zgrada MUP-a)”, rekao je Kostrešević.
Nekoliko minuta kasnije direktor SIPA-e je pozvao Marijana Cvijetića, načelnika Regionalne kancelarije SIPA-e u Banjoj Luci. Naredio mu je da prenese svim inspektorima i uposlenim da napuste zgradu SIPA-e. Cvijetić je prenio direktorovu naredbu svojim podređenim i skoro svi su napustili zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). U tom periodu, oko banjalučke kancelarije SIPA-e bile su samo dvije patrole MUP-a Rs. Niko od njih nije ušao. U zgradi SIPA-e ostao je samo dežurni operativni Amir Alibegović.
Već smo objavili da se Darko Ćulum, kada je priča dospjela u javnost, uplašio krivičnog progona. Odmah je nazvao Tužilaštvo BiH i saopćio im kako ih MUP Rs nije natjerao da napuste zgradu SIPA-e u Banjoj Luci. Na taj je način pokušao spasiti Sinišu Kostreševića, odnosno “šefa” Milorada Dodika. Koliko su se zapleli u vlastitim lažima, pokazuje podatak da će Darko Ćulum prvobitno za Euronews kazao da je od MUP-a Rs dobio dopis u vezi sa napuštanjem zgrade SIPA-e u Banjoj Luci.
“Ništa to, to je obični zahtjev, dopis“, poručio je direktor SIPA-e.
Nešto kasnije, SIPA je izdala saopćenje u kojem uopće ne pominju zahtjev MUP-a Rs niti navodi da su dobili ultimatum od MUP-a Rs.
“Povodom aktuelne situacije i medijskih natpisa na portalima vezanim za preuzimanje objekata Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Rs (MUP Rs) obavještavamo javnost, da pripadnici MUP-a Rs nisu dolazili ispred prostorija Regionalne kancelarije Banja Luka”, saopćeno je u petak popodne iz SIPA.
U minimiziranju cijelog slučaja Regionalne kancelarije Banja Luka direktno je učestvovao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji sve svoje javne istupe direktno koordinira sa Ervinom Mušinovićem i Aljošom Čamparom, bratom državnog tužioca Dubravka Čampare koji je obećao Kostreševiću da niko neće biti procesuiran zbog izbacivanja inspektora SIPA-e iz RK Banja Luka. Evo šta je ministar Isak izjavio u programu N1 nakon direktnog pitanja o tome da su inspektori SIPA-e napustili zgradu RK Banja Luka.
“Danas sam isto tako zbog 8. marta dao mojim zaposlenicima da mogu slobodno napustiti radno mjesto. Znate dobro da je i ramazan i da mali broj posti, da ranije odu kući. Zato ne treba ulaziti u odluku direktora SIPA-e. On radi profesionalno svoj posao. Prije dva dana smo imali hapšenja od SIPA-e na teritoriji Rs-a. Nemojte da nasjedamo, nema konflikta i nema problema. Pravno će se to riješiti. Vozila Rs-a su uvijek prolazila pored SIPA-e, šta je problem? Ljudi rade svoj posao. Ali od momenta kad ustavni sud BiH donese presudu MUP Rs-a će prestati postupati, oni rade po zakonu”, kazao je Isak nakon konsultacija sa braćom Čampara.
Koliko je izjava besmislena pokazuje podatak da je u Regionalnoj kancelariji SIPA-e u Banjoj Luci radi više od 70 posto Srba i Hrvata. Prema Rami Isaku i oni su napustili zgradu SIPA-e zbog “ramazana”
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2963 times
- Been thanked: 24551 times
Ima li nam mileta? https://raport.ba/ured-sipa-e-u-banjoj- ... 4761untier
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2963 times
- Been thanked: 24551 times
Samo nek se glodju,nek sami rijese i kuhaju izmedju sebe.Ja cu jest kokice. 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 57513 times
- Been thanked: 10317 times
Gledam operacija smoluca, huseunovica dokumentarac. Kae
Cetnici su zapalili donju dobosnicu. U ovim vatrama izgorila je njihova sansa da nastave zajednicki suzivot sa svojim komsijama
Cetnici su zapalili donju dobosnicu. U ovim vatrama izgorila je njihova sansa da nastave zajednicki suzivot sa svojim komsijama
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26997 times
- Been thanked: 27578 times
Ne znam kako gledati posjetu ovog pijano podbuhlog sdpovca BL.
I kome zapravo ta posjeta donosi poene.
Pogotovu kad se procita dodikov komentar na nju.
dream of spring...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2979 times
ironman wrote: 10 Mar 2025, 15:58 Ne znam kako gledati posjetu ovog pijano podbuhlog sdpovca BL.
[/quot
To se zove RAZVODNJAVANJE
Nece Krmku dlaka falit,zarad licnih interesa,kriminala
dabogdo da grjesim
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26997 times
- Been thanked: 27578 times
Sve do sad je islo kako treba.
Ovo sto ovaj bazdulj uradi nije mi se dopalo..jer tacno ko sto kazes ko da je iso da razvodni..po zadatku.
Mozda ga poslo posilni mu drug iz Mostara. Ne znam..
Dubine izdaje su za normalna insana nepojmljive.
Umjesto da mu kifla reko stani medjede kud ces sad i zasto...al ybg.
Ovo sto ovaj bazdulj uradi nije mi se dopalo..jer tacno ko sto kazes ko da je iso da razvodni..po zadatku.
Umjesto da mu kifla reko stani medjede kud ces sad i zasto...al ybg.
dream of spring...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2979 times
netreba oim trazit treceg,neznam koji je naivniji,bezobraznijiironman wrote: 10 Mar 2025, 18:11 Sve do sad je islo kako treba.
[b]Umjesto da mu kifla reko stani medjede kud ces sad i zasto.[/b]..al ybg.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce