Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Lavlje_srce » 11 Mar 2025, 23:40

harlekin wrote: 11 Mar 2025, 19:54
Naseef Mushroom wrote: 11 Mar 2025, 19:22
U vremenu kada sam i ja čak pohvalio Konakovića i gdje su (nezamislivo da bih to prije par sedmica napisao, ni u ludilu) i Forto i Kojović i Damir Nikšić i Sabina Čudić moji, ova ne popušta sa patetikom o korupciji i kako političari pljačkaju svoj narod :bua iako i najvažniji ljudi na svjetskoj političkoj sceni, pa čak i Srbi iz entiteta rs pokazuju prstom da je samo jedan čovjek kriv za sve i čak su i svjetski političari počelu porediti Dodika sa karadžićem iz 1992.

Kada već pominjem karadžića i taj period, bilo je tada filmova i serija u kojima su prikazani razni likovi iz naših života, Mustafa Nadarević kao milicioner psihopata u Kuduzu, Kurčubić i Jataganac u Boljem Životu, Šojić u Tesnoj Koži, a i u Nadrealistima je bilo sličnih skečeva, i to je sve na kraju postalo nevažno kada je krenula velikosrpska agresija.
Tada nije bilo važno ko je za Aliju, ko za Markovića, ko za Durakovića a ko je još žalio za Titom.
Kad ovo prođe sa Dodikom onda se možemo opet častiti sa FGR, vehabijama, komunjarama i krezavim SDA glasačima, ali u ovom momentu pominjati korupciju i sve tri strane, baš trebaš imati obraz kao đon.
A zasto bi ja ono tocno trebao bit uz ljude koji 30g pljackaju i unistavaju BiH i doveli je tu gdje je? :ovaj
Po cemu su oni bitniji meni nego cetnik Dodik? :hm
Slazem se da ne treba spominjat tu sve tri strane,jer smece je smece
Da se nastave prazniti frustracije, zato.

U komentarima na clanak naziva "Dodik krenuo u novi udar: Da li drzavu zeli proglasiti neprijateljem entiteta?" na klixu, komentar sa najvise lajkova, (cak 1313) kaze slijedece, citiram: "Ljudi se odcjepljuju u tišini a vi samo mlatite praznu slamu. Do sad bi krivično svaki od njih odgovarao da je normalna država, isti dan bi se hapsili."

U potpunosti se slazem s ovim komentarom. Drugi komentar sa najvise lajkova (295), kaze slijedece, citiram: "Zato sto su nam na vlasti prevaranti, a ne borci."

Vise puta sam napisala da je ovo kulminacija = najviši, konačni ili odlučni stupanj čega [kulminacija napetosti]; vrhunac.

Postoji takodje razlika izmedju uzroka i posljedice, simptoma i uzrocnika (bolesti). Jedan poznati kolumnista je prije skoro 4 godine napisao da se "korupcija uvukla u svaku poru bosanskog drustva, fakticki je u fazi gangrene." Ako je tada bila u fazi gangrene, danas je gangrena napala vitalne organe. Dodik je simptom te bolesti u drustvu.

Zato ga niko ne hapsi (sumnjam i da hoce), zato Cvijanovicka halucinira o Hamasovim zastavama i napadu na Srbe 1. marta, zato doslovno divljaju. Sto je jos vaznije, zato Rutte juce ponavlja 115 puta "ovo su vasi problemi koje vi morate rijesiti" dok se korumpirane ljegulje na bosanskoj strani izvijaju od nemoci. Cringe po definiciji.

Sutnja i ignoriranje svega sto su uradili "nasi" kroz 30 godina je dovela do trenutnog stanja. Da nije tako, gradjani bi zivjeli u sigurnoj drzavi sa standardom vrijednim covjeka. Imali bi dostojanstvo, a sigurnost ne bi bila upitna. Umjesto toga narod jedva prezivljava od prvog do prvog, bori se sa ogromnom inflacijom, kockarnicama na svakom cosku i dugogodisnjim ispiranjem mozga. Sad bi taj isti napaceni (ali bas Napaceni) narod gurnuli u jos jedan oruzani sukob u kom ni oni, niti njihovi nece ginuti.

Moja nada nije da ce se kriminalac Dodik opametiti. Nece. Moja nada nije da ce ova kriza izroditi dostojanstvenog, cestitog lidera kod Bosnjaka. Nece. Moja nada nije ni da ce BiH Hrvati napokon skinuti Kradeze i Covica korumpiranog do srzi. Moja nada je da narod nece popustiti pritisku pomahnitalog Dodika i njegove klike, kao i da vecinski vidi ko vodi Bosnjake i Hrvate.

Don't shoot the messenger. Ili nastavite pucati, samo to nista nece promijeniti.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2801 times
Been thanked: 8817 times
Status: Online

Post by Duminjo » 12 Mar 2025, 00:31

Kad su nam mjerilo klixovi komentari a ne zakoni i ustav drzave.

E zato nema efikasne drzave jer je 90% ljudi nepismeno a ponaša se ko da drze Platona za muda.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 12 Mar 2025, 00:37

Komentari su mjerilo pulsa naroda. Za zakonitost i ustavnost se obrati Tuzilastvu. Samo...vec godinama isti taj narod pise (opravdano) da su Tuzilastvo i sudstvo rak-rana drustva. Zasto?
Memento Mori

sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 13 times
Been thanked: 113 times

Post by sehohari » 12 Mar 2025, 00:47

Ja iz dna duše mrzim ovo "političari su uništili narod". Nisu, narod je takav. Tačka.

Mjenjalo je se dosta ljudi u političkoj eliti Bošnjaka, i uvijek izađe isto govno od političara, čovjeka, od lokalnog do viših nivoa.

Jednostavno, Bošnjaci su dokazali da ni dan-danas nisu narod. 30 godina poslije mi smo ipak još uvijek neka skupina ljudi bez bilo kakve istinske kohezije, bez urođenog cilja. Zakazalo je se na etabliranju državne svijesti, a IZ je ispala kurac na biciklu za gradnju ujedinjenog društva.

Sve to nas je dovelo do današnjeg momenta gdje će nam Srbi na kraju i finalizirati odnošenje pola države i etablirati granicu svog državnog prostora na zadnjoj trolebuskoj stanici GRAS-a, uz ekonomske probleme i nedaće koje su u RS-u i dosta veće. Jednostavno, imaju cilj i vjeruju u njega.
È solo una questione di tempo...

Di molto tempo...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 12 Mar 2025, 00:49

Lavlje_srce wrote: 12 Mar 2025, 00:37 Komentari su mjerilo pulsa naroda. Za zakonitost i ustavnost se obrati Tuzilastvu. Samo...vec godinama isti taj narod pise (opravdano) da su Tuzilastvo i sudstvo rak-rana drustva. Zasto?
Komentari naroda jesu neko mjerilo. Komentari na Klixu su sve osim naroda.
A i taj narod opcenito je 90% politicki nepismen i samim time brlja u prazno.
Sevap bi bio ovih dana mreze pogasiti.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 12 Mar 2025, 00:59

Hiljadu puta se ponovilo i pise u javnosti kakva je procedura, kako funkcionise sve i da se taj Dodik ne moze, ako cemo vec zakonski, hapsiti odmah.

Al dzaba.. daj odmah i bog. Kriva je SDA, evo ovome je kriva islamska zajednica..

Puna usta Fine gradske raje o studentima i protestima u srbiji. Iskrivise se usta i istupiše se jezici hvaleci studente kako se bore da institucije podju raditi.
Al kad naše institucije rade poso i po zakonu, jbo majku, ne valja.. daj nam mimo zakona al daj da hvalimo Srbe kako se bore za zakon. Majkemi vic.

Neki ocigledno nisu svjesni kolika je stvar uopste bilo ono sudjenje Dodiku, njegovi odlasci na sudjenje a kamo li kolika ce tek stvar biti kada se uhapsi.
Ne, nista to ne valja. Drzava je krc od ovce a za to su Bosnjaci krivi i oni su najgori (koji jedini imaju donekle demokratsku opoziciju), Mile je bog i on jedini ima muda..

A gdje je još drugi rušitelj drzave koji godinama zna blokirati institucije? On je gospodin, mudar, pametan.. Bosnjaci su najgori i za sve krivi.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Mar 2025, 01:00

Naseef Mushroom wrote: 11 Mar 2025, 19:22
U vremenu kada sam i ja čak pohvalio Konakovića i gdje su (nezamislivo da bih to prije par sedmica napisao, ni u ludilu) i Forto i Kojović i Damir Nikšić i Sabina Čudić moji, ova ne popušta sa patetikom o korupciji i kako političari pljačkaju svoj narod :bua iako i najvažniji ljudi na svjetskoj političkoj sceni, pa čak i Srbi iz entiteta rs pokazuju prstom da je samo jedan čovjek kriv za sve i čak su i svjetski političari počelu porediti Dodika sa karadžićem iz 1992.

Kada već pominjem karadžića i taj period, bilo je tada filmova i serija u kojima su prikazani razni likovi iz naših života, Mustafa Nadarević kao milicioner psihopata u Kuduzu, Kurčubić i Jataganac u Boljem Životu, Šojić u Tesnoj Koži, a i u Nadrealistima je bilo sličnih skečeva, i to je sve na kraju postalo nevažno kada je krenula velikosrpska agresija.
Tada nije bilo važno ko je za Aliju, ko za Markovića, ko za Durakovića a ko je još žalio za Titom.
Kad ovo prođe sa Dodikom onda se možemo opet častiti sa FGR, vehabijama, komunjarama i krezavim SDA glasačima, ali u ovom momentu pominjati korupciju i sve tri strane, baš trebaš imati obraz kao đon.
A zasto bi ja ono tocno trebao bit uz ljude koji 30g pljackaju i unistavaju BiH i doveli je tu gdje je? :ovaj
Slazem se da ne treba spominjat tu sve tri strane,jer smece je smece.
U vremenu kada relevantne osobe svjetske politike najmoćnijih država upiru prstom u samo jednog čovjeka kao krivca, dok opozicija u entitetu rs i običan srpski narod koji nema koristi od SNSD-a ne pominje ni Konakovića, ni Bakira ni Nikšića, već “svog” Dodika kao glavnog krivca zašto se svi građani osjećaju nesigurno i žive u momentu u strahu, narod koji bi mogao najgore nastradati ako krene Duduk u ludilo, raspravlja o korupciji, Biserinim hurmama, Zahiragićevoj glavi, koga je Asim poslao i da li Branković radi sve po zakonu.
Bravo mi :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 12 Mar 2025, 01:09

sehohari wrote: 12 Mar 2025, 00:47 Ja iz dna duše mrzim ovo "političari su uništili narod". Nisu, narod je takav. Tačka.

Mjenjalo je se dosta ljudi u političkoj eliti Bošnjaka, i uvijek izađe isto govno od političara, čovjeka, od lokalnog do viših nivoa.

Jednostavno, Bošnjaci su dokazali da ni dan-danas nisu narod. 30 godina poslije mi smo ipak još uvijek neka skupina ljudi bez bilo kakve istinske kohezije, bez urođenog cilja. Zakazalo je se na etabliranju državne svijesti, a IZ je ispala kurac na biciklu za gradnju ujedinjenog društva.

Sve to nas je dovelo do današnjeg momenta gdje će nam Srbi na kraju i finalizirati odnošenje pola države i etablirati granicu svog državnog prostora na zadnjoj trolebuskoj stanici GRAS-a, uz ekonomske probleme i nedaće koje su u RS-u i dosta veće. Jednostavno, imaju cilj i vjeruju u njega.
Ne bih se slozila da narod ne valja, samo da je narod dozvolio da se njime vlada po sistemu "jedno pricam (dok ne uzmem vlast), drugo radim (dok god mogu)." Bilo je tu cestititih ljudi koji su istisnuti od ovih koji retorikom bez rezultata vladaju 30 godina.

Svjesno se islo na gusenje drzavotvorne svijesti kroz sveopce srozavanje drustva, guranje intelektualaca u zapecak preko 30 godina i podilazenje onim kojih ima najvise (neobrazovanih i neosvjescenih). Sve za glasove. Populizam do koske.

Nece to Srbi finalizirati, barem ne jos, jer oni zive u jos tezim uvjetima zahvaljujuci Dodikovoj diktaturi. On ce pasti jer je pretjerao. Samo ne znamo i nismo spremni za onog koji ce ga naslijediti, a moze biti gori od njega.

To je nasa teska boljka. Nemamo istinskog lidera, covjeka koji ce povuci zemlju i drustvo u pravom smjeru. Ili (sto je vjerovatnije) takvom se od odavno potkupljene mase (uhljeba i poltrona) ne dozvoljava da dodje do izrazaja. Ako nas ovo ne natjera da se pogledamo, ne znam sta ce.
Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Mar 2025, 01:09

sehohari wrote: 12 Mar 2025, 00:47 Ja iz dna duše mrzim ovo "političari su uništili narod". Nisu, narod je takav. Tačka.

Pa eto Crnogorci su narod kojima možemo pozaviditi, pa šta im rade Srbi u državi, isto bi bilo i sa Hrvatima da nije bila Oluja.
Narodi i građani država koje mnogi smatraju civilizacijskim društvom poput Njemačke ili Francuske pa poludi narod zbog par godina Corone, mnogi još danas idu psihologu zbog karantina.
4 godine Trumpovog prvog mandata i par mjeseci ovog drugog, i sve čime je se Amerika ponosila decenijama se sruši kao kula od karata, brat na brata krenuo.
Pola Europe se usralo, šta ako Putin dođe do naše države?

Mi nakon rata i tridesetogodišnjeg rata bez puške, gdje komšije i susjedi ne prestaju da se bave nama a mi još koliko-toliko normalni. Pa i ako su neki pukli, nakon toliko decenija dok “naprednije” države i narodu pucaju nakon samo nekoliko godina.
Nema boljeg naroda na svijetu od Bošnjaka!
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 12 Mar 2025, 01:20

Duminjo wrote: 12 Mar 2025, 00:59 Hiljadu puta se ponovilo i pise u javnosti kakva je procedura, kako funkcionise sve i da se taj Dodik ne moze, ako cemo vec zakonski, hapsiti odmah.

Al dzaba.. daj odmah i bog. Kriva je SDA, evo ovome je kriva islamska zajednica..

Puna usta Fine gradske raje o studentima i protestima u srbiji. Iskrivise se usta i istupiše se jezici hvaleci studente kako se bore da institucije podju raditi.
Al kad naše institucije rade poso i po zakonu, jbo majku, ne valja.. daj nam mimo zakona al daj da hvalimo Srbe kako se bore za zakon. Majkemi vic.

Neki ocigledno nisu svjesni kolika je stvar uopste bilo ono sudjenje Dodiku, njegovi odlasci na sudjenje a kamo li kolika ce tek stvar biti kada se uhapsi.
Ne, nista to ne valja. Drzava je krc od ovce a za to su Bosnjaci krivi i oni su najgori (koji jedini imaju donekle demokratsku opoziciju), Mile je bog i on jedini ima muda..

A gdje je još drugi rušitelj drzave koji godinama zna blokirati institucije? On je gospodin, mudar, pametan.. Bosnjaci su najgori i za sve krivi.
Ovo je samo tvoja isfrustrirana interpretacija napisanog, a ne nesto sto je bilo ko napisao.

Niko (normalan) se ne divi Dodiku, cak ni u RS-u, to jednostavno maliciozno izmisljas. Venera je provocirala i trolala, ne vjerujem ni da mu se ona divi.

Studentima u Srbiji se divi cijeli svijet jer su se digli nakon pogibije 15 ljudi i zahtijevaju da sistem profunkcionira.

U Donjoj Jablanici je zbog nelegalnog kamenoloma najgorom smrcu umrlo 19 ljudi par mjeseci ranije. Sto se mi nismo digli i ustrajali? Ko nas je sprijecio? Dokle je stigla istraga?

I jos nesto; daj Boze da si u pravu ti, a ne ja i jos neki. Nemam problem s tim. :roll
Last edited by Lavlje_srce on 12 Mar 2025, 17:34, edited 2 times in total.
Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Mar 2025, 01:27

Lavlje_srce wrote: 12 Mar 2025, 00:37 Komentari su mjerilo pulsa naroda. Za zakonitost i ustavnost se obrati Tuzilastvu. Samo...vec godinama isti taj narod pise (opravdano) da su Tuzilastvo i sudstvo rak-rana drustva. Zasto?
Da su Klix komentari mjerilo naroda, Njihova Stranka bi dominirala na izborima 15 godina :D.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 382 times

Post by harlekin » 12 Mar 2025, 06:49

Naseef Mushroom wrote: 12 Mar 2025, 01:00
U vremenu kada relevantne osobe svjetske politike najmoćnijih država upiru prstom u samo jednog čovjeka kao krivca, dok opozicija u entitetu rs i običan srpski narod koji nema koristi od SNSD-a ne pominje ni Konakovića, ni Bakira ni Nikšića, već “svog” Dodika kao glavnog krivca zašto se svi građani osjećaju nesigurno i žive u momentu u strahu, narod koji bi mogao najgore nastradati ako krene Duduk u ludilo, raspravlja o korupciji, Biserinim hurmama, Zahiragićevoj glavi, koga je Asim poslao i da li Branković radi sve po zakonu.
Relevantne osobe svjetske politike najmocniji drzava su ovim redom :poremeceni ego manijak,teta iz vrtica koja vodi nekadasnje velesile i totalni psihopata s hrpom nuklearki.
Bas drustvo za poslusat sto imaju za reci.
Dodik nije upitan,i vrabci na grani znaju sto i tko je,ali ako ti meni kazes kako je samo on problem j kako zbog njega su institucije svedene na partijska i kriminalna legla onda to meni malo neozbiljno,a ocekivat da ja stojim uz te krimose i korumpirane parazite je uvreda za razum.
Pa imam mrvicu samopostovanja i volim Bosnu jbm ga ja nebitno tko je grize ja sam protiv njega :auf

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2940 times
Been thanked: 24324 times

Post by HAVANA » 12 Mar 2025, 07:50

Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2849 times
Been thanked: 5073 times

Post by Nora Ibsenova » 12 Mar 2025, 08:43

E hajd da vidimo.
Daj Boze da nisam upravu, ali nema sanse da ga sudska policija uhvati.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 12 Mar 2025, 09:02

harlekin wrote: 12 Mar 2025, 06:49
Relevantne osobe svjetske politike najmocniji drzava su ovim redom :poremeceni ego manijak,teta iz vrtica koja vodi nekadasnje velesile i totalni psihopata s hrpom nuklearki.
Bas drustvo za poslusat sto imaju za reci.
Dodik nije upitan,i vrabci na grani znaju sto i tko je,ali ako ti meni kazes kako je samo on problem j kako zbog njega su institucije svedene na partijska i kriminalna legla onda to meni malo neozbiljno,a ocekivat da ja stojim uz te krimose i korumpirane parazite je uvreda za razum.
Pa imam mrvicu samopostovanja i volim Bosnu jbm ga ja nebitno tko je grize ja sam protiv njega :auf
Slažem se sa većinom posta, ali u ovom momentu je samo on krivac. Kada se riješi ovaj problem sa njim, onda se možemo opet fokusirati na ostale probleme.

Kada ne daj Bože, četnik krene na tvoj najbliži rod, tada se je boriš za te političare, pa ni za državu i narod, već ua svoje najmilije.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26341 times
Been thanked: 26956 times

Post by ironman » 12 Mar 2025, 09:35

Usli smo u endgame.
A vala i dosta je vise.
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22996 times
Been thanked: 21037 times

Post by Masamune » 12 Mar 2025, 09:41

Ja se iskreno nadam da neće biti mrtvih glava tokom njegovog privođenja, ali sve mi miriše da hoće biti neko sranje bar sa njegovim obezbjeđenjem.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10088 times
Been thanked: 11963 times

Post by Krokodil Behko » 12 Mar 2025, 09:44

Tačno su na četničkoj strani.

Zaseban je to mentalitet balkanski, plemenski i beskoristan u izgradnji države.

Što se tiče Dodika, on je od jutros i zvanično bjegunac.
Od jutros, s njim više niko i nikada, neće sjesti da pregovara.
Vjerovatno zato Cvijanovićka i moli Srbiju i Hrvatsku, da "pokrenu pregovore s BH stranom o rehabilitaciji Daytona", jer oni su sad s druge strane zakona.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2849 times
Been thanked: 5073 times

Post by Nora Ibsenova » 12 Mar 2025, 09:49

Mislim da ljudi ne skreću pažnju na problematiku korupcije da bi ikoga i sa kim izjednačili, to je suludo. Problem je što prošlost našeg političkog vrha ne ulijeva nadu da će ovaj put i oni stajati na strani zakona i Države,. Kako vjerovat nekom da će ovu situaciju ishendlat u korist države, kad se čitava njegova prošla karijera svodi na razjebavanje države.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10088 times
Been thanked: 11963 times

Post by Krokodil Behko » 12 Mar 2025, 09:55

Nora Ibsenova wrote: 12 Mar 2025, 09:49 Mislim da ljudi ne skreću pažnju na problematiku korupcije da bi ikoga i sa kim izjednačili, to je suludo. Problem je što prošlost našeg političkog vrha ne ulijeva nadu da će ovaj put i oni stajati na strani zakona i Države,. Kako vjerovat nekom da će ovu situaciju ishendlat u korist države, kad se čitava njegova prošla karijera svodi na razjebavanje države.

Trebaš da pomirišeš vazduh.
Tačno se u vazduhu osjeti i to taman ko da ti je neko gume palio, koji metar od kuće, trojkaši se ponašaju onako kako su im naredili, samo to i ništa više. Ovo će biti riješeno, onako kako je i presuđeno, odluka je već pala i donijeli su je jaki faktori. Još samo da se razvidi, hoćel domaća policija to odraditi, što bi bio ogroman plus za naše institucije i prije bi otpočeli pregovore sa EU, ili će biti intervencionizma, a to znači da ostajemo protektorat s nesposobnim institucijama

Post Reply

Return to “Politika u BiH”