Da se nastave prazniti frustracije, zato.harlekin wrote: 11 Mar 2025, 19:54A zasto bi ja ono tocno trebao bit uz ljude koji 30g pljackaju i unistavaju BiH i doveli je tu gdje je?Naseef Mushroom wrote: 11 Mar 2025, 19:22
U vremenu kada sam i ja čak pohvalio Konakovića i gdje su (nezamislivo da bih to prije par sedmica napisao, ni u ludilu) i Forto i Kojović i Damir Nikšić i Sabina Čudić moji, ova ne popušta sa patetikom o korupciji i kako političari pljačkaju svoj narodiako i najvažniji ljudi na svjetskoj političkoj sceni, pa čak i Srbi iz entiteta rs pokazuju prstom da je samo jedan čovjek kriv za sve i čak su i svjetski političari počelu porediti Dodika sa karadžićem iz 1992.
Kada već pominjem karadžića i taj period, bilo je tada filmova i serija u kojima su prikazani razni likovi iz naših života, Mustafa Nadarević kao milicioner psihopata u Kuduzu, Kurčubić i Jataganac u Boljem Životu, Šojić u Tesnoj Koži, a i u Nadrealistima je bilo sličnih skečeva, i to je sve na kraju postalo nevažno kada je krenula velikosrpska agresija.
Tada nije bilo važno ko je za Aliju, ko za Markovića, ko za Durakovića a ko je još žalio za Titom.
Kad ovo prođe sa Dodikom onda se možemo opet častiti sa FGR, vehabijama, komunjarama i krezavim SDA glasačima, ali u ovom momentu pominjati korupciju i sve tri strane, baš trebaš imati obraz kao đon.
Po cemu su oni bitniji meni nego cetnik Dodik?
Slazem se da ne treba spominjat tu sve tri strane,jer smece je smece
U komentarima na clanak naziva "Dodik krenuo u novi udar: Da li drzavu zeli proglasiti neprijateljem entiteta?" na klixu, komentar sa najvise lajkova, (cak 1313) kaze slijedece, citiram: "Ljudi se odcjepljuju u tišini a vi samo mlatite praznu slamu. Do sad bi krivično svaki od njih odgovarao da je normalna država, isti dan bi se hapsili."
U potpunosti se slazem s ovim komentarom. Drugi komentar sa najvise lajkova (295), kaze slijedece, citiram: "Zato sto su nam na vlasti prevaranti, a ne borci."
Vise puta sam napisala da je ovo kulminacija = najviši, konačni ili odlučni stupanj čega [kulminacija napetosti]; vrhunac.
Postoji takodje razlika izmedju uzroka i posljedice, simptoma i uzrocnika (bolesti). Jedan poznati kolumnista je prije skoro 4 godine napisao da se "korupcija uvukla u svaku poru bosanskog drustva, fakticki je u fazi gangrene." Ako je tada bila u fazi gangrene, danas je gangrena napala vitalne organe. Dodik je simptom te bolesti u drustvu.
Zato ga niko ne hapsi (sumnjam i da hoce), zato Cvijanovicka halucinira o Hamasovim zastavama i napadu na Srbe 1. marta, zato doslovno divljaju. Sto je jos vaznije, zato Rutte juce ponavlja 115 puta "ovo su vasi problemi koje vi morate rijesiti" dok se korumpirane ljegulje na bosanskoj strani izvijaju od nemoci. Cringe po definiciji.
Sutnja i ignoriranje svega sto su uradili "nasi" kroz 30 godina je dovela do trenutnog stanja. Da nije tako, gradjani bi zivjeli u sigurnoj drzavi sa standardom vrijednim covjeka. Imali bi dostojanstvo, a sigurnost ne bi bila upitna. Umjesto toga narod jedva prezivljava od prvog do prvog, bori se sa ogromnom inflacijom, kockarnicama na svakom cosku i dugogodisnjim ispiranjem mozga. Sad bi taj isti napaceni (ali bas Napaceni) narod gurnuli u jos jedan oruzani sukob u kom ni oni, niti njihovi nece ginuti.
Moja nada nije da ce se kriminalac Dodik opametiti. Nece. Moja nada nije da ce ova kriza izroditi dostojanstvenog, cestitog lidera kod Bosnjaka. Nece. Moja nada nije ni da ce BiH Hrvati napokon skinuti Kradeze i Covica korumpiranog do srzi. Moja nada je da narod nece popustiti pritisku pomahnitalog Dodika i njegove klike, kao i da vecinski vidi ko vodi Bosnjake i Hrvate.
Don't shoot the messenger. Ili nastavite pucati, samo to nista nece promijeniti.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)